Dariusz29 19.03.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 GACUŚ RADZIŁ BYM CI JUŻ OGLĄDAĆ SIĘ ZA BLOCZKAMI BETONOW WPŁACISZ PRZEDPŁATĘ I ZAŁATWIONE MASZ JESZCZE PO MNIEJSZEJ CENIE A ZA 2-3 MIECHY CENY MOGĄ ZNACZNIE UROSNĄĆ JA ZAKUPIŁEM W BUDOPOLU PO 2.70 ZA SZT NETTO TO JESZCZE TANIO RADZIŁBYM CI JECHAĆ I ZAKUPIĆ No właśnie rozważam taką ewentualność . Przewidywana cena przez Gromala troszkę mnie przeraziła . . Jak tylko otrzymam projekt zaadaptowany ,( sprawdzę potrzebne ilości ) zamierzam poczynić kroki w tej sprawie A jak chodzi o bloczki z budopolu , to cena jest razem z transportem ? Czy za transport musisz osobno zapłacić ? Tak po za tym to dzięki za dobrą radę , w końcu od czego są forumowicze Pozdrawiam Transport to 250zł samochód z HDS ale myślę że to i tak tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 19.03.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Gacuś a Ty też z silikatów budujesz ? My budujemy z betonu komórkowego, ale ceny są porażające i materiałów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 19.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Gacuś a Ty też z silikatów budujesz ? My budujemy z betonu komórkowego, ale ceny są porażające i materiałów brak Witam właśnie z czego budować jzkie materiały są teraz najtańsze gazobeton 9 zł porotherm 7-8zł silka 6 zł i co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.03.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Gacuś a Ty też z silikatów budujesz ? My budujemy z betonu komórkowego, ale ceny są porażające i materiałów brak Cześć No ja też z jakiegoś betonu komórkowego , ściany mam dwuwarstwowe - bloczek 24 + 12cm styropianu . No niestety materiałów brak i ceny ostro do góry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 19.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ja bede budowala z takich materialow jakiego fachowca dorwe - od silki mam jednego - bylismy zdecydowani na sike - ale fachowiec sredni...reszta nie chce budowac z silki na ytonga jednego - fajny - ale znow nie jestesmy zdecydowani na ytonga na bk wiecej ludu - no i to najbardziej do mnie przemawia - jak sie zmyje albo bedzie budowal ponizej moich oczekiwan - znajde innego. Z silki bedzie trudniej...poki co - myslimy, mamy jeszcze chwilke czasu na zastanowinie sie ceramiki raczej nie bierzemy pod uwage. Chyba ze zauroczy nas jakis bob budwniczy ktory koniecznie zechce budowac z tego materialu Jednym slowem - ekipa rzadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.03.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Gacuś a Ty też z silikatów budujesz ? My budujemy z betonu komórkowego, ale ceny są porażające i materiałów brak Witam właśnie z czego budować jzkie materiały są teraz najtańsze gazobeton 9 zł porotherm 7-8zł silka 6 zł i co dalej Witam Obawiam się że teraz nie ma czegoś takiego jak najtańszy materiał budowlany (na ściany) Wszystkie materiały po przeliczeniu na metr kwadratowy wychodzą w zbliżonej cenie , nie ma jakiś kolosalnych różnic cenowych Obecnie zaczyna się patrzeć na to , na ile dany materiał jest dostępny , jaki jest czas oczekiwania ,oraz tak jak napisała mkkafe z czego buduje dany fachowiec cena odchodzi na drugą linię Oczywiście to jest tylko moje zdanie , ktoś inny może mieć inne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaPiotr 20.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam wszystkich! Jak wy wywoziliście gruz i pozostałości z budowy - kontener, czy wywrotka i na wysypisko - jeśli macie kogoś solidnego i niedrogiego kto podejmie się wywieźć ze 6m3 to proszę o info. Potrzebuję kilka wywrotek dobrej ziemii pod trawkę, jak macie jakieś namiary to poproszę. Ania&Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 20.03.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Hej, mkkafe - piszesz, że masz Wykonawcę na Ytonga ale nie chcecie z tergo materiału. Za to ja chcę z Ytonga ale nie mam juz Wykonawcy Mogę Cię prosić o namiary na tego budowniczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam wszystkich! Jak wy wywoziliście gruz i pozostałości z budowy - kontener, czy wywrotka i na wysypisko - jeśli macie kogoś solidnego i niedrogiego kto podejmie się wywieźć ze 6m3 to proszę o info. Potrzebuję kilka wywrotek dobrej ziemii pod trawkę, jak macie jakieś namiary to poproszę. Ania&Piotr Ja zamawiałem kontener na śmieci z firmy Sanitrans, a później z Taro. Zależy też od rejonizacji. Dzwonisz, podstawiają kontener. Zapełniasz go i po dwóch dniach i Ci to wywożą. Taka przyjemność ok. 270zł brutto. Zapełniałem tylko tym co nie dało się spalić, a i tak wyszły 2 kontenery co do ziemi to miałem kilka namiarów ... muszę poszukać w domu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 20.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Hej, mkkafe - piszesz, że masz Wykonawcę na Ytonga ale nie chcecie z tergo materiału. Za to ja chcę z Ytonga ale nie mam juz Wykonawcy Mogę Cię prosić o namiary na tego budowniczego? pisze na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.03.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Gacuś a Ty też z silikatów budujesz ? My budujemy z betonu komórkowego, ale ceny są porażające i materiałów brak Witam właśnie z czego budować jzkie materiały są teraz najtańsze gazobeton 9 zł porotherm 7-8zł silka 6 zł i co dalej Witam Obawiam się że teraz nie ma czegoś takiego jak najtańszy materiał budowlany (na ściany) Wszystkie materiały po przeliczeniu na metr kwadratowy wychodzą w zbliżonej cenie , nie ma jakiś kolosalnych różnic cenowych Obecnie zaczyna się patrzeć na to , na ile dany materiał jest dostępny , jaki jest czas oczekiwania ,oraz tak jak napisała mkkafe z czego buduje dany fachowiec cena odchodzi na drugą linię Oczywiście to jest tylko moje zdanie , ktoś inny może mieć inne Pozdrawiam ... do czego to doszło ja gazobeton 24 z Solbetu kupowałem po 5zł, a bloczek fundamentowy po 2,40 teraz to szok, jak producenci wykorzystują koniunkturę ... przeciesz koszty produkcji aż tak nie wzrosły !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 20.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja zamawiałem kontener na śmieci z firmy Sanitrans, a później z Taro. Zależy też od rejonizacji. Dzwonisz, podstawiają kontener. Zapełniasz go i po dwóch dniach i Ci to wywożą. Taka przyjemność ok. 270zł brutto. Zapełniałem tylko tym co nie dało się spalić, a i tak wyszły 2 kontenery co do ziemi to miałem kilka namiarów ... muszę poszukać w domu pzdr Jak długo taki kontener może stać na działce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 20.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 to sie kiedys dla nich zle skonczy - juz materialy oplaca sie kupic u naszych poludniowych sasiadow Brak umiaru. Nie sadze aby materialy szly non stop w gore Moge tylko powiedziec ze to nie jest zbyt szczesliwy moment na budowanie, ale sama sie w ten wir pcham Dzis podpisalismy umowe z energetyka Naklo - zgodzili sie nam wybudowac linie, przylacze pradu bedziemy miec w ciagu najblizszego polrocza - ale za to teraz musimy znow isc w laski do sasiada i poprosic go o zgode na zalozenie podlicznika " na teraz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 20.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 OGŁOSZENIE DROBNE - POSZUKUJĘ - czysty gruz budowlany (drogowy) do budowy podjazdu (25-35m3), - człowieka, firmy, ekipy do budowy przyłącza wodno-kanalizacyjnego wg gotowego już projektu, Za wszystkie namiary serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.03.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja zamawiałem kontener na śmieci z firmy Sanitrans, a później z Taro. Zależy też od rejonizacji. Dzwonisz, podstawiają kontener. Zapełniasz go i po dwóch dniach i Ci to wywożą. Taka przyjemność ok. 270zł brutto. Zapełniałem tylko tym co nie dało się spalić, a i tak wyszły 2 kontenery co do ziemi to miałem kilka namiarów ... muszę poszukać w domu pzdr Jak długo taki kontener może stać na działce??? to zależy od ustaleń. Ja brałem na weekend i odbierali we wtorek. Ja brałem w gorącym okresie (po pierwszym listopada), gdzie było sprzątanie cmentarzy i wszystkie kontenery były zarezerwowane i musiałem się sprężać Horiato widziałem wytyczenie , w sobotę chyba byłeś na działce, bo kogoś widziałem jak się kręcił ?? !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 20.03.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Tak byłem i prawie na rozwodzie się skończyło Mam pecha ale żona tym razem miala rację Okno w kuchni wylądowało na plocie sąsiadki i dlatego będe jeszcze raz wytyczał.; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Tak byłem i prawie na rozwodzie się skończyło Mam pecha ale żona tym razem miala rację Okno w kuchni wylądowało na plocie sąsiadki i dlatego będe jeszcze raz wytyczał.; a jak to się stało??, błąd geodety?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 20.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 to ja mam pytanie: o ile mozna przesunac wytyczenie w stosunku do adaptacji (majac calkowicie zielone swiatlo z warunkow zabudowy) ?? Slyszalam ze metr..a potem trzeba juz zmiany akceptowac wpisem do dziennika. My chcac oszczedzic miejsca na dzialce zbytnio przyblizylismy sie do jednej z granic dzialki - i teraz zalujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 20.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 to ja mam pytanie: o ile mozna przesunac wytyczenie w stosunku do adaptacji (majac calkowicie zielone swiatlo z warunkow zabudowy) ?? Slyszalam ze metr..a potem trzeba juz zmiany akceptowac wpisem do dziennika. My chcac oszczedzic miejsca na dzialce zbytnio przyblizylismy sie do jednej z granic dzialki - i teraz zalujemy... U mnie było to samo Ja wykonuje to za pomocą pani która wykonywała adaptację, Miałem budynek rownolegle do drogi, teraz bede miał równolegle do płotu sasiadki Mój kierownik powiedział, ze drobną kotektę mozna zrobić, ale powazniejsze przesunięcia trzeba zgłościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 20.03.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dziekimam zamiar przesunac o dwa-trzy metry w prawo - mam nadzieje ze sam wpis wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts