GACUŚ 03.04.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A teraz pytanko do tych co już są bardziej wybudowani. Poszukuję drewnianego ustrojstwa do wytyczenia budynku. Może ktoś już nie potrzebuje i mógłby odstąpić (6 szt.) Witam sąsiadów co to za ustrojstwo którego szukacie .Jak chodzi o te paliki i deseczki to raczej nikt tego nie trzyma , jak już jest niepotrzebne to rozbija się to i pozyskane deseczki używa do czegoś innego .Najlepiej kupić sobie deski i gwoździe i samemu zbić o ile sam tego geodeta nie zrobi . Pisano o tym stronę wcześniej : Geodeta który mi wytyczał budynek zarządał 350 PLN. Musiałem mieć przygotowane paliki (sztuk 16) i deski (sztuk 10). Za wbijanie palików i zbijanie desek dodatkowo liczył sobie 100 PLN. Oczywiście jak masz swój młotek i troszkę czasu to te 100 PLN zaoszczędzisz. ...............W Geoplanie najbliższy termin mają na 20 kwietnia na 13.00 - jestem umówiona. 350 netto za 4 punkty + 80 za materiał (ale też można mieć swoje pale i deski)................ Jeżeli pomyliłem się i nie chodzi o to ustrojstwo to bardzo przepraszam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.04.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam. Potrzebuję waszej pomocy szukam namiary na piasek do zasypania fundamentów najlepiej z transportem, proszę jeżeli coś macie napiszcie, moja ekipa wzieła się do roboty i już chcą zasypywać na dniach. podaję namiary na transpoort piasku, a piasek to też wie skąd brać 602 641 839 p.Marek Holka, w sprawie cen to uzgodnicie, a Murowaniec ciutek zna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.04.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 alex czy ten Pan wozi ziemię tlko do fundamentów czy inną też? Musimy wyrównać teren, ale nie zwykłym piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.04.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 alex czy ten Pan wozi ziemię tlko do fundamentów czy inną też? Musimy wyrównać teren, ale nie zwykłym piaskiem. na pewno na piasku to zjadł niejedne zęby, a o resztę trzeba zapytać, bo ja nie wiem, bo szczerze powiedziawszy będziemy dopiero za m-c szukać np. torfu, być może zna namiary na torf albo coś innego czarnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 04.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 alex czy ten Pan wozi ziemię tlko do fundamentów czy inną też? Musimy wyrównać teren, ale nie zwykłym piaskiem. Czarnoziem - tel. 602265156 Powołajcie się na Anię z Murowańca, to może dostanę zniżkę następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Nam też było bardzo miło spotkać się ze "starymi" sąsiadami, jak i poznać nowych Gacusiowi dziękujemy za zorganizowanie imprezki, a Alexom za pomoc w robieniu porządków na działeczce i sprzęt, który zachwycił mojego męża i jak nie wiele potrzeba sąsiadom do szczęścia, wystarczył szpadelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 04.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Buszując po internecie znalazłem cennik dla porenbeton czyli naszego suporexu poniżej ceny z niemieckiego e-bay http://cgi.ebay.de/Porenbeton-Gasbeton-Porenbetonsteine-Gasbetonsteine_W0QQitemZ270105178139QQcategoryZ59032QQcmdZViewItem suporex 240*240*590 - 2,49eur za 1 szt (kurs 3,9)- to daje 9,71 netto +22% = 11,85zł Należy jeszcze doliczyć jakieś 2,5 zł za każdy kilometr tak około 500km to daje 1250zł na jeden samochód wejdzie tak myślę około 18 palet po 48 szt = 864 szt (czyli starczy na jakieś 122 m2 ściany) Sumując 11,85zł/szt * 864szt = 10 238 zł + transport 1250 = 11 488 zł czyli wychodzi 13,30 zł brutto za 1 suporeks Jeśli tę granicę przekroczy polski BK to kupuje w niemczech (jeszcze troche poszukam może znajdę tańszy) Jak myślicie znajdą się chętni żeby odwalić całą robotę (czyli zakup i transport - bo pewnie wytargują lepszy rabat i to będzie ich zysk). Oo przed chwilą znalazłem jeszcze tańszy po 9,2zł/netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Buszując po internecie znalazłem cennik dla porenbeton czyli naszego suporexu poniżej ceny z niemieckiego e-bay http://cgi.ebay.de/Porenbeton-Gasbeton-Porenbetonsteine-Gasbetonsteine_W0QQitemZ270105178139QQcategoryZ59032QQcmdZViewItem suporex 240*240*590 - 2,49eur za 1 szt (kurs 3,9)- to daje 9,71 netto +22% = 11,85zł Należy jeszcze doliczyć jakieś 2,5 zł za każdy kilometr tak około 500km to daje 1250zł na jeden samochód wejdzie tak myślę około 18 palet po 48 szt = 864 szt (czyli starczy na jakieś 122 m2 ściany) Sumując 11,85zł/szt * 864szt = 10 238 zł + transport 1250 = 11 488 zł czyli wychodzi 13,30 zł brutto za 1 suporeks Jeśli tę granicę przekroczy polski BK to kupuje w niemczech (jeszcze troche poszukam może znajdę tańszy) Jak myślicie znajdą się chętni żeby odwalić całą robotę (czyli zakup i transport - bo pewnie wytargują lepszy rabat i to będzie ich zysk). Oo przed chwilą znalazłem jeszcze tańszy po 9,2zł/netto ciekawe jak się ma sytuacja w Czechach ale faktem jest że ciekawe rozwiązanie, jest szansa że ktoś znajdzie tę dziurę w rynku, tylko kwestia ceny pośrednika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 04.04.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mam do sprzedania troszkę łat po dachu 4x5 cm. o zróżnicowanej długości z przewagą 2,4-3m. Tego jest jakieś 30 szt.Mam też do sprzedania troszkę płytek Ytonga 4x20x60 lub może jest to 5x20x60 teraz nie pamiętam. Coś około 30 szt.Mam też do sprzedania Ytongowskie elementy ocieplenia wieńca 7,5 cm+wełna mineralna. Też około 30 sztukChętnie pozbędę się tego ponieważ zalega to mi w domu i "okolicy" a chciałbym mieć troszkę więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 04.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 W sprawie piasku , czarnoziemu , torfu , żwirku , gruzu itp polecam Roberta tel 668822181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 04.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Buszując po internecie znalazłem cennik dla porenbeton czyli naszego suporexu poniżej ceny z niemieckiego e-bay/netto W Czesi podobno do nas przyjeżdżają bo tam drożej. Ja natomiast myślę o Slowacji. Nie wiem jak się za to zabrać Może byśmy jakoś razem bardzo duży transport wzięli - Byłyby rabaty. Ja zaczynam na przełomie lipca i sierpnia. Ciężko pewenie będzie terminy zgrać - bo na budowie materiał za długo stać nie może - bo rozkradną. Ale bardzo mnie ciekawi ten wątek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 04.04.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mam problem sąsiad postawił płot prawie metr w głąb mojej działki co zrobić jeżeli będzie miał opory z przestawieniem go na swoją strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 04.04.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dziękuję serdecznie wszystkim za namiary na piasek, fajnie móc zawsze na Was polegać.Już dwa tygodnie temu padł mi komputer, i przez tą budowę nie mam kiedy się nim zająć, a bez internetu tragedia nie ma skąd brac potrzebnych informacji .Pozdrowienia dla wszystkich i jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 04.04.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mam problem sąsiad postawił płot prawie metr w głąb mojej działki co zrobić jeżeli będzie miał opory z przestawieniem go na swoją strone Daj mu dwa dni aby to usunął a jak nie to weź i powyciągaj to sam i zostaw na jego działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 04.04.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ile kosztował was kierownik budowy-taki kierownik nie tylko na papierku ale tez na budwie??? U mnie padła kwota 2500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 04.04.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ile kosztował was kierownik budowy-taki kierownik nie tylko na papierku ale tez na budwie??? U mnie padła kwota 2500 zł Poczytaj tutaj : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=11993&postdays=0&postorder=asc&highlight=ogrodzenie&start=240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 04.04.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 kola, KarolinaS, Dariusz29 ja nie bardzo roumiem z tymi bloczkami. To, że trzeba czekać to rozumiem, ale o co chodzi dalej. Hurtownia nie chce przyjmować waszych zamówień??? nie chce przedpłaty??? nie daje gwarancji??? Proszę napiszcie. ... ale dzwońcie do hurtowni nawet oddalonych od Waszych budów np Szubin TRUST i BASIS bo oni i tak jadą z bloczkami przez Białe Błota i obok Murowańca a może mają wolne limity. ... sprawdziło się ... rozmawiałem z moim najbliższym sąsiadem (zza płota), który właśnie rozpoczął budowę. Też szukał bloczków z Solbetu. Znalazł gdzieś w Mroczy. Zamówienie dzisiaj. Dostawa na 3tygodnie po 11,50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 04.04.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mam problem sąsiad postawił płot prawie metr w głąb mojej działki co zrobić jeżeli będzie miał opory z przestawieniem go na swoją strone Poczytaj tutaj o podobnych problemach z ogrodzeniem :http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=84279&highlight=ogrodzenie i tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42879&highlight=ogrodzenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 05.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Prosze o namiary na geodete do wytycznia budynku - zgóry dzięki. Poszukuje tez jakies przyczepki kempingowej na budowe-ktos musi siedziec i materiałów pilnować które w pocie czoła szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 05.04.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Prosze o namiary na geodete do wytycznia budynku - zgóry dzięki. Poszukuje tez jakies przyczepki kempingowej na budowe-ktos musi siedziec i materiałów pilnować które w pocie czoła szukam Miejska Pracownia Geodezyjna Grudziądzka 9-15 Bydgoszcz 328-88-98 585-8898 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts