partner 05.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 kola, KarolinaS, Dariusz29 ja nie bardzo roumiem z tymi bloczkami. To, że trzeba czekać to rozumiem, ale o co chodzi dalej. Hurtownia nie chce przyjmować waszych zamówień??? nie chce przedpłaty??? nie daje gwarancji??? Proszę napiszcie. ... ale dzwońcie do hurtowni nawet oddalonych od Waszych budów np Szubin TRUST i BASIS bo oni i tak jadą z bloczkami przez Białe Błota i obok Murowańca a może mają wolne limity. ... sprawdziło się ... rozmawiałem z moim najbliższym sąsiadem (zza płota), który właśnie rozpoczął budowę. Też szukał bloczków z Solbetu. Znalazł gdzieś w Mroczy. Zamówienie dzisiaj. Dostawa na 3tygodnie po 11,50. super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.04.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Prosze o namiary na geodete do wytycznia budynku - zgóry dzięki. Poszukuje tez jakies przyczepki kempingowej na budowe-ktos musi siedziec i materiałów pilnować które w pocie czoła szukam GEOPLAN S.C. Betonowa 1 Białe Błota Telefon (52)3494068 (602)575833 (602)575834 (602)575835 Usługi Geodezyjne Ks. Kordeckiego 3/65 Bydgoszcz (52)3227862 GEOPREX S.C. Kościuszki 27 Bydgoszcz Telefon (52)3456302 3455018 (603)877597 (603)877537 Gulewicz Wojciech Usługi Geodezyjne Biuro usług geodezyjnych. Bydgoszcz, ul. Przodowników Pracy 1 /15, tel. 052 3611497 Budziak Janusz Biuro Usług Geodezyjnych Bydgoszcz, ul. Łęczycka 8, tel. 052 3489699 "Delta" Usługi Geodezyjne Bydgoszcz, ul. Powstańców Warszawy 3, tel. 052 5514173 "Geocentrum" Leszek Zawodny Bydgoszcz, ul. Skłodowskiej-Curie 13, tel. 052 3420751 "Geo-Pro" Zakład Usług Geodezyjnych Bydgoszcz, ul. Swarzewska 38 /12, tel. 0604420850 Okręgowe Przedsiębiorstwo Geodezyjno-Kartograficzne w Bydgoszczy sp. z o.o. ul. Jana Zamoyskiego 2a, Bydgoszcz tel. 0-52 321 14 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.04.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Prosze o namiary na geodete do wytycznia budynku - zgóry dzięki. Poszukuje tez jakies przyczepki kempingowej na budowe-ktos musi siedziec i materiałów pilnować które w pocie czoła szukam Jak chodzi o przyczepki to proszę bardzo po 700zł podobne do tej na fotce http://img.auto.com.pl/s/o/11/10507_z_p.jpg http://allegro.pl/item178634712_przyczepy_kampingowe_niewiatow_.html http://allegro.pl/item178632716_przyczepy_kampingowe_niewiatow_.html No i cała reszta troszkę droższa http://allegro.pl/18540_kempingowe.html?order=t&view=gtext&state=2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 05.04.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 DZięki serdeczne za wszystko jestescie jak zwykle niezastapieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 06.04.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 W czwartek otrzymaliśmy pozwolenie na budowę, po świetach geodeta i ruszamy. Dori, Kola jak tam u was to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 06.04.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 kola, KarolinaS, Dariusz29 ja nie bardzo roumiem z tymi bloczkami. To, że trzeba czekać to rozumiem, ale o co chodzi dalej. Hurtownia nie chce przyjmować waszych zamówień??? nie chce przedpłaty??? nie daje gwarancji??? Proszę napiszcie. ... ale dzwońcie do hurtowni nawet oddalonych od Waszych budów np Szubin TRUST i BASIS bo oni i tak jadą z bloczkami przez Białe Błota i obok Murowańca a może mają wolne limity. ... sprawdziło się ... rozmawiałem z moim najbliższym sąsiadem (zza płota), który właśnie rozpoczął budowę. Też szukał bloczków z Solbetu. Znalazł gdzieś w Mroczy. Zamówienie dzisiaj. Dostawa na 3tygodnie po 11,50. super mała korekta. Dopytałem się o szczegóły i ostatecznie zamówienie poszło do Brzozy k/Bydgoszczy Hurtownia Andrzeja Rajszy ul. Powstańców Wielkopolskich 27a, Brzoza tel. (052) 381-05-14 pozdrawiam i powodzenia RobertEs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.04.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 W czwartek otrzymaliśmy pozwolenie na budowę, po świetach geodeta i ruszamy. Dori, Kola jak tam u was to wygląda? GRATUUUUUUULUUUUUJJJJJJJJJEEEEEEEEEEMMMMMMMYYYYYYYY!!!!!! a dwa tygodnie na uprawomocnienie już minęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 06.04.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 W czwartek otrzymaliśmy pozwolenie na budowę, po świetach geodeta i ruszamy. Dori, Kola jak tam u was to wygląda? G R A T U L A C J E My na razie dostaliśmy pozwolenie na oczyszczalnie To już coś. A pozwolenie na budowę też pewnie lada moment dostaniemy Gacuś a Ty złożyłeś w końcu papiery do starostwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 06.04.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 W czwartek otrzymaliśmy pozwolenie na budowę, po świetach geodeta i ruszamy. Dori, Kola jak tam u was to wygląda? GRATUUUUUUULUUUUUJJJJJJJJJEEEEEEEEEEMMMMMMMYYYYYYYY!!!!!! a dwa tygodnie na uprawomocnienie już minęły Przyłączami się do GRATULACJI ... Co do uprawomocnienia to nieoficjalnie roboty można rozpocząć wcześniej, byle nie było wpisu do dziennika budowy w tym okresie !!!! Po co marnować tak cenny czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Gratulacje A co do uprawomocnienia - mozna zebrac podpisy od sasiadow ktorzy mogliby sie sprzeciwic - ze tego nie zrobia - my tak zrobimy i w ten sposob uprawomocnienie bedzie w dniu otrzymania pozwolenia I jeszcze pytanie: ile dni czekales na wydanie pozwolenia? Pani ktora nas obsluguje powiedziala ze nie bedziemy czekac owych przepisowych 65 dni ale nie byla w stanie powiedziec ile...Chyba ja pomecze przed swietami i zrobie zaraz do niej halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 06.04.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 W czwartek otrzymaliśmy pozwolenie na budowę, po świetach geodeta i ruszamy. Dori, Kola jak tam u was to wygląda? No to sąsiad gratulacje . To dokładnie ile dni czekaliście na samo pozwolenie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 06.04.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Gacuś a Ty złożyłeś w końcu papiery do starostwa ? Tak oczywiście złożyłem ,projekt w końcu został poprawiony i zrobiony tak jak chciałem ale niestety były nadal braki (brak uzgodnień wjazdu i odrolnienia - niby zawiniły urzędy), Pan Grzegorz ma donieść brakujące papiery do starostwa osobiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.04.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 kurka - to bardzo smutne i jednoczesnie wkurzajace - placi sie wcale nei male pieniadze za usluge i takie poslizgi z czasem sa. A w sumie kazdy tydzien to strata finansowa bo wszystko co rusz w gore Samej mi sie pali - i w myslach poganiam pania ze Satrostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 06.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Gacuś a Ty złożyłeś w końcu papiery do starostwa ? Tak oczywiście złożyłem ,projekt w końcu został poprawiony i zrobiony tak jak chciałem ale niestety były nadal braki (brak uzgodnień wjazdu i odrolnienia - niby zawiniły urzędy), Pan Grzegorz ma donieść brakujące papiery do starostwa osobiście Pozdrawiam Gacuś, a on powiedział wam o tych brakach czy Ty sam je zauważyłeś ? Bo powiem szczerze, że aż tak dokładnie to mojego projektu nie przejrzałam (wyszłam z założenia, że jak trzymają projekt 2 mies. to wszystko jest) i teraz się zastanawiam czy czegoś nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 06.04.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Gacuś, a on powiedział wam o tych brakach czy Ty sam je zauważyłeś ? Bo powiem szczerze, że aż tak dokładnie to mojego projektu nie przejrzałam (wyszłam z założenia, że jak trzymają projekt 2 mies. to wszystko jest) i teraz się zastanawiam czy czegoś nie brakuje. Oczywiście że nikt mi tych braków nie pokazał , sam zauważyłem .W projekcie był taki spis dołączonych dokumentów . Na liście było odrolnienie i uzgodnienia wjazdu a dokumentów niestety nie było . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.04.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 ja dzwonilam sama - kontrolnie - co sie dzieje i na jakim etapie jest projekt - i pani mi powiedziala co trzeba zmienic - tez mielismy cos zle - architekt powiedzial ze pojedzie zalatwic - widze ze juz na tym etapie trzeba trzymac reke na pieczy - moze kola tez zadzwon i pod pretekstem czy wszystko jest z dokumentacja w porzadku - podpytaj na jakim etapie projekt jest i bedziesz miec spokojna glowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 06.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 No to sąsiad gratulacje . To dokładnie ile dni czekaliście na samo pozwolenie ? Pozdrawiam Dokładnie 34 dni, co do rozpoczęcia to tak jak mówi Robert zacząć moża przed uprawomocnieniem. A co do samego uprawomnocnienia to troche to przyśpieszyliśmy ma być 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 06.04.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 No to sąsiad gratulacje . To dokładnie ile dni czekaliście na samo pozwolenie ? Pozdrawiam Dokładnie 34 dni, co do rozpoczęcia to tak jak mówi Robert zacząć moża przed uprawomocnieniem. A co do samego uprawomnocnienia to troche to przyśpieszyliśmy ma być 13. Sąsiad a pochwal się jak przyspieszyłeś to uprawomocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 06.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 To dokładnie ile dni czekaliście na samo pozwolenie ? Dokładnie 34 dni,......... no to króciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 06.04.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Mamy POZWOLENIE NA BUDOWĘ Okazało się, że było już 2 kwietnia, ale p. Krauze poszła na urlop i nikogo nie powiadomiła. Ale się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts