Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Sąsiad a na kiedy chcesz się umówić? Bo my też się do tego koparkowego chcemy wybrać, więc może za jednym odpaleniem koparki obleci dwie działki i bedzie taniej. :D :D :D

Nie wiem dokładnie- jutro mam geodetę prawdopodobnie, więc po wytyczeniu może kopać (będzie wiadomo dokładnie gdzie i ile).

Dam Ci znać jakby co.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sluchajcie - ma prosbe

Wklejam rzut parteru

chcialabym sobie obliczyc ile doplace za standard wytyczenia

standard czyli 4 wierzcholki

a doplata obejmuje plus 50 zl za kazda os

cokolwiek to znaczy

wiec mam 4 wierzcholki

i dodatkowo wypustke od strony frontu i tarasu

pomozcie plisss

http://img242.imageshack.us/img242/7666/dom4173kl1.jpg

witam Wszystkich drogich forumowiczów po dłuższej przerwie i ślę spóźnione zyczenia wielkanocne

:D

Byliśmy w święta w Murowańcu na spacerku i trafiłam na budowę Gromala-machina ruszyła na całego .U nas też juz bloczki fundamentowe stawiają :D

GROMAL - wywołuję Cię ,bo mam prośbę do Ciebie.... :) Na przeciw Waszej budowy stoi domek zadaszony z dwuspadzistym dachem(twój sąsiad).Jeżeli masz kontakt proszę zapytaj jaką on kładł dachówkę -podoba mi się kolor(baaaaaardzo).To jest chyba ceramiczna -gdyby chciał zdradzic producenta i nazwę koloru byłabym wdzięczna.

Będę próbowała go upolowac sama na spytki ,ale gdyby Ci się udało do z góry dziekuję

A WSZYSTKIM GRATULUJĘ POSTĘPÓW W BUDOWIE :D

AGA

Sluchajcie - ma prosbe

Wklejam rzut parteru

chcialabym sobie obliczyc ile doplace za standard wytyczenia

standard czyli 4 wierzcholki

a doplata obejmuje plus 50 zl za kazda os

cokolwiek to znaczy

wiec mam 4 wierzcholki

i dodatkowo wypustke od strony frontu i tarasu

pomozcie plisss

http://img242.imageshack.us/img242/7666/dom4173kl1.jpg

wydaje mi się że dojdzie Ci 6 wierzchołków. dwa do "wypustki" z przodu + jeden naprzeciwko prawego rogu, dwa do "wypustki" tarasowej i dodatkowo w miejscu słupa by wyznaczyć oś ściany bocznej tarasu

Witam!

Mam prośbę-pytanie, czy macie jakieś namiary na fachowców od schodów? Moglibyście spytać Waszych budowlańsców, czy nie chcieliby sobie w miedzyczasie /miedzy Waszą budową :wink: / dorobić??

Otóż mam do wykonania betonowe - zabiegowe schody. Niestety moi murarze,nie potrafią takich wykonac - niech ich gęś kopnie... :evil: :evil: :evil:

Druga sprawa - po mału zbieram wszelkie namiary do wykonania dalszych prac. Wszelkie namiary na tynki maszynowe mile widziane 8)

Z góry wielkie dzięki!

Pozdrawiam i gratuluję pozwoleń!

Asia

witam Wszystkich drogich forumowiczów po dłuższej przerwie i ślę spóźnione zyczenia wielkanocne

Byliśmy w święta w Murowańcu na spacerku i trafiłam na budowę Gromala-machina ruszyła na całego .U nas też juz bloczki fundamentowe stawiają :D

GROMAL - wywołuję Cię ,bo mam prośbę do Ciebie.... :) Na przeciw Waszej budowy stoi domek zadaszony z dwuspadzistym dachem(twój sąsiad).Jeżeli masz kontakt proszę zapytaj jaką on kładł dachówkę -podoba mi się kolor(baaaaaardzo).To jest chyba ceramiczna -gdyby chciał zdradzic producenta i nazwę koloru byłabym wdzięczna.

Będę próbowała go upolowac sama na spytki ,ale gdyby Ci się udało do z góry dziekuję

AGA

Jak go spotkam to się zapytam, ale na razie nie było go widać, wiem natomiast że na domku na tablicy jest do niego numer tel. ale trzeba mieć lornetkę :o bo przez płot nie widać.

A dziś właśnie wylali mi wylewkę na fundamencie i od jutra mury pną się do góry a finanse w dół.

Pozdrawiam.

AGA

Jak go spotkam to się zapytam, ale na razie nie było go widać, wiem natomiast że na domku na tablicy jest do niego numer tel. ale trzeba mieć lornetkę :o bo przez płot nie widać.

A dziś właśnie wylali mi wylewkę na fundamencie i od jutra mury pną się do góry a finanse w dół.

Pozdrawiam.