Marczysław 11.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Od schodów nikogo nie mam. Tynkarza moge polecić jak u mnie zrobi! Zapraszam do nas jak będzie je wykonywał to wtedy ocenicie! Dzięki Aga a jakie tynki będziecie robić - cem.-wap. czy gipsowe? bo jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 11.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ........Mam prośbę-pytanie, czy macie jakieś namiary na fachowców od schodów? ......Otóż mam do wykonania betonowe - zabiegowe schody. Witaj Asia , w sprawie schodów może zapytaj Alex , jej sąsiadowi schody zabiegowe wylewał murarz , taki starszy facet , może bedzie miał troszkę czasu i chęci żeby do was podskoczyć. Widziałem jego schody osobiście i wyszły całkiem dobrze .Niestety namiarów na właściciela ani na tego fachowca nie mam , Alex może prędzej będzie miała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 11.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witaj Asia , w sprawie schodów może zapytaj Alex , jej sąsiadowi schody zabiegowe wylewał murarz , taki starszy facet , może bedzie miał troszkę czasu i chęci żeby do was podskoczyć. Widziałem jego schody osobiście i wyszły całkiem dobrze .Niestety namiarów na właściciela ani na tego fachowca nie mam , Alex może prędzej będzie miała Pozdrawiam Senkju myslałam właśnie o Łukaszu oraz o jego sąsiedzie Ibizie tylko muszę cierpliwie poczekać do weekendu - ruch na działkach się zaczął Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 11.04.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 z transportem brutto wyjdzie ok. 4,16 bez 3,66 brutto bez faktury?? czyli od producenta?....... Witam cena 3,66 brutto to na dzisiejsze czasy chyba normalna cena , a jeżeli chodzi Ci co oznacza zakup bez faktury , to powiem tak , jest to niższa cena o stawkę podatku vat (22%) . W Twoim przypadku oznaczałoby to cenę 3zł , czyli mogłabyś zaoszczędzić w ten sposób na transport . Cenę taką trzeba negocjować nie koniecznie u producenta , pośrednik zapewne z miłą chęcią też sprzeda bez faktury. Z zakupem bez faktury może wiązać się oczywiście pewne ryzyko , brak gwarancji na towar , kupienie bloczków gorszej jakości np z betonu B10 , brak pewności że bloczki pochodzą z legalnego źródła . Ale jeżeli ma się pewność że sprzedawca jest uczciwy (rzetelny) i że bloczki są wykonane z prawidłowego betonu to można zaryzykować i zaoszczędzić w ten sposób kilka złotych . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 11.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Senkju myslałam właśnie o Łukaszu ...... No właśnie chodzi o fachowca który robi u Łukasza . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 z transportem brutto wyjdzie ok. 4,16 bez 3,66 brutto bez faktury?? czyli od producenta?....... Witam cena 3,66 brutto to na dzisiejsze czasy chyba normalna cena , a jeżeli chodzi Ci co oznacza zakup bez faktury , to powiem tak , jest to niższa cena o stawkę podatku vat (22%) . W Twoim przypadku oznaczałoby to cenę 3zł , czyli mogłabyś zaoszczędzić w ten sposób na transport . Cenę taką trzeba negocjować nie koniecznie u producenta , pośrednik zapewne z miłą chęcią też sprzeda bez faktury. Z zakupem bez faktury może wiązać się oczywiście pewne ryzyko , brak gwarancji na towar , kupienie bloczków gorszej jakości np z betonu B10 , brak pewności że bloczki pochodzą z legalnego źródła . Ale jeżeli ma się pewność że sprzedawca jest uczciwy (rzetelny) i że bloczki są wykonane z prawidłowego betonu to można zaryzykować i zaoszczędzić w ten sposób kilka złotych . Pozdrawiam Gacus no wlasnie, dlatego sie troche obawiam tego zakupu. Bo te bloczki bylyby od producenta - wiec nie mam pewnosci co by do nich wlozyl - wiedzac ze robi je dla mnie bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.04.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 znow zaczelam stronke Musze Wam powiedziec ze dzis bylismy na inspekcji u Graczyka - i naprawde piknie u Niego jest Sprzedal nam fachowca wiec przed slowem skoczylismy zobaczyc wykonana robote. Bardzo nam sie podobalo. Rowniez podobalo sie mojej starszej corce - zwlaszcza kaluza pod tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Od schodów nikogo nie mam. Tynkarza moge polecić jak u mnie zrobi! Zapraszam do nas jak będzie je wykonywał to wtedy ocenicie! Dzięki Aga a jakie tynki będziecie robić - cem.-wap. czy gipsowe? bo jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji... Na 100 % maszynowe gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 11.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Gacus no wlasnie, dlatego sie troche obawiam tego zakupu. Bo te bloczki bylyby od producenta - wiec nie mam pewnosci co by do nich wlozyl - wiedzac ze robi je dla mnie bez faktury Poczytaj sobie te kilka wątków , są o tym jak sprawdzić wytrzymałość bloczków . Może ta lektura troszkę pomoże http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=11725&highlight=bloczki+fundamentowe http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=33379&highlight=bloczki+fundamentowe http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45405&highlight=bloczki+fundamentowe http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=79353&highlight=bloczki+fundamentowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 11.04.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Dziękuję Wam dobrzy ludzie za wszelkie gratulacje z okazji odebrania pozwolenia na budowę Kolejny krok i cel to zaprzyjaźnić z bankiem. Teraz to dopiero się zacznie! jutro ruszam do boju. Przeprowadzę szturm na Santander... 3majcie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 11.04.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Niech będą chwaleni wszyscy inwestorzy z grupy bydgosko-toruńskiej. Przez dwa dni chłonąłem wiedzę zawartą na 93 stronach tego tematu i jakem głupim się urodził, tak i głupim zostałem. Zresztą będąc bardzo majętnym przyszłym właścicielem 4 (?) kątów (nie chwaląc się "posiadam" tylko adres internetowy do interesującego mnie domu) powinienem chyba jednak przenieść się do "Grupy Oszołomów". Może dlatego wybaczycie mi, że razem z pierwszą wizytą, miast tylko się przywitać, pytania zadawać będę:w Cielu jest firma Eko-Dom która buduje domy w technologii szkieletu lub bala. Poszukuję namiaru na osoby które miały przyjemność (lub nie) współpracować z tą firmą. PozdrawiamJerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 z transportem brutto wyjdzie ok. 4,16 bez 3,66 brutto bez faktury?? czyli od producenta? mozesz zdradzic gdzie kupowales? ło matko drogo mi z transportem wyjdzie 2,53 bez faktury poszukaj dobrze bo moze sie okazac, ze przeplacisz - naprawde poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 12.04.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 witam Wszystkich drogich forumowiczów po dłuższej przerwie i ślę spóźnione zyczenia wielkanocne Byliśmy w święta w Murowańcu na spacerku i trafiłam na budowę Gromala-machina ruszyła na całego .U nas też juz bloczki fundamentowe stawiają GROMAL - wywołuję Cię ,bo mam prośbę do Ciebie.... Na przeciw Waszej budowy stoi domek zadaszony z dwuspadzistym dachem(twój sąsiad).Jeżeli masz kontakt proszę zapytaj jaką on kładł dachówkę -podoba mi się kolor(baaaaaardzo).To jest chyba ceramiczna -gdyby chciał zdradzic producenta i nazwę koloru byłabym wdzięczna. Będę próbowała go upolowac sama na spytki ,ale gdyby Ci się udało do z góry dziekuję A WSZYSTKIM GRATULUJĘ POSTĘPÓW W BUDOWIE AGA Jak go spotkam to się zapytam, ale na razie nie było go widać, wiem natomiast że na domku na tablicy jest do niego numer tel. ale trzeba mieć lornetkę bo przez płot nie widać. A dziś właśnie wylali mi wylewkę na fundamencie i od jutra mury pną się do góry a finanse w dół. Pozdrawiam. dzięki gromal za odpowiedź u nas też prace galopują do przodu.Jak sąsiad się pojawi to proszę zapytaj o tę dachówkę pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.04.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Niech będą chwaleni wszyscy inwestorzy z grupy bydgosko-toruńskiej. Przez dwa dni chłonąłem wiedzę zawartą na 93 stronach tego tematu i jakem głupim się urodził, tak i głupim zostałem. Zresztą będąc bardzo majętnym przyszłym właścicielem 4 (?) kątów (nie chwaląc się "posiadam" tylko adres internetowy do interesującego mnie domu) powinienem chyba jednak przenieść się do "Grupy Oszołomów". Może dlatego wybaczycie mi, że razem z pierwszą wizytą, miast tylko się przywitać, pytania zadawać będę: w Cielu jest firma Eko-Dom która buduje domy w technologii szkieletu lub bala. Poszukuję namiaru na osoby które miały przyjemność (lub nie) współpracować z tą firmą. Pozdrawiam Jerzy Witam napisałam na priv i proszę opisz bardziej docelowe miejsce Twojego domku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 z transportem brutto wyjdzie ok. 4,16 bez 3,66 brutto bez faktury?? czyli od producenta? mozesz zdradzic gdzie kupowales? ło matko drogo mi z transportem wyjdzie 2,53 bez faktury poszukaj dobrze bo moze sie okazac, ze przeplacisz - naprawde poszukaj naprawde szukalam - to jedna z nizszych cen - jeszcze przed negocjacjami obawiam sie ze taniej nie znajde - ale jeszcze podzwonie Gorgio - witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.04.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 naprawde szukalam - to jedna z nizszych cen - jeszcze przed negocjacjami obawiam sie ze taniej nie znajde - ale jeszcze podzwonie dzis bylem w innej dobrej, znanej firmie w toruniu placic za beton z guchy na lawy bloczki przy wiekszych ilosciach maja po 2,60 - torbet na polnej w toruniu pewnie netto i bez transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 12.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Poszukuje namiarów na betoniarnie produkującą bloczki fundamentowe w okolicach Ciela, Zielonki, Brzozy ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.04.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 KarolinaS Biale Blota-Lisi Ogon-Łochowo Bruko Bud 583 60 99 Piotrulex - faktycznie tanio - nawet przywioza do mnie - ale juz z transportem sie przestaje oplacac Znalazlam u siebie po 2,9 netto - 10 groszy tansze niz wczorajsze, 80 zl w kieszeni..tylko ze inny wymiar Wiec potrzebuje ich wiecej..ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 12.04.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Kola rozmawiałem wczoraj z koparkowym ze Strusiej, marudził, marudził, że on tą białoruśką swoją może tylko zepchnać, że jak wytyczone to cięzko itp. W każdym razie ja go nie biorę, jak chcesz to wy z nim pogadajcie jeszcze. Pozdrawiam serdecznie starych i nowych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 12.04.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Kola rozmawiałem wczoraj z koparkowym ze Strusiej, marudził, marudził, że on tą białoruśką swoją może tylko zepchnać, że jak wytyczone to cięzko itp. W każdym razie ja go nie biorę, jak chcesz to wy z nim pogadajcie jeszcze. Pozdrawiam serdecznie starych i nowych forumowiczów. Ok dzięki. Nam właśnie chodzi o ściągnięcie humusu bo kopać to moi murarze chcą sami (jak chcą to nie będę im bronic ) więc się chyba nada. Będę w sobotę to z nim pogadam. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts