alex_ 16.04.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Czy ktoś orientuje się gdzie najlepiej zamówić strop teriva ??? Arko na Przemysłowej 14a tel. 346 56 13 Porozmawiaj z alex Jak najbardziej zapraszam :D PS jeśli chodzi o szczegóły to chętnie wyślę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.04.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Tym bardziej że wczoraj po raz pierwszy sprawdziliśmy wodę w ostatniej komorze (3) i jest stosunkowo przejrzysta co nas ciutek zaskkoczyło (praktyka potwierdziła teorię :D ), dorobimy drenaż i powinno być całkiem normalnie, najchętniej oddałabym tą wodę do przebadania do Sanepidu (czy sie nadaje do podlewania) - może ktoś wie ile to kosztuje w Sanepidzie?? W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Sanepidu, w sprawie badania wody ze studni i zawołali 500 zł /chyba netto/ wiem, ze nasze - znaczy się z BB wodociągi również robią takie badania inne wodociągi z Bydgoszczy nie chcą - odesłali mnie do Sanepidu... Marczysława cena jak z kosmosu , ale i tak mam sprawę do BB wodociągów to podpytam PS a jak u Was z wodą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Sanepidu, w sprawie badania wody ze studni i zawołali 500 zł /chyba netto/ wiem, ze nasze - znaczy się z BB wodociągi również robią takie badania inne wodociągi z Bydgoszczy nie chcą - odesłali mnie do Sanepidu... p.Zawidzka w Wodociągach BB odesłała mnie do Sanepidu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 16.04.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Sanepidu, w sprawie badania wody ze studni i zawołali 500 zł /chyba netto/ wiem, ze nasze - znaczy się z BB wodociągi również robią takie badania inne wodociągi z Bydgoszczy nie chcą - odesłali mnie do Sanepidu... p.Zawidzka w Wodociągach BB odesłała mnie do Sanepidu Z tego co mi mówił gostek z Sanepidu, to badanie składa sie z 2 cz. i może jak chcez sprawdzic tylko jakość wody, to może będzie taniej??? Swoją drogą wycwanili się w Sanepidzie.... Gdzieś czytałam, że jesli masz swoją studnię i robisz odbiór domu, to własnie musisz mieć aktualne badanie z sanepidu Jeśli nie dogadam się z wodociagami /w tym tygodni ma się wyjaśnić/ to będę musiała dwa razy płacić /przy wykonaniu studni, drugi przy odbiorze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.04.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Z tego co mi mówił gostek z Sanepidu, to badanie składa sie z 2 cz. i może jak chcez sprawdzic tylko jakość wody, to może będzie taniej??? Swoją drogą wycwanili się w Sanepidzie.... Gdzieś czytałam, że jesli masz swoją studnię i robisz odbiór domu, to własnie musisz mieć aktualne badanie z sanepidu o aktualnych badaniach Sanepidu przy odbiorze to ja słyszłałam dawno temu, nie wiem np czy co jakiś czas tego nie będą sprawdzać a sprawdzę cenę czystości, bo nie chcę zdatności do spożycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.04.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Sprawdzałam Sanepid, ale sprawa jest prosta, za kilkaset PLN sprawdzają zdatność do spożycia a mój przypadek jest niekwalifikowany, bo i tak do gruntu i tak, a poza tym podlewa się rozpuszczoną gnojówką (no ma facet argument), tzn parametry, które by sprawdzili to nic by mi nie powiedziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ścieki bytowe z gospodarstwa domowego to nie to samo co gnojówka, zwierają (zwłaszcza w dzisiejszych czasach) mnóstwo chemii więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 16.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 znow zaczelam stronke Musze Wam powiedziec ze dzis bylismy na inspekcji u Graczyka - i naprawde piknie u Niego jest Sprzedal nam fachowca wiec przed slowem skoczylismy zobaczyc wykonana robote. Bardzo nam sie podobalo. Rowniez podobalo sie mojej starszej corce - zwlaszcza kaluza pod tarasem O rany ale dawno mnie tutaj nie było ale roboty mam tyle że na pisanie i czytanie brakuje czasu. O Twoim poście powiedzieli mi przy kolacji MaciejKo więc go szukałem. Miło mi, że się podobało. Dziś jest jeszcze lepiej bo wszystko posprzątane, zamiecione, poukładane. Niestety kałuża wyschła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.04.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 chyba wszyscy na działeczkach w tę pogodę, że taka cisza nastała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 alex ja podczytuje ale boje sie pisac zeby nie zapeszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.04.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 alex ja podczytuje ale boje sie pisac zeby nie zapeszac czyżby pozwolenienie było w drodze czy też materiały znalezione :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 :D no to cos napisze dzis popoludniu moze bedzie pozwolenie. Napewno w tym tyg bedzie. Od razu bedzie prawomocne - nie wiem w sumie od czego to zalezy - my napiszemy od reki stosowne oswiadczenie - moze dlatego ze nie mamy sasiadow jeszcze jest to takie proste.. w sobote geodeta umowiony wszystkok nabralo tempa wszystko dlatego ze facet - murarz wyjezdza i mu sie pali - jak wroci chce miec lawy juz wylane pytanie: gdy zglaszam rozpoczecie robot budowlanych - musze czekac tydzien ze zdjeciem humusu, czy z pracami ziemnymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.04.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 :D no to cos napisze dzis popoludniu moze bedzie pozwolenie. Napewno w tym tyg bedzie. Od razu bedzie prawomocne - nie wiem w sumie od czego to zalezy - my napiszemy od reki stosowne oswiadczenie - moze dlatego ze nie mamy sasiadow jeszcze jest to takie proste.. w sobote geodeta umowiony wszystkok nabralo tempa wszystko dlatego ze facet - murarz wyjezdza i mu sie pali - jak wroci chce miec lawy juz wylane pytanie: gdy zglaszam rozpoczecie robot budowlanych - musze czekac tydzien ze zdjeciem humusu, czy z pracami ziemnymi?? żeby nie zapeszać to nie GRATULUJEMYYYY!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 wlasnie dzwonil architekt - jutro odbieramy pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 17.04.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 :D pytanie: gdy zglaszam rozpoczecie robot budowlanych - musze czekac tydzien ze zdjeciem humusu, czy z pracami ziemnymi?? Witam Mkkafe z tego co wiem w samej ziemi możesz sobie kopać i wbijać słupki ile tylko masz chcesz, więc możesz startować i przygotowywać wszystko pod fundamenty No i oczywiście wielkie gratulacje czas budowy się zaczyna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Gromal dzieki powiedzcie jeszcze prosze - gdzie sie sklada to zgloszenie o rozpoczeciu robot budowlanych - ulica i dokladna nazwa instytucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 17.04.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 witam Powiatowy InspektoratNadzoru Budowlanegow Bydgoszczy85-082 Bydgoszczul. Zygmunta Augusta 16 tel. 052-5840136 lub 39fax 052-5840136 PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 EDA - Maciej bardzo dziekuje Dzis przewiezlismy na nasza dzialke przyczepke od Tasija Zapomnialam jednak aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.04.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 wlasnie dzwonil architekt - jutro odbieramy pozwolenie Ja też oczywiście gratuluję startu!!! U mnie w piątek geodeta. No i szukam koparkowego - podzwoniłam trochę - ceny od 70 do 100zł/h. Czasami w cenie dojazd. Ale zastanawia mnie fakt, że jedni mówią o tym, że taka robota trwać będzie ok 2-3 h a inny wyskoczył, że zajmuje mu to 8 h (!!!?). Ja rozumiem, że skoro kasuje za godzinę określoną kwotę to wiadomo, że im dłużej pokręci się w kółko tym więcej skasuje. W taki sposób to ja mogłabym i tydzień zdejmować humus A ile u Was zajęło zdjęcie warstwy humusu pod fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Cegłę rozbiórkową kupię 1500 szt Proszę o wiadomości na priv. Dzisiaj w anonsach znalazłam kilka namiarów: - czerwona z rozbiórki 0,80zł (Brześć Kujawski) 609 39 69 79 - Kowalewo Pomorskie 0,10zł (tak było napisane - nie wiem czy nie błędnie?) Kowalewo Pomorskie 608 36 80 82 - przedwojenna, czerwona 0,80zł Bydgoszcz 664 18 37 18 może jeszcze Ci się to przyda... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts