mkkafe 20.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 alex no wlasnie - Kero z tego co wiem buduje na kredyt - tak wiec raty do splacenia zostaja, towaru nie ma i jeszcze trzeba pewnie czekac na nowa dostawe bloczkow czasem sobie mysle ze te wszystkie dzienniki sa fajne ale dostep do nich powinni miec tylko Ci na ktorych wyrazimy zgode..z drugiej strony - przejrzalam bardzo duzo dziennikow zanim zdecydowalam z czego i jak budowac. To kopalnia wiedzy. Szkoda by bylo je zamykac i udostepniac tylko dla nielicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 mkkafe aby było jasne, ja ani przez chwilkę nie pomyślałem, że to za sprawą dziennika się odbyło choć to źródło informacji dla przestępców jest jak najbardziej.To było zbyt krótko by poprzez dziennik zorganizować taką akcję. Teraz niestety musimy skupić się na dokończeniu ogrodzenia rozpoczętego już na początku budowy. Te prace przerwaliśmy uśpieni spokojem wokół budowy i zaangażowani w cel główny czyli budowę domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 20.04.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 kradzierze z budów pod kątem sprawdzenia tego z jakiej hurtowni pochodzi skradziony towar. Właśnie o tym myślałam - prześlij mi na priva skąd brałeś towar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 20.04.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam Mam tu mały (mam nadzieję) problem. Po wylaniu ław moja ekipa zostawiła część szalunków w ziemi (podobno niektórych desek nie dało się wyciągnąć). I tu mam pytanie: czy takie deski zasypane ziemią w przyszłości nie sprawią mi jakiegoś kłopotu??? Tak to jest jak wszystkiego nie można dopilnować osobiście... Nie sprawią. Jeżeli jest tam piasek, to spowodują, że ława będzie dłużej schła (trzymają wilgoć) i będzie mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 20.04.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jest uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego na moją działkę więc nie potrzebne są mi warunki zabudowy? Czy dobrze mówię? A zatem w jakim dokumencie znajdę informację dotyczące np. w jakiej odległości od granicy działki można postawić dom (t.zw. linia zabudowy) i wiele innych spraw związanych z wyglądem domu, sposobem ogrzewania itp... Czy te informacje znajdują się w wypisie i wyrysie, czy też może muszę kupić od gminy wyciąg i część graficzną planu zagospodarowania przestrzennego? Jak długo jest aktualny wyrys z ewidencji rejestru gruntów? Mam takowy z roku 2003. Nie za stary do złożenia w przypadku ubiegania się o pozwolenie na budowę? 1. Tak nie potrzebujesz. 2. Informacje o kącie nachylenia dachu, o linii zabudowy znajdziesz właśnie w "planie" a nie w wypisie i wyrysie 3. Na plan będziesz czekał z 2-3 tygodnie i zapłacisz 50 zł. 4. Wyrys jest ważny chyba 2 miesiace albo 3. W każdym bądź razie Twój na 100% nieważny już. 5 Wyrys i wypis dostajesz od ręki W Powiatowym Wydziale Geodezji Na Zygmunta Augusta (na przeciw PKP) Koszt: sam wypis - 12 zł a z wyrysem chyba z 30. Tak na oko - nieduze pieniądze w każdym bądź razie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.04.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Kero i inni rozpoczynający budowę swoich wymarzonych domów ja usłyszałam ostatnio takie zdanie, że zaczynają kraść właściciele składów, bo nie mają materiałów a muszą się wywiązać ze zobowiązań i zarobić.Jednakże takie sk...two to już szczyt bezczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.04.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 I tym oto sposobem usuwam swój dziennik. Trudno takie życie! Nam też już 3 razy się wkradli więc mam dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.04.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Przed chwilą przeczytałam w dzienniku Graczyka, że ktoś bezczelnie wszedł do domu i ukradł z portfela tynkarza 180 zł. Noż tylko zabić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.04.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 kradzierze z budów pod kątem sprawdzenia tego z jakiej hurtowni pochodzi skradziony towar. Właśnie o tym myślałam - prześlij mi na priva skąd brałeś towar... dori skąd otrzymałem BK nie muszę pisać na prv bo ja go nie ukradłem i to nie przytyk do Ciebie. Po prostu nie widzę powodu dlaczego miałbym tego nie powiedzieć. BK sprzedała mi firma PHU "KOMPAKT" z ul Skłodowskiej ale to adres domowy jak sądzę. Właścicielem firmy jest p. Jacek Skałecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 20.04.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Kero współczuję. Zastanawiam się, czy w innych rejonach nowobudujących się osiedli jest podobna sytuacja? Staję się coraz bardziej czujna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 21.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Gromal Graczyk kiedys pisal ze ma na zbyciu Ytonga - ale chyba ok 30 sztuk - i nie wiem jakiej grubosci Dziękuję za informację ale na szczęście już sobie poradziłem, przypadkiem zadzwoniłem do hurtowni w Łochowie a tam dostali tira nadplanowego BK więc się załapałem, cena przepiękna bo 14 zł/szt ale nie miałem wyjścia trzeba brać co jest. I jeszcze informacja dla tych co będą kupować okna radze się pospieszyć bo od maja drożeje szkło i okienka podskoczą, jak i wszystko. Ale mam i dobre wieści cieszmy się że budujemy się teraz gdy jeszcze nie zaczął się bum budowlany EURO 2012, bo wtedy to będą ceny a materiał załatwić to już nie wiem skąd. A co do złodziei to brak słów a już tym bardziej że potrafią wejść w biały dzień do domu gdzie przebywają ludzie i ich jeszcze okraść, w głowie się nie mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.04.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 watek spadl na druga strone Wpadam z zapytaniem o regulowanie naleznosci - moze glupie ale jednak: kiedy placicie za towar dojezdzajacy na budowe: przed, w trakcie dostawy czy po?? Bo ja moge robic przelewy glownie przed - w trakcie czesto mnie nie bedzie a po - jako poczatkujacemu klientowi - pewnie nikt nie pozwoli puscic przelewu po fakcie.. Wiem ze jak towar dojezdza w faktura jest zaplacone przed - powinna byc WZ lub inny dok potwierdzajacy wydanie towaru - ale i tak jestem nieufna..Niepotrzebnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 22.04.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Na wstępie Witam wszystkichPiszecie że BK jest niedostępny, ja widziałem w sobotę w firmie Castor na obwodnicy. Na lisim Ogonie. Pan powiedział że jest po 14 zł. Oczywiście nie wiem czy ten z placu jest po tyle czy też już jest sprzedany Ja miałbym pytanko:Skąd wziąść dobry B20 ale tani? Obecnie biorę z Gorażdże z Toruńskiej ale coś drogo wychodzi. 227 zł netto plus 24 zeta za transport plus 180 zł za pompę. JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 22.04.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Jeśli chcesz to dam Ci namiar na moją ekipe budowlaną. Termin jak najbardziej ok. Da rady. Oczywiście najpier mi muszą skończyćDaj znać na priva.Acha. jakby co to daję im super referencjeJesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 22.04.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 witam Mam pytanie czy 10cm styropianu+24cm gazobetonu wystarczy na ocieplenie domu , czy musi być więcej 12-15cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 22.04.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 myślę że lepiej dać 15 cm - tylko ta cena !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 22.04.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 witam Mam pytanie czy 10cm styropianu+24cm gazobetonu wystarczy na ocieplenie domu , czy musi być więcej 12-15cm styropianu Przy grubośći 24 sciany najlepiej dać styro 12 a 15 to już max bo po wyżej zyski na cieple nie rekąpensują wydatku na styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.04.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Na wstępie Witam wszystkich Piszecie że BK jest niedostępny, ja widziałem w sobotę w firmie Castor na obwodnicy. Na lisim Ogonie. Pan powiedział że jest po 14 zł. Oczywiście nie wiem czy ten z placu jest po tyle czy też już jest sprzedany Ja miałbym pytanko: Skąd wziąść dobry B20 ale tani? Obecnie biorę z Gorażdże z Toruńskiej ale coś drogo wychodzi. 227 zł netto plus 24 zeta za transport plus 180 zł za pompę. JesterS ja biore z thomas beton - dobra jakosc, place 145 netto z transportem 14 km za bydgoszcz. Cena negocjowalna. Wiec jesli budujesz sie blizej - targuj sie... Twoj wychodzi na wstepie 6 zl wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 22.04.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Na wstępie Witam wszystkich Piszecie że BK jest niedostępny, ja widziałem w sobotę w firmie Castor na obwodnicy. Na lisim Ogonie. Pan powiedział że jest po 14 zł. Oczywiście nie wiem czy ten z placu jest po tyle czy też już jest sprzedany Ja miałbym pytanko: Skąd wziąść dobry B20 ale tani? Obecnie biorę z Gorażdże z Toruńskiej ale coś drogo wychodzi. 227 zł netto plus 24 zeta za transport plus 180 zł za pompę. JesterS ja biore z thomas beton - dobra jakosc, place 145 netto z transportem 14 km za bydgoszcz. Cena negocjowalna. Wiec jesli budujesz sie blizej - targuj sie... Twoj wychodzi na wstepie 6 zl wiecej Mkkafe a nie pomyliłaś się 145 netto za beton B20 jeżeli tak to bardzo dobra cena bo wszędzie jest powyżej 200 zł/m3 netto, jutro zadzwonię i się spytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 22.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Faktycznie tani ten beton... Ja zapłaciłem tydzień temu 270 brutto za B15, pompa 150/h. Chyba przepłaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts