mkkafe 22.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Na wstępie Witam wszystkich Piszecie że BK jest niedostępny, ja widziałem w sobotę w firmie Castor na obwodnicy. Na lisim Ogonie. Pan powiedział że jest po 14 zł. Oczywiście nie wiem czy ten z placu jest po tyle czy też już jest sprzedany Ja miałbym pytanko: Skąd wziąść dobry B20 ale tani? Obecnie biorę z Gorażdże z Toruńskiej ale coś drogo wychodzi. 227 zł netto plus 24 zeta za transport plus 180 zł za pompę. JesterS ja biore z thomas beton - dobra jakosc, place 145 netto z transportem 14 km za bydgoszcz. Cena negocjowalna. Wiec jesli budujesz sie blizej - targuj sie... Twoj wychodzi na wstepie 6 zl wiecej Mkkafe a nie pomyliłaś się 145 netto za beton B20 jeżeli tak to bardzo dobra cena bo wszędzie jest powyżej 200 zł/m3 netto, jutro zadzwonię i się spytam tfu tfu - jasne, pomylilam sie - mialo byc 245 - ale to wciaz 6 zl mniej W Gorazdze beton tanszy - chyba 205 netto ale za transport do mnie doplacalabym 36 zl do kazdego metra - czyli 241 wychodziloby...wiec wzielam b10, b15 i b20 z thomasa - bo sobie jeszcze ponegocjujemy Moze blizej cena za transport jest nizsza W thomasie cene za trensport - a raczej jej brak - negocjowalam z operatorem auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.04.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 widze ze czesc z nowobudujacych sie zamowila juz jednak beton - wiec ponawiam pytanie: placiliscie przed czy po?? bo w trakcie w moim przypadku nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 22.04.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 My zamawialiśmy w Dobrczu i płaciliśmy po (bez pośpiechu), ale kupowaliśmy też tam bloczki. W Baumacie beton 200 zł netto (plus dowóz i pompa) można negocjować, więc może też płacić po, ale chyba większość się zabezpiecza i chce kasę wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 23.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 widze ze czesc z nowobudujacych sie zamowila juz jednak beton - wiec ponawiam pytanie: placiliscie przed czy po?? bo w trakcie w moim przypadku nie da rady \ Ja beton kupowałem w Polbet na Przemysłowej i płaciłem bez problemów nawet kilka dni po dostawie betonu na budowę (gotówką w firmie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 23.04.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 I tym oto sposobem usuwam swój dziennik. Trudno takie życie! Nam też już 3 razy się wkradli więc mam dosyć. Eeee chyba przesadziłaś AGA. Przecież te kradzieże to nie przez nasze dzienniki budowy. Kero miał w mojej opini ewidentnie nagraną sprawę albo przez własciciela firmy albo wozaka i koniec. Przecież tego nie porwało ufo tylko auto z HDS'em i to zanim rozpakowali towar. Moim tynkarzom buchnęli forsę najprawdopodobniej kolesie z wodociągów ale że nikt nikogo nie złapał za rękę to nie można nic zrobić. A gnojki zawsze mogą się znaleść w każdej ekipie. Do Was z kolei złodzieje przychodzą lub przychodzili bo budujecie się w ustronnym miejscu a tam łatwo pozostać anonimowym i niezauważonym. Ja ze swojego dziennika usonąłem fotki z adresem i wystarczy. NA drobne kradzieże i tak nie ma lekarstwa (przechodzą obok działki i coś zwędzą) a na grube jak u Kero też nie bo ustawione. Np. niedaleko mnie jest budowa. Z 10 palet towaru leży przy drodze i podobnie jak było umnie chyba nic mu nie będzie. Na mojej działeczce do niedawna (od września 2006) leżało z 300 m. prętów fi 6 i nic nie zginęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.04.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Zgadzam się z tym co piszesz Graczyk.Tylko tyle, że te złodzieje nie byli z HDS-em. Te mendy rzucały bloczki ręcznie do blaszaka. Widać to po śladach było jak kilka razy podjeżdżali tyłem pod palety.Wczesniej złamany gwóźdź nie zginął. Na ścianach fundamentowych zostawały ściski stolarskie i ni jeden nie zginął, a chadzają tamtędy zbieracze złomu.Teraz powiem Wam coś lepszego.Ceny towaru to my sami nakręcamy. Skąd to wiem?Dzisiaj otrzymałem ofertę kupienia (od tego samego dostawcy) bloczków 24x24x590 bez PW po 8,6 brutto. Komu przyszłoby na myśl, że można za tyle? Mnie nie.Postanowiłem sprawdzić taką możliwość w Solbecie. Po dłuższej rozmowie z Panią kierowniczką działu sprzedarzy okazało się, że to realna cena abym za taką kupił.Jaski stąd wniosek? - to hurtownie robią ogromną kasę na naszych ściganiach się o materiał. Ja w każdym razie nie wchodzę w te 8,6 bo jak dla mnie to jest złodziej.Ani z nim nie spałem ani szwagier czy inny pociotek i dlaczego chce mi sprzedać za taką niską cenę? Wymanewruje kogoś innego a mi sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 23.04.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Gromal pochwal się gdzie zamawiałeś więżbę? A może ktoś inny ma namiary na dobre tartaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Gromal pochwal się gdzie zamawiałeś więżbę? A może ktoś inny ma namiary na dobre tartaki? No właśnie... podbijam temat. Mam dostać kontakt do tartaku spod Piły - prawdopodobnie są bardzo konkurencyjni. Jak coś będę wiedziała dam znać. W między czasie również proszę o informacje na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 23.04.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Gromal pochwal się gdzie zamawiałeś więżbę? A może ktoś inny ma namiary na dobre tartaki? No właśnie... podbijam temat. Mam dostać kontakt do tartaku spod Piły - prawdopodobnie są bardzo konkurencyjni. Jak coś będę wiedziała dam znać. W między czasie również proszę o informacje na ten temat Zdaje się Dori, że jestesmy na tym samym etapie. Ekipa już zaczęła czy zbiera jeszcze siły? p.s. no i pozdrawiam sąsiadkę. Nawet nie wiedziałam, że tak blisko się budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Zdaje się Dori, że jestesmy na tym samym etapie. Ekipa już zaczęła czy zbiera jeszcze siły? p.s. no i pozdrawiam sąsiadkę. Nawet nie wiedziałam, że tak blisko się budujesz zgadza się Tak więc ekipa wchodzi po weekendzie majowym. Wcześniej musi wjechać koparakowy. Deseczki zapewne już widziałaś przejeżdżając obok:) O rany taka adrealina siedzi we mnie:) Kiedy u Was i jaki koparkowy? Może umówię się z tym samym - koszty byłyby dla nas niższe, rozumiesz promocja dwa plus jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 23.04.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Zdaje się Dori, że jestesmy na tym samym etapie. Ekipa już zaczęła czy zbiera jeszcze siły? p.s. no i pozdrawiam sąsiadkę. Nawet nie wiedziałam, że tak blisko się budujesz zgadza się Tak więc ekipa wchodzi po weekendzie majowym. Wcześniej musi wjechać koparakowy. Deseczki zapewne już widziałaś przejeżdżając obok:) O rany taka adrealina siedzi we mnie:) Kiedy u Was i jaki koparkowy? Może umówię się z tym samym - koszty byłyby dla nas niższe, rozumiesz promocja dwa plus jeden Zależy jaki koparkowy. Od humusu już był, a fundamenty chłopacy sami chcą kopać. Zaczynają zdaje się w środę Żeby tylko ładna pogoda była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.04.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Zależy jaki koparkowy. Od humusu już był, a fundamenty chłopacy sami chcą kopać. Zaczynają zdaje się w środę Żeby tylko ładna pogoda była. U nas w tym tygodniu humus, po weekendzie ręczne kopanie fundamentów No a teraz szukam Tartaku! Rozglądam się za oknami. Aha - i muszę znaleźć dobrą cenę na strop - uderzę też zapewne do Alex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 23.04.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja kompletuje wyprawke dla naszego nowego dziecka - czyli domu ) jesli ktos potrzebowalby bloczki fundamentowe z betonu B-20 ( wszedzie sa z B-15 a ja musze miec B-20 - dosc trudno je dostac) to moge dac namiar - 2,9 - 2,8 netto bez transportu. Stal zamowilam w Stalexie - najtaniej 2,63 i 2,68 netto Cement i wapno w Wodanie - tez dobre ceny Mam tez namiary na taniego i dobrego geodete - ma bardzo konkurencyjne ceny, z Koronowa Szukam przyzwoitego zwiru - skad??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 23.04.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A ja potrzebuję wiedzieć czy mogę sobie przesuwać otwory pod okna. Czy mogę je przesunąć? Czy wymaga to jakichś wpisów albo czegoś innego?Jak jest jeśli będę chciał dodać jeden otwór okienny więcej? Może ktoś pomoże JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 23.04.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 przesunac - maly problem kierownik musi to wpisac do dziannika i po sprawieGorzej z dodaniem okna..to juz nie jest takie proste i wymaga zgody architektatak mysle - jesli sie myle - poprawcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
u-k-ł 23.04.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich. Mam pytanie z jakiej firmy zamawialiście okna PCV lub drewniane ( najlepiej firma z Bydgoszczy i okolic ) ? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.04.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich. Mam pytanie z jakiej firmy zamawialiście okna PCV lub drewniane ( najlepiej firma z Bydgoszczy i okolic ) ? Z góry dzięki za odpowiedź. Firma M&S na ul. Inowrocławskiej. Mają też biuro na Jagiellońskiej vis a vis WEMA i MediaMarkt, oraz na Fordońskiej (tam są okna drewniane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.04.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ceny towaru to my sami nakręcamy. Skąd to wiem? Dzisiaj otrzymałem ofertę kupienia (od tego samego dostawcy) bloczków 24x24x590 bez PW po 8,6 brutto. W pewnym sensie my sami nakręcamy, ale tylko dlatego, ze tylu jest budujących się i ludzie potrzebują materiał. A hurtownicy podwyższają ceny bo wiedzą, ze towar i tak zostanie kupiony. Robią zapisy i sztucznie zawyżają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.04.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 My braliśmy drewno na więźbę i strop drewniany z tartaku w SYPNIEWIE. My jesteśmy zadowoleni. Nasz cieśla go polecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
u-k-ł 23.04.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam Aha, mam jeszcze jedno pytanie. Czy macie jakiegość solidnego i godnego polecenia hydraulika ? Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts