agnieszkakusi 28.04.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Słuchajcie, jakie macie ustalone kwoty z fachowcami za położenie kanalizy i rozciągnięcie rurek do co, wody i podłogówki?Słuchajcie, jakie macie ustalone kwoty z fachowcami za położenie kanalizy i rozciągnięcie rurek do co, wody i podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 28.04.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Dziękuję Euniko za kontakt i informację.Wprawdzie nie okazała się ona pomocna niemniej sam fakt kojarzenia faktów i chęć pomocy zasługuje na szczere podziękowania co niniejszym czynię. Myślę, że najlepszą metodą na takie sytuacje jest nie kupowanie od złodziei co niestety u nas jest zjawiskiem powszechnym. A osoby kupujące kradziony towar wręcz chełpią się tym iż kupili "okazyjnie:. Pewnie nigdy nie przyjdzie im do głowy, że to może towar ukradziony dobremu znajomemu lub nawet komuś z rodziny.Ale co tam - ja przynajmniej złamanej cegły już nie zostawię bez nadzoru.A i przyrzekam publicznie. że jeśli trafiłbym na gorącym uczynku to nie powiadomię policji. Pozdrawiam budujących tych co nie kupują kradzionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.04.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Aga urocza nazwa ulicy bedzie wam sie ładnie mieszkac pozdrawiam Karolina widziałaś? Aga a jaka to ulica???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 30.04.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 mkkafe bardzo proszę o namiar na tego geodetę na priva. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 30.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Aga- ja trochę z innej beczki. Co zadecydowało o wyborze okien M&S (też rozważamy tę firmę, tylko trochę drogo). Dziekuję za info dotyczące ogrzewania, wysłałam co prawda na priva, ale chyba nic nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.04.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Aga- ja trochę z innej beczki. Co zadecydowało o wyborze okien M&S (też rozważamy tę firmę, tylko trochę drogo). Dziekuję za info dotyczące ogrzewania, wysłałam co prawda na priva, ale chyba nic nie doszło. W sprawie okien to mogę się wypowiedzieć też mamy M&s i faktem jest że zapłaciliśmy wówczas również więcej, ale w umowie była konkretna data i tego dnia chłopaki stawili się z oknami. Teraz jak tylko się coś dzieje (np. regulacja) to dzwonię do Pana sprzedawcy a jak nie uda mi się z nim porozmawiać zostawiam wiadomość i Pan sam pilnuje kontaktu, ja już nie muszę prosić się i wydzwaniać kilkanaście razy, żeby łaskawie się zająl tematem. My kupowaliśmy na Inowrocławskiej koło zajezdni. Dla porównania sąsiadka bierze okna w niższej cenie u kogoś innego ale nie ma dokładnie określonej daty, tylko 4 tygodnie i nie wiadomo kiedy to będzie. Na razie jest czas oczekiwania, zobaczymy co będzie dalej. Okna są Ok i obsługa też jak najbardziej, więc to kosztuje trochę pln ale za to dużo mniej nerwów, coś za coś . pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.04.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Aga- ja trochę z innej beczki. Co zadecydowało o wyborze okien M&S (też rozważamy tę firmę, tylko trochę drogo). Dziekuję za info dotyczące ogrzewania, wysłałam co prawda na priva, ale chyba nic nie doszło. W sprawie okien to mogę się wypowiedzieć też mamy M&s i faktem jest że zapłaciliśmy wówczas również więcej, ale w umowie była konkretna data i tego dnia chłopaki stawili się z oknami. Teraz jak tylko się coś dzieje (np. regulacja) to dzwonię do Pana sprzedawcy a jak nie uda mi się z nim porozmawiać zostawiam wiadomość i Pan sam pilnuje kontaktu, ja już nie muszę prosić się i wydzwaniać kilkanaście razy, żeby łaskawie się zająl tematem. My kupowaliśmy na Inowrocławskiej koło zajezdni. My też na Inowrocławskiej. Co zadecydowało? Mam je w mieszkaniu, mają moi rodzice i wszystko OK. Jakość, wygląd, obsługa. Cena wcale nie była aż tak powalająca na nogi, bo ja długo i uparcie walczyłam o rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 30.04.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Słuchajcie, jakie macie ustalone kwoty z fachowcami za położenie kanalizy i rozciągnięcie rurek do co, wody i podłogówki?Słuchajcie, jakie macie ustalone kwoty z fachowcami za położenie kanalizy i rozciągnięcie rurek do co, wody i podłogówki? mamy podpianą umowę z firmą ,która od a -z uzbroi dom w instalacje co(kocioł eko-groszek ,poodłogówka na caym parterze i na piętrze w łazience,reszta grzejniki) oraz oczyszczalnia ścieków -27 tys. ale wydaję mi się ,że w głównej mierze zależy ro od domu(projekt) pozdrawiam AGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.04.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Słuchajcie, jakie macie ustalone kwoty z fachowcami za położenie kanalizy i rozciągnięcie rurek do co, wody i podłogówki?Słuchajcie, jakie macie ustalone kwoty z fachowcami za położenie kanalizy i rozciągnięcie rurek do co, wody i podłogówki? mamy podpianą umowę z firmą ,która od a -z uzbroi dom w instalacje co(kocioł eko-groszek ,poodłogówka na caym parterze i na piętrze w łazience,reszta grzejniki) oraz oczyszczalnia ścieków -27 tys. ale wydaję mi się ,że w głównej mierze zależy ro od domu(projekt) pozdrawiam AGA cena wydaje się stosunkowo normalna, teraz to ciekawe jakie materiały, czyli miedź albo tworzywo, jakie grzejniki, jaki piec i jaka oczyszczalnia to też ma swoje znaczenie, jaki duży zbiornik na wodę i milion innych rzeczy, i czy cena jest stała czy może ulec zmianie, bo zużyją coś inaczej niż zapropopnowali, my przy rozliczaniu co i wody to nawet zaczęliśmy liczyć wszystkie kształtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olivka28 30.04.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 witam, mam moze banalne ale niezwykle mne nurtujace pytanie: ile godzin koparka moze kopac pod fundament domu na planie 150 m2 plus 50 m2 tarasów - bo chyba nas ekipa naciaga, a oczywiscie pokpilismy sprawe i nikt nie pilnowal pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 30.04.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 U mnie 130m2 i pod połową piwnica 4 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 30.04.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 witam, mam moze banalne ale niezwykle mne nurtujace pytanie: ile godzin koparka moze kopac pod fundament domu na planie 150 m2 plus 50 m2 tarasów - bo chyba nas ekipa naciaga, a oczywiscie pokpilismy sprawe i nikt nie pilnowal pozdrawiam Koparka a koparka - to duża różnica w możliwościach sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.04.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Aga urocza nazwa ulicy bedzie wam sie ładnie mieszkac pozdrawiam Karolina widziałaś? Aga a jaka to ulica???? Ładna od jednego kwiatka Kto zgadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 witam, mam moze banalne ale niezwykle mne nurtujace pytanie: ile godzin koparka moze kopac pod fundament domu na planie 150 m2 plus 50 m2 tarasów - bo chyba nas ekipa naciaga, a oczywiscie pokpilismy sprawe i nikt nie pilnowal pozdrawiam Koparka a koparka - to duża różnica w możliwościach sprzętu. Zgadzam się. U nas ok. 150m2 walczył 4 godziny. Gdyby był inną koparką mógłby to zrobić w połowę krótszym czasie. Ale coś za coś - większa koparka - wyższa cena, więc na jedno wyszłoby. Liczy się często też dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 No a ja rozglądam się już na poważnie za więźbą dachową. Ceny raczej na podobnym poziomie. Żołędowo Intrak - 780zł/m3 Zielonka Flejter - 820zł/m3 - najdrożej jak dotąd i ciężko z terminami Cekcyn Heban - 680zł za długość do 6m za m3, powyżej długości 6m - 780zł/m3 Lniano Joltex - 740zł -II- , -II- - 840zł/m3 Mrocza Timber - 750zł/m3 Wudzyn Radex - 750zł/m3 No i należy pamiętać, że powyższe ceny są cenami netto. Poza tym należy dodać jeszcze koszt impregnacji - 60zł/m3 netto. No i koszty transportu musimy również uwzględnić. Warto pomyśleć jednak o samodzielnej impregnacji - taniej i jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz To tylko niektóre, ciężko było się do nich dziś dodzwonić - no wiecie dłuuuugi weekend w środku tygodnia I nadal powraca pytanie - a może warto jednak zakupić drewno w nadleśnictwie, przetrzeć je. Z pozostałości byłyby łaty i kontrłaty? Cóż, więcej dowiem się pewnie w przyszłym tyg. A jak Wasze doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 30.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 W kwestii koparki: pytasz o sciaganie humusu pod fundament czy o kopanie law?U nas humus sciagal prawie 7 godzin z wykopaniem malej zwirowni obok. Kopal gleboko z jednej strony - ponad metr w glab... Natomiast kopanie pod lawy mialam reczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 30.04.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Aga urocza nazwa ulicy bedzie wam sie ładnie mieszkac pozdrawiam Karolina widziałaś? Aga a jaka to ulica???? Ładna od jednego kwiatka Kto zgadnie? fiolkowa, rozana, chabrowa, blawatkowa, gozdzikowa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.05.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Aga urocza nazwa ulicy bedzie wam sie ładnie mieszkac pozdrawiam Karolina widziałaś? Aga a jaka to ulica???? Ładna od jednego kwiatka Kto zgadnie? fiolkowa, rozana, chabrowa, blawatkowa, gozdzikowa ??? zgadłaś za pierwszym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 01.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 witam, mam moze banalne ale niezwykle mne nurtujace pytanie: ile godzin koparka moze kopac pod fundament domu na planie 150 m2 plus 50 m2 tarasów - bo chyba nas ekipa naciaga, a oczywiscie pokpilismy sprawe i nikt nie pilnowal pozdrawiam Koparka a koparka - to duża różnica w możliwościach sprzętu. Zgadzam się. U nas ok. 150m2 walczył 4 godziny. Gdyby był inną koparką mógłby to zrobić w połowę krótszym czasie. Ale coś za coś - większa koparka - wyższa cena, więc na jedno wyszłoby. Liczy się często też dojazd. dori nie zupełnie jest tak jak piszesz. To, że nowsza i większa koparka wcale nie znaczy, że droższa jest jej usługa. Nie słyszałem by za pamiątki komunizmu (białoruśki, ostrówki i im podobne) operatorzy wołali mniej niż 80PLN na godzinę. Tyle samo biorą za nowoczesny sprzęt. A dlaczego tak jest? Odpowiedź jest prosta. Relikty mają znacznie większe zużycie paliwa i wymagają częstych napraw a to kosztuje zatem nie mogą mieć niższych cen. O wydajności nie ma co już mówić gdyż oczywistym jest, że nie mają szans z nowym sprzętem. Jedyna różnica mająca uzasadnienie cenowe to dojazdy i tu rzeczywiście bywają rozbieżności - jedni doliczają inni nie ale przede wszystkim zależy to od odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 01.05.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam.Mam pytanie odnośnie ciągnięcia wodociągów. Od "wody w drodze" do teoretycznej działki jest ok. 100 - 150 m, w wodociągach powiedziano mi, że 1m linii = 65 zł (z możliwością spadku do 60 zł) plus 1600 za przyłączenie (czy też możliwość przyłączenia ?). Jak to jest z tym finansowaniem? Chodzi o Murowaniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts