sly70 04.08.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 KAMP sprawdź w Geofizyce w Toruniu, oni się specjalizują w tego typu rzeczach ale są droźsi od innych firm działających na rynku. Podobno teraz trzeba mieć pozwolenie na studnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek103 26.08.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 witam jestem z Bydgoszczy zamierzam budować na wiosne w łochowie prawdopodobnie projekt c 10 z muratora moze ktoś w okolicach buduje taki dom pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 31.08.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Ja na pewno nie ale witaj w klubie.A gdzie reszta towarzystwa na wczasach?Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 31.08.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 I jeszcze jedno - szukam działki w okolicy Torunia o pow. ok 1000 mkw. dla ojca. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pelagia 06.09.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam wszystkich budujących w naszym pięknym regionie . Piszę tu pierwszy raz choć czytam regularnie . Mam pytanie i prośbę - czy ktoś ma namiary na tanie betonowe szamba w naszym regionie ? Jedyny znany mi producent (Białe Błota) wycenia je na ponad 4 tys. Wiem że na południu szamba są 2 razy tańsze ale dochodzi do tego transport . Dziękuję za pomoc Pozdrawiam - Maxtorka PS.Budujemy w Osielsku Cześć my tez budujemy w Osielsku i mamy ten sam problem z szambem jakbyś się czegoś dowiedziała to b. proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.09.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam wszystkich budujących w naszym pięknym regionie . Piszę tu pierwszy raz choć czytam regularnie . Mam pytanie i prośbę - czy ktoś ma namiary na tanie betonowe szamba w naszym regionie ? Jedyny znany mi producent (Białe Błota) wycenia je na ponad 4 tys. Wiem że na południu szamba są 2 razy tańsze ale dochodzi do tego transport . Dziękuję za pomoc Pozdrawiam - Maxtorka PS.Budujemy w Osielsku Cześć my tez budujemy w Osielsku i mamy ten sam problem z szambem jakbyś się czegoś dowiedziała to b. proszę o info Witaj Pelagia ! Niestety niczego się nie dowiedziałam , a że czas nas naglił zdecydowaliśmy się na szambo z Białych Błot . Mamy je już wkopane ale nie było to proste , bo na naszym terenie jest tzw. kurzawka i trzeba było nie lada wyczynu , żeby zgrać koparkę z dźwigiem , bo trochę się ziemia obsypywała . Poza tym takie betonowe szambo wykorzystamy jako zbiornik rewizyjny jak nas podłączą do kanalizy ( u nas rok , góra dwa lata ) . Nasze szambo ma pojemność ok. 6,5 m3 a z tego co wiem to taką pojemność ma wóz asenizacyjny z Żołędowa , który obsługuje naszą okolicę . Jak masz jakieś pytania nie ma problemu , służę pomocą . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pelagia 06.09.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Cześć Maxtorka dzięki za info. Czas to też nas nagli ale mam nadzieję znależć coś tańszego. Co do kanalizy to w gmnienie mi powiedzieli że mamy pisać( tzn. mieszkańcy ) bo nie wiadomo czy znajdziemy sie w budżecie na przyszły rok. A najlepiej jakbyśmy sami wybudowali i przekazali gmninie to oni zwolnią nas z opłat podłączeniowych : lol:, tacy są fajni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pelagia 06.09.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 a z innej beczki: mamy ściany zbudowane z Porothermu 44 , jaki radzicie tynk zewnętrzy- w jednej czy dwóch warstwach a może podkłąd z ATLASA i tynk ciepłochronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 23.09.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 witajcie właśnie skończyliśmy budowę w osielsku i zgodnie z zaleceniem gminy sami budowaliśmy kanalizację . musiała być niestety ciśnieniowa koszt na działkę ok 1600 zł dotyczył tylko 50% działkowiczów. pozostali się wypięli i płacą opłaty przyłączeniowe. może watro w to wejść. Omineła nas budowa szamba szczelnego, natomiast musieliśmy zakupić pompy do ciśnieniówki - koszty zbliżone a komfort chyba lepszy nie musimy czekać na wóz ascenizacyjny, który w niedziele i święta nie jeździ a jak rodzina się zwali, to z szambem nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.09.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Witajcie , na naszym osiedlu ( Zacisze ) większość działek jest już zasiedlona i nie pomyśleliśmy wcześniej aby się skrzyknąć i samemu wybudować kanalizację więc każdy ma szambo i my chcąc nie chcąc też musieliśmy je sobie zafundować Najwyżej rodzinka będzie się zwalać tylko w dzień powszedni Slagor jak pierwsze wrażenia z nowego miejsca ? My mamy nadzieję przenieść się gdzieś w listopadzie . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 24.09.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 mieszkamy w osielsku w okolicy cmentarza. Ulicą kwiatową do końca i kilka zasiedlonych działk to nasze mini osiedle. Mieszka się ok. nawet transport do Bydgoszczy jest do zniesienia. Za kilka tygodni będziemy mieli gaz to zupełnie będzie super. Na razie radzimy sobie kominkiem z płaszczem wodnym i mamy ciepłą wodę i wieczorem ciepłe kaloryfery. na noc nie zostawiamy na razie rozpalonego kominka. Społeczność osiedlowa super dogadaliśmy się z kanalizacją , z prądem ( budowlanym ) gdyż kilku korzysta z jednego licznika na zasadach podliczników. może kiedyś zrobimy piknik ul storczykowej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 24.09.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Slagor , wiem mniej więcej gdzie to jest , tam mieszka kolega naszego syna , nawet go kilka razy do niego podwoziliśmy. A do nas skręca się z Leśnej w Świerkową i jedzie do samego końca aż zobaczy się las Miłego , spokojnego i cieplutkiego mieszkania we własnym domku Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaski 05.10.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Czy ktoś z Was zetknął się może z Firmą Pana Kułaczkowskiego z Torunia??? Jeśli tam mam serdeczną prośbę o Wasze opinie.Pozdrawiamjaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 06.10.2004 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witam wszystkich forumowiczów z kuj-pom.! Buduję się w okolicach Dąbrowy Chełmińskiej. Jestem na etapie zakańczania fundametów i zastanawiam się czy w tym roku iść jeszcze w górę z murami (pustaki MAX). Nie mam żadnej ekipy buduję z teściem. Jak uważacie czy jest sens czy lepiej się wstrzymać? Mam trochę znajomości w hurtowniach budowlanych gdyby ktoś był zainteresowany (sam siedzę w ogrodzeniach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.10.2004 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Oferta specjalna: Sklep internetowy www.parkiet.net postanowił przekazać na aukcje 20 m2 parkietu jesion kolor w klasie natur 16x70x500 ( link ) cena wywoławcza 30 zł za m2. Sklep zapewnia transport licytacja -> http://www.dlanikoli.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.10.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Specjalna licytacja Tylko dzis od godziny 8:30 do jutra do godziny 8.30 rano mozna licytowac kasku muratora z podpisami calej redakcji, jak widzicie kask jest wyjatkowy, mamy tez nadzieje ze sama licytacja bedzie wyjatkowo, zapraszamy. licytacja http://www.dlanikoli.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gekoman 14.11.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Witam wszystkich.Jezeli ktos jest zainteresowany dzialka budowlano uslugowa w Lochowie,prosze o kontakt.Wielkosc dzialki 860m2,prad i woda w ulicy.Cena 31600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.11.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli. Na chwilę obecną licytujemy: 1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek 2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek 3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems 4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems 5. Kubek z logo Muratora 6. Kubek z logo Muratora 7. Kask budowlany z logo Muratora Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje. Adres licytacji: http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Witam Grupę Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł. Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ? Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! . Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji Edzia&Maksiu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 20.11.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Po budowie pozostalo mi troche materiałów budowlanych : stal fi 16,fi 6,fi 12,pustaki dymowe,solbet 24 odmiana 600.Odbiór w Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts