Marczysław 17.05.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 RobertEs co u Ciebie się dzieje, taka cisza ...... PS jak tam kawa na tarasie (pierwsza już była u Faciów) dzien dobry ALL, bo dłuższej przerwie. To chyba była intuicja, że tu zajrzałem ... poczulem sie wywolany do TABLICY faktycznie taras wylany (coprawda z małymi komplikacjami ... ale dałem rade . Plan jest taki, że szybko chce położyć jeszcze na niego deski(kafle jakoś mnie nie przekonują... trochę też ze względu na dzieci)... ale jak na razie "goły" beton no i tak jak się umawialiśmy (chyba z rok temu) jest taras to musi byc i kawa na tarasie. Nie wymiguje się od tego zobowiązania. Co prawda ten weekend odpada, ale zapraszamy WSZYSTKICH na kawe (i nie tylko ) w następny weekend ...a może jakaś imprezka ?? ... tak dla odstresowania pzdr RobertEs Robert, żyjesz???? już zaczęłam się martwić tyle czasu spędzam na wsi, a Was ni widu, ni słychu ... czujemy się zaproszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 17.05.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 RobertEs co u Ciebie się dzieje, taka cisza prośba o przesłanie do Olka i Asi namiarów Murowańskich :Pquote] wysłane mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 17.05.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 RobertEs ... W przypadku jakichs kradzieży podamy te nr policji i niech sprawdzają kto to jest !!! a w miare możliwości będziemy sami namierzac i weryfikowac te dane (zeby nie narobić problemu "naszym" budowlancom, którzy też często pracują "trochę" na lewo) Robert, śmiem wątpić, że Policja cokolwiek zrobi - jak ich nie złapią na gorącym uczynku, to palcem nie kiwną... zresztą cały czas twierdzą, że jest ich za mało na teren BB; nie bede pisała, ilu ma dyżur w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 RobertEs co u Ciebie się dzieje, taka cisza ...... PS jak tam kawa na tarasie (pierwsza już była u Faciów) dzien dobry ALL, bo dłuższej przerwie. To chyba była intuicja, że tu zajrzałem ... poczulem sie wywolany do TABLICY faktycznie taras wylany (coprawda z małymi komplikacjami ... ale dałem rade . Plan jest taki, że szybko chce położyć jeszcze na niego deski(kafle jakoś mnie nie przekonują... trochę też ze względu na dzieci)... ale jak na razie "goły" beton no i tak jak się umawialiśmy (chyba z rok temu) jest taras to musi byc i kawa na tarasie. Nie wymiguje się od tego zobowiązania. Co prawda ten weekend odpada, ale zapraszamy WSZYSTKICH na kawe (i nie tylko ) w następny weekend ...a może jakaś imprezka ?? ... tak dla odstresowania pzdr RobertEs bardzo wstępnie się wybieramy, bo na ten termin planujemy sprzątanie ogródka z pomocą silnej ekipy i jak się uda to niestety nie damy rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 17.05.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 RobertEs co u Ciebie się dzieje, taka cisza prośba o przesłanie do Olka i Asi namiarów Murowańskich wysłane mailem a tak w sprawie listy kontaktów Murowańskich... może czas je uzupełnic i ewentualnie nanieść korekty, jezeli coś się zmieniło. Aktualnie na liście są: Alex_ mail i telefon kom. Asia i Olek mail i tel.kom dori mail i tel.kom Gacuś mail i tel.kom kola mail i tel.kom Marcin z Bydzi mail i tel.kom Marczyslaw mail i tel.kom RobertEs mail i tel kom Aga Faciowa tel.kom INEZ2007 mail i tel.kom Aga i Krzyś tylko mail Maciejko tylko mail bąki mail i tel.kom Horiato tylko mail jeżeli kogoś nie ma na liście, a chcialby się dopisać, lub dodać kontakt adres mailowy lub nr telefonu proszę info. Możemy też dodać np nr GaduGadu, Skype jeżeli ktoś posiada i wyraża zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 17.05.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 RobertEs co u Ciebie się dzieje, taka cisza prośba o przesłanie do Olka i Asi namiarów Murowańskich wysłane mailem a tak w sprawie listy kontaktów Murowańskich... może czas je uzupełnic i ewentualnie nanieść korekty, jezeli coś się zmieniło. Aktualnie na liście są: .... Możemy też dodać np nr GaduGadu, Skype jeżeli ktoś posiada i wyraża zgodę i propnuję (dla lepszego kontaktu) uzupełnic BAZĘ kontaktów o pozostałych forumowiczów z innych wsi - nie tylko z Murowańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 17.05.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 RobertEs co u Ciebie się dzieje, taka cisza ...... PS jak tam kawa na tarasie (pierwsza już była u Faciów) dzien dobry ALL, bo dłuższej przerwie. To chyba była intuicja, że tu zajrzałem ... poczulem sie wywolany do TABLICY faktycznie taras wylany (coprawda z małymi komplikacjami ... ale dałem rade . Plan jest taki, że szybko chce położyć jeszcze na niego deski(kafle jakoś mnie nie przekonują... trochę też ze względu na dzieci)... ale jak na razie "goły" beton no i tak jak się umawialiśmy (chyba z rok temu) jest taras to musi byc i kawa na tarasie. Nie wymiguje się od tego zobowiązania. Co prawda ten weekend odpada, ale zapraszamy WSZYSTKICH na kawe (i nie tylko ) w następny weekend ...a może jakaś imprezka ?? ... tak dla odstresowania pzdr RobertEs Robert, żyjesz???? już zaczęłam się martwić tyle czasu spędzam na wsi, a Was ni widu, ni słychu ... czujemy się zaproszeni żyje, żyje. ... czujcie sie czujcie ... zaproszeni PS wysylam coś na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.05.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Cześć Robert witamy po długiej nieobecności , oczywiście na imprezkę na tarasie czuję się zaproszony i mam nadzieję że czas pozwoli mi dotrzeć do Was Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.05.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Jeżeli chodzi o ostatnią kradzież w Murowańcu w nocy z wtorku na środę to złodzieje słabo przeprowadzili wywiad środowiskowy (zwiady) , śmiem nawet powiedzieć że garaże wybrali całkiem przypadkowo i natrafili na puste . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 17.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Pozdrawiam cały Murowaniec i życzę udanego śledztwa...nadal nie mieści mi się w głowie to co się tam dzieje. Oni czują się bezkarni i dopóki ktoś przynajmniej jednego z nich nie złapie , szajki będą u was grasować. Mam pytanie do "starszych" forumowiczów. Ktoś pokazywał piękne podłogi a ja poszukuję ekipy parkieciarzy i informacji jakie drewno nadaje się napodłogę , gdzie jest ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 17.05.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Pozdrawiam cały Murowaniec i życzę udanego śledztwa...nadal nie mieści mi się w głowie to co się tam dzieje. Oni czują się bezkarni i dopóki ktoś przynajmniej jednego z nich nie złapie , szajki będą u was grasować. Mam pytanie do "starszych" forumowiczów. Ktoś pokazywał piękne podłogi a ja poszukuję ekipy parkieciarzy i informacji jakie drewno nadaje się napodłogę , gdzie jest ogrzewanie podłogowe. ... kiedys pokazywalem fotke mojego parkietu w salonie. Jestesmy bardzo zadowoleni. Spójrz na moją galerię. Przyjdź też na "tarasowe" to zobaczysz na żywo. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 17.05.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Robert a mogłabym prosić namiary na fachowców.., a za zaproszenie dziękuję , mam nadzieję że kiedyś dojadę do Murowańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.05.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Robert a mogłabym prosić namiary na fachowców.., a za zaproszenie dziękuję , mam nadzieję że kiedyś dojadę do Murowańca wysłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.05.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mam pytanie z innej beczki... czy ktoś z Was brał pod uwagę montaż kolektorów słonecznych (tzw.solarów). Jestem ciekaw jaka jest Wasza opinia na ten temat??Czy ktoś jest zdecydowany założyć, a jeżeli nie to dlaczego?? pzdrRobertEs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.05.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Robert - solary najszybciej zwroca sie tym ktorzy beda grzac najdrozszym obecnie paliwem: gaz, olej opalowy... My bedziemy miec piec dwufunkcyjny na eko groszek i drewno - u nas zaczna sie zwracac po 8 latach uzytkowania - nie wiem co bede robila za 8 lat - moze bede juz mieszkala gdzies indziej - oby nie - ale mnie sie nie oplaca instalowac solarow Wspolczuje Wam tych kradziezy Czy ktos ma potrzebe kupic Ytong 36,5?? Ja potrzebuje kilka palet - a ktos chce sprzedac albo calosc - albo nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.05.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Robert - solary najszybciej zwroca sie tym ktorzy beda grzac najdrozszym obecnie paliwem: gaz, olej opalowy... My bedziemy miec piec dwufunkcyjny na eko groszek i drewno .... ... no dobrze a ciepła woda latem?? Bojler i grzanie elektryczne?? Ja też mam piec na ekogroszek ... wyłączyłem go ok.3tyg temu i grzeje wodę na prąd - jestem ciekaw kosztów i zaczynam się bać stąd ten pomysł .... a ceny na zestawy solarne spadają. W zestawie masz już pompy, zasobnik ok.300l co i tak musisz kupić wyposazając kotłownię. Ja jestem w innej sytuacji bo kotłownię mam już wyposażoną ... ale jak byb zdemontował i sprzedał na allegro - o tyle niższe koszty pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.05.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 a jaka taryfe masz?? masz racje - grzanie wody nie jest rozwiazane - solary by jej pomogly byc ciepla. Narazie jednak wg mnie solary sa jeszcze drogie. Ale ostatnio pzrestalam sledzic ceny i nie wiem co sie w temacie dzieje. Mam zamiar kupic kociol przystosowany do podlaczenia w przyszlosci do solarow. I to narazie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.05.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 a jaka taryfe masz?? masz racje - grzanie wody nie jest rozwiazane - solary by jej pomogly byc ciepla. Narazie jednak wg mnie solary sa jeszcze drogie. Ale ostatnio pzrestalam sledzic ceny i nie wiem co sie w temacie dzieje. Mam zamiar kupic kociol przystosowany do podlaczenia w przyszlosci do solarow. I to narazie wszystko Nie mam taryfy nocnej, jeżeli o to Ci chodzi. Kiedyś liczyłem i stwierdziłem, że w moim przypadku przepłaciłbym. aha, tak na marginesie to przemyśl czy kupić piec na groszek dwufunkcyjny. Ja kupiłem Ekocentra 25KW z dodatkowym rusztem (to ta dodatkowa funkcja do spalania drewna ... i jak to powszechnie się mówi "śmieci") i nigdy z tego jeszcze nie korzystałem, a instalator od pieca powiedział ze nie zna osoby która z tego korzystałaby, a niby zamontował już sporo. Biorąc pod uwagę wyższe koszty zakupu pieca z dodatkowym rusztem niż bez, sam powoli się przekonuję, ze to były wyrzucone pieniądze. Taka jest moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.05.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 dzieki za wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.05.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mam pytanie z innej beczki... czy ktoś z Was brał pod uwagę montaż kolektorów słonecznych (tzw.solarów). Jestem ciekaw jaka jest Wasza opinia na ten temat?? Czy ktoś jest zdecydowany założyć, a jeżeli nie to dlaczego?? pzdr RobertEs mój mężunio marzy o tym, ale cena na razie straszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts