KarolinaS 29.05.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dzieki za rade -wiec poprosze o namiary na koparko-ładowarke pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 29.05.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dzieki za rade -wiec poprosze o namiary na koparko-ładowarke pozdrawiam wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 29.05.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 eli2 ta studzienka jest Twoja z częścią przyłącza po wylotowej stronie wodomierza a więc ewentualne przyszłe problemy wynikające właśnie z zalania jej wodą będą Twoimi problemami dlatego nie wolno Ci tego tak zostawić. Jak chcesz to prześlę Ci fotki (na prv bo nie ma ich już na żadnym serwerze) studzienki jaką wykonaliśmy samodzielnie na budowie syna. Bardzo proszę o te zdjęcia. Na priva przeslę e-maila Wysłałem i nie odmawiam prawa do udostępniania innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 29.05.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Cześć! A czy może ktoś kładł lub słyszał coś o dachówce Benders? Co o niej sądzicie? Chcemy cementową, miała być Euronitu - ale oni już tylko przyjmują zamówienia na przyszły rok (przynajmniej w Cegpolu). Mam z innej hurtowni poleconą właśnie Benders...co sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.05.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dori ja nic nie słyszałam o tej dachówce RobertEs Impra była super Ja też mam namiar na studniarza. Robił u nas studnię. Jak ktoś chce to wyślę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.05.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 KarolinaS może ten ci się przyda JAK KTOŚ JEST ZAINTERESOWANT KOPARKOĄ PODAJĘ NAMIARY PAWEŁ RADTKE 52 372 30 55 ,602 58 3 38 80ZŁ RH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 29.05.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Cześć! A czy może ktoś kładł lub słyszał coś o dachówce Benders? Co o niej sądzicie? Chcemy cementową, miała być Euronitu - ale oni już tylko przyjmują zamówienia na przyszły rok (przynajmniej w Cegpolu). Mam z innej hurtowni poleconą właśnie Benders... co sądzicie??? Ode mnie Cegpol chciał haracz 500PLN miesięcznie za przetrzymanie dachówki. Kiedy w telefonicznej pierwszej rozmowie zapytałem o możliwość zakupu na lipiec to usłyszałem, że owszem to już najwłaściwszy czas ku temu - był początek maja. Kiedy pojawiłem się na miejscu to mi oświadczono, że już za tydzień najdalej dwa musiałbym ją odbierać a za składowanie to tak jak wyżej. Dla mnie oczywiste było, że chcieli sobie plac oczyścić i niby przetrzymując komuś wepchną mi na siłę przedwcześnie. Postąpiłem ich metodą i przefaksowałem ich wycenę do innej hurtowni z zapytaniem czy są w stanie do tego podejść na tych samych cenach lub lepszych. Podeszli na tych samych i odbiór mam ustalony na lipca a dokładna data do uzgodnienia bez żadnych haraczy za składowanie. Cegpolowi już trochę zaczyna się chyba za dobrze dziać postępując w taki sposób. Ja rozumiem brak możliwości składowania ale wymuszanie na mnie odbioru niemal natychmiastowego kiedy jasno i wyraźnie z góry określam swoje potrzeby to po prostu polskie prymitywne metody działania. To takie płytkie cwaniactwo kiedy klientów jest dość. Ale czasy się zmienią a Cegpol moich kilkunastu bliżej dwudziestu tysięcy nie zobaczy - skoro nie chcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saymon 29.05.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 WitamMoże ktoś wrzuci mi na priv namiary na ekipę od tynków maszynowych i podług to będę dźwięczny. Albo napisze ile teraz wołają za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 29.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Cześć! A czy może ktoś kładł lub słyszał coś o dachówce Benders? Co o niej sądzicie? Chcemy cementową, miała być Euronitu - ale oni już tylko przyjmują zamówienia na przyszły rok (przynajmniej w Cegpolu). Mam z innej hurtowni poleconą właśnie Benders... co sądzicie??? Ode mnie Cegpol chciał haracz 500PLN miesięcznie za przetrzymanie dachówki. Kiedy w telefonicznej pierwszej rozmowie zapytałem o możliwość zakupu na lipiec to usłyszałem, że owszem to już najwłaściwszy czas ku temu - był początek maja. Kiedy pojawiłem się na miejscu to mi oświadczono, że już za tydzień najdalej dwa musiałbym ją odbierać a za składowanie to tak jak wyżej. Dla mnie oczywiste było, że chcieli sobie plac oczyścić i niby przetrzymując komuś wepchną mi na siłę przedwcześnie. Postąpiłem ich metodą i przefaksowałem ich wycenę do innej hurtowni z zapytaniem czy są w stanie do tego podejść na tych samych cenach lub lepszych. Podeszli na tych samych i odbiór mam ustalony na lipca a dokładna data do uzgodnienia bez żadnych haraczy za składowanie. Cegpolowi już trochę zaczyna się chyba za dobrze dziać postępując w taki sposób. Ja rozumiem brak możliwości składowania ale wymuszanie na mnie odbioru niemal natychmiastowego kiedy jasno i wyraźnie z góry określam swoje potrzeby to po prostu polskie prymitywne metody działania. To takie płytkie cwaniactwo kiedy klientów jest dość. Ale czasy się zmienią a Cegpol moich kilkunastu bliżej dwudziestu tysięcy nie zobaczy - skoro nie chcą... Kero no właśnie nam takie same warunki stawiają i też nas to wkurza. Faktycznie czują się pewnie na rynku i stąd to zachowanie. Jeżeli możesz to podaj namiary skąd brałeś dachówkę bo też nie mamy ochoty na zostawianie kasy tam gdzie nam się robi takie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 30.05.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Ja kupiłem w "Ceramika" w Cielu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 30.05.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Cześć! A czy może ktoś kładł lub słyszał coś o dachówce Benders? Co o niej sądzicie? Chcemy cementową, miała być Euronitu - ale oni już tylko przyjmują zamówienia na przyszły rok (przynajmniej w Cegpolu). Mam z innej hurtowni poleconą właśnie Benders... co sądzicie??? Ode mnie Cegpol chciał haracz 500PLN miesięcznie za przetrzymanie dachówki. Kiedy w telefonicznej pierwszej rozmowie zapytałem o możliwość zakupu na lipiec to usłyszałem, że owszem to już najwłaściwszy czas ku temu - był początek maja. Kiedy pojawiłem się na miejscu to mi oświadczono, że już za tydzień najdalej dwa musiałbym ją odbierać a za składowanie to tak jak wyżej. Dla mnie oczywiste było, że chcieli sobie plac oczyścić i niby przetrzymując komuś wepchną mi na siłę przedwcześnie. Postąpiłem ich metodą i przefaksowałem ich wycenę do innej hurtowni z zapytaniem czy są w stanie do tego podejść na tych samych cenach lub lepszych. Podeszli na tych samych i odbiór mam ustalony na lipca a dokładna data do uzgodnienia bez żadnych haraczy za składowanie. Cegpolowi już trochę zaczyna się chyba za dobrze dziać postępując w taki sposób. Ja rozumiem brak możliwości składowania ale wymuszanie na mnie odbioru niemal natychmiastowego kiedy jasno i wyraźnie z góry określam swoje potrzeby to po prostu polskie prymitywne metody działania. To takie płytkie cwaniactwo kiedy klientów jest dość. Ale czasy się zmienią a Cegpol moich kilkunastu bliżej dwudziestu tysięcy nie zobaczy - skoro nie chcą... Kero no właśnie nam takie same warunki stawiają i też nas to wkurza. Faktycznie czują się pewnie na rynku i stąd to zachowanie. Jeżeli możesz to podaj namiary skąd brałeś dachówkę bo też nie mamy ochoty na zostawianie kasy tam gdzie nam się robi takie problemy. ^kola^ i Kero mam nadzieję że kupicie tę dachówkę w 7% vacie bo tak można kupić w Cegpolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.05.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 ^kola^ i Kero mam nadzieję że kupicie tę dachówkę w 7% vacie bo tak można kupić w Cegpolu. jak co można kupić na VAT 22 i potem z urzędem odliczyć różnicę w Vacie i tez jest 7% pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 30.05.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 [size=18][/size]mam do sprzedania 3 palety POTOTHERMU 25 P+W (180 SZT) -FABRYCZNIE OPAKOWANE NIERUSZONE ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ NA PRIV POZDRAWIAM AGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 30.05.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 mam do sprzedania 3 palety POTOTHERMU 25 P+W (180 SZT) -FABRYCZNIE OPAKOWANE NIERUSZONE ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ NA PRIV POZDRAWIAM AGA Chyba tak miało to wyglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T O M A G A 30.05.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Studniarz sprawdzony i rzetelny. namiary na priva bo to mój dobry znajomy a niechę upowszechniać prywatnej komórki. Cześć Graczyk - ja również poproszę namiary na człowieka od studni A kto ma może ju ż studnię w Murowańcu? Jak woda? pitna? Głęboko trzeba kopać? podaje namiary na "odwierty studni" 692018310 Jak to sam własciciel stwierdził firma biedna ale solidna - potwierdzam że solidna skasowali mnie - 100zł za metr z materiałem (dwa miesiące temu) głebokść studni 11m, woda wydaje sie byc czysta za miesiac oddajemy do sanepidu, cisnienie - zgodne z opisem producenta pompy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.05.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 TOMAGA - dziękuję Gacuś - jak zwykle na straży, pilnuje porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 30.05.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Czy ktoś z was był już na targach Wod-Kan -właśnie sie odbywają???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 31.05.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Czy ktoś z was był już na targach Wod-Kan -właśnie sie odbywają???? nie byłam, ale słyszałam, że wstęp 12zł, a w większości dotyczy dużych inwestycji dla całych gmin albo dużych oczyszalni, zakładów pracy itp. dla przysłowiowych Kowalskich nie ma za wiele pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 31.05.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 mam do sprzedania 3 palety POTOTHERMU 25 P+W (180 SZT) -FABRYCZNIE OPAKOWANE NIERUSZONE ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ NA PRIV POZDRAWIAM AGA Aga idziecie z budową jak burza, oby tak dalej, trzymamy kciuki pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 31.05.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ^kola^ i Kero mam nadzieję że kupicie tę dachówkę w 7% vacie bo tak można kupić w Cegpolu. Nie, ja kupię dachówkę opodatkowaną 22% VAT bo tak jest w rzeczywistości opodatkowana.. NIE ma stawki 7% VAT na materiały budowlane, istnieje jedynie na usługi. Cegpol stając się poprzez takie sprzedarze cwaniakiem ograbiającym Skarb Państwa czyli tak naprawdę nas wszystkich różniecę 15-tu proxcent zatrzymuje dla siebie i faktycznie to oni mają w tej sytuacji narzuty najwyżesze na rynku. Można powiedzieć "a co mnie to obchodzi" ale też może mnie to obchodzić bo nie pochwalam złodziejstwa. Doskonale wiem jak funkcjonuje VAT i nie zamierzam brać udziału w przestępczym procederze. Jak pisze -alex ja i tak odzyskam tę różnicę 15-tu procent i o tyle dokładnie mniej kasy będzie miał taki Cegpol tylko nie ode mnie w ogóle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts