Lidka i Janusz 06.06.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Zostały nam cegły klinkierowe- i tak powstał pomysł na grila. Najpierw wylana została podstawa pod grila z cementu(1x2), na niej stawiany jest gril z blatem roboczym. Jeszcze nie jest ukończony, ale nawet teraz prezentuje się nieźle.Postaram zamieścić zdjęcie. Czekam na fotki, jakby co możesz puścić mailem, mam pytanko udało się coś dowiedzieć w sprawie hodowli sznaucerów olbrzymich w Łochowie : D http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/1/7/4/24313078_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/0/8/7/24313079_d.jpg Wprawdzie jeszcze nie skończone, ale próbę można robić. Propos sznaucerów..sory na śmierć zapomnialam. Zapytam w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.06.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 KarolinaS - i jak zamówiliscie strop - my wałsnie musimy sie za to zabarac- i z tego co czytałam to spora czesc z was zamawiała własnie w Arko- czy maja tam jakas ustalona cene za m@- czy to zalezy od projektu? - czy jestescie zadowoleni z ich obsługi i ile trzeba było czekac z góry dzieki za info mam namiar na dobry i tani strop w malej nieszawce kolo Torunia dom okolo 9x9 wyszlo na 1 poziom 2900 bez faktury i jeszcze zostalo kilkadziesiat pustaczkow na kolejny strop 3 komoreowe, rowne, ugodowy i terminowy wykonawca jak ktos zainterssowany to prosze o priv czy na forum To jak oni projektowali ten strop że aż tylke pustaczków zostało???? projektowal strop to raczej projektant calego domu pustaczki zostaly bo gosc zawsze przywozi wiecej a po za tym wiedzial ze mam 2 stropy i ten drugi bede bral tez od niego tak w zasadzie to nie rozumiem Twojego pytania ktore zreszta jest zle zadane jak chcesz czegos sie czepiac to rob to sensownie tak aby uniknac ewentualnej riposty Tez pomyslalam ze masz wiecej niz jeden strop poprosze wobec tego namiary moze byc na priv i info jak jest z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.06.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Tez pomyslalam ze masz wiecej niz jeden strop poprosze wobec tego namiary moze byc na priv i info jak jest z transportem zelbet produkt mala nieszawka ul. lipowa pan Niezgoda tel. 0-505 536-514 firma mala, rodzinna, istnieje juz dlug0 - w tej chwili mieszkamy w domu gdzie jest strop tez od niego kupowany co najmniej 6 lat temu tzw. czamaninek zrobil mi wycene na okolo 5000 a kupilem od tego goscia za 2900 wiec mysle ze moge go z czystym sumieniem polecic mialem transport w cenie z tym ze do mnie mial z 5km powiedz muz e masz namiar od Piotra z ulicy Pieknej na Wielkiej Nieszawce - moze ja dzieki temu zaoszczedze a moze Ciebie tez nie naciagnie bo bedzie wiedzial ze znasz ceny ) jak co to dajcie znac jak Wam poszlo bo 2 inwestorow z mojego polecenia juz kupilo i sa zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 06.06.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Tez pomyslalam ze masz wiecej niz jeden strop poprosze wobec tego namiary moze byc na priv i info jak jest z transportem zelbet produkt mala nieszawka ul. lipowa pan Niezgoda tel. 0-505 536-514 firma mala, rodzinna, istnieje juz dlug0 - w tej chwili mieszkamy w domu gdzie jest strop tez od niego kupowany co najmniej 6 lat temu tzw. czamaninek zrobil mi wycene na okolo 5000 a kupilem od tego goscia za 2900 wiec mysle ze moge go z czystym sumieniem polecic mialem transport w cenie z tym ze do mnie mial z 5km powiedz muz e masz namiar od Piotra z ulicy Pieknej na Wielkiej Nieszawce - moze ja dzieki temu zaoszczedze a moze Ciebie tez nie naciagnie bo bedzie wiedzial ze znasz ceny ) jak co to dajcie znac jak Wam poszlo bo 2 inwestorow z mojego polecenia juz kupilo i sa zadowoleni ja tak z głupia franc- bo nie bardzo sie na tym znam - ale co to za stropu- czy to terriva- czy jakis inny ? i czy mozna sobie połozyc w domku dowolny strop - a tak w ogóle to dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.06.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Lidka i Janusz super wyszedł Wam GRILL. Mam pytanie z czego są te płyty poziome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 07.06.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Aga-Żona Facia, a jak Wasze ogrzewanie już zainstalowane? Ciekawa jestem czy jesteście zadowoleni z rozwiązania i firmy. My właśnie się przymierzamy (kominek plus prąd), ale nadal boję się kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 07.06.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Może ktoś wie gdzie teraz można kupić tanio dobry styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 07.06.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Styropian052 381 30 47 Osielsko - producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.06.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 ja tak z głupia franc- bo nie bardzo sie na tym znam - ale co to za stropu- czy to terriva- czy jakis inny ? i czy mozna sobie połozyc w domku dowolny strop - a tak w ogóle to dzieki za namiary podobno u niezgody juz nie jest tak tanio ale i drogo tez nie teriva praktycznie mozna prawie dowolny - teoretycznie tak jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 08.06.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 ja tak z głupia franc- bo nie bardzo sie na tym znam - ale co to za stropu- czy to terriva- czy jakis inny ? i czy mozna sobie połozyc w domku dowolny strop - a tak w ogóle to dzieki za namiary podobno u niezgody juz nie jest tak tanio ale i drogo tez nie teriva praktycznie mozna prawie dowolny - teoretycznie tak jak w projekcie podjedziemy i zobaczymy- niech wyceni- wtedy zdecydujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 08.06.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Gdzie kupiliścieSiatkę ogrodzeniową, słupki - gotowe. A może znacie namiar na rury z demontażu. Pozdrawiam, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 08.06.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 gdzie kupiliście siatkę ogrodzeniową, słupki - gotowe. a może znacie namiar na rury z demontażu. Pozdrawiam, dziękuję pojeździ po złomach bardzo tanio kupisz rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 08.06.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 ja tak z głupia franc- bo nie bardzo sie na tym znam - ale co to za stropu- czy to terriva- czy jakis inny ? I czy mozna sobie połozyc w domku dowolny strop - a tak w ogóle to dzieki za namiary podobno u niezgody juz nie jest tak tanio ale i drogo tez nie teriva praktycznie mozna prawie dowolny - teoretycznie tak jak w projekcie a może płyty żęrańskie komorowe na strop m2 60zł z budopolu kładziesz i po robocie tylko wieniec robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 08.06.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A MOŻE PŁYTY ŻĘRAŃSKIE KOMOROWE NA STROP M2 60ZŁ Z BUDOPOLU KŁADZIESZ I PO ROBOCIE TYLKO WIENIEC ROBISZ Popraw mnie jeśli źle liczę:150 m2 x 60 zł to wychodzi = 9 tysięcy złotychZa te pieniędze to ja mam strop lany na 200 mkw. ps.do tego musiałbyś mieć dom w idealnym kwadracie żeby nie trzeba było robić jeszcze dodatkowych zalewek. Mówiąc o kwadracie mam na mysli kąty proste (czyli prostokąt też) może ktoś podać ceny tego styropianu w osielsku? Jak to wygląda gatunkowo? Jest o co powalczyć? PozdrawiamJesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.06.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Aga-Żona Facia, a jak Wasze ogrzewanie już zainstalowane? Ciekawa jestem czy jesteście zadowoleni z rozwiązania i firmy. My właśnie się przymierzamy (kominek plus prąd), ale nadal boję się kosztów. Mamy już położoną podłogówkę (właśnie dzisiaj była zalewana "robiona" posadzka ), mamy wod.-kan oraz podciągnięte rurki do grzejników. Jak do tej pory wszystko szło gładko. Jednak dzisiejszy dzień dał mi się mocno we znaki w związku ze znaną wielu osobom ekipą od posadzek. Szczegóły na priva, jak ktoś będzie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.06.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Może ktoś wie gdzie teraz można kupić tanio dobry styropian? Tanio to teraz nigdzie nie kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 09.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 A MOŻE PŁYTY ŻĘRAŃSKIE KOMOROWE NA STROP M2 60ZŁ Z BUDOPOLU KŁADZIESZ I PO ROBOCIE TYLKO WIENIEC ROBISZ Popraw mnie jeśli źle liczę: 150 m2 x 60 zł to wychodzi = 9 tysięcy złotych Za te pieniędze to ja mam strop lany na 200 mkw. ps.do tego musiałbyś mieć dom w idealnym kwadracie żeby nie trzeba było robić jeszcze dodatkowych zalewek. Mówiąc o kwadracie mam na mysli kąty proste (czyli prostokąt też) może ktoś podać ceny tego styropianu w osielsku? Jak to wygląda gatunkowo? Jest o co powalczyć? Pozdrawiam JesterS MYŚLĘ ŻE ŹLE LICZYSZ 150M2 TO POWIERZCHNIA netto ZAJŻAŁEM DO TWOJEGO PROJEKTU Powierzchnia netto : · parter 80, m2 · poddasze 78 m2 razem: 158m2 Powierzchnia użytkowa (h=>1,9m) : · parter 80 m2 · poddasze 59 m2 razem: 139 m2 A STROP MASZ JEDEN I NIE DODAWAJ POWIERZCHNI PARTERU I PODDASZA WSZĘDZIE NIE DAŁO BY RADY POŁOŻYĆ PŁYT BO MASZ PODCIĄGI ZAPROJEKTOWANE DO STROPU I WPUSZCZONE W STROP TERIVA . CAŁY CENNIK I WYMIARY PŁYT http://www.budopol.com.pl/ (ceny brutto płyt są aktualne ) twój strop ma 92m2 powierzchni poczytaj w projekcie lub w internecie POZDRAWIAM DARIUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 09.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 ja mam troche inny temat- chodzi mi konkretnie o informacje od osób, które biora lub brały kredyt hipoteczny w millenium - dokładniej mówic musimy dostarczyc do banku zestawienie kosztów budowy - a sczzerze mówic narazie mamy srednie pojecie ile co kosztuje- mamy wycene od budowlanców do stanu surowego - ale juz zadnych danych odnosnie isntalacji itd- moze ktos robił taka wycene ( druk z banku ) - chodzi o przyblizone wratosci- bo kazdy buduje inny domek i stosuje rózne technologie- nam chodzi o naprawde poglądowe wartosci - jezlei ktos moze pomóc prosze o info na priv z góry dzieki- bo jutro musze to dostarczyc do banku Ja brałem kredyt w banku Millennium i na wstępię ostrzegam przed bardzo długim czasem rozpatrywania wniosku. Ja czekałem ponad 5 tygodni ale i tak było warto bo oferowali mi najlepsze warunki. Kredyt był jednocześnie na zakup działki i na budowę więc suma była spora ale za to mogłem wynegocjować niezłe upusty Kosztorys mojego domu oczywiście wyśle Wam na priva (jak go znajdę oraz instrukcje jak obliczyć w prosty sposób koszty budowy na poszczególnych etapach. Kredyt mam załatwiony ale niestety papierologia mi długo potrwa. Wybrałem sobie koncepcyjny projekt domu na który muszę czekać do 17 sierpnia więc raczej nic w tym roku nie uda mi się zrobić Zatem zacznę szukać fachowców na początek roku 2008. I tutaj moja gorąca prośba: CZY MOŻE MI KTOŚ Z FORUMOWICZÓW POLECIĆ BARDZO DOBRYCH MAJSTRÓW OD FUNDAMENTÓW I OD MURARKI (budować będę z Porothermu) z wolnym terminem wiosna 2008. Wszelkie namiary mile widziane na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 09.06.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 ja tak z głupia franc- bo nie bardzo sie na tym znam - ale co to za stropu- czy to terriva- czy jakis inny ? i czy mozna sobie połozyc w domku dowolny strop - a tak w ogóle to dzieki za namiary podobno u niezgody juz nie jest tak tanio ale i drogo tez nie teriva praktycznie mozna prawie dowolny - teoretycznie tak jak w projekcie Witam grupę bydgosko-toruńską , jesteśmy po rozmowach z p. Niezgodą musieliśmy się do niego pofatygować, bo on po budowach nie jeździ. Ceny nie powaliły nas na kolana swoją konkurencyjnością. Nie są nam w stanie dostarczyć pustaków deklowanych, powiedzieli zeby nasi budowlańcy sobie sami dorobili te 120 putaków Oszalał chyba, bo oni nie mają co robić. A on kasę weźmie. A teraz cena na nasz dom o wymiarach 1010x1330 - 6 500 zł, bez f-ry, bez atestu (chyba). A teraz dla porównania firma Stropex - przedstawiciel dla odmiany przyjechał do nas na budowę. Cena 7 500 zł z f-rą, atest, gwarancja. Wybraliśmy Stropex. Realizacja do 6 tyg, ale przydałoby się szybciej, bo ściany szybko rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 09.06.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 A MOŻE PŁYTY ŻĘRAŃSKIE KOMOROWE NA STROP M2 60ZŁ Z BUDOPOLU KŁADZIESZ I PO ROBOCIE TYLKO WIENIEC ROBISZ Popraw mnie jeśli źle liczę: 150 m2 x 60 zł to wychodzi = 9 tysięcy złotych Za te pieniędze to ja mam strop lany na 200 mkw. ps.do tego musiałbyś mieć dom w idealnym kwadracie żeby nie trzeba było robić jeszcze dodatkowych zalewek. Mówiąc o kwadracie mam na mysli kąty proste (czyli prostokąt też) może ktoś podać ceny tego styropianu w osielsku? Jak to wygląda gatunkowo? Jest o co powalczyć? Pozdrawiam JesterS MYŚLĘ ŻE ŹLE LICZYSZ 150M2 TO POWIERZCHNIA netto ZAJŻAŁEM DO TWOJEGO PROJEKTU Powierzchnia netto : · parter 80, m2 · poddasze 78 m2 razem: 158m2 Powierzchnia użytkowa (h=>1,9m) : · parter 80 m2 · poddasze 59 m2 razem: 139 m2 A STROP MASZ JEDEN I NIE DODAWAJ POWIERZCHNI PARTERU I PODDASZA WSZĘDZIE NIE DAŁO BY RADY POŁOŻYĆ PŁYT BO MASZ PODCIĄGI ZAPROJEKTOWANE DO STROPU I WPUSZCZONE W STROP TERIVA . CAŁY CENNIK I WYMIARY PŁYT http://www.budopol.com.pl/ (ceny brutto płyt są aktualne ) twój strop ma 92m2 powierzchni poczytaj w projekcie lub w internecie POZDRAWIAM DARIUSZ Witaj Tak czytam to po raz którys i wogóle nie kumam o co Ci chodzi? No więc od początku: Kto Ci powiedział że ja robie jak jest w typowym projekcie (notabene terriva była)? Po drugie co ma powierzchnia parteru do stropu? Co ma powierzchnia netto do Twoich wyliczeń? Co ma 1,90 m do jakichkolwiek obliczeń? (poniżej ma niebyć stropu? ))))) To mnie najbardziej zabolało: "Twój strop ma 92 m powierzchni" A skąd to wiesz? Bo wg mnie jest dużo więcej - "POCZYTAJ w internecie" - dobre sobie ))))))) ni emusze czytać bo sam liczyłem ten potrzebny beton i do tego się sprawdziło Ja podawałem sumę metrów wylanego betonu na mój strop. Nad garaż ORAZ na część mieszkalną. Garaż ma około 50 metrów a dom ponad 100 m2 Policz jaką kolwiek powierzchnię w m3 i pomnóż to przez 203 zł netto za 1 m3 betonu. Przy płytach dochodzi jeszcze koszt dźwigu. Jak taką "pydę" wówczas wiercić? Jak robić otwory konstrukcyjne. Betonowania i tak nie unikniesz. U mnie zalewanie betonu bylo na dwa razy, raz była to 1 godzina a drugi raz to godzina i 15 minut. Więc trzeba policzyć koszt pompy po 180 zł netto za godzinę jej pracy Podaję ceny netto bo jakoś mi bardziej utkwiły. Beton miałem z gorażdże z toruńskiej i polecam go bo u mnie się sprawdził. Acha bez faktury nie dają i nawet nie za bardzo chciałem. Mam certyfikat i jestem spokojny o jakość betonu pozdro JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts