Lidka i Janusz 09.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Lidka i Janusz super wyszedł Wam GRILL. Mam pytanie z czego są te płyty poziome? Dziękujemy bardzo, pyta jest z betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 09.06.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 CześćIle kosztuje robocizna elektryka? Jak to się teraz kształtuje?Czy macie może doświadczenia z własnoręcznych instalacji? Oczywiście mówię o samym położeniu kabla. PozdrawiamJesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Cześć Ile kosztuje robocizna elektryka? Jak to się teraz kształtuje? Czy macie może doświadczenia z własnoręcznych instalacji? Oczywiście mówię o samym położeniu kabla. Pozdrawiam JesterS Robiliśmy castingi elektrykom w styczniu. Ceny były rózne, od 25 za 1 punkt do 45. Jeden to nawet chciał 17.000 za cały dom ale to juz był oszust bo jak wgłebiłam sie w wycenę to włos mi się na głowie zjeżył. Wzięliśmy najlepszego dla nas, teraz go polecam innym bo my jesteśmy zadolowoleni. Z drugiej strony można wiele rzeczy robić samemu, tylko doba powinna mieć 48 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cookiez 10.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 ile teraz kosztuje m2 robocizny tynków cementowo-wapiennych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 10.06.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Jeśli możecie polecić ekipę budowlaną, bardzo proszę na P.W. Sierpień - Wrzesień. Parterówka. Silikat 18. 2007: Stan surowy otwarty z dachem ceramicznym (dwuspadowym). Dziękuję, pozdrawiam Ponawiam Dziękuję za dotychczasowe, sprawdzę Proszę o następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 11.06.2007 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ile teraz kosztuje m2 robocizny tynków cementowo-wapiennych ? ~12pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 11.06.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Kto mi powie gdzie kupię systemy kominowe. Mogą być schidla albo innego producenta. Dziuęki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 11.06.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ja tak z głupia franc- bo nie bardzo sie na tym znam - ale co to za stropu- czy to terriva- czy jakis inny ? i czy mozna sobie połozyc w domku dowolny strop - a tak w ogóle to dzieki za namiary podobno u niezgody juz nie jest tak tanio ale i drogo tez nie teriva praktycznie mozna prawie dowolny - teoretycznie tak jak w projekcie Witam grupę bydgosko-toruńską , jesteśmy po rozmowach z p. Niezgodą musieliśmy się do niego pofatygować, bo on po budowach nie jeździ. Ceny nie powaliły nas na kolana swoją konkurencyjnością. Nie są nam w stanie dostarczyć pustaków deklowanych, powiedzieli zeby nasi budowlańcy sobie sami dorobili te 120 putaków Oszalał chyba, bo oni nie mają co robić. A on kasę weźmie. A teraz cena na nasz dom o wymiarach 1010x1330 - 6 500 zł, bez f-ry, bez atestu (chyba). A teraz dla porównania firma Stropex - przedstawiciel dla odmiany przyjechał do nas na budowę. Cena 7 500 zł z f-rą, atest, gwarancja. Wybraliśmy Stropex. Realizacja do 6 tyg, ale przydałoby się szybciej, bo ściany szybko rosną czyli u was nie sprawdził sie p. Niezgoda - podjedziemy tez do stropexu - tylko jakbyscie mogli napisac gdzie oni sie znjadują - musimy te stropy posptawdzac i wtedy zdecydujemy - zobaczymy tez arko na przemysłowej i mamyjesczze namiary na firme z Nowej Wsi- dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 11.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Kto mi powie gdzie kupię systemy kominowe. Mogą być schidla albo innego producenta. Dziuęki pozdrawiam Przedstawiciel Shiedla. Podjedzie, doradzi, wyceni w cenach producenta i po cichu podpowie hurtownie. Dariusz Ogiński 602782325 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 11.06.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 czyli u was nie sprawdził sie p. Niezgoda - podjedziemy tez do stropexu - tylko jakbyscie mogli napisac gdzie oni sie znjadują - musimy te stropy posptawdzac i wtedy zdecydujemy - zobaczymy tez arko na przemysłowej i mamyjesczze namiary na firme z Nowej Wsi- dzieki za info Bardzo chętnie dam namiary na Stropex, ale nie teraz bo mąż ma przy sobie a jego nie ma. Jak tylko się pokaże na horyzoncie to zaraz od niego wydobędę Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.06.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 KarolinaS - i jak zamówiliscie strop - my wałsnie musimy sie za to zabarac- i z tego co czytałam to spora czesc z was zamawiała własnie w Arko- czy maja tam jakas ustalona cene za m@- czy to zalezy od projektu? - czy jestescie zadowoleni z ich obsługi i ile trzeba było czekac z góry dzieki za info mam namiar na dobry i tani strop w malej nieszawce kolo Torunia dom okolo 9x9 wyszlo na 1 poziom 2900 bez faktury i jeszcze zostalo kilkadziesiat pustaczkow na kolejny strop 3 komoreowe, rowne, ugodowy i terminowy wykonawca jak ktos zainterssowany to prosze o priv czy na forum To jak oni projektowali ten strop że aż tylke pustaczków zostało???? projektowal strop to raczej projektant calego domu pustaczki zostaly bo gosc zawsze przywozi wiecej a po za tym wiedzial ze mam 2 stropy i ten drugi bede bral tez od niego tak w zasadzie to nie rozumiem Twojego pytania ktore zreszta jest zle zadane jak chcesz czegos sie czepiac to rob to sensownie tak aby uniknac ewentualnej riposty jeżeli chodzi o projekt stopu to każda szanująca firma (Arko tak robi) powinna sprawdzać projekt gotowy i przeliczać jeszcze raz, żeby wykluczyć błędy projektu gotowego lub też dostosować się do życzeń Klienta jeżeli chodzi o dodatkową ilość to nic zdrożnego w ilości kilku do kilkunastu sztuk (zapas na ewentualne uszkodzenia w transporcie albo zdolnej ekipy) ponadto nie zrozumiałam Twojego posta, tak że jest jeszcze drugi strop do położenia, bardziej, że bloczki zostały i po prostu jest ich wielki nadmiar nawet jeżeli bierzesz kolejny strop u tego samego dostawcy to powiedz mi czy on od kolejnego stropu odliczy sobie kilkadziesiąt sztuk czy też wpadnie na pomysł do kolejnego dorzucić kilkadziesiąt chyba nie do końca zrozumiałeś moje intencje, bo nie chodziło mi o pieniactwo, tylko o rzeczową wymianę zdań na temat to raczej ma dobry wpływ na przekazywaną informację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.06.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zostały nam cegły klinkierowe- i tak powstał pomysł na grila. Najpierw wylana została podstawa pod grila z cementu(1x2), na niej stawiany jest gril z blatem roboczym. Jeszcze nie jest ukończony, ale nawet teraz prezentuje się nieźle.Postaram zamieścić zdjęcie. Czekam na fotki, jakby co możesz puścić mailem, mam pytanko udało się coś dowiedzieć w sprawie hodowli sznaucerów olbrzymich w Łochowie : D http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/1/7/4/24313078_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/0/8/7/24313079_d.jpg Wprawdzie jeszcze nie skończone, ale próbę można robić. Propos sznaucerów..sory na śmierć zapomnialam. Zapytam w piątek. No grill to pierwsza klasa to teraz mężunio będzie miał co robić :P jeżeli chodzi o sznaucery to nie piekarnia, na spokojnie chcemy tylko nawiedzić hodowlę aby mieć lub nie ją na uwadze w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.06.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Aga-Żona Facia, a jak Wasze ogrzewanie już zainstalowane? Ciekawa jestem czy jesteście zadowoleni z rozwiązania i firmy. My właśnie się przymierzamy (kominek plus prąd), ale nadal boję się kosztów. Mamy już położoną podłogówkę (właśnie dzisiaj była zalewana "robiona" posadzka ), mamy wod.-kan oraz podciągnięte rurki do grzejników. Jak do tej pory wszystko szło gładko. Jednak dzisiejszy dzień dał mi się mocno we znaki w związku ze znaną wielu osobom ekipą od posadzek. Szczegóły na priva, jak ktoś będzie chciał. Aguś napisz na priva co tam wyszło z posadzkami sąsiad ma kogoś bodajże z Grudziądza, zobaczymy jak się sprawią bo u nas w rejonie to w sumie dwie, trzy ekipy na krzyż i to jeszcze z problemami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 11.06.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Kto mi powie gdzie kupię systemy kominowe. Mogą być schidla albo innego producenta. Dziuęki pozdrawiam Przedstawiciel Shiedla. Podjedzie, doradzi, wyceni w cenach producenta i po cichu podpowie hurtownie. Dariusz Ogiński 602782325 Polecam Dzięki wielkie, będę dzwonić. Ma ktoś jeszcze jakieś namiary ? Aga a ty masz kominy systemowe czy murowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 11.06.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 No grill to pierwsza klasa to teraz mężunio będzie miał co robić :P jeżeli chodzi o sznaucery to nie piekarnia, na spokojnie chcemy tylko nawiedzić hodowlę aby mieć lub nie ją na uwadze w przyszłości Wielkie dzięki za dobre słowa, postaram się dowiedzieć co do sznaucerów i dać odpowiedź. Mam przy okazji pytanie w sprawie studniarza z Łochowa, czy jego nr telefonu można rzucić na pirva? Już kidys było poruszane, ale numer do mnie nie dotarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 11.06.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ja mam pytanie z innej beczki .CZY JEŻELI STAROSTWO NIE WYDA POZWOLENIA NA BUDOWĘ W USTAWOWYM CZASIE 65 dni TO PRZYSŁUGUJĄ JAKIEŚ KARY PIENIĘŻNE LUB ODSZKODOWANIE ZA SPÓŹNIENIE ?Jak się liczy te 65 dni , czy odlicza się święta niedziele , dni wolne od pracy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 11.06.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Prośba nietypowa:Czy może ktoś z Murowańca podać mi na pw przy jakiej ulicy mieszka sołtys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.06.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Kto mi powie gdzie kupię systemy kominowe. Mogą być schidla albo innego producenta. Dziuęki pozdrawiam Przedstawiciel Shiedla. Podjedzie, doradzi, wyceni w cenach producenta i po cichu podpowie hurtownie. Dariusz Ogiński 602782325 Polecam Dzięki wielkie, będę dzwonić. Ma ktoś jeszcze jakieś namiary ? Aga a ty masz kominy systemowe czy murowane ? My mamy systemowe Schiedla. U nas też był Pan Ogiński jako przedstawiciel. Kupowaliśmy w Osielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.06.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Polecam:PIASEK DO POSADZEK ŻWIROWNIA WOJDAL VIIIJarosław Ratajskitel. 52/5642720 cena w tej chwili 13 zł/tonę. Jednak transport był droższy niż sam piasek. Za 12 tonowy samochód zapłacilismy 380 zł. Mam namiary na 3 róznych panów od posadzek (zupełnie inne firmy niż znana większości Wam firma jednego pana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 11.06.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Aga, napisz na priva jaka to "znana" firma i ewentualnie namiary na inne sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts