Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PS od dzisiaj cena m2 pola w naszej wsi kosztuje ciutek powyżej 100zł, bez żadnego normalnego, ekonomicznego uzasadnienia :o :o :o

POGŁUPIELI!!!

PS. mam koleżanke w biurze nieruchomości. Ona twierdzi, ze od stycznia jest zastój w sprzedażach mieszkań, a jak już dochodzi do skutku z po bardzo dużych negocjacjach. Ludzie sami stwarzaja takie sytuacje.

Czy ktoś ma namiary na sprawdzoną firmę robiącą projekty przyłączy energetycznych? Będziemy wdzięczni za pomoc.

o jaki projekt chodzi? ja mam namiar bodajże od Agi Faciowej - zresztą forumowicza naszego - partner - więc wysyłam na priva bo warto go polecić :)

Zgadza się polecam partner-a.

PS od dzisiaj cena m2 pola w naszej wsi kosztuje ciutek powyżej 100zł, bez żadnego normalnego, ekonomicznego uzasadnienia :o :o :o

POGŁUPIELI!!!

PS. mam koleżanke w biurze nieruchomości. Ona twierdzi, ze od stycznia jest zastój w sprzedażach mieszkań, a jak już dochodzi do skutku z po bardzo dużych negocjacjach. Ludzie sami stwarzaja takie sytuacje.

Też potwoerdzam że sprzedaż mieszkań stoi, ale cena działek os stycznia winduje się strasznie

Od zeszłego roku w BB chcą juz 120 zeta, wcześniej było to pole po 40 zeta

JesterS

Dziękujemy za namiary :-). W temacie przyłącza energetycznego - chodziło o projekt, który trzeba złożyć w ZUD-zie w Starostwie. Jesteśmy na razie w części czysto teoretycznej budowy ;-) i gromadzimy tony papierów.

A z innej beczki - czy ktoś ma u siebie lub przymierza się do instalacji pompy ciepła???

Jesters dziękuje ci jeszcze raz za pomoc w znalezieniu nowej ekipy-mam nadzieje ze sie sprawdzi :D :D

Dziś przyjechał do nas strop-hmm powiem szczerze ze nie jestem do końca zadowolona.....mam nadzieje ze jutro sprawa sie wyjaśni.

Nie dostaliśmy ani gwarancji, ani certyfikatu, ani projektu nowego stropu-zmiana z terivy bis na terive :(

Jesters dziękuje ci jeszcze raz za pomoc w znalezieniu nowej ekipy-mam nadzieje ze sie sprawdzi :D :D

Dziś przyjechał do nas strop-hmm powiem szczerze ze nie jestem do końca zadowolona.....mam nadzieje ze jutro sprawa sie wyjaśni.

Nie dostaliśmy ani gwarancji, ani certyfikatu, ani projektu nowego stropu-zmiana z terivy bis na terive :(

no no - wez nie strasz :roll:

no no - wez nie strasz :roll:

jutro napisze mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze-ale dziś przy odbiorze tego nie otrzymaliśmy :(

Solbet znow o dzis zmienil cennik :roll:

Z tego właśnie powodu zacząłem omijać naszego regionalnego producenta szerokim łukiem. Jak tak dalej pójdzie to wyrośnie nam taka malutka odmiana TP S.A ...

Polecam rozejrzenie się za transportem z niemiec- dużo taniej i materiał praktycznie od ręki.

ja tylko sledze - nie kupuje

sama bede sprowadzala resztke brakujacego Ytonga - z Wegier :roll:

Dzisiaj w Murowańcu jest zebranie w sprawie przyłączenia BB do miasta

Miejsce jak zwykle to samo, czyli szkoła, godzina 18

ZAPRASZAM

Przez najbliższe 4 dni można w szkole w Murowańcu lub w Urzędzie Gminy

zagłosować w sprawie przyłączenia lotniska BB do miasta

wskazane, aby jak najwięcej osób się wypowiedziało w tej kwestii :lol: :lol: :lol:

POGŁUPIELI!!!

Jak najbardziej się zgadzam pogłupieli z tymi cenami, kawałek pola bez infrastruktury we wsi i bez mediów, jakaś parodia :o :o :o :o

Solbet znow o dzis zmienil cennik :roll:

Z tego właśnie powodu zacząłem omijać naszego regionalnego producenta szerokim łukiem. Jak tak dalej pójdzie to wyrośnie nam taka malutka odmiana TP S.A ...

Polecam rozejrzenie się za transportem z niemiec- dużo taniej i materiał praktycznie od ręki.

Widziałem ten niemiecki BK. Róniutki jak elegancki. Jest o kilka centymetrów krótszy ale za to ma pióro-wpust. Jeśli bym teraz budował to pewnie z tego niemieckiego. Byłem pod wrażeniem jaki jest równiutki.

JesterS

Ceny powariowały... Transport z niemiec, transport z węgier... wszędzie taniej (wliczając transport) niż w polsce.

Jeszcze chwilka i oprócz materiałów trzeba będzie importować cement- dziś w castoramie widziałem cenę ~ 15PLN za 1 worek :o

W cegpolu na mińskiej jest jeszcze po 13,70. W Art-Budzie na grunwaldkiej był po 14,50. Słyszałem że gdzieś na drodze na Nakło jest jeszcze po 12 z groszem. Ale niestety nie wiem gdzie

JesterS

Ceny powariowały... Transport z niemiec, transport z węgier... wszędzie taniej (wliczając transport) niż w polsce.

Jeszcze chwilka i oprócz materiałów trzeba będzie importować cement- dziś w castoramie widziałem cenę ~ 15PLN za 1 worek :o

Tak mi się jeszcze przypomniało, w Castoramie w zeszłym tygdniu był cement po 16,20. Jak byłem u nich w Castoramie to chyba mieli wizytacje dyrektorstwa. Nieomieszkałem wyśmiać ich cen oraz podać conajmniej 8 dostawców gdzie jest cement tańszy. I nie jest to cement uniwersalny jak w Castoramie ale z Lafarge, lepszy. Byli szczerze ździwieni i zachęcali mnie żebym skorzystał z ich hasła reklamowego że jak znajdziesz tańszy materiał w niższej cenie zwrócą podwójną różnicę. Mnie nie interesowało takie zarabianie więc sobie odpuściłem, bo i tak musiałem mieć cement na drugi dzień i nie za bardzo chciało mi się dokumentować zakupy oraz czekać pewnie z dwa miesiące na wyrównanie. Ale jak ktoś ma czas i chęć jest to jakaś metoda na "obniżenie" ceny za cement

JesterS

ps. chciałbym się przypomnieć żebyście podawali ceny robocizny jakie ponieśliście ew jakie Wam proponowano

Próbuje umieścić plik excela. Oto moje próby:

http://spreadsheets.google.com/pub?key=paNdXa3BnK8bjBZQlcYQ6NQ

Musze jakoś zrobić tak żeby mozna było to edytować, na teraz i tak niema za duzo ;-))

JesterS