Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że nasz agrupa zaczyna rozszerzać się i swoim zasięgiem zaczyna obejmować też Kujawy... :o Jestem zaskoczony, niemniej miło mi powitać nowych forumowiczów w naszych skromnych prograch. 8)

Chyba komuś coś się pomyliło - my tu u siebie :wink:

Marzena, tynki bedą (no, właśnie się robią) mieszane. Na front idzie tynk ciepłochronny (baumit, thermoputz), ok. 4 cm grubości. Reszta - zwykły cementowo-wapienny. Na całość biała struktura + farba silikonowa - kolor ecri (żona mówi, że będzie ładnie, ja nie wiem, jak to wygląda). Struktura i farba z podbydgoskiego Hirschpolu - maja dobrego handlowca :wink: .No i na cokół jakiś pseudokamień.

Z pomiarów termowizyjnych wynikało, że frontowa ściana jest jakaś "dziurawa" - tzn. są fragmenty, gdzie ciepło ucieka. I dlatego ten Thermoputz. Pozostałe ściany są pod tym względem znacznie lepsze

pozdrawiam

Grzegorz

PS. W marcu minął pierwszy rok zamieszkiwania - już się przyzwyczailiśmy. Z blokiem jednak nie ma porównania... Przeprowadzajcie się! Wiosna idzie!!! :D

Sorry! Śledzę kilka watków i musiałem pomyliś się... :lol: :oops:

• 2 weeks później...
Dzisiaj odkryłam grupę "bydgosko-toruńską"...jestem w forum od kilku dni. Budujemy się w Tryszczynie (10m do lasu, 200m do wody :p ).

Jestem na etapie poszukiwań architekta. grzegorz2 doradził mi już jednego...ale może Wy również coś doradzicie..Pozdrawiam

Witam,bardzo się cieszę ,że znalazłam forumowiczów z mojego rejonu - przymierzam się do budowy 20 km od Bydgoszczy( kierunek Brzoza-Żnin).Poszukuję dobrego architekta , z fajnymi pomysłami- postawiliśmy na projekt indywidualny , nie udało się nam znależć odpowiedniego "gotowca". Byłabym wdzięczna za rady.Pozdrawiam bydgoszczaków Dosia

Witam,bardzo się cieszę ,że znalazłam forumowiczów z mojego rejonu - przymierzam się do budowy 20 km od Bydgoszczy( kierunek Brzoza-Żnin).Poszukuję dobrego architekta , z fajnymi pomysłami- postawiliśmy na projekt indywidualny , nie udało się nam znależć odpowiedniego "gotowca". Byłabym wdzięczna za rady.Pozdrawiam bydgoszczaków Dosia1 Jestem Dosia z Bydgoszczy - nie z Dąbrowy Górniczej !!!

Witam,bardzo się cieszę ,że znalazłam forumowiczów z mojego rejonu - przymierzam się do budowy 20 km od Bydgoszczy( kierunek Brzoza-Żnin).Poszukuję dobrego architekta , z fajnymi pomysłami- postawiliśmy na projekt indywidualny , nie udało się nam znależć odpowiedniego "gotowca". Byłabym wdzięczna za rady.Pozdrawiam bydgoszczaków Dosia Jestem Dosia z Bydgoszczy - nie z Dąbrowy Górniczej !!!

• 3 weeks później...
Witamy wszystkich z Bydgoszczy i okolic. My budujemy w Łochowicach - stan surowy prawie zamknięty :roll: (jeszcze bez drzwi i okien).Poszukujemy niedrogiego i solidnego stolarza do wykonania drzwi zewnętrznych - może ktoś mógłby kogoś polecić?

• 3 weeks później...

amj2 - zagospodarowanie ogrodu to dla mnie bardzo odległy temat (dopiero będę zamawiać więźbę), ale jeśli kogoś dobrego znajdziesz to poleć na forum.

Bydgoszczanie pomóżcie w innej kwestii - gdzie zaopatrzyć się niedorogo w dobre drewno na więźbę. Polećcie też kogoś do wykonania pokrycia dachowego.

Pozdrawiam, Danka

Witajcie witajcie.

Troche mnie nie było ale pewnie teraz na dłużej... Klamka zapadła. Działka jest projekt też (wybrany) i od razu prośba :D a własciwie dwie. Czy ktos z was w okolicy widział może taki domek ? http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/widoki/render_krysztal_1_zoom.jpg

Pytanie kolejne - czy znacie w Bydgoszczy jakiegos architekta który bezboleśnie i w miarę niedrogo zaadoptuje projekt ?

Pozdrawiam

maciej

PS. Działke mamy w Łochowie

• 2 weeks później...