dori 28.06.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 nie no jeden chlopak nie da rady nas rozdzielić, to ciutek za mało także wspólne spotkania dalej możliwe Alex - mało tego - teraz w połowie drogi bedziemy urządzać sobie zlot czasownic czyli u Tomków Oczywiście pozdrawiamy *Tomka i jego żonę No dobra - pyt: ile za robociznę wod-kan plus co (w tym czxęściowa podłogówka)?? Tak orientacyjnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 28.06.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Chciałem się dołączyć do Waszego forum i może na początek coś o mnie. Mam nadzieje zacząć na jesień budowę domku w Murowańcu . Jak na razie entuzjazm jest Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę i szukam sprawdzonej ekipy budowlanej. Wiem że jest trochę późno, ale liczę na szczęście. Z chęcią podzielę się z Wami moimi budowlanymi doświadczeniami. Pozdrawiam Witamy *Tomka! My też jesteśmy dopiero na etapie gromadzenia dokumentów do pozowolenia na budowę. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 28.06.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Wreszcie dokumenty na pozwolenie skompletowane jutro oddaję do urzędu Teraz szukam ekipy, która rozpocznie budowę, fundamenty i dalej.... Mile widziany każdy kontakt na sprawdzoną ekipę budowlaną. Pozdrawiam i z góry dziękuję za namiary - Kasia No to gratuluję. Ja właśnie dziś odebrałem uprawomocnienie decyzji. W Urzędzie trzymali mi równo 6 tygodni. Potem dwa tygodnie na uprawomocnienie decyzji. Dziś ją odebrałem i zaraz zgłosiłem budowę. I.... kolejny tydzień trzeba czekać. Wiesz, miałem drobne zmiany. Przesunięcie ścian, wydłużenie garażu i zmaina przeznaczenia pomieszczenia. (z łazienki na garderobę). Musiałem mieć takie pozowolenie od Muratora (bo tam kupowałem projekt), pomimo, że w gotowym projekcie taka uwaga był. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 28.06.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 nie no jeden chlopak nie da rady nas rozdzielić, to ciutek za mało także wspólne spotkania dalej możliwe Alex - mało tego - teraz w połowie drogi bedziemy urządzać sobie zlot czasownic czyli u Tomków Oczywiście pozdrawiamy *Tomka i jego żonę THX Dori No to musimy się wziąć za szukanie jakiejś miotły ze śmigłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.06.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Działeczka przy ul.Bażanciej1 około 1200m2. Chyba jestem aktualnie najbliższym sąsiadem Dori. Jak się okazało mieliśmy okazje się już wcześniej poznać . Bydgoszcz mała jest To chyba odległość od Twojej działki do mojej będzie taka sama jak od Ciebie do Doris , tylko że na zachód . Masz narożną działeczkę czy drugą ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 28.06.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 nie no jeden chlopak nie da rady nas rozdzielić, to ciutek za mało także wspólne spotkania dalej możliwe Alex - mało tego - teraz w połowie drogi bedziemy urządzać sobie zlot czasownic czyli u Tomków Oczywiście pozdrawiamy *Tomka i jego żonę No dobra - pyt: ile za robociznę wod-kan plus co (w tym czxęściowa podłogówka)?? Tak orientacyjnie... Właśnie odebraliśmy końcową wycenę wod-kan i wyszło sporo. (42 tys) Dom 156 m użytkowej, podłogówka cały parter i łazienki ( około 100),do tego kominek z płaszczem wod. i solary. Piec kupowalismy wcześniej sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 29.06.2007 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 za naprawde dobrego kierownika to nie duzo - ale pytanie - czy ten komu masz zaplacic te 3 tys jest takim kierownikiem (ktory zrobi ci "bezplatnie" kosztorys do banku, przeliczy ilosci materialow przy zmianach w projekcie...czy mu za to dodatkowo zaplacisz?? Bo ze ma odpowiednia wiedze chyba pytac nie musze czy ktos z Was zafundowal sobie rekuperacje z GWC ??? rozmawiam z jedna firma z Bydgoszczy - jestem na etapie projektu, ale chetnie skorzystalabym z uslug kogos z polecenia Firma rekuperatory.pl wyceniła rekuperacje i GWC na około 27 tyś plus vat z robocizną dom 160m moge udostepnic wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.06.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 nie no jeden chlopak nie da rady nas rozdzielić, to ciutek za mało także wspólne spotkania dalej możliwe Alex - mało tego - teraz w połowie drogi bedziemy urządzać sobie zlot czasownic czyli u Tomków Oczywiście pozdrawiamy *Tomka i jego żonę THX Dori No to musimy się wziąć za szukanie jakiejś miotły ze śmigłem Sąsiad nie szalej, na te odległości bez śmigła się nada, od jutra wolne :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 29.06.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 za naprawde dobrego kierownika to nie duzo - ale pytanie - czy ten komu masz zaplacic te 3 tys jest takim kierownikiem (ktory zrobi ci "bezplatnie" kosztorys do banku, przeliczy ilosci materialow przy zmianach w projekcie...czy mu za to dodatkowo zaplacisz?? Bo ze ma odpowiednia wiedze chyba pytac nie musze czy ktos z Was zafundowal sobie rekuperacje z GWC ??? rozmawiam z jedna firma z Bydgoszczy - jestem na etapie projektu, ale chetnie skorzystalabym z uslug kogos z polecenia Firma rekuperatory.pl wyceniła rekuperacje i GWC na około 27 tyś plus vat z robocizną dom 160m moge udostepnic wycene chyba drogo, co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 29.06.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Chciałem się dołączyć do Waszego forum ........ Witamy serdecznie w naszej grupie Bydgosko-Toruńskiej , miło że do nas dołączyłeś . Fajnie że powiększyłeś grono forumowiczów z Murowańca do którego z wielu osób także należę i ja . Napisz przy jakiej ulicy masz działeczkę i jak dużą ? Pozdrawiam Działeczka przy ul.Bażanciej1 około 1200m2. Chyba jestem aktualnie najbliższym sąsiadem Dori. Jak się okazało mieliśmy okazje się już wcześniej poznać . Bydgoszcz mała jest Cześć Tomku ...mamy taką wspólną bazę z kontaktami sąsiedzkimi (tel,mail itp) dopisać do bazy?? jezeli tak wyślij namiary na siebie... PS witam po dłuższej przewie.... miałem co czytać ... chyba z 10stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 29.06.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 kiedyś wspominałem o solarach ... i właśnie czekam na kontener... zamówiłem 5szt bo takie bylo min. zamówienie ...i już je sprzedałem łącznie z tym co miał być dla mnie zamówiłem kolejne 10szt ... szukam instalatorów (sprawdzonych), którzy mogliby się zająć montażem. Chciałbym mieć 3-4 ekipy do wyboru. Jeżeli macie takowych proszę o nammiary na priva lub maila. Z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 za naprawde dobrego kierownika to nie duzo - ale pytanie - czy ten komu masz zaplacic te 3 tys jest takim kierownikiem (ktory zrobi ci "bezplatnie" kosztorys do banku, przeliczy ilosci materialow przy zmianach w projekcie...czy mu za to dodatkowo zaplacisz?? Bo ze ma odpowiednia wiedze chyba pytac nie musze czy ktos z Was zafundowal sobie rekuperacje z GWC ??? rozmawiam z jedna firma z Bydgoszczy - jestem na etapie projektu, ale chetnie skorzystalabym z uslug kogos z polecenia Firma rekuperatory.pl wyceniła rekuperacje i GWC na około 27 tyś plus vat z robocizną dom 160m moge udostepnic wycene chyba drogo, co??? ło rany mi też się wydaje drogo moge na priv poprosić wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 29.06.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam macie kogoś kto kładzie blachodachówkę proszę o namiary na priw dach chcę kłaść dopiero na jesień POZDRAWIAM Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 30.06.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Działeczka przy ul.Bażanciej1 .... To chyba odległość od Twojej działki do mojej będzie taka sama jak od Ciebie do Doris , tylko że na zachód . Masz narożną działeczkę czy drugą ? Pozdrawiam To jest następna od narożnej. Dla chętnych mogę wysłać mapkę Murowańca z naniesionymi adresami działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 30.06.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 kiedyś wspominałem o solarach ... i właśnie czekam na kontener... zamówiłem 5szt bo takie bylo min. zamówienie ...i już je sprzedałem łącznie z tym co miał być dla mnie zamówiłem kolejne 10szt ... szukam instalatorów (sprawdzonych), którzy mogliby się zająć montażem. Chciałbym mieć 3-4 ekipy do wyboru. Jeżeli macie takowych proszę o nammiary na priva lub maila. Z góry dziękuję... Możesz coś więcej o solarach powiedzieć? Oczywiście nie teorię tylko cenę i ew jaki typ Pozdrawiam JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 30.06.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 ło rany mi też się wydaje drogo moge na priv poprosić wycenę? podaj na priv maila to wysle w postaci word`a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.06.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 ło rany mi też się wydaje drogo moge na priv poprosić wycenę? podaj na priv maila to wysle w postaci word`a posłałam, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 30.06.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 kiedyś wspominałem o solarach ... i właśnie czekam na kontener... zamówiłem 5szt bo takie bylo min. zamówienie ...i już je sprzedałem łącznie z tym co miał być dla mnie zamówiłem kolejne 10szt ... szukam instalatorów (sprawdzonych), którzy mogliby się zająć montażem. Chciałbym mieć 3-4 ekipy do wyboru. Jeżeli macie takowych proszę o nammiary na priva lub maila. Z góry dziękuję... Możesz coś więcej o solarach powiedzieć? Oczywiście nie teorię tylko cenę i ew jaki typ Pozdrawiam JesterS Są to kolektory próźniowe (rurowe). Są one trochę droższe od płaskiech, ale bardziej efektywne. W zestawie jest 30 rur ok.1,80m, zasobnik z wężownicą 300l, panel sterowania, płyn solarny i coś tam jeszcze...nie pamiętam ... Oczywiście zrobiłem wszytkie badania i certyfikaty niezbędne przy imporcie do Polski. Teraz jeszcze czekam na Aprobatę techniczną ... Cena ok. 8tys netto (nie mam jeszcze dokładnie skalkulowanych kosztów transportu ... nie dotarły wszystkie dokumenty.... ale wyższa nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 01.07.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witajcie! Poszukuję na naszym terenie producenta takich mniej więcej schodów http://img234.imageshack.us/img234/8607/30631701gz2.jpg Może ktoś z Was wie gdzie szukać. To są schody betonowe z wtopionymi kamyczkami- gotowe elementy. pzdr cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 01.07.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witajcie! Poszukuję na naszym terenie producenta takich mniej więcej schodów http://img234.imageshack.us/img234/8607/30631701gz2.jpg Może ktoś z Was wie gdzie szukać. To są schody betonowe z wtopionymi kamyczkami- gotowe elementy. pzdr cyla te schody nie wyglądają na składane z elementow Wg mnie sa na gotowo lane z tym że są dodane kamyki do całej mieszanki z jakiej wylane są schody. JesterS Szukam Dekarzy w rozsądnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts