Zukow 04.07.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Czy będzie możliwe otrzymać namiary na tak chwalonego i rozsądnego Kierownika Budowy? prosil abym go nie polecal bo pracuje na etat jako rzeczoznawca w spoldzielni mieszkaniowej a po godzinach ma sporo pracy jako kieras budowlany przepraszam lecz nie pomoge Dzięki za nawet taką odpowiedź - przynajmniej nie będę się łudził i czekał i czekał i czekał i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.07.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Czy będzie możliwe otrzymać namiary na tak chwalonego i rozsądnego Kierownika Budowy? Rola naszego kier-buda u nas sprowadza się tylko do wpisów do dziennika. Tak byliśmy zresztą umówieni. Wiem, że kieruje innymi budowami - jak chcesz mogę podać Tobie namiar - może się dogadacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Poprosiłam firmy z oknami o wycenę naszych - i proszę: różnica stolarki PCV na 14 tych samych oknach kształtuje się na poziomie 5 tys!!! Czyli najniższa wycena ok. 12tys a najwyższa ponad 17tys. I bądź mądra - co tu wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 04.07.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 U nas wyszła jeszcze większa róznica w cenach okien, ale radzono nam nie kupować tych najtańszych, tylko patrzeć na jakość i firmę (pewną). Naszej znajomej zamontowano dość tanio, teraz trochę wieje i rolety nie chodzą, a firma zniknęła.Aga żona Facia niegdyś polecała M&S jako sprawdzoną, więc chociaż niestety nie tania my się na nią właśnie zdecydowaliśmy. Montaż pod koniec lipca. A teraz z innej beczki. Czy ktoś mógłby mi doradzić co lepiej (tanio i dobrze, tzn. bez uszczerbku dla dachu) położyć na deskowanie pod dachówkę ceramiczną: papę, czy folię? Gdzie kupić tanią papę.Koszt dachu zaczyna mnie przerażać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 04.07.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Okna kupowaliśmy w M&S. Są superrrr, mogę polecić z czystym sumieniem, ale obsługa pozostawia wiele do życzenia! Ostatnio tania papa była w Tropsie. Proponuję osobisty kontakt - lepsze rabaty, a nie telefoniczny. Wiecie, gdzie moge kupić osprzęt elektryczny, tzn. gniazdka, kontakty w "normalnych" cenach, czytaj: tanie i ładne Pzdr, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 04.07.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Okna kupowaliśmy w M&S. Są superrrr, mogę polecić z czystym sumieniem, ale obsługa pozostawia wiele do życzenia! Ostatnio tania papa była w Tropsie. Proponuję osobisty kontakt - lepsze rabaty, a nie telefoniczny. Wiecie, gdzie moge kupić osprzęt elektryczny, tzn. gniazdka, kontakty w "normalnych" cenach, czytaj: tanie i ładne Pzdr, A. przed zakupem skontaktujcie się ze "swoim" elektrykiem który może załatwi Wam lepsze rabaty. proponuję hurtownię ELTECH na Grunwaldzkiej, OSTEL na Szajnochy, ELWATECH na Grunwaldzkiej kawałek za ELTECHEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 04.07.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Okna kupowaliśmy w M&S. Są superrrr, mogę polecić z czystym sumieniem, ale obsługa pozostawia wiele do życzenia! Ostatnio tania papa była w Tropsie. Proponuję osobisty kontakt - lepsze rabaty, a nie telefoniczny. Wiecie, gdzie moge kupić osprzęt elektryczny, tzn. gniazdka, kontakty w "normalnych" cenach, czytaj: tanie i ładne Pzdr, A. przed zakupem skontaktujcie się ze "swoim" elektrykiem który może załatwi Wam lepsze rabaty. proponuję hurtownię ELTECH na Grunwaldzkiej, OSTEL na Szajnochy, ELWATECH na Grunwaldzkiej kawałek za ELTECHEM zakup tuż, tuż, więc.... ????? gdzie NAJlepiej mam się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 04.07.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Okna kupowaliśmy w M&S. Są superrrr, mogę polecić z czystym sumieniem, ale obsługa pozostawia wiele do życzenia! Ostatnio tania papa była w Tropsie. Proponuję osobisty kontakt - lepsze rabaty, a nie telefoniczny. Wiecie, gdzie moge kupić osprzęt elektryczny, tzn. gniazdka, kontakty w "normalnych" cenach, czytaj: tanie i ładne Pzdr, A. przed zakupem skontaktujcie się ze "swoim" elektrykiem który może załatwi Wam lepsze rabaty. proponuję hurtownię ELTECH na Grunwaldzkiej, OSTEL na Szajnochy, ELWATECH na Grunwaldzkiej kawałek za ELTECHEM zakup tuż, tuż, więc.... ????? gdzie NAJlepiej mam się udać Powiem tak moj ojczylek siedzi troszke w tej branzy i ja tak z doskoku i powiem tak ELTECH stal sie oklepany i ponoc drogi, mysla iz sa jedyni. Polecam pochodzic tu i owdzie moze popatrzec jakie sa ceny w marketach budowlanych. Wybor napewno podobny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 04.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 [ Powiem tak moj ojczylek siedzi troszke w tej branzy i ja tak z doskoku i powiem tak ELTECH stal sie oklepany i ponoc drogi, mysla iz sa jedyni. Polecam pochodzic tu i owdzie moze popatrzec jakie sa ceny w marketach budowlanych. Wybor napewno podobny. Pozdrawiam wiem, gdzie kupić takie rzeczy, ale chodziło mi gdzie są ludzkie ceny... chciałam iść łatwiznę, a nie biegać po mieście ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 04.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 [ Powiem tak moj ojczylek siedzi troszke w tej branzy i ja tak z doskoku i powiem tak ELTECH stal sie oklepany i ponoc drogi, mysla iz sa jedyni. Polecam pochodzic tu i owdzie moze popatrzec jakie sa ceny w marketach budowlanych. Wybor napewno podobny. Pozdrawiam wiem, gdzie kupić takie rzeczy, ale chodziło mi gdzie są ludzkie ceny... chciałam iść łatwiznę, a nie biegać po mieście ... elwatech na grunwaldzkiej i ostel na szajnochy. jednak generalnie w hurtowniach nie zabiegają o klienta detalicznego który kupi kilka gniazdek i włączników. proponuję Wam pójść do jednej hurtowni, pooglądać katalogi producentów i przykładowe włączniki na regałach, poprosić o wycenę na cały domek a zakupem w najtańszej hurtowni już się zajmiemy jak wybierzecie sobie konkretny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 05.07.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 elwatech na grunwaldzkiej i ostel na szajnochy. jednak generalnie w hurtowniach nie zabiegają o klienta detalicznego który kupi kilka gniazdek i włączników. proponuję Wam pójść do jednej hurtowni, pooglądać katalogi producentów i przykładowe włączniki na regałach, poprosić o wycenę na cały domek a zakupem w najtańszej hurtowni już się zajmiemy jak wybierzecie sobie konkretny model nie szło tak od razu dziękuję! Pozdrów mojego elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 05.07.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 elwatech na grunwaldzkiej i ostel na szajnochy. jednak generalnie w hurtowniach nie zabiegają o klienta detalicznego który kupi kilka gniazdek i włączników. proponuję Wam pójść do jednej hurtowni, pooglądać katalogi producentów i przykładowe włączniki na regałach, poprosić o wycenę na cały domek a zakupem w najtańszej hurtowni już się zajmiemy jak wybierzecie sobie konkretny model nie szło tak od razu dziękuję! Pozdrów mojego elektryka ... spróbuj jeszcze na Przemysłowej 8 (jest hurtownia bodajże H-EL) ja tam kupowałem kabelki, rozdzielnie, szafkę na licznik Osprzęt częściowo u nich a częściowo Castorama. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 05.07.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Poprosiłam firmy z oknami o wycenę naszych - i proszę: różnica stolarki PCV na 14 tych samych oknach kształtuje się na poziomie 5 tys!!! Czyli najniższa wycena ok. 12tys a najwyższa ponad 17tys. I bądź mądra - co tu wybrać? Tak jak wczoraj rozmawialiśmy .... polecam M&S ale kontaktujcie się ze Sławkiem na Inowrocławskiej (chyba 11), gdzie jest skład fabryczny. Mają też biuro w willi Gertruda, ale tam nie ma podobno z kim rzeczowo pogadać. Okna co prawda droższe, ale sprawdzone... co mogę podpowiedzieć to w M&S mają fajną promocję zimą (styczeń - marzec) i wtedy poziom cenowy jest bardzo konkurencyjny... no ale większość z Was pewnie nie może czekać do zimy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 05.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 elwatech na grunwaldzkiej i ostel na szajnochy. jednak generalnie w hurtowniach nie zabiegają o klienta detalicznego który kupi kilka gniazdek i włączników. proponuję Wam pójść do jednej hurtowni, pooglądać katalogi producentów i przykładowe włączniki na regałach, poprosić o wycenę na cały domek a zakupem w najtańszej hurtowni już się zajmiemy jak wybierzecie sobie konkretny model nie szło tak od razu dziękuję! Pozdrów mojego elektryka ... spróbuj jeszcze na Przemysłowej 8 (jest hurtownia bodajże H-EL) ja tam kupowałem kabelki, rozdzielnie, szafkę na licznik Osprzęt częściowo u nich a częściowo Castorama. pzdr Proponuje jeszcze spróbować w TIM na Toruńskiej 370-36-00. Nie wiem jak detal, ale dla firm są tani i dosyć elastyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moye 05.07.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam w jakim banku najlepiej wziść kredyt hipoteczny A jak sądzicie, jak jest lepiej: zacząć za kredyt i skończyć za własne? Czy zacząć za własne, a kończyć za kredyt? Po zakupie działki zostało mi tak do fundamentów włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 05.07.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam w jakim banku najlepiej wziść kredyt hipoteczny A jak sądzicie, jak jest lepiej: zacząć za kredyt i skończyć za własne? Czy zacząć za własne, a kończyć za kredyt? Po zakupie działki zostało mi tak do fundamentów włącznie. zdecydowanie rozpocząć za własne i kończyć za kredyt... dlaczego?? ... mając większy wkład własny możesz negocjować lepsze warunki kredytu... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sydney 05.07.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam serdecznie, jestem z Bydgoszczy a lada moment zaczynamy się budować w Kruszynie Krajeńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.07.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dzień dobry Sydney Witamy sąsiada Jestem na etapie zamówienia kominów i mam dylemat - jedni uważają, że w kotłowni (eko-groszek) powinien być komin z wełną inni, że skoro eko-groszek to jest ona zbędna... No chyba, że w przyszłości planowalibyśmy zmianę pieca na gaz czy olej - to wtedy tak. Wycena za wszystkie 4 kominy (dwa spalinowe z wentylacją i dwa wentylacyjne) u mnie kształtuje się między 6100 a 7500brutto (zależy od producenta - a jeszcze bardziej od hurtowni ) Ja wybieram między: Schiedel, IBF i odłamem Schiedla - Presto. Prawie się zdecydowałam już na Presto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witaj Sydney , gorąco witamy w naszej grupie.Pozdrawiam.GACUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.07.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Potrzebuję ok 1 m3 desek szalunkowych , może ktoś już nie potrzebuje i chciałby sprzedać to z miłą chęcią odkupię .Poszukuję także betoniarki za rozsądne pieniążki . Wiadomości proszę przesłać na priva albo na gg . Jeżeli ktoś ma namiary na tani beton komórkowy (24cm) to też nie pogardzę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts