aka z Ina 29.07.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Odkupię pustaki stropowe Teriva I z (produkcja Czamaninek). Może zostały komuś po budowie? mama niewiele-18 pustych i 3 zaślepione tylko niewiem skad jesteś i czy będzie opłacało Ci sie jechac aż do Ina jestem niedostępna conajmiej do czwartku, także nie niepokój się jak do tego czasu nie będe odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 29.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 A ja mam na sprzedaż stemple które były użyte w pomieszczeniu które na gotowo ma 2,7 cm (Czyli trzeba dodać jeszcze 15 cm bo stawiali te stemple na chudziaku.) - mniej niż 350 szt, średnice około 10-12 cm. Nieokorowane - nie lepią się ręce od żywicy - ale okorować można. Ja je mam już dwa miesiące - może komuś się przyda/Kliny pod te stemple moge dać gratis do tych stempli. JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 30.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Tak troszkę dla przypomnienia. Chciałbym pozbyć się kozy razem z rurami i kolankami kominowymi. Jesłi ktoś planuje budować przez zimę to będzie jak znalazł bo potem na jesieni będzie kłopot ze zdobyciem no chyba że nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.07.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mam namiar na gościa, który robi mapkę do celów projektowych za 260zł na rękę (dane prześlę priva). Oferuje również inne usługi geodezyjne. Dla mnie mapkę zrobił terminowo. Poszukuję sprawdzony namiar na osobę która zrobi projekt przyłącza wodnego oraz energii elektrycznej. Z góry dzięki . my mielismy geodete, ktory robil nam taka mapke za 250. wytyczenie tez za 250 tylko paliki i deseczki musielismy miec swoje. projekt przylacza wodnego zdaje sie za 300 mielismy i kanalizacyjnego rozniez za 300 namiary tym razem moge smialo przekazac - Torun i okolice jedni za wykonanie przylacza wod-kan zaspiewali 2 kola tylko ze polowa sierpnia a inni 4,5 kola z tym ze od reki az tak mi sie nie spieszy wiec poczekam ....... bo jak to mowia 2,5 kola piechota nie chodzi - brama garazowa segmentowa zloty dab ocieplona 4cm bez napedu tyle mnie wyniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioczek 30.07.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego i czeka mnie kładzenie instalacji wszelkiej maści oraz wybór sposobu ogrzewania. Musze skorzystać z gazu jaki mam na działce i nie mogę mieć kotła na paliwo stałe. W firmie która miałaby zrobić wycenę ogrzewania zapytano mnie czy ma to być kocioł dwufunkcyjny czy też jednofunkcyjny ze zbiorniem na ciepłą wodę. Czy ktoś kto sie juś "doktoryzował" w temacie mógłby sie wypowiedzieć? Zapotrzebowanie u mnie w projekcie jest wyliczone na 24 KW JesterS U nas wybór padł na jednofunkcyjny z osobnym zbiornikiem na ciepłą wodę. Piec dobierany był z uwzglednieniem wlaczenia w ogrzewanie kominka z plaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 30.07.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 U nas wybór padł na jednofunkcyjny z osobnym zbiornikiem na ciepłą wodę. Piec dobierany był z uwzglednieniem wlaczenia w ogrzewanie kominka z plaszczem wodnym. A możesz napisac coś więcej o kryteriach jakie zadecydowały o własnie takim wyborze? Tego w sumie dotyczyło moje pytanie. Czym się kierować przy wyborze. Czy może właśnie to że masz płaszcz wodny to trzeba mieć zasobnik z wodą? Bo z pobieżnego rozeznania to Twój wybór jest droższy niż piec dwufunkcyjny bez zasobnika. Zastanawiam się nad wyborem i czy czasem będzie komu palić w kominku żeby wykorzystać droższą instalację? JesterS ps. szukam instalatorów, od elektryki po co, wod-kan i gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 30.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Odkupię pustaki stropowe Teriva I z (produkcja Czamaninek). Może zostały komuś po budowie? mama niewiele-18 pustych i 3 zaślepione tylko niewiem skad jesteś i czy będzie opłacało Ci sie jechac aż do Ina jestem niedostępna conajmiej do czwartku, także nie niepokój się jak do tego czasu nie będe odp. Rzeczywiście, po taką ilość chyba nie warto mi jechać. No chyba, że znajdzie się ktoś jeszcze z Twojego kierunku. Tak więc ostatecznie nie mówię, że nie wezmę. Poczekam, może ktoś się jeszcze odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioczek 30.07.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Nasza wiedza na temat ogrzewania, jest mocno teoretyczna i musieliśmy posiłkować się opinami ekspertów, doradców oraz opiniami znajomych. Liczy się dla nas komfort użytkowania i dostępność ciepłej wody w kilku miejscach równocześnie i to było główne kryterium doboru pieca (oprócz mocy wymaganej do ogrzania domku). I tu eksperci jednoznacznie doradzili nam jednak piec jednofunkcyjny i zbiornik. Wśród użytkowników dwufunkcyjnych 2 potwierdziło, że czasami ciśnienie i ciepłota wody przy użytkowaniu równoczesnym w kilku miejscach domu nie była zadowalająca. Kominek i płaszcz wodny to był tylko dodatek. Najważniejszy punkt to decyzja jaki piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 30.07.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Piec dwu funkcyjny posiada bardzo duży mankament w sezonie grzewczym. Nie ma tu znaczenia marka.Problem polega na przechodzeniu z pracy na rzecz c.o. do pracy na rzecz c.w.u.Mówiąc wprost:Kiedy piec pracuje na centralnym (pracuje aktualnie bo praca ta polega na pracy przerywanej) to z chwilą uruchomienia poboru ciepłej wody np. do mycia czy kąpieli to piec musi "przejść" z cyklu c.o. na c.w.u. a to oznacza zatrzymanie pierwszego cyklu i rozpoczęcie drugiego cyklu co ma miejsce w odrębnym układzie wodnym i niestety nie przechodzi to płynnie i utrzymanie stałej temperatury wody użytkowej w takiej sytuacji jest stosunkowo trudne do utrzymania.Posiadam piec dwu funkcyjny ale korzystam z niego tylko do ogrzewania c.o.Zapyta ktoś dlaczego zatem wybrałem taki a nie jedno funkcyjny?Odpowiedź jest prosta - najczęściej dwu funkcyjny piec jest tańszy od jedno funkcyjnego do c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petanque 30.07.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Bydgoszczanie, podpowiedzcie ! Czyj styropian kupić: GENDERKA czy WOLNY z Osielska ? Który jest jakościowo pewniejszy? Doświadczyliście? Możecie coś poradzić? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 30.07.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Poszukuję używanej betoniarki w rozsądnej cenie . . Może ktoś już zakończył budowę i nie potrzebuje to z miłą chęcią odkupię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 30.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Poszukuję drewna na więźbę dachową w rozsądnej cenie.Może polecicie jakiś tartak w kujawsko-pomorskim albo jakieś inne źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 30.07.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ........ Słuchaj, czy jeśli masz tak wszystko tanio to się może czymś podzielisz? Ja szukam "boazerii" na dach. Ew sposobu gdzie ją tanio dostać, zrobić itp JesterS ja tam kupowałem "boazerię" na podbitkę w castoramie (sosnowa) Łatwy montaż na pióro-wpust, pomalowane drewnochronem długość chyba ok 2,70m http://images21.fotosik.pl/57/63dc811cdede062c.jpg nie pamietam cen ... ale to chyba mało ważne w moim przypadku ... ceny sie zmieniły a ja ją kupowałem 1,5 roku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.07.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja tam kupowałem "boazerię" na podbitkę w castoramie (sosnowa) Łatwy montaż na pióro-wpust, pomalowane drewnochronem teraz w domu mam siding i chyba tez takim czyms zrobie okapy od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 31.07.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja tam kupowałem "boazerię" na podbitkę w castoramie (sosnowa) Łatwy montaż na pióro-wpust, pomalowane drewnochronem teraz w domu mam siding i chyba tez takim czyms zrobie okapy od spodu Nie ładniej będzie tak jak wygląda na powyższym zdjęciu? JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 31.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja tam kupowałem "boazerię" na podbitkę w castoramie (sosnowa) Łatwy montaż na pióro-wpust, pomalowane drewnochronem długość chyba ok 2,70m nie pamietam cen ... ale to chyba mało ważne w moim przypadku ... ceny sie zmieniły a ja ją kupowałem 1,5 roku temu Jakoś strasznie cienkie te krokwie. Miałeś takie cienkie w projekcie czy ktoś to przeliczał i masz zmodyfikowane? Jak patrzę na moje to aż mi żal lasu jaki poszedł na moje krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.07.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Nie ładniej będzie tak jak wygląda na powyższym zdjęciu? JesterS ladnie to pojecie wzgledne lub semantycznie niedookreslone jak kto woli to zalezy od koncepcji calosci domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 31.07.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja tam kupowałem "boazerię" na podbitkę w castoramie (sosnowa) Łatwy montaż na pióro-wpust, pomalowane drewnochronem długość chyba ok 2,70m nie pamietam cen ... ale to chyba mało ważne w moim przypadku ... ceny sie zmieniły a ja ją kupowałem 1,5 roku temu Jakoś strasznie cienkie te krokwie. Miałeś takie cienkie w projekcie czy ktoś to przeliczał i masz zmodyfikowane? Jak patrzę na moje to aż mi żal lasu jaki poszedł na moje krokwie też się o to bałem ... takie były w projekcie ... konsultowałem w kierbudem, cieślą i w tartaku ... wszyscy powiedzieli ze OK to są krokwie 6x18 - chcialem zwiekszyc na 8x18 ale powiedzieli ze to zbyteczy wydatek ... sam nie wiem ... już zresztą jest i odwrotu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witam kto napisze jaie zamawia/l okna i dlaczego my sklaniamy sie ku firmie oknovid. oferta jest jedna z tanszych z posrod tych ktore mamy a firma z tradycjami i cieszaca sie pozytywna opinia zloty dab + zlote szprosy w prostym profilu bez zaokraglen decyzje chcemy podjac jutro do 15.00 (sroda) wiec piszcie szybciutko co wiecie papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 01.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 nie wiem nic o oknachsklaniam sie ku M&S polecanych szeroko na forum o tartakach tez malo wiem - wzielam wyceny kilkunastu w regionie a zamowilam w koncu w tartaku lezacym w drodze na moja budowe - zobaczylam na wlasne oczy wiezbe "innych", jak sie moczy w impregnacie i gdzie, potem wyslalam majstra aby przyklepal na swoje oko, to w koncu on bedzie ja kladl. I to wszystkoMiala troche "oflisow" ale wynegocjowalam ze u mnie ich ma nie byc - zobaczymy co przywioza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts