Jesters 03.08.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam wszystkich:) Nasza historia jest krótka-marzyliśmy o......M-4 a wpakowaliśmy się w domeczek:) zaczęliśmy w grudniu 2006 i z maniackim uporem pragniemy sie wprowadzic na Boże Narodzenie w tym roku:) Jesteśmy tuz przed wykańczająca wykończeniówką..... A dach robia nam już prawie 3 miesiące (chyba pobijemy rekord!!) a ekipa oczywiście .........z polecenia Echhhhhh.................................. Napiszesz coś więcej? Co się stało z tym dachem że nie złożyli go w 2 tygodnie? Tylko nie pisz że zapłaciliście przed wykonaniem roboty i teraz nie możecie zmienić wykonawcy, a może przyczyny są obiektwne? Ja byłem wściekły jak mi 3 tygodnie drzewo na dach zwolzili a co to mówić o 3 miesiącach Pozdrawiam JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 03.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 [quote name=" Napiszesz coś więcej? Co się stało z tym dachem że nie złożyli go w 2 tygodnie?Tylko nie pisz że zapłaciliście przed wykonaniem roboty i teraz nie możecie zmienić wykonawcy, a może przyczyny są obiektwne? Ja byłem wściekły jak mi 3 tygodnie drzewo na dach zwolzili a co to mówić o 3 miesiącach PozdrawiamJesterS Otóż nie:) więdźbę ekipa zrobiła ekspresowo-problemy zaczęły się w momencie gdy mieli położyć folię i dachówki-ekipa przyjeżdzała np dwa dni w tygodniu, potem znikała... Nie zapłaciliśmy im z góry...Przyczyną były problemy z pracownikami u naszego wykonawcy-wielu prysnęło do WB-no ale to raczej nie nasza sprawa...Problemem była gotowa więdźba-inny wykonawca w dobrej a nie wariackiej cenie nie chciał sie podjąć układania "na cudzym":( inni z kolei wykonawcy, których znaleźliśmy w koncu czerwca i chcieliby robić na obcej więźbie dawali nam termin...sierpien/wrzesien...więc na jedno by wyszło.... ale w tym tygodniu nam ten dach skonczą całkowicie.Ale przez tąekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarga 03.08.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam, Jesteśmy na trudnym, nerwowo-rozwodowym:-) etapie wykańczania domu. Czy możecie polecić firmę wykonującą kominki? Może możecie też polecić kogoś, kto chętnie () przyjdzie położyć mi wełnę pod dach? Będę wdzięczna za informację. Wykańczanie domu to ciężki temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.08.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Obserwuje grupe od pewnego czasu. Mamy z żoną działkę w Murowancu, czyli nalezymy do dosyc silnej tu grupy . Zaczynam zalatwiac papierologie. Zlozylem wniosek o wypis i wyrys z planu. Czy ktos moze mi łopatologicznie opisac jak zalatwil warunki techniczne (jakie wnioski, mapy itp sa potrzbene i gdzie to składać)? Z góry dzieki Pozdraiwam Tomek Witam bardzo serdecznie dopiero teraz bo niestety do Murowańca necik nie dotarł w normalnej jakości i cenie , chyba że nasze potrzeby są wygórowane (sprawdzaliśmy już jakiś czas temu) Standardowa prośba, abyś opisał bliżej miejsce położenia swojej działeczki i jeżeli jest taka Twoja wola to możesz przesłać do RobertEsa swoje namiary to uaktualni naszą murowańską bazę sąsiadów i ją prześle szczerze powiedziawszy też reflektuje na aktualizację, bo chyba mam jakąś wersję przedpotopową :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.08.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ja tez witam i pozdrawiam - badz co badz - to tez moja grupa - a Murowaniec cicho ostatnio siedzi I co się dziwić, jak pisał o swoich problemach to źle było a poza tym to się u nas we wsi dzieje, tak w kwestii duchowej bardziej to kościół budować będą o oknach to się mogę wypowiedzieć tyle, że w M&S na Inowrocławskiej Pan sprzedawca ma sporo profesjonalizmu jest zawsze do dyspozycji, a jeśli chodzi o chłopaków montażystów to też nie mogę nic zarzucić, ale lepiej zawsze na swoje mieć oko to nigdy nie zaszkodzi z uwagi na taką a nie inną technologię o ekipach nie piszę bo większość robimy sami tzn mężulo tworzy i końca nie widać :P PS trzymajcie kciuki jeszcze tylko teoretycznie tydzień pozostał :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.08.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Jeszcze jedna informacja dla tych, którzy korzystają z serwisu photosite.combędzie on funkcjonował tylko do 27 września 2007 mam prośbę może ktoś zna inny serwis do umieszczania fotek w dużej ilości na photosite było to 150 jeszcze za free i bez reklam trochę mnie zaskoczyła informacja umieszczona na ich serwerze, proponują się przenieść na produkt hp z ilością 50 zdjęć wszelkie sugestie mile widziane, z uwagi na mój dość bardzo ograniczony dostęp do neciku wszelkie sugesite proszę od razu na maila z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 03.08.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam, Jesteśmy na trudnym, nerwowo-rozwodowym:-) etapie wykańczania domu. Czy możecie polecić firmę wykonującą kominki? Może możecie też polecić kogoś, kto chętnie () przyjdzie położyć mi wełnę pod dach? Będę wdzięczna za informację. Wykańczanie domu to ciężki temat... Witaj w klubie, przechodze ten sam etap nerwowo- rozwodowy Polecic mogę firmę która wykonywała u mnie kominek, punkt ma na ul. Gdańskiej 36 w podwórzu. telefon 505 024 891 Co do wełny, z uwagi na finanse mąż ociepla sam z pomocą fachowca. Fachowiec specjalista od wykończeniówki, moge polecić również, ale póki co niech skończą nasze podasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 03.08.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Jeszcze jedna informacja dla tych, którzy korzystają z serwisu photosite.com będzie on funkcjonował tylko do 27 września 2007 mam prośbę może ktoś zna inny serwis do umieszczania fotek w dużej ilości na photosite było to 150 jeszcze za free i bez reklam trochę mnie zaskoczyła informacja umieszczona na ich serwerze, proponują się przenieść na produkt hp z ilością 50 zdjęć wszelkie sugestie mile widziane, z uwagi na mój dość bardzo ograniczony dostęp do neciku wszelkie sugesite proszę od razu na maila z góry dziękuję i pozdrawiam polecam http://www.superfoto.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.08.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Jeszcze jedna informacja dla tych, którzy korzystają z serwisu photosite.com będzie on funkcjonował tylko do 27 września 2007 mam prośbę może ktoś zna inny serwis do umieszczania fotek w dużej ilości na photosite było to 150 jeszcze za free i bez reklam trochę mnie zaskoczyła informacja umieszczona na ich serwerze, proponują się przenieść na produkt hp z ilością 50 zdjęć wszelkie sugestie mile widziane, z uwagi na mój dość bardzo ograniczony dostęp do neciku wszelkie sugesite proszę od razu na maila z góry dziękuję i pozdrawiam polecam http://www.superfoto.pl/ Dziękuję ale chyba nie do końca o to chodzi: :( wycinki z ich regulaminu "Warunkiem utrzymywania darmowego konta są składane przez Ciebie zamówienia odbitek z umieszczanych zdjęć. Jeśli nie złożysz zamówienia w ciągu 7 dni od daty umieszczenia zdjęć w serwisie, Twoje zdjęcia zostaną usunięte z konta. Warunkiem utrzymywania darmowego konta jest złożenie zamówienia przynajmniej raz na 3 miesiące. Udostępnienie nawet 1 zdjęcia powoduje wydłużenie okresu przechowywania zdjęć o 7 dni." oraz kolejny "Albumy służą przechowywaniu i edycji wykonanych przez Ciebie zdjęć w formie plików cyfrowych. Zdjęcia są dostępne tylko i wyłącznie użytkownikowi i aby uzyskać do nich dostęp użytkownik musi podać swój login (e-mail) i hasło...." nie bardzo tylko ja mam z tego korzystać ale chodzi o udostępnianie zdjęć umieszczonych na serwerze a przy cyfrowym robieniu zdjęć już w niepamięć w każdym razie u mnie odeszło robienie papierowych, chociaż mam pewne zaległości w tej kwestii czekam na kolejne pomysły, gdzie można przenieść galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 03.08.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Jeszcze jedna informacja dla tych, którzy korzystają z serwisu photosite.com będzie on funkcjonował tylko do 27 września 2007 mam prośbę może ktoś zna inny serwis do umieszczania fotek w dużej ilości na photosite było to 150 jeszcze za free i bez reklam trochę mnie zaskoczyła informacja umieszczona na ich serwerze, proponują się przenieść na produkt hp z ilością 50 zdjęć wszelkie sugestie mile widziane, z uwagi na mój dość bardzo ograniczony dostęp do neciku wszelkie sugesite proszę od razu na maila z góry dziękuję i pozdrawiam To może tutaj : http://www.ao.pl/ też można umieścić 150 fotek . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 03.08.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ja przechowuje zdjecia na wlasnym serwerze wiec nei za bardzo w temacie - ale kiedys mialam album na onecie - wiec moze onet.pl ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 03.08.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A ja proponuje google!!!!!mają funkcję galerii fotek. albo poprzez google trzeba założyć konto pocztowe i umieszczać zdjęcia w picassa, albo szukajcie poprzez adres: http://picasaweb.google.com/ Jest funkcja udostepniania wszystkim lub wybranym osobom dostępu do galerii lub pojedynczych zdjęć. Można komentować, Ja korzystam tylko jako magazynek do zdjęć, nie testowałem pojemności ale skoro ma maila dają 2 GB to pewnie i na zdjęcia jest sporo.PozdrawiamJesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 03.08.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 W sprawie okien: my też chcieliśmy zamowić w M&S chociaż ceny mieli wyższe o ok.20% od pozostalych, u których robiliśmy wycenę . Ale facet z tej firmy (z Fordońskiej) co chwilę coś zmieniał: a to dokładał wzmocnienia poprzeczne w drzwiach balkonowych, gdy już się zgodziliśmy to dołożył wzmocnienia w oknach (nieotwieranych), gdy już byliśmy prawie zdecydowani (oczywiście wszystko podnosiło cenę) to wymyślił żeby w veluxach (połaciowych) dać wzmacniane szyby, bo... ptaki często pikują w dół, rozbijają szyby i wpadają do pokoju . Oczywiści cena poszła znowu w górę i ..zrezygnowaliśmy. mamy okna ze stolmaru w ślicznym kolorze, coś pomiędzy złotym dębem a orzechem, i zapłaciliśmy 3/4 tego co w M&S. Mają fabrykę w Białych Błotach i chyba na Fordońskiej sklep. Na razie jestem zadowolona , ale jeszcze nie mieszkamy, chociaż okazało się później że 2 z naszych znajomych mają okna z tej firmy już z 5 lat i są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 03.08.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tnovak 04.08.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Obserwuje grupe od pewnego czasu. Mamy z żoną działkę w Murowancu, czyli nalezymy do dosyc silnej tu grupy . Zaczynam zalatwiac papierologie. Zlozylem wniosek o wypis i wyrys z planu. Czy ktos moze mi łopatologicznie opisac jak zalatwil warunki techniczne (jakie wnioski, mapy itp sa potrzbene i gdzie to składać)? Z góry dzieki Pozdraiwam Tomek Witam bardzo serdecznie dopiero teraz bo niestety do Murowańca necik nie dotarł w normalnej jakości i cenie , chyba że nasze potrzeby są wygórowane (sprawdzaliśmy już jakiś czas temu) Standardowa prośba, abyś opisał bliżej miejsce położenia swojej działeczki i jeżeli jest taka Twoja wola to możesz przesłać do RobertEsa swoje namiary to uaktualni naszą murowańską bazę sąsiadów i ją prześle szczerze powiedziawszy też reflektuje na aktualizację, bo chyba mam jakąś wersję przedpotopową :P Pozdrawiam Hej alex_ - Działka po północnej stronie ulicy Puchacza, druga od ul. Strusia (80/94 jak ktoś ma mapki tej okolicy to moze zobaczyc dokladnie). RobertEs - na priv zgodnie z propozycja alex_ poszly dane - czekam na odpowiedź pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 04.08.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 czy dożo jest budujących w Niemczu i Osielsku? bo sekta z Murowańca spora jak widzę Pozdrawiam , buduję sie w Osielsku....a było nas paru . Są wakacje może stąd tak niewiele się odzywamy. A Murowaniec?......to zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 05.08.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Muszę wygłuszyć ścianę od kotłowni, czy ktoś ma doświadczenie, czym to zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 co do wyceny okien oferta z Oknoplastu, z Krakowa a naszym inowrocławskim Inturem KFS droższa o całe 5,7 tyś te same okna, ten sam profil,kolor! mam pytanie-czy jest sens wstawiania szyby antywłamaniowej P4 w okna, gdzie ramy będą miały okucia antywłamaniowe i alarm w domu,ale nie będzie rolet zewnętrznych????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 05.08.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Obserwuje grupe od pewnego czasu. Mamy z żoną działkę w Murowancu, czyli nalezymy do dosyc silnej tu grupy . Zaczynam zalatwiac papierologie. Zlozylem wniosek o wypis i wyrys z planu. Czy ktos moze mi łopatologicznie opisac jak zalatwil warunki techniczne (jakie wnioski, mapy itp sa potrzbene i gdzie to składać)? Z góry dzieki Pozdraiwam Tomek Witam bardzo serdecznie dopiero teraz bo niestety do Murowańca necik nie dotarł w normalnej jakości i cenie , chyba że nasze potrzeby są wygórowane (sprawdzaliśmy już jakiś czas temu) Standardowa prośba, abyś opisał bliżej miejsce położenia swojej działeczki i jeżeli jest taka Twoja wola to możesz przesłać do RobertEsa swoje namiary to uaktualni naszą murowańską bazę sąsiadów i ją prześle szczerze powiedziawszy też reflektuje na aktualizację, bo chyba mam jakąś wersję przedpotopową :P Pozdrawiam Hej alex_ - Działka po północnej stronie ulicy Puchacza, druga od ul. Strusia (80/94 jak ktoś ma mapki tej okolicy to moze zobaczyc dokladnie). RobertEs - na priv zgodnie z propozycja alex_ poszly dane - czekam na odpowiedź pozdrawiam Tomek tak tak dostałem.... aktualizacje wszystkie zrobie w tym tygodniu na 100% pozdrawiam wszystkich... poza tym GRATULACJE dla naszej Alex ... pewnie za jakis czas sie sama pojawi i pochwali z jakiego powodu ... nie będę jej odbierał tej przyjemności ... choć co niektórzy sąsiedzi się pewnie już domyślają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 To może tutaj : http://www.ao.pl/ też można umieścić 150 fotek . np. http://www.rumianki.ao.pl co do innego tematu o oknach to: okna bede mial z oknovidu z brzydgoszczy. oferta moim zdaniem bardzo dobra. okazalo sie ze kolega kolezanki kolegi jest doradca klienta w bydgoszczy w centrali. podjechal do mnie do biura i ustalilismy cene o 900 zeta nizsza niz mialem juz po negocjacjach w jednym z biur w toruniu . zaliczka juz wplacona wiec pozostala brama garazowa (moze horman z nalazka) oraz drzwi wejscowe (tu nie mamy pomyslu - ma byc duzo przeszklen) 15 okien ze szprosami, jednostronnie zloty dab w tym 4 antywlamaniowe i balkonowe oczywiscie z montazem to 11500 brutto 6 komorowe ale znaczenia to dna nas wielkiego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts