SIOUX 22.08.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 zaczynamy we wrześniu w Osielsku. Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania ekipy, która potrafi budować z SILKI. Czy możecie kogoś polecić??? Proszę o namiary. Tak się składa, ze właśnie buduje w Osielsku z Silki Ale nie wiem jeszcze czy będę mógl polecić Ci swoją ekipę bo dopiero powstają ściany, nie wiem więc jaki będzie końcowy efekt ich pracy Darku budujesz z Silki 24 ??? Ile płaciłeś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 22.08.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 A poza tym to poszukuję dobrego geodety w Bydgoszczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 22.08.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 MPG przy um lub Geoplan -Białe Błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 22.08.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 WitamOdnośnie geodetów - mój kolega, który już w swoim życiu kilku testował polecał Geoplan z Białych Błot. Ponoć najtańsi nie są ale robią to solidnie. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 23.08.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Darku budujesz z Silki 24 ??? Ile płaciłeś ??? E24 - 2,76 +VAT E12 - 1,46 +VAT Cena z transportem i rozładunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.08.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Cześć,jesli chodzi o geodetę - korzystałem dwukrotnie z usług geodety z Łęczyckiej i jestem zadowolony i z ceny i z usługi. Cena do negocjacji - ja wynegocjowałem całkiem spory rabat w porównaniu z Geoplanem.PolecamA z innej beczki - szukam opiekunki do dziecka może macie jakiś kontakt?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 25.08.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Darku gdzie kupowałeś? Czy ta ekipa stawia Twój dom pod dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 26.08.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Darku gdzie kupowałeś? Czy ta ekipa stawia Twój dom pod dach?Silke kupowałem w Wodanie Osielsko. Jeśli chcesz to mogę Ci podać dokładne namiary. Ekipa ma wybudować stan 'pod dach'. Wieźbe i pokrycie dachu będzie robił ktoś inny. Na dziś nie mogę polecić Ci tej ekipy, bo ostatnio zaczęły pojawiać się problemy z dokładnością. Na szczęście szybko je zauważyłem i można je było poprawić bez większych problemów. Tym niemniej takie wpadki nie powinny mieć miejsca. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 26.08.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Mi w Artbudzie zaproponowali 44 zł za m2 z transportem i wyładunkiem za SILKĘ 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.08.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Sąsiad kupował silke w hurtowni w Szubinie podobno było taniej. Jak chcecie mogę postarać sie o namiar na hurtownię.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.08.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Witam wszystkich ja buduję w Murowańcu i z uwagi na ostatnie również korzystaliśmy z Geoplanubardziej mnie interesuje czy ktoś z okolic stawia domek w szkieleciebo my właśnie taki budujemy:))))na razie etap fundamentów ale zawsze:))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 28.08.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2005 Darku pozwoliłem sobie nawiedzić Twoją budowę. Faktycznie jakieś błędy są ale prawie niezauważalne... no chyba ze mówisz o nierównej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 29.08.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Darku pozwoliłem sobie nawiedzić Twoją budowę. Faktycznie jakieś błędy są ale prawie niezauważalne... no chyba ze mówisz o nierównej ścianie.Bardzo mi miło Jeśli chodzi o błędy to wynikały one przede wszystkim z niezbyt uważnego czytania projektu. Najważniejsze to: - nadproże na drzwiami umieszczone o jedną warstwę za nisko, (choć dałem im rysunek z zaznaczonymi warstwami) - zbrojenie filarków w wykuszu umieszczone tak, że nie zmieściłoby się okno - kolumny podpierające daszek przed wejściem umieszczone niesymetrycznie w stosunku do drzwi (przesunięcie ok 40cm!!!) Na szczęście w porę to wszystko zauważyłem i zostało to poprawione. Ogólnie jestem z tej ekipy w miarę zadowolony (ostatni post pisałem po zauważeniu tego ostatniego błędu co mnie z lekka wk...o). Ściany są pionowe a niezbyt równe warstwy wynikają wg mnie z niezbyt precyzyjnego ułożenia pierwszej. Po wylaniu wieńca te nierówności zostaną zniwelowane i będzie ok. Po prostu trzeba wszystko samemu kontrolować, mierzyć i sprawdzać. Jeśli chodzi o ceny Silki to dostałem 20% rabatu od cen katalogowych a więc Silka 18 wychodziłaby za 39,24/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 31.08.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Widze ze grupa Kruszynski-Murowaniec zamarla na dobre a juz myslalam o kawie u sasiadow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 03.09.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Może pochwalicie się projektami domów, które budujecie? Pytanie poza konkursem.... Co myslicie o Ytongu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 03.09.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Ja będę budował DOM W PRYMULKACH 3 w Nekli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 04.09.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Ja mam projekt indywidualny, szczegóły podam za jakieś 2 tygodnie. Powierzchnia użytkowa ok. 155 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.09.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 a my mamy Jaśmin2, czyli [/url]http://domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/jasmin_2/ '> miało być cosik jeszcze ale nie opanowałam techniki wrzucania fotek, naszej świeżo zalanej ławy, coraz bardziej mi się to podoba tylko jakby się to ciutek szybciej działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.09.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 jakoś z linkiem też mi nie bardzo wyszło a miało być tak ładnie , mam nadzieję że sobie poradzicie bo jak nie to może ktoś mi poradzi jak to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 04.09.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 a my mamy Jaśmin2, czyli [/url]http://domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/jasmin_2/ '> miało być cosik jeszcze ale nie opanowałam techniki wrzucania fotek, naszej świeżo zalanej ławy, coraz bardziej mi się to podoba tylko jakby się to ciutek szybciej działo Pewnie powinno byc tak: napierw http://potem link czyli tak http://domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/jasmin_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts