Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

zaczynamy we wrześniu w Osielsku. Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania ekipy, która potrafi budować z SILKI. Czy możecie kogoś polecić??? Proszę o namiary.

Tak się składa, ze właśnie buduje w Osielsku z Silki :) Ale nie wiem jeszcze czy będę mógl polecić Ci swoją ekipę bo dopiero powstają ściany, nie wiem więc jaki będzie końcowy efekt ich pracy :wink:

Darku budujesz z Silki 24 ??? Ile płaciłeś ???

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

jesli chodzi o geodetę - korzystałem dwukrotnie z usług geodety z Łęczyckiej i jestem zadowolony i z ceny i z usługi. Cena do negocjacji - ja wynegocjowałem całkiem spory rabat w porównaniu z Geoplanem.Polecam

A z innej beczki - szukam opiekunki do dziecka może macie jakiś kontakt?

pozdrawiam

Darku gdzie kupowałeś? Czy ta ekipa stawia Twój dom pod dach?
Silke kupowałem w Wodanie Osielsko. Jeśli chcesz to mogę Ci podać dokładne namiary.

Ekipa ma wybudować stan 'pod dach'. Wieźbe i pokrycie dachu będzie robił ktoś inny. Na dziś nie mogę polecić Ci tej ekipy, bo ostatnio zaczęły pojawiać się problemy z dokładnością. Na szczęście szybko je zauważyłem i można je było poprawić bez większych problemów. Tym niemniej takie wpadki nie powinny mieć miejsca. Zobaczymy co będzie dalej.

Darku pozwoliłem sobie nawiedzić Twoją budowę. Faktycznie jakieś błędy są ale prawie niezauważalne... no chyba ze mówisz o nierównej ścianie.
Bardzo mi miło :p

Jeśli chodzi o błędy to wynikały one przede wszystkim z niezbyt uważnego czytania projektu. Najważniejsze to:

- nadproże na drzwiami umieszczone o jedną warstwę za nisko, (choć dałem im rysunek z zaznaczonymi warstwami)

- zbrojenie filarków w wykuszu umieszczone tak, że nie zmieściłoby się okno

- kolumny podpierające daszek przed wejściem umieszczone niesymetrycznie w stosunku do drzwi (przesunięcie ok 40cm!!!)

Na szczęście w porę to wszystko zauważyłem i zostało to poprawione.

Ogólnie jestem z tej ekipy w miarę zadowolony (ostatni post pisałem po zauważeniu tego ostatniego błędu co mnie z lekka wk...o). Ściany są pionowe a niezbyt równe warstwy wynikają wg mnie z niezbyt precyzyjnego ułożenia pierwszej. Po wylaniu wieńca te nierówności zostaną zniwelowane i będzie ok.

Po prostu trzeba wszystko samemu kontrolować, mierzyć i sprawdzać.

Jeśli chodzi o ceny Silki to dostałem 20% rabatu od cen katalogowych a więc Silka 18 wychodziłaby za 39,24/m2