marchab 17.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Przykładowy wykonawca płyt stropowych: http://www.prefabet-bb.com.pl/prefabet/produkty.php Ja troszkę żałuję że nie zdecydowałem się na takie płyty- może rozwiązanie jest troszkę droższe, ale strop miał bym w jeden dzień, a teraz jak mi ekipa uciekła muszę go układać sam... i z urlopu nici Nie jestem tylko pewien czy ot tak sobie można zastosować te płyty- podejrzewam że trzeba by dokonać modyfikacji projektu...[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 17.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 w kolejnym moja mlodsza coreczka bedzie miala operacje - kiedys wspominalam - wiec bardzo prosze o kciuki - operacja do latwych nie bedzie nalezec. I uczucia mieszane - ekipa wraca, dom sie pnie w gore a cieszyc sie do konca nie mozna Trzymamy kciuki! Będzie dobrze! Nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 17.08.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Marchab; KeroDzięki za podpowiedz.W moim przypadku płyta odpada.U mnie musi być taniej - na czasie za to mi aż tak nie zależy - więc zostaję przy teriva I. Podpowiedzcie jeszcze przez ile dni musze podlewać ławę - i jak częst (ile razy dziennie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.08.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 plyte zeranska mam etraz w bloku 5 letnim - peka minimalnie, naprawde na co dzien tego nie widac pozytywne jest jeszcze w niej to ze w srodku mozna pociagnac sobie niektore instalacje prefabet bb proponowal nam swoja plyte za mniej wiecej 60 zl za metr o ile dobrze pamietam ja w sumie zaluje ze nie wzielam tej plyty badz fiigranu - teriva wyszla mnie bardzo podobnie bo po 1. terive najbardziej oplaca sie klasc na budynku o bryle jaknajbardziej prostej i zwartej - np prostokat, kwadrat a to dlatego ze belki w takiej bryle maksymalnie wykorzystuja powierzchnie u nas - plan krzyza bylo duzo wypelnien betonem - czyli dodatkowe podszalowanie stropu od spodu, dodatkowa stal i beton na calej grubosci - a nie jak w przypadku nadbetonu na pustakach - 3-4 cm 2. Moj strop nad garazem to monolit - czyli znow kupa betonu i stali - suma sumarum strop wyszedl mnie ok 20 tys z robocizna - przy czym sama praca 3 tys aaaa - zaleta wykonywania takiego stropu przez moja ekipe jest to ze wszelkie koszty urzadzen i maszyn na placu budowy pokrywa wykonawca - wiec choc raz moge napisac ze ekipa ponad praca wlasna - lecz i tak nie skorzystalam he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peacemaker 17.08.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Marchab; Kero Podpowiedzcie jeszcze przez ile dni musze podlewać ławę - i jak częst (ile razy dziennie) 4-5 dni minimum dwa razy dziennie - rano i wieczorem. pozdro, Peacemaker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 17.08.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 prefabet bb proponowal nam swoja plyte za mniej wiecej 60 zl za metr o ile dobrze pamietam To cena śliczna jak na mój gust... Jak ja do nich dzwoniłem to otrzymałem informację że minimalna cena za mkw to 102 zł... a odbiór stropu na wrzesień. Brrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.08.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 mkkafe - bardzo cieszę się, że Wasza drobinka jest pod wspaniałą opieką zarówno z Waszej strony, jak i zespołu medycznego. Nic tylko radować się i i przyjąć do wiadomości, że choć jest to nieprzyjemne, ale kolejny krok do przodu i do lepszego Jestem z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 17.08.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 GACUŚ, angel & yac to może mi powiecie jak to przeskoczyć? Dziwne że tylko u nas w Starostwie nie można, a wszędzie indziej tak. To co zrobić? Aga, może ten link w czymś Ci pomoże: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=24261&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.08.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dawno mnie tutaj nie było Stęskniłam się za Wami - do tego stopnia, że chyba rzeczywiście kupię sobie jakiegoś laptopa z bezprzewodowym netem, żebym mogła na działeczce być w kontakcie! U mnie powolutku do przodu. Wczoraj wróciła ekipa - strop wysechł i stawiają kolankową i szczyty. Poza tym z rozpędu dokupiłam pustaki stropowe - i mało tego, że niepotrzebnie, to jeszcze i moich kilka zostało. Tak więc jeśli ktoś chciałby odkupić za drobne : Pustaki typu terriva trójki - 63szt. i kilka dwójek za free pustaki stoją u nas w Murowańcu. A tak na marginesie- mamy fajnego psiaka - wzięliśmy ostatecznie ze schroniska. Taki rasowy mix więc mamy już naszego stróża na działce. Pozdr wszystkich i każdego z osobna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 17.08.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 meehowy - bardzo ładny domek - gdzie się budujecie? mkkafe - trzymam kciuki ze wszystkich sił. Bardzo współczuję - nie ma nic gorszego niż choroba dziecka. -Jestem przekonany, że wszystko bedzie dobrze. Przez ile dni i ile razy dziennie należy podlewać ławy fundamentowe B20?? Słyszeliście o płycie żyrandzkiej (nie wiem dokładnie jak się nazywa i jak się pisze) na strop. Podobno się jej nie tynkuje. słyszał ktoś o czymś takim? A jeśli tak, jakie są wady i zalety? Ja mam płyty z betonu sprężonego z Białych Błót.Płyty wyglądają jak stare dobre socjalistyczne ale są lekkie.Montowałem je w listopadzie 2006.Za powierchnię ok. 150 m2 zapłaciłem 16 kzł z montażem.Główna zaleta do kilkugodzinny montaż i możliwość położenia od razu cegieł czy bloczków na stropie.Płyty od spodu są prawie "z glancem" ale otynkować trzeba.Szczególy w Prefabecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 17.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dawno mnie tutaj nie było Stęskniłam się za Wami - do tego stopnia, że chyba rzeczywiście kupię sobie jakiegoś laptopa z bezprzewodowym netem, żebym mogła na działeczce być w kontakcie! U mnie powolutku do przodu. Wczoraj wróciła ekipa - strop wysechł i stawiają kolankową i szczyty. Poza tym z rozpędu dokupiłam pustaki stropowe - i mało tego, że niepotrzebnie, to jeszcze i moich kilka zostało. Tak więc jeśli ktoś chciałby odkupić za drobne : Pustaki typu terriva trójki - 63szt. i kilka dwójek za free pustaki stoją u nas w Murowańcu. A tak na marginesie- mamy fajnego psiaka - wzięliśmy ostatecznie ze schroniska. Taki rasowy mix więc mamy już naszego stróża na działce. Pozdr wszystkich i każdego z osobna!!! Miło że wróciłaś...czy nie za długi ten urlop Buduj , buduj , miło popatrzeć jak domy rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 18.08.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Kochani czy ktoś z Was może cos powiedziec na temat okien ze Stolmaru-firma ma siedzibe w Kruszynie Krajeńskim, robia na profilach gealan, wyglądaja ok, ale sami wiecie, trochę sie naczytałam na temat fuszerek okiennych i też miałam problemy z nieuczciwym dostawcą więźby dachowej, ( tartak na ujejeskiego w Bydgoszczy- odradzam stanowczo-chyba że ktoś chce mieć przeżycia jak za PRL-u). Będę wdzięczna za każdą wiadomość nt. tych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 18.08.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 meehowy - bardzo ładny domek - gdzie się budujecie? mkkafe - trzymam kciuki ze wszystkich sił. Bardzo współczuję - nie ma nic gorszego niż choroba dziecka. -Jestem przekonany, że wszystko bedzie dobrze. Przez ile dni i ile razy dziennie należy podlewać ławy fundamentowe B20?? Słyszeliście o płycie żyrandzkiej (nie wiem dokładnie jak się nazywa i jak się pisze) na strop. Podobno się jej nie tynkuje. słyszał ktoś o czymś takim? A jeśli tak, jakie są wady i zalety? PŁYTY TE OD SPODU SĄ ZAZWYCZAJ GŁADKIE AIE TRZEBA JE I TAK OTYNKOWAĆ NAJLEPIEJ GIPSEM PŁYTY Z PREFABETU TO TAK ZWANE SPIROLE POTOCZNANAZWA PŁYTY ŻERAŃŚKIE SĄ DWIE ODMIANY SPIROLE PRODUKOWANE SĄ NA STALOWYCH NACIĄGNIĘTYCH LINACH ZAZBROJONYCH I DLATEGO MOGĄ DOCHODZIĆ DO 12M DŁUGOŚCI , SZEROKOŚĆ 20-24CM I CENA 1M2 KOSZTUJE 102ZŁ JEST TEŻ INNA ODMIANA PŁYT ŻERAŃSKICH PRODUKOWANA PRZEZ BUDOPOL TYLKO ZASTĄPIONO STALOWE LINY ZWYKŁYM ZBROJENIE OCZYWIŚCIE ODPOWIADAJĄCY WSZELKIM NORMOM TE PŁYTY SA CZĘŚCIEJ STOSOWANE W BUDOWNICTWIE BO SĄ O WIELE TAŃSZE ZA 1M2 ALE NIE OSIĄGAJĄ TAKICH DŁUGOŚĆIMAX 6M SZEROKOŚĆ 24CM Płyty stropowe (70zł/m2) wymiary gabarytowe mniejsze o 3 cm na długości i o 1 cm na szerokości ZALETY SZYBKOŚĆ MONTAŻU ODRAZU Z SAMOCHODU KŁADZIE SIĘ JE NA PODUSZCE BETONOWEJ , NIE TRZEBA TYLE BETONU CO DO TERIWY W WYPEŁNIENIAO WIELE TAŃSZA ROBOCIZNA , ALE P.ŻERAŃSKIE TO NIE MONOLIT JAKI OTRZYMAMY PRZY TERIWIE. ARDES;;; http://www.budopol.com.pl/index.htm TAM SĄWYMIARY PŁYT PRODUKOWANE PRZEZ BUDOPOL I CENY POSIADAM TRZ TELEFON DO GOŚCIA KTÓRY BEZPOŚREDNIO Z SAMOCHODU KŁADŁ MI TE PŁYTY MA ZAMONTOWANY BARDZO DŁUGI HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 18.08.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Kochani czy ktoś z Was może cos powiedziec na temat okien ze Stolmaru-firma ma siedzibe w Kruszynie Krajeńskim, robia na profilach gealan, wyglądaja ok, ale sami wiecie, trochę sie naczytałam na temat fuszerek okiennych i też miałam problemy z nieuczciwym dostawcą więźby dachowej, ( tartak na ujejeskiego w Bydgoszczy- odradzam stanowczo-chyba że ktoś chce mieć przeżycia jak za PRL-u). Będę wdzięczna za każdą wiadomość nt. tych okien. W swoim domu mam okna na profilach Gelana i jestem zadowolony. Wykonywała mi je firma, która już nie istnieje. Sam profil polecę natomiast nie mam zdania o firmie z Kruszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 18.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Dzięki Kero, to zawsze coś, oknovid je robi i min. Stolmar, wolę zxapytać kogoś, kto sprawdzil to na WŁASNEJ SKÓRZE, bo niestety po ostatnich doświadczeniach wole być ostrożna. a tak z innejk beczki; czy wiecie jak wstawić zdjęcie domku tak, żeby je było widać z lewej strony obok autora? znalazłam na forum taka mała instrukcje, ale jak to robię to zawsze mam informacje, że strona wygasła, niestety jak chodzi o kwestie informatyczno-techniczne to jestem laikiem z innej beczki -śledzę grupe bydgossko toruńska ( ze stolica w Murowańcu, nasza kuzynka też tam zacznie budowę na jesieni, więc pewnie będzie okazja odwiedzić Murowaniec od czasu do czasu). Trzymamy kciuki za maleństwo mkkafe-MUSI być dobrze, przeciez nie może być inaczej, coś o tym wiem pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 18.08.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 ........a tak z innejk beczki; czy wiecie jak wstawić zdjęcie domku tak, żeby je było widać z lewej strony obok autora?........... pozdrawiam i dziękuję Witaj . Chciałabyś ten obrazek wkleić jako emblemat . http://dobredomy.pl/l_images/086_3d_f_s.jpg jest troszkę za duży , tutaj masz mniejszy. http://images29.fotosik.pl/63/138092463f86682c.jpg skopiuj adres tego obrazka ( http://images29.fotosik.pl/63/138092463f86682c.jpg ) i wklej go w panelu kontrolnym emblematu (odnośnik do zewnętrznego emblematy) . Jak to zrobisz to powinno być widać obrazek Pozdrawiam GACUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 19.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Oto 7000 tysięczna otpowiedź w Grupie Bydgosko- Toruńskiej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 19.08.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Kochani czy ktoś z Was może cos powiedziec na temat okien ze Stolmaru-firma ma siedzibe w Kruszynie Krajeńskim, robia na profilach gealan, wyglądaja ok, ale sami wiecie, trochę sie naczytałam na temat fuszerek okiennych i też miałam problemy z nieuczciwym dostawcą więźby dachowej, ( tartak na ujejeskiego w Bydgoszczy- odradzam stanowczo-chyba że ktoś chce mieć przeżycia jak za PRL-u). Będę wdzięczna za każdą wiadomość nt. tych okien. my mamy okna z firmy STOLMAR kpowane poprzez przedstawiciela na ulicy Szubińskiej. jak do tej pory są OK. nie ma problemu z otwieraniem, zamykaniem, uchylaniem i niczym innym. okna mamy w większości w wymiarach 1,5x1,5 metra z ruchomym słupkiem oraz okno balkonowe wysokie na 2,3 metra i szerokie na 3,3 metra z niskim progiem. dwie skrajne witryny są nieotwieralne. sprawują się znakomicie. i to mimo tego że nie mamy poziomej poprzeczki w skrzydłach balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 19.08.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Gacusiu-jesteś wielki dzięki, a mógłbyś powiedzieć, jak skopiowałeś ten rysunek, bo ja musze zmienić obrazek-budujemmy lustrzane odbicie i wkleje sobie wersję lustrzana, poza tym dobrze wiedzieć..... Mam nadzieję, że nie jestem zbyt upiredliwa i nie sprawiam Ci kłopotu pozdrawiam Partnerowi dziękuję za opinie na temat okien, uspokoiłeś mnie troche, bo jutro mamy iść po wycenę, powiedz tylko jeszcze jak długo je użytkujesz i czy czy można sie z nimi targować, jak sądzisz? w zasadzie to mieliśmy już zamówienie zrobione w Oknovidzie, ale okazało sie, że nie zrobią nam okieh balkonowych, bo maja za małe łuki ( 15 cm wysokości), a Oknovid robi z łukami od 35 cm wzwyż. Uwierzysz? Zadzwoniłam więc do stolmaru, oni powiedzieli że to nie problem , jutro idziemy z projektem do wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 19.08.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam wiecie ile biorą cieśle i dekarze mam do zrobienia dach o pow 120m2 dwu spadowy z dwoma wykuszami kryty dachówką betonową projekt Archon typ; W Klematisach 2 Proszę podajcie ceny swoich fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts