Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

może jeszcze raz podpytam jakie masz koszty i terminy przyłącza prądu

ZE (raczej standard)

- warunki oraz "umowa o przyłączenie do sieci" oczywiście z błędem w adresie Klienta czyli moim...

- za 20 kW mocy o którą prosiłem mam zapłacić 3080 pln płatne w 2 ratach, pierwsza po podpisaniu umowy, druga po wykonaniu i odebraniu przyłącza...

- czas realizacji do 36 miesięcy

Pisze Dziennik Budowy, tam na bieżąco opisuje wszystko :)

Pozdrawiam

Pisze Dziennik Budowy, tam na bieżąco opisuje wszystko :)

Pozdrawiam

Wiem ale zdażyłam napisać posta a później odszukałam w dzienniku i się zdziwiłam tymi cenami :o :o

dlaczego?? wszystko zgodnie z cennikiem ZE, płacisz za tyle ile chcesz, ja występowałem o 20kW po ok.150 pln/1kW - rachunek prosty.

dlaczego?? wszystko zgodnie z cennikiem ZE, płacisz za tyle ile chcesz, ja występowałem o 20kW po ok.150 pln/1kW - rachunek prosty.

nona pierwszy rzut oka tak to wyglądało na dobre 500 więcej niż u nas tyle że my mamy 16kW także cenowo OK ale okres czekania przytłacza my mamy jakieś 12mcy

a z wodą się nie przejmuj jeśli należysz do Białych Błót jest miła Pani i wszystko można dogadać

my dostaliśmy warunki takie same :D

a przy okazji weszłam do Pani i się pytam czy muszę mieć od niej jakiś papier jak chcę mieć studnię

popatrzyła, pomyślała i mam już wodę na działce :D

chyba się zlitowała nam przybyszami z miasta

jak tylko odpowiednio przygotujemy, czyli znikną chałdy piachu to nam się wrzucą do domku z rurkiem i będzie OK

jest z czego lać na ławę

Witam wszystkich.

Razem z narzeczona postanowiliśmy że kiedyś w biedalekiej mam nadzieje prz7yszłości przeniesiemy się do własnego domu. I tu się w sumie wszystko zaczyna na razie jestesmy na etapie poszukiwania działki, rejon coś koło Zielonki, Łochowa, Rynarzewa ogólnie coś blisko Bydzi. Póki co mamy ofertę na działkę 1500m2 za 30zeta/m2 ( prąd jest ). I tu prośba d Was wszystkich jeśli ktoś ma namiary na działki wielkości 1200 - 1500 m2 to prosze o kontakt: [email protected]. Mam nadzieję że kiedyś sami zaczniemy pisać o tym jak budujemy nasz dom.

Popzdrawiam.

Witam wszystkich.

Razem z narzeczona postanowiliśmy że kiedyś w biedalekiej mam nadzieje prz7yszłości przeniesiemy się do własnego domu. I tu się w sumie wszystko zaczyna na razie jestesmy na etapie poszukiwania działki, rejon coś koło Zielonki, Łochowa, Rynarzewa ogólnie coś blisko Bydzi. Póki co mamy ofertę na działkę 1500m2 za 30zeta/m2 ( prąd jest ). I tu prośba d Was wszystkich jeśli ktoś ma namiary na działki wielkości 1200 - 1500 m2 to prosze o kontakt: [email protected]. Mam nadzieję że kiedyś sami zaczniemy pisać o tym jak budujemy nasz dom.

Pozdrawiam.

Wysłałem wiadomość na priv. Pozdrawiam

nona pierwszy rzut oka tak to wyglądało na dobre 500 więcej niż u nas tyle że my mamy 16kW także cenowo OK ale okres czekania przytłacza my mamy jakieś 12mcy

a z wodą się nie przejmuj jeśli należysz do Białych Błót jest miła Pani i wszystko można dogadać

my dostaliśmy warunki takie same :D

a przy okazji weszłam do Pani i się pytam czy muszę mieć od niej jakiś papier jak chcę mieć studnię

popatrzyła, pomyślała i mam już wodę na działce :D

chyba się zlitowała nam przybyszami z miasta

jak tylko odpowiednio przygotujemy, czyli znikną chałdy piachu to nam się wrzucą do domku z rurkiem i będzie OK

jest z czego lać na ławę

Okres 36 miesięcy to na wyrost ale tak się zabezpieczają co zrobic? Rozmawiałem z facetem mówił, że będzie szybciej.

Odnośnie wody niestety nie należymy do BB tylko do Szubina. Oczywiście, że sam sobie zrobię studnie !!

dzieki za nr tel. odezwiemy się!

Pozdrawiam

Witam :) I ja zasilam grupę bydgosko-toruńską. Podobnie jak Aga i Wojtek jesteśmy z meżem na etapie szukania działki w okolicy Bydgoszczy. Najbardziej podoba nam się w Zielonce, ale bierzemy też pod uwagę Kruszyn Krajeński, Zamość, Łochowo, ogólnie okolice Białych Błót. Szukamy od miesiąca, ale cos kiepsko nam idzie, zawsze coś nie pasuje :( Takze jak ktos ma jakieś namiary na działki od 1000 m wzwyz byłabym wdzieczna za informacje. Czekam na info na privie.

Witam :) I ja zasilam grupę bydgosko-toruńską. Podobnie jak Aga i Wojtek jesteśmy z meżem na etapie szukania działki w okolicy Bydgoszczy. Najbardziej podoba nam się w Zielonce, ale bierzemy też pod uwagę Kruszyn Krajeński, Zamość, Łochowo, ogólnie okolice Białych Błót. Szukamy od miesiąca, ale cos kiepsko nam idzie, zawsze coś nie pasuje :( Takze jak ktos ma jakieś namiary na działki od 1000 m wzwyz byłabym wdzieczna za informacje. Czekam na info na privie.

Też puściłam na priva :)

Odnośnie wody niestety nie należymy do BB tylko do Szubina. Oczywiście, że sam sobie zrobię studnie !!

dzieki za nr tel. odezwiemy się!

Pozdrawiam

Nie ma sprawy :)

Chyba macie w Zamościu studniarza bo przejeżdżał koło nas i zostawił namiary na polu

Pozdrawiam

Fakt :lol: Dosłownie dwie działki od nas jest gość co kopie dziury z wodą :D Nam też będzie kopał :p