Jesters 20.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Sprzedam- Bloczki SOLBET OPTIMAL 600 - 24x24x59- 10 palet tj.480 sztuk - z uchwytem montażowym na paletach zwrotnych. Transport do uzgodnienia jak i cena Majster i cala reszta pomylili sie w wyliczeniu BK BK stoi jeszcze w hurtowni Jedyną możliwością jest żeby postał w tej hurtowni jeszcze z rok. Na wiosnę będzie cena bardzo wysoka. Niech tylko ogłoszą do kiedy można odliczać różnicę w VACIE na maeriały budowlane. A jak poleży i się "popsuje" - ich koszt ps. Które majstry się pomyliły? Te "moje" majstry? ;-P JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 20.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Sprzedam- Bloczki SOLBET OPTIMAL 600 - 24x24x59- 10 palet tj.480 sztuk - z uchwytem montażowym na paletach zwrotnych. Transport do uzgodnienia jak i cena Majster i cala reszta pomylili sie w wyliczeniu BK BK stoi jeszcze w hurtowni Jedyną możliwością jest żeby postał w tej hurtowni jeszcze z rok. Na wiosnę będzie cena bardzo wysoka. Niech tylko ogłoszą do kiedy można odliczać różnicę w VACIE na maeriały budowlane. A jak poleży i się "popsuje" - ich koszt ps. Które majstry się pomyliły? Te "moje" majstry? ;-P JesterS Twoje majstry czy tez obecnie Moje nie pomylili się tylko te nieudaczniki na początku tj. poprzednia ekipa(p.Fackowskiego) i tez mieliśmy kosztorysy w których była taka liczba BK. Różnicę w VACIE na materiały budowlane to chyba do końca tego roku można odliczać. Dach widzę, że sie pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.08.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Różnicę w VACIE na materiały budowlane to chyba do końca tego roku można odliczać. z tego co gdzies wyczytalem to mieli przedluzyc ale nic pewnego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 21.08.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Proponuje pogadać ze sprzedawcami na rynku na Szwederowie Czyżby "sąsiad"? Mieszkam na Brzozowej. Masz dobry pomysł - z tym złomem- dziś jak znajdę czas - to przejde się zobaczyć, może też coś wyhaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 21.08.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 z tego co gdzies wyczytalem to mieli przedluzyc ale nic pewnego nie wiem Też czytałem, że przedłużyli o rok - ale i ja głowy za tą informację nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.08.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Proponuje pogadać ze sprzedawcami na rynku na Szwederowie Czyżby "sąsiad"? Mieszkam na Brzozowej. Masz dobry pomysł - z tym złomem- dziś jak znajdę czas - to przejde się zobaczyć, może też coś wyhaczę. Sąsiad ja też mieszkam na Brzozowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 21.08.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Aga - Żona Facia - Bardzo mi miło. A gdzie się budujecie? Będziemy nadal sąsiadami może? My w Niemczu, ale daleko jeszcze w polu - bo dopiero ławy zalane. Pozdrawiam Ziomalkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 21.08.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Aga - Żona Facia Widzę, że również dom masz parterowy. (z nieużytkowym poddaszem)Czy masz strop drewniany?Czy on jest tańszy od terivy?Pytałem kilku "fachowców", o strop drewniany - bo skoro poddasze jest nieużytkowe to po co taki solidny strop - i odpowiedzieli mi że to wcale taniej nie wyjdzie.A jak Twoje doświadczenie w tym temacie?Podobno do drewnianego stropu trzeba mieć super ekipę. Szukam jak najtańszych rozwiązań - ale solidnych - aby za 5 lat nie narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 21.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Kero robil chyba drewniany mnie strop wyszedl sporawo - ok 110 m - 20 m monolitycznego, reszta teriva - 20 tyspisalam kilka stron wstecz - terive oplaca sie robic a zwartej bryle budyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 21.08.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Aga - Żona Facia Widzę, że również dom masz parterowy. (z nieużytkowym poddaszem) Czy masz strop drewniany? Czy on jest tańszy od terivy? Pytałem kilku "fachowców", o strop drewniany - bo skoro poddasze jest nieużytkowe to po co taki solidny strop - i odpowiedzieli mi że to wcale taniej nie wyjdzie. A jak Twoje doświadczenie w tym temacie? Podobno do drewnianego stropu trzeba mieć super ekipę. Szukam jak najtańszych rozwiązań - ale solidnych - aby za 5 lat nie narzekać. Strop drewniany 240m2 wraz z więźbą, dostawą i montażem kosztował 26 000PLN. Byli tacy co mówili, że to dużo ale ja wiem, że nie wiedzieli co mówią. W 6 dni zmontowali całość i odbiór obywa się protokolarnie w obecności szefostwa ze strony wykonawcy więźby oraz wszelkimi certyfikatami. Wszelkie gwarancje i atesty są na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 21.08.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Strop drewniany 240m2 wraz z więźbą, dostawą i montażem kosztował 26 000PLN. Byli tacy co mówili, że to dużo Nie wiem, czy to dużo, czy mało. Życie nauczyło mnie nie komentować - o ile nie mam doświadczenia własnego. He he he Najlepszym ekspertem w wychowywaniu dzieci byłem - gdy nie miałem swoich - he he he Minęło mi to już. Kero - czy nie uważasz - że z terivy I. Kosztowałby podobnie? Oczywiście +- powiedzmy 3.000zł Problem w tym - że przed samą budową - człowiek nie potrafi wszystkiego policzyć. A tu jakiś sprzęt cięzki a tu jakieś deski na szalowanie - koszty wyskakują z nienadzka. Coż - cały urok budowy - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 21.08.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Nie wiem czy z terivy kosztowałby mniej czy więcej. Wiem tyle, że to co zrobiliśmy u nas nie jest dużym kosztem (we własnej ocenie) Co do terivy to własnie tak jak sam mówisz - a to jakiś szalunek, a to jakieś stempelki, a to betonu o kubik za mało a to jeszcze cholera wie co. Ja spoglądałem jak strop i więźba się dzieje ot i wszystko. Z tego co zauważyłem więźby tutaj na forum nie kładł nikt na powierzchni 240m2 liczę więc za nią jedynie 16 000PLN zostaje 10 000PLN na strop o powierzchni 240m2 jeśli to dużo to odradzam każdemu taką technologię. Kurna chyba było za zimno jak podejmowaliśmy tę decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 21.08.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ja mam wiezby 8,5 metra szesciennego - impregnowana - 8 tys - pow dachu 240 mpow stropu 110 m - na gotowo ok 20 tyswiec wiezba plus strop niedrewniany na podaych powyzej powierzchniach to kwota 28 tys bez roboty za polozenie wiezby - mysle ze w stosunku do kosztu Kero drewno tansze zdecydowaniez tym ze ja mam poddasze uzytkowe - mnie w takiej sytuacji drewno na strop nie pasiale na nieuzytkowe nie wahalabym sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Aga - Żona Facia Widzę, że również dom masz parterowy. (z nieużytkowym poddaszem) Czy masz strop drewniany? Czy on jest tańszy od terivy? Pytałem kilku "fachowców", o strop drewniany - bo skoro poddasze jest nieużytkowe to po co taki solidny strop - i odpowiedzieli mi że to wcale taniej nie wyjdzie. A jak Twoje doświadczenie w tym temacie? Podobno do drewnianego stropu trzeba mieć super ekipę. Szukam jak najtańszych rozwiązań - ale solidnych - aby za 5 lat nie narzekać. Mamy parterowy, i mamy strop drewniany. Moje zdanie: drugi raz bym nie zrobiła. Dlatego, ze wełna też kosztuje i to sporo, płyty K-G, śrubki śrubeczki, siatki, gips, szpachle itp. itd. też bardzo dużo kosztowało.A nie mam pewności czy mi nie pęknie. A co beton to beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 21.08.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ja rownież ze względu na poddasze użytkowe zdecydowałam się na strop z terivy. aby siebie zadowlic za to zafunduję sobie na poddaszu sufit drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.08.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 aha plus robocizna panów od Kartongipsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 21.08.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 aha plus robocizna panów od Kartongipsów W naszym przypadku robocizna własna AGA jeśli idzie o GK a co do wełny na strop to nie uważam, ze masz rację. W przypadku ze stropem betonowym trzeba ocieplać poddasze (pod dachówką) a ja nie muszę gdyż ta sama wełna (ale mniej) wystarczy na ocieplenie stropu. Takie malutkie wyjaśnienie gwoli ścisłości jeśli idzie o koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 21.08.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Szukamy baraku/kontenera budowlanego. Może komuś już nie jest potrzebny i chciałby się go pozbyć??? Proponuje pogadać ze sprzedawcami na rynku na Szwederowie (przy ul. Konopnickiej). Przenoszą się do nowo budowanych pawilonów i sprzedają blaszaki. Mi udało się kupić za cenę złomu 150zł *Tomek, dzięki za podpwiedź!!! Do ryneczku mamy rzut kamieniem, na pewno popytamy . Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 21.08.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 sprawdź w anonsach, tam są często ogłoszenia o sprzedaży garaży blaszaków itp. My kupiliśmy taki w bardzo dobrym stanie za 600, a nasz kuzyn - za 500 potem go sprzedamy, rzeczywiście nie jest to ozdoba działki , ale na razie bardzo się przydaje. pozdrawiam Dzięki, sprawdzimy i ryneczek i Anonse :D. Przy okazji pozdrawiamy Brzozowian . Zamierzamy się budować kawałeczek dalej, w Kobylarni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 21.08.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Czyżby "sąsiad"?Mieszkam na Brzozowej. Na Szwederku, a dokładniej na Konopnickiej mieszkałem ćwierć wieku. Teraz mieszkam na Okolu Widzę, że silna grupa szwederowska na naszym forum Pozdrowionka dla ziomków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts