dakota 02.09.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Pytania w związku z adaptacją mam:- ile kosztowała Was adaptacja łącznie z baaardzo dużą przeróbką? i co jeszcze w cenie było - jakieś załatwiania, urzędy? - dobre biuro? (w kwestii tych dużych przeróbek szczególnie) w zasadzie byłam zdecydowana na SPEKTRUM, ale mam trudności z kontaktem, terminem spotkań... no i mam pytanie do tych, którzy adaptowali w SPEKTRUM - ile Was wyniosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 02.09.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Możecie mnie poratować namiarami na sprawdzoną hurtownię instalacyjną. Niestety musze wydać troszkę grosza a chciałbym coś z tego urwać dla siebie na jakiś pobyt w zakładzie dla nerowo chorych po zakończeniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 02.09.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Pytania w związku z adaptacją mam: - ile kosztowała Was adaptacja łącznie z baaardzo dużą przeróbką? i co jeszcze w cenie było - jakieś załatwiania, urzędy? - dobre biuro? (w kwestii tych dużych przeróbek szczególnie) w zasadzie byłam zdecydowana na SPEKTRUM, ale mam trudności z kontaktem, terminem spotkań... no i mam pytanie do tych, którzy adaptowali w SPEKTRUM - ile Was wyniosło? Ja robiłem adaptacje w SPEKTRUM , koszt ze zmianami to ok 1800zł (dość dużo zmian , luty 2007) Wykonanie adaptacji oceniam ok na 4+ ale termin realizacji to daje dużo do życzenia . Projekt zgodnie z podpisaną umową miał być gotowy w ciągu miesiąca a otrzymałem go po dwóch miesiącach . Niestety w umowie nie było żadnych sankcji karnych (pieniężnych) na wypadek opóźnienia . Nie piszę tutaj tego po to aby odstraszyć potencjalnych klientów ale jeżeli chcesz robić to w Spektrum to koniecznie zwróć uwagę na to aby w umowie znalazł się zapis o kwocie kary za każdy dzień zwłoki , będziesz wtedy bardziej pewna co do terminu ukończenia adaptacji . Jeżeli chodzi o zapłatę za wykonaną pracę to zażądano ode mnie kwotę ustaloną wcześniej (taką samą jak na podpisanej umowie) pomimo że doszło kilka zmian . Jeżeli projekt otrzymałbym bez opóźnienia to napisałbym tutaj że jestem bardzo zadowolony ze współpracy z tym biurem . Jak jest w innych biurach to niestety na własnej skórze się nie przekonałem . Trochę czasu temu (chyba w listopadzie 2006) pisano w tej grupie o kilku biurach których nie polecano , poszukaj i poczytaj . Pozdrawiam GACUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 02.09.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Pytania w związku z adaptacją mam: - ile kosztowała Was adaptacja łącznie z baaardzo dużą przeróbką? i co jeszcze w cenie było - jakieś załatwiania, urzędy? - dobre biuro? (w kwestii tych dużych przeróbek szczególnie) w zasadzie byłam zdecydowana na SPEKTRUM, ale mam trudności z kontaktem, terminem spotkań... no i mam pytanie do tych, którzy adaptowali w SPEKTRUM - ile Was wyniosło? Poczytaj tutaj : strona 106 i 107 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1873412&highlight=dako#1873412 strona 100 : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1823392&highlight=dako#1823392 strona 57 i 58 : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1532083&highlight=dako#1532083 strona 46 : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1462720&highlight=dako#1462720 Pozdrawiam GACUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 02.09.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Gacus zobacz tutaj http://www.icmarket.pl/index.php?cPath=490&osCsid=6f342a735321a47f2de6dc89dc5c069f oni sa z bydgoszczy - kupowalam juz u nich kiedys i bylam zadowolona z cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 02.09.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 mkkafe dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 03.09.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam!Wiecie może o jakiejs budowie z której wywoża przyzwoitą ziemię w okolicy Osielska/Niemcza/Myślęcinka? Potrzebujemy duzoooooooooooooooooooooo ziemi! jakieś....80 wywrotek:) Każda na wagę złota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 03.09.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam! Wiecie może o jakiejs budowie z której wywoża przyzwoitą ziemię w okolicy Osielska/Niemcza/Myślęcinka? Potrzebujemy duzoooooooooooooooooooooo ziemi! jakieś....80 wywrotek:) Każda na wagę złota:) No tak - moje okolice - i ten sam problem. Ja też musze podnieść całą działkę o 50 cm. I też się zastanawiam jak to zrobic niedrogo. Za piach do zasypania fundamentów zapłaciłem krocie - nie wyobrażam sobie ile będzie mnie kosztowało podniesienie całego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 03.09.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam! Wiecie może o jakiejs budowie z której wywoża przyzwoitą ziemię w okolicy Osielska/Niemcza/Myślęcinka? Potrzebujemy duzoooooooooooooooooooooo ziemi! jakieś....80 wywrotek:) Każda na wagę złota:) No tak - moje okolice - i ten sam problem. Ja też musze podnieść całą działkę o 50 cm. I też się zastanawiam jak to zrobic niedrogo. Za piach do zasypania fundamentów zapłaciłem krocie - nie wyobrażam sobie ile będzie mnie kosztowało podniesienie całego terenu. Trzeba by poszukać gdzie będą budować jakiś market. Teść jak budowali Geant/Real jeszcze kase dostał jak się zgodził na przywóz ziemi. Inna rzecz że gruz też mu wrzucili i zasypali lekko ziemią. JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 03.09.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 GACUŚ - dzięki sama też pogrzebałam w wątku, ale trudno znaleźć coś na tak wielu stronach a do SPEKTRUM dziś się znów nie dodzwoniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 03.09.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 GACUŚ - dzięki sama też pogrzebałam w wątku, ale trudno znaleźć coś na tak wielu stronach a do SPEKTRUM dziś się znów nie dodzwoniłam Może masz zły numer , albo dzwonisz zbyt późno , oni pracują do 16 . http://www.spektrum.pl/kontakt.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 03.09.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 GACUŚ - dzięki sama też pogrzebałam w wątku, ale trudno znaleźć coś na tak wielu stronach a do SPEKTRUM dziś się znów nie dodzwoniłam Może masz zły numer , albo dzwonisz zbyt późno , oni pracują do 16 . http://www.spektrum.pl/kontakt.html Pozdrawiam Numer mam dobry pozostaje mi wierzyć, że jak ktoś ma dużo pracy, to znaczy, że albo jest rozchwytywany (dobrze), albo pracuje powoli acz dokładnie (też dobrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 03.09.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Gacuś widzę że potrzebujesz KUPIĘ TANIO GAZOBETON 24 cm ok 1600 szt poszło tez na gg ale tutaj zamieszczę to może ktos tez skorzysta Kontakt Aleksandrów Kuj., ul. Halinowo 3, tel. 054 2824716 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 03.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Endriuszka dzięki za namiary .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 04.09.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 GACUŚ - dzięki sama też pogrzebałam w wątku, ale trudno znaleźć coś na tak wielu stronach a do SPEKTRUM dziś się znów nie dodzwoniłam Może masz zły numer , albo dzwonisz zbyt późno , oni pracują do 16 . http://www.spektrum.pl/kontakt.html Pozdrawiam Numer mam dobry pozostaje mi wierzyć, że jak ktoś ma dużo pracy, to znaczy, że albo jest rozchwytywany (dobrze), albo pracuje powoli acz dokładnie (też dobrze) Też robiłem adaptację w Spektrum - mieli poślizg około 30 dni - ale zawsze był jakiś powód - zawsze znaleźli coś do poprawienia Rysunki w Spektrum robią "młodzi adepci" (więc warto z nimi mieć kontak) - Szef tylko podbija rysunki - zapłaciłem za adaptację - ponad 2 k - ale wszystkie rysunki były do poprawki 1,8k policzyli dodatkowo za projekt zagospodarowania Ale pretensji do nich niemam bo pozwolenie na budowę dostałem po 6 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 04.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Spectrum to totalna porażka. Na początku wszystko ładnie pięknie, a ja dochodzi do finału do "końca nie widać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 04.09.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Spectrum to totalna porażka. Na początku wszystko ładnie pięknie, a ja dochodzi do finału do "końca nie widać" "końca nie widać" To może tam pracuje Szymon Majewski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 04.09.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 poszukuje, dobrej sprawdzonej firmy do wykonania schodów ażurowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 04.09.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Spectrum to totalna porażka. Na początku wszystko ładnie pięknie, a ja dochodzi do finału do "końca nie widać" "końca nie widać" To może tam pracuje Szymon Majewski? na razie to i początku nie widać, bo dziś się znowu nie dodzwoniłam może zna ktoś biuro porównywalne ze Spectrum, jeśli chodzi o fachowość zmian, a może do tego szybsze albo i tańsze? i z cyklu pytania blondynki: co to jest projekt zagospodarowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 04.09.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Spektrum nie ma chyba rozsądnej konkurencji dlatego stawia takie ostre warunki no i przez to ceny ma wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts