Gorgio 04.09.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Trochę to niepokojące co piszecie o Spektrum. Trzeba będzie rozglądać się za innym biurem. projekt zagospodarowania? Projekt zagospodarowania działki jest integralną częścią projektu budowlanego, dlatego... ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.09.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Trochę to niepokojące co piszecie o Spektrum. Trzeba będzie rozglądać się za innym biurem. projekt zagospodarowania? Projekt zagospodarowania działki jest integralną częścią projektu budowlanego, dlatego... ciąg dalszy dziękuję czyli po zakupie projektu gotowego muszę spodziewać się kosztów: - adaptacji (jakieś 1000 zł?) - zmian w projekcie (np. 2000zł) - projektu zagospodarowania (np. 1800 zł) 5000? a projekt przyłącza wody, szamba i prądu to osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.09.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 http://kreska.ovh.org/KONTAKT.php korzystał ktoś? zadzwoniłam - pani bardzo miła 2500 za adaptację, zmiany (duże) i projekt zagospodarowania terminy - miesiąc i teraz myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 05.09.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 http://kreska.ovh.org/KONTAKT.php korzystał ktoś? zadzwoniłam - pani bardzo miła 2500 za adaptację, zmiany (duże) i projekt zagospodarowania terminy - miesiąc i teraz myślę cena i termin podobny do Spektrum - mam umowę na 2800zł i zmian też sporo (zmiany funkcji pomieszczeń itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.09.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 czyli po zakupie projektu gotowego muszę spodziewać się kosztów: - adaptacji (jakieś 1000 zł?) - zmian w projekcie (np. 2000zł) - projektu zagospodarowania (np. 1800 zł) 5000? a projekt przyłącza wody, szamba i prądu to osobno? ja za to wszystko co wypisales za 5 kola zrobilem chyba za 1800 brutto projekt przylacza wodnego i kanalizacyjnego to u mnie koszt 2x300 zeta szukaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 05.09.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 czyli po zakupie projektu gotowego muszę spodziewać się kosztów: - adaptacji (jakieś 1000 zł?) - zmian w projekcie (np. 2000zł) - projektu zagospodarowania (np. 1800 zł) 5000? a projekt przyłącza wody, szamba i prądu to osobno? adaptacja to inaczej zmiany w projekcie gotowym wraz z projektem zagospodarowania działki = w moim przypadku 2800zł w Spektrum. Projekt zagospodarowania wykona adaptator na mapce do celów projektowych 1:500 która kosztuje u geodety ok 250-350zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 05.09.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Sprzedam-BETON KOMÓRKOWY SOLBET OPTIMAL 600 - 24x24x59- 10 palet tj.480 sztuk - z uchwytem montażowym na paletach zwrotnych. Transport do uzgodnienia jak i cena. Wszystko nowe zapakowane, cześć jeszcze w hurtowni. Pilnie-gotówka cały czas potrzebna. U nas w końcu zalany strop:D Proszę na na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.09.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 też robiliśmy zmiany i adaptację w Spektrum- złożyliśmy wszystko na początku września-a projekt dostaliśmy w połowie...liistopada. Nieomal nie załapalismy sie na kredyt w ubiegłym roku-bo trzeba było złozyc gotowy projekt...a tu lipa. Trochę było nerwów. Wiekszość rzeczy ok, mielismy sporo zmian ale w projekcie mamy do tej pory takie kwiatkia jak wysokość wyjscia na taraz: 2m:) (po odjęciu miejsca na kasetę rolety zostałoby 180 cm a małz ma...197:)) i pare innych pomyłek tez się zdarzyło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 05.09.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie potrafię pojąć dlaczego pomimo tylu negatywnych opinii o Spektrum a mimo to ludzie tam zlecają tak naprawdę zabawę w ciuciubabkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 05.09.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Kupię bardzo chętnie siatkę ogrodzeniową leśną - do zabezpieczania placu budowy wiadomo przed kim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 05.09.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 adaptacja to inaczej zmiany w projekcie gotowym wraz z projektem zagospodarowania działki = w moim przypadku 2800zł w Spektrum. Projekt zagospodarowania wykona adaptator na mapce do celów projektowych 1:500 która kosztuje u geodety ok 250-350zł Ceny, które tu cytujecie są makabryczne. Ja geodecie za mapkę 250zł dałem, a projektantowi za adaptację z małymi zmianami (przesunięcie ścianek działowych, zamurowanie ścianą kuchnia-salon, zmiana przeznaczenia pomieszczeń oraz z 3-warstwowej na 2-warstwową - 1.000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 05.09.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 adaptacja to inaczej zmiany w projekcie gotowym wraz z projektem zagospodarowania działki = w moim przypadku 2800zł w Spektrum. Projekt zagospodarowania wykona adaptator na mapce do celów projektowych 1:500 która kosztuje u geodety ok 250-350zł Ceny, które tu cytujecie są makabryczne. Ja geodecie za mapkę 250zł dałem, a projektantowi za adaptację z małymi zmianami (przesunięcie ścianek działowych, zamurowanie ścianą kuchnia-salon, zmiana przeznaczenia pomieszczeń oraz z 3-warstwowej na 2-warstwową - 1.000zł. Dotąd nie pisałem ile mnie kosztowała adaptacja projektu wraz z projektem zagospodarowania. Zmian w projekcie było bardzo dużo - całkowita zmiana stropu I więźby, zmiana osadzenia otworów oraz ich ilości, zmiana budynku dwu bryłowego w jednobryłowy. Do tego skompletowanie 4 projektów kompletnych do oddania w celu uzyskania pozwolenia na budowę. Zapłaciliśmy za to 800pln O S I E M S E T Bogaci inwestorzy chadzają do Spektrum i im podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.09.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Możecie mnie poratować namiarami na sprawdzoną hurtownię instalacyjną. Niestety musze wydać troszkę grosza a chciałbym coś z tego urwać dla siebie na jakiś pobyt w zakładzie dla nerowo chorych po zakończeniu budowy. Zobacz w Eko-Instalu, albo na Toruńskiej jest taka duża hurtownia. Pytałeś się też o wykonawców do kominka. Ja niestety nikogo nie mam. Chyba sami go zrobimiy. W ogóle z fachowcami jest okropny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.09.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Mam ogromną prośbę do Was. Czy możecie polecić osobę, która zrobi projekt przyłącza wodociagowego. Osobę znającą się na tym, i która nie zedrze ze mnie. Bardzo Was proszę o pomoc. Czy ktoś ma namiar na dobrego i niedrogiego kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.09.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Sprzedam-BETON KOMÓRKOWY SOLBET OPTIMAL 600 - 24x24x59- 10 palet tj.480 sztuk - z uchwytem montażowym na paletach zwrotnych. Transport do uzgodnienia jak i cena. Wszystko nowe zapakowane, cześć jeszcze w hurtowni. Pilnie-gotówka cały czas potrzebna. U nas w końcu zalany strop:D Proszę na na priva GACUŚ wyżej pisał, ze chce kupić beton komórkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.09.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zapomniałam wam napisać: mamy SZAMBO (a nie POŚ ). Walka o POŚ to jak walka z wiatrakami Dobrze że to szambo nie kosztowało nas dużo. Już nawet jest podłączone do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 05.09.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 http://kreska.ovh.org/KONTAKT.php korzystał ktoś? zadzwoniłam - pani bardzo miła 2500 za adaptację, zmiany (duże) i projekt zagospodarowania terminy - miesiąc i teraz myślę ja korzystałem dla mnie jest ok pani zawsze uchwytna, 1 dzien przed otzrymaniem pozwolenia zmieniliśmy ustawienie domu, wrysowała mi od reki wieczorem nowe ustawienie, mysle ze warto, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.09.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 adaptacja to inaczej zmiany w projekcie gotowym wraz z projektem zagospodarowania działki = w moim przypadku 2800zł w Spektrum. Projekt zagospodarowania wykona adaptator na mapce do celów projektowych 1:500 która kosztuje u geodety ok 250-350zł Ceny, które tu cytujecie są makabryczne. Ja geodecie za mapkę 250zł dałem, a projektantowi za adaptację z małymi zmianami (przesunięcie ścianek działowych, zamurowanie ścianą kuchnia-salon, zmiana przeznaczenia pomieszczeń oraz z 3-warstwowej na 2-warstwową - 1.000zł. Dotąd nie pisałem ile mnie kosztowała adaptacja projektu wraz z projektem zagospodarowania. Zmian w projekcie było bardzo dużo - całkowita zmiana stropu I więźby, zmiana osadzenia otworów oraz ich ilości, zmiana budynku dwu bryłowego w jednobryłowy. Do tego skompletowanie 4 projektów kompletnych do oddania w celu uzyskania pozwolenia na budowę. Zapłaciliśmy za to 800pln O S I E M S E T Bogaci inwestorzy chadzają do Spektrum i im podobnych. nie nie nie do Spektrum chadzają ci, którzy nie mają namiarów na adaptację za 800 Kero, podzielisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.09.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 http://kreska.ovh.org/KONTAKT.php korzystał ktoś? zadzwoniłam - pani bardzo miła 2500 za adaptację, zmiany (duże) i projekt zagospodarowania terminy - miesiąc i teraz myślę ja korzystałem dla mnie jest ok pani zawsze uchwytna, 1 dzien przed otzrymaniem pozwolenia zmieniliśmy ustawienie domu, wrysowała mi od reki wieczorem nowe ustawienie, mysle ze warto, dzięki mam jeszcze dwa inne namiary - jutro znów punkty dla telekomunikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 05.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Cześć Mam taki problem i poradzcie mi jak to rozwiązać:Kupiłem w cegpolu całe kompletne pokrycie dachowe (czyli dachówkę ze wszystkimi dodatkami, foliami, kalenicami itp). Zapłaciłem za to ponad 23 tysięce.Zaplaciłem oczywiście dzień przed transportem. transport przyjechał, postawił kilkanaście zafoliowanych bardzo szczelnie palety, i protokół odbioru (WZ) podpisane. Nie chaiałem rozrywać tych foli bo musiałbym poukładać na trawie pierwsze warstwy jakichś części żeby policzyć to co jest na dole. Po prostu zaufałem dostawcy (Cegpol na Mińskiej)I teraz okazuje sie że nie ma dosyć drogiej rzeczy. A nie mogło zniknąć z budowy. Jak gadać teraz w Cegpolu na Mińskiej? Dodam że nie będe tam po raz pierwszy o tym rozmawiać i musze coś wymyślić, Jutro chce jechać z dekarzem, w końcu kazalem mu sprawdzić czy wszystko jest kupione - ale powód jak wyżej, po co rozpakowywać. Nie interesują mnie porady w stylu: "trzeba było niepodpisywać", "ukradli Ci fachowcy z Twojej budowy" itp. Edytowane 6 września 2007 r.Pojechałem i ..Sprawa załatwiona polubownie. Cegpol zgodził się dać mi za darmo 50% "znikniętego" towaru. Wg mnie gdzieś się zapodziało i nie ma winnego. Wszystko inne jest. Z uwagi na to że minęło 2 miesiące jestem bardzo zadowolony z postawy Cegpolu i smiało ich polecam JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts