Gość Kero 07.09.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 d5620s ja nie reaguję nerwowo i zapewniam Cię o tym. Już mi minęły takie reakcje. Nie przeszkadza to jednak niektórym osobom kiedy mnie czytają uważać, że jestem nerwowy. Wyrosłem z tego - to tylko forma jakiej używam może nasuwać skojarzenie z nerwowością.Nie chodziło mi o Twoją krytykę ale ogólnie o negowanie kogoś lub czegoś bo jest tani.Jest tak, że ja wyznaję zasadę iż dobry towar czy usługa do tanich nie należą choć nie należy wykluczyć okazji jakie się trafiają. Może to nie adekwatny przykład ale takie MediaMarkt:-) organizują wyprzedaże towarów markowych za naprawdę niską cenę i nikt nie może powiedzieć, że to lipny towar. Podkreślam raz jeszcze chodzi mi tu o szastanie kwotami bez precyzyjnego określenia czego tak naprawdę dotyczą. Zwrócę jeszcze uwagę na fakt kwot podawanych jakie płacą niektórzy w Spektrum (zaznaczam, że nie miałem z nimi żadnego kontaktu więc to nie osobisty do nich uraz) to uważam to za nieprzemyślane decyzje. Za takie kwoty to możemy sobie zamówić projekt na indywidualne życzenie.Kiedy dodamy te kilka tysięcy w Spektrum i cenę kupionego wcześniej projektu to są to kosmiczne kwoty za tak naprawdę najzwyczajniejszy projekt. Nie zauważyłem bu tu ktoś budował pałac czy wielorodzinny obiekt.Tego się właśnie czepiam - gołosłownych licytacji na kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 07.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 "- podświetlany numer domu (jest obowiązek) " Mała poprawka - numer musi być OŚWIETLONY a nie podświetlony. Piszę to po to, że wcale nie mam obowiązku PODświetlać numeru domu ponieważ jest doskonale widoczny tak w dzień jak i w nocy. Nocną czytelność zapewnia uliczne oświetlenie:-) Oponent może zaraz powiedzieć, że może światło na ulicy zgasnąć a ja odpowiem, że mogą też zamknąć wodę i dlatego niechaj każdy wykopie sobie studnię - choćby suchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.09.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 dori-własnie od wtorku u Nas kłada dachówkę no i hydraulik już działa pozdrawiam;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.09.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 "- podświetlany numer domu (jest obowiązek) " Mała poprawka - numer musi być OŚWIETLONY a nie podświetlony. ... Nocną czytelność zapewnia uliczne oświetlenie:-) jeśli w naszych wioseczkach jest w ogóle oświetlenie ulic... W naszym Murowańcu tylko przy niektórych jest parę lamp, przy innych "ulicach" (tak naprawdę są to po prostu polne drogi ) jest po prostu ciemno - oświetlenia brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.09.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 dori-własnie od wtorku u Nas kłada dachówkę no i hydraulik już działa pozdrawiam;)) No to jesteśmy na tym samym etapie. A jak tam przebiegło oblewanie więźby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.09.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 dori-własnie od wtorku u Nas kłada dachówkę no i hydraulik już działa pozdrawiam;)) No to jesteśmy na tym samym etapie. A jak tam przebiegło oblewanie więźby? fotek nie robiłam a jak u Ciebie z oknami?My jeszcze 2 tyg.będziemy czekac wprowadzacie się jeszcze tego roku, czy czekacie do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.09.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 anka z Ina - raczej nie damy rady. Chcielibyśmy po prostu iść do przodu i zobaczymy kiedy i jak daleko dojdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.09.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 anka z Ina - raczej nie damy rady. Chcielibyśmy po prostu iść do przodu i zobaczymy kiedy i jak daleko dojdziemy moim marzeniem też było do końca roku, bo i swięta i to ,że wracam do pracy po wych. od 16.01 jednak po perypetiach innych z fachowcami ryzykiem jest liczyć i nastawiać się, że się wyrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 07.09.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam po długiej przerwie Szczególne pozdrowienia dla sąsiadów z Kobylarni Nasza budowa stoi, od czerwca nic się nie dzieje. Tzn. dzieje się tyle, że czekamy na więźbe dachową ( zamówiona w TB Invest- firma bardzo OK- przynajmniej do tej pory) i próbujemy odzyskać zaliczkę (6500 ) od nieuczciwego właściciela tartaku z Ujejskiego w Bydgoszczy Facet śmieje się nam w twarz, kłamie w żywe oczy, zwróciliśmy się do Urzędu Ochrony Konsumenta ( nie my pierwsi-niestety...) i działamy przez prawników, bo inaczej nie da się z nim gadać.... Pan jest kuty na 4 nogi; miał kiedyś firmę, teraz zarejestrowana jest na małżonkę (byłą z resztą, bo zdążyli wziąć rozwód, co nie przeszkadza im mieć dziecka-- pani jest aktualnie na macierzyńskim ). To w jaki sposób traktuje klientów nie mieści się w głowie- szczyty chamstwa. Tzn. dopiero po wpłaceniu kasy, bo wcześniej pozuje na super-fachowca Nie życzę nikomu mieć z nim do czynienia.... Poza tym, co spędza nam sen z powiek, aktualnie szukamy drzwi wejściowych i bramy garażowej, okna już zamówione w Stolmarze. Nasze typy to Normstahl- śliczna brama, cena podobna do Wiśniowskiego, nawet troche mniej, jakość- bomba. Polecają nam też Bi-kor- forma z Bydgosczy, ciężko coś powiedzieć, bo nie znalazłam nigdzie wystawki i nie widziałam jej na własne oczy- moze ktoś ma jakieś doświadczenia? pozdrawiam Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 07.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Kolejna rzecz: poszukujemy drrwi wejściowych, na początku zauroczyły nas drzwi Euronord- z włókna szkalnego wyglądaja jak drewniane, a nie będzie kłopotu z malowaniem za 5 lat itd...Ale ostatnio znalazłam na forum drzwi Stobrawa- a model Texas S2 to już po prostu cudny.....Firma wysyła je na całą Polskę bez opłaty , są drewnaine- prześliczne....No i sama już nie wiem...można je podejrzeć ty:http://www.stobrawa.superzakupy.biz/index.php?o=cats/show/4276&PHPSESSID=4331668b8d1bfc1cc5ada02b03e5c935Zastanawiamy sie tez czy wstawiać je teraz na zimę, czy poczekać do wiosny ( okna będą wstawione ok. k. X). Może zabić otwór deskami i poczekać, co sądzicie? biuziaki Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.09.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 edi-my wstawiamy na zimę.i dzięki za namiary, bo do tej pory jeszcze nie wybralismy drzwi, choć okna bedziemy mieli góra za 3 tyg. wspólczuję kontaktu z nieuczciwym włascicielem tartaku. kurcze tyle kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ostatnio znalazłam na forum drzwi Stobrawa- a model Texas S2 to już po prostu cudny..... Firma wysyła je na całą Polskę bez opłaty , są drewnaine- prześliczne.... No i sama już nie wiem... można je podejrzeć ty: http://www.stobrawa.superzakupy.biz/index.php?o=cats/show/4276&PHPSESSID=4331668b8d1bfc1cc5ada02b03e5c935 my tez sie nad nimi zastanawiamy tylko ze nam widzi sie model Montrana B17 http://www.stobrawa.superzakupy.biz/index.php?o=prods/show/10109&PHPSESSID=4331668b8d1bfc1cc5ada02b03e5c935 cenimy funkcjonalna prostote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.09.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 .................Alex gdzieś się podłączyła do netu? Czyżby w "buraczkowie" już internet zawitał i do Ciebie? ................. Potwierdzam , do Alexowego buraczkowa zawitał internet , przez telefon na GPRS-ie , szkoda że taki wolny Słyszałam, że koncepcja budowy grilla uległa zmianom A jaka koncepcja ? Z tego co wiem to fundament i płyta pod grill wylana , więc zaczynają budować Dzwoniłam do Zarządu dróg - A92 najwcześniej w styczniu wjedzie do Murowańca... Pozdrowienia dla WSZYSTKICH - BEZ WYJąTKU [/color] Szkoda że nie wcześniej , bo zima zapowiada się sroga i nie będzie co poniektórym osobom miło deptać na autobus do lipnik Dzięki za pozdrowionka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 08.09.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 No właśnie -drzwi:(te drewniane piękne ale chyba sie nie zdecydujemy-nasi sąsiedzi juz po dwóch latach malowali bo ekspozycja spora i odbarwiły się nieco. My mamy bardzo ciemne okna i o tyle o ile przy złotym dębie troche jaśniejsze drzwi nie wyglądaja zle o tyle u nas-byłoby niefajnie. chybektowna:( zdecydujemy się na płytę chociaz jest mniej efektowna... Kero- a my w Spektrum zaplaciliśmy 1500 za projekt z muratora i 1500 za adaptację oraz poważne zmiany. Za tyle nie kupilibysmy indywidualnego projektu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 08.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Kero- a my w Spektrum zaplaciliśmy 1500 za projekt z muratora i 1500 za adaptację oraz poważne zmiany. Za tyle nie kupilibysmy indywidualnego projektu:( 1500 to nie dwa, trzy czy jeszcze większe kwoty tu padały. A co do cen na indywidualne zamówienie to od trzech tysięcy zaczynają się właśnie. Jednak adaptację potem trzeba i tak wykonać dla konkretnych warunków. Dotyczy to wszystkich projektów. Na dzisiaj 1500 to niemal norma minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 08.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 poszukuje, dobrej sprawdzonej firmy do wykonania schodów ażurowych aktualne ktoś chyba robił schody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 08.09.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Ratunku-nie dopilnowaliśmy murarzy i mamy otwory drzwiowe do wszystkich pomieszczeń za wysokie o 5-6cm. Macie jakis pomysł jak to "dosztukować" aby w przyszłości nie pękało? albo znacie firmę, która zdrobi nam drzwi na wymiar? w przyzwoitej cenie? Bardzo przyda mi się Wasza pomoc...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 08.09.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 1500 to nie dwa, trzy czy jeszcze większe kwoty tu padały. A co do cen na indywidualne zamówienie to od trzech tysięcy zaczynają się właśnie. Jednak adaptację potem trzeba i tak wykonać dla konkretnych warunków. Dotyczy to wszystkich projektów. Na dzisiaj 1500 to niemal norma minimalna. Kero, no dokładnie....... mnie też przeraziły te tysiące? czyzby spectrum podniosło ceny? bo my robiliśmy zmiany i adaptację w zeszłym roku (sierpien-październik). A może ludzie dodali cenę projektu bo tak jak my kupowali w Spektrum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.09.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 poszukuje, dobrej sprawdzonej firmy do wykonania schodów ażurowych aktualne ktoś chyba robił schody?? Wysłałam na priva, zadzwoń. Tylko ten Pan nie jest z Bydgoszczy. Robił schody mojej koleżance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 09.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Dori , ja też wolę pączki Zapraszasz? Wiecie co? Nigdy nie robiłam pączków Ale np. na pyszne gofry zawsze zaproszę!!! Tym bardziej po sąsiedzku a poza tym - fajny temat podjęliście - o elektryce. Wszystko co piszecie i napiszecie - zanotuję bo niebawem i ja będę do tego się przymierzała. Ciekawe ile to wszystko wyniesie? Skrzynki, kable, gniazdka no i robocizna... brrr aż boję się tego tematu ruszać przed zorganizowaniem kolejnej partii keszu Przede mną jueż byla wzmianka o instalacji elekt, domofonie, alarmie, rtv. Dlugo myślalam nad oświetleniem, więc moje podpowiedzi to: wyciągnięty kabel do ogrodu - ciekawe oświetlenie oraz poma do wody, punkty na zewnątrz do podlączenia oświetlenia świątecznego, punkty do oświetlenia na tarasie, gianzdko na tarasie. Pozostale zostaly wymienione wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts