alex_ 14.10.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 w niedzielny poranek dla poprawy nastroju od 1 stycznia 2008 urząd marszałkowski podnosi opłaty za tonę składowania odpadów na wysypisku o 500%, także stawki za śmieci nieźle skoczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.10.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Inez spróbuj u Jaworskiej zaraz w tym samym korytarzu co wypis i wyrys nie wiem jakie terminy ale powinno być lepiej niż w szalonej I połowie roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 14.10.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.10.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 @INEZ2007 adaptacja projektu w firmie spektrum niewielkie zmiany okolo 2 tygodni pozwolenie na budowe (1.5 miesiaca sezon urlopowy)teraz powinno byc szybciej Sławas a kiedy robiłeś tą adaptację w Spektrum ? Ja robiłem w lutym 2007 i w umowie miałem czas realizacji 4 tygodnie a czekałem 8 tygodni i potem dwa miesiące jeszcze na pozwolenie - też sezon urlopowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 14.10.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Sprzedam w dobrej cenie 80 pustaków stropowych TERIVA 1 (z Czamaninka).Wczoraj zalewaliśmy strop i okazało się, że właśnie o 80 sztuk kupiliśmy za dużo.Za ok.1 miesiąc będą też do sprzedania stemple stropowe - 80 sztuk.Stemple są użyte tylko 1 raz i tylko przez nas.Więcej informacji na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 14.10.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 @INEZ2007 adaptacja projektu w firmie spektrum niewielkie zmiany okolo 2 tygodni pozwolenie na budowe (1.5 miesiaca sezon urlopowy)teraz powinno byc szybciej Sławas a kiedy robiłeś tą adaptację w Spektrum ? Ja robiłem w lutym 2007 i w umowie miałem czas realizacji 4 tygodnie a czekałem 8 tygodni i potem dwa miesiące jeszcze na pozwolenie - też sezon urlopowy Pozdrawiam Adaptacje robilem w czerwcu pozwolenie mialem juz w polowie sierpnia Robilismy w Spektrum u Pana Kwapiszewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.10.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 ... położenie więźby - maks 10 tysięcy ... no faktycznie, starales sie mocno nie wiem jak tam stawki u kolegi ale wychodzi, ze ma z 400-500 metrow kwadratowych dachu ja mialem superanckich ciesli za 20 zeta/metr jak ktos wali cene 90 kola za robote to wcale nie znaczy ze naciagacz. ma za duzo roboty i weali cene na odczepnego. jak komus zalezy z jakis wzgledow na czasie i ma kase to nie straszne takie pieniadze mi facet za przylacze wod kan zawolal 4500 bo i tak nie mial czasu. poczekalem i zrobilem u innego za 1/3 tej ceny. wszystkie kwoty zawieraly materialy i robocizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 14.10.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 ... położenie więźby - maks 10 tysięcy ... no faktycznie, starales sie mocno nie wiem jak tam stawki u kolegi ale wychodzi, ze ma z 400-500 metrow kwadratowych dachu ja mialem superanckich ciesli za 20 zeta/metr jak ktos wali cene 90 kola za robote to wcale nie znaczy ze naciagacz. ma za duzo roboty i weali cene na odczepnego. jak komus zalezy z jakis wzgledow na czasie i ma kase to nie straszne takie pieniadze mi facet za przylacze wod kan zawolal 4500 bo i tak nie mial czasu. poczekalem i zrobilem u innego za 1/3 tej ceny. wszystkie kwoty zawieraly materialy i robocizne. To daj namiar na tego wodociągowego Mam do zrobienia mały kawałek właśnie wodociągu, moze będzie chciał mi taką mała robótkę zrobić Co do ceny 20 zeta za m2 - podajesz ceny poczarku roku. Teraz naprawdę ciężko znaleźdź tak taniego dekarza czy cieślę - z referencjami JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 14.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 a tak z innej beczki: czy ktoś miał więźbę robioną przez p. Leszka Ziomera? pozdrawiam taaa ale pan Leszek sam tej wiezby nie robi, tylko posredniczy wiezbe zrobila ta ekipa dobrze ale Pan Leszek od nas uciekl w newralgicznym momencie - gdy mial wchodzic dekarz, z niewykonczonymi i zle zrobionymi kominami - ech..... zostawil nas na tzw lodzie pozdrow pana Leszka od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 15.10.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 CZeść ludkowie Właśnie zostałem wyślizgany z ekipy tynkarzy. Mieli zaczynać po skończeniu u sąsiada ale jakoś się popstrykali i zeszli z budowy. Sąsiad zadowolony bo u niego prawie skończyli a przez kłutnie jak to on mówi wyszedł na tym dobrze bo nie zapłacił jekiś 2000 złotych. No cóż... zostałem bez ekipy i dlatego apel o jakieś namiary na tynkarzy elewackarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makosia 15.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Dzięki za rady. Fajnie, że są ludzie którzy służą cennymi radami. Ja mam dach 240 m. Zdecydowlaiśmy się na firmę z polecenia. Nie są tani, ale robią szybko i są dostępni. Robotę wycenili na 23900. Więżba, dachówka, kominy, wstawienie okien, od spodu dachu frezowne deski. Poradźcie mi proszę gdzie kupić tanią i dobrą oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.10.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Makosia - mysle ze rozsadna cena Mam tez 240 metrow - i tez nie mialam najtanszych fachowcow. Okien dachowych nie mam Tematu kominow nie podejmuje Bez podbitki Dach srednio skomplikowany - dom na planie krzyza Wiezba, folia, laty, kontrlaty, jeden wylaz dachowy,dachowka na gotowo - ok 17-18 tys - robocizna Wstawienie trzeciego i kazdego nast okna za sztuke ok 150-200 zl Ale ekipa ciesielsko-dekarska dostepna pod koniec sezonu gdy sporo ludzi chce zadaszyc dom przed zima - wolna??? Hmmmm Dla porownania - ja ekipe na pazdziernik rezerwowalam pod koniec lipca Przeswietl ich jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 15.10.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał jakieś poważniejsze boje z ENEA? Mam poważny problem gdyż poinformowano mnie że prąd do mojej działki NAJWCZEŚNIEJ zostanie podciągnięty w 2 połowie 2009 roku Wcześniej pan zarzekał się że będzie to rok 2008 (umowę podpisałem w lutym 2007)... I tak jest to wariant optymistyczny, gdyż w umowie jest napisane że ENEA ma łącznie 5 lat na realizację przyłącza (2 lata plan + 3 lata realizacja) a więc prąd miał bym dopiero w roku... 2012 Niestety mój domek powstaje jako pierwszy w tym rejonie a z tego co widzę sąsiedzi pokupowali działki w celach późniejszej odsprzedaży i nie są zbyt chętni do robienia przedpłat na prąd (co ewentualnie skróciło by termin realizacji). I tu dochodzimy do sedna sprawy: czy wiecie może w jaki sposób można przyspieszyć tą procedurę? W domu chciał bym zamieszkać w 2008 roku... ale bez prądu ani rusz... No chyba że postawię sobie elektrownię wiatrową albo codziennie będę wlewał 100l ropy do agregatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a pod ktora Enee podlegasz ja podpisalam umowe w lutym.....?? jakos tam na poczatku rokuod lipca mam skrzynke, prad ma byc do grudnia robilam indywidualnie projekt przylacza za ok 1300 zl, enea oddala mi z tego tylko 500 zl - ze swego cennika. To wszystko co nadplacilam - ale prad od razu bede miec docelowy a nie budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 15.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a pod ktora Enee podlegasz ja podpisalam umowe w lutym.....?? Rejon energetyczny Nakło- tak to się chyba nazywa... A o co chodzi z tym indywidualnym projektem przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 15.10.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 (ciach ....)... 2012 : (ciach)... No to mecze w Euro 2012 obejrzysz juz na prądzie z elektrowni heh, Pozdrawiam JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 15.10.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witajcie !!Jestem nowy na forum.Jak widze temat naszego regionu tak rozrosł w siłę że nie sposob go przeczytac... ci ktorzy zaczynali pisac juz maja zapewne domy pokonczone albo buduja kolejne.Milo poznac wszystkich i mam pytanie:Kto ma namiar na przyzwoitego majstra ktory kladzie kafelki ?PS Jestem w powiecie Inowroclaw, gm Rojewo ale dosc blisko Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.10.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 witam nowego forumowicza namiarow na kafelkowego nei mam Ja rowniez naleze pod Enea Naklo - wiec wspolczuje projekt robilismy sami bo ten projekt podobno najbardziej wstrzymywal ich - brak fachowcow, terminy itp i wplywal wydluzajaco na proponowany przez nich termin dzis po przesmiesznej rozmowie wiem ze sa gotowi od lipca i teraz tylko elektryk, kabel do ziemi - 70 metrow, gniazdka w budynku, odbior i bedzie swiatlo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 15.10.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Co do problemów z projektantami jeśli idzie o ENEA Nakło to nie prawda ponieważ rozmawiałem osobiście z projektantem, który wykonywał projekt na zlecenie ENEA dla nas właśnie to mają go już od miesiąca marca br a jak nie wykonują przyłącza tak nie wykonują. Wiem od niejednego już wykonawcy poważnych inwestycji na rzecz ENEA Nakło , że właśnie Nakło to zwyczajne pokomunistyczne szumowiny i rzeczywiście niespecjalnie mają wykonawców na swoje zlecenia ponieważ to zasiedziała sitwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 15.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Nadal szukam brukarza Kto mi pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts