marchab 15.10.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Co do problemów z projektantami jeśli idzie o ENEA Nakło to nie prawda ponieważ rozmawiałem osobiście z projektantem, który wykonywał projekt na zlecenie ENEA dla nas właśnie to mają go już od miesiąca marca br a jak nie wykonują przyłącza tak nie wykonują.... No właśnie... u mnie niby ma się zmienić plan zagospodarowania i niby dopiero potem mają się zabrać za etap "projektowania". Plan "się zmieni" nie wiadomo kiedy, projektować będą nie wiadomo jak długo a wykonanie tak jak piszesz zrealizują w bliżej (lub raczej dalszej) nieokreślonej przyszłości... Co robić mili państwo... co robić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 15.10.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Będę w tym tygodniu zalewał strop.Nocą temperatura spada w Niemczu (w Bydgoszczy jest zawsze wyższa) do -1C.Jak myślicie od jakiej temperatury należy dodawać środki przeciw zamarzaniu? Jaki to koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 15.10.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Najlepiej zapytać o koszty w betoniarni. Ja bym jednak nie panikował. Prognozy na noc są powyżej zera. Ponad to wiązanie betonu jest reakcją egzotermiczną (z wydzielaniem ciepła). Zapytaj do jakiej ujemnej temperatury gwarantują ten beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 15.10.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam!!! Poszukuje Tartaku by wykonać więźbe dachową 7,73 m3 jaki tartak możecie mi polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.10.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Co do problemów z projektantami jeśli idzie o ENEA Nakło to nie prawda ponieważ rozmawiałem osobiście z projektantem, który wykonywał projekt na zlecenie ENEA dla nas właśnie to mają go już od miesiąca marca br a jak nie wykonują przyłącza tak nie wykonują. Wiem od niejednego już wykonawcy poważnych inwestycji na rzecz ENEA Nakło , że właśnie Nakło to zwyczajne pokomunistyczne szumowiny i rzeczywiście niespecjalnie mają wykonawców na swoje zlecenia ponieważ to zasiedziała sitwa. prawda-nieprawda - umowe z nami pod tym warunkiem podpisali projektant musial wystapic do gminy o pozwolenie na budowe sieci energetycznej szumowiny - jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 15.10.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a tak z innej beczki: czy ktoś miał więźbę robioną przez p. Leszka Ziomera? pozdrawiam taaa ale pan Leszek sam tej wiezby nie robi, tylko posredniczy wiezbe zrobila ta ekipa dobrze ale Pan Leszek od nas uciekl w newralgicznym momencie - gdy mial wchodzic dekarz, z niewykonczonymi i zle zrobionymi kominami - ech..... zostawil nas na tzw lodzie pozdrow pana Leszka od nas A toś mnie zmartwiła , ale dzięki za info, trudno, może ja będę miała więcej szczęścia, a wydawał sie taki konkretny Zobaczymy i tak nie mamy wyboru A jak to sie w końcu skończyło- szukaliście kogos innego do skończenia więźby czy on dokończył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 15.10.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam!!! Poszukuje Tartaku by wykonać więźbe dachową 7,73 m3 jaki tartak możecie mi polecić?? wszędzie tylko nie na Ujejskiego- Broń Was Boże My zamawialiśmy przez Firme TB Invest, to posrednicy, więc zapłacicie pewnie troche więcej, ale terminy maja nienajgorsze.... Ale pewnie inni forumowicze mają swoje sprawdzone tartaki, to coś poleca, w razie czego służę telefonem do TB Investu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 15.10.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Mam kolejny garaż blaszak do sprzedania-tym razem swój bo nie jest nam juz potrzebny. Może komus sie przyda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.10.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Poradźcie mi proszę gdzie kupić tanią i dobrą oczyszczalnię. Polecam ALFATECH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.10.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a pod ktora Enee podlegasz ja podpisalam umowe w lutym.....?? Rejon energetyczny Nakło- tak to się chyba nazywa... A o co chodzi z tym indywidualnym projektem przyłącza? Nie zazdroszczę. Też to nasz rejon. Tylko, ze u nas ma być prąd w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 15.10.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 zazdroszczę... ja zaczynam (nie)poważnie zastanawiać się nad agregatem... W najczarniejszych koszmarach do gowy mi nie przyszło że XXI wieku na prąd który teoretycznie jest medium niezbędnym do życia można czekać kilka lat Polska to chory kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.10.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 a tak z innej beczki: czy ktoś miał więźbę robioną przez p. Leszka Ziomera? pozdrawiam taaa ale pan Leszek sam tej wiezby nie robi, tylko posredniczy wiezbe zrobila ta ekipa dobrze ale Pan Leszek od nas uciekl w newralgicznym momencie - gdy mial wchodzic dekarz, z niewykonczonymi i zle zrobionymi kominami - ech..... zostawil nas na tzw lodzie pozdrow pana Leszka od nas A toś mnie zmartwiła , ale dzięki za info, trudno, może ja będę miała więcej szczęścia, a wydawał sie taki konkretny Zobaczymy i tak nie mamy wyboru A jak to sie w końcu skończyło- szukaliście kogos innego do skończenia więźby czy on dokończył? hmmm alez ja nie pisalam ze nie skonczyl wiezby - napisalam ze zostala wykonana poprawnie moze poza faktem ze ze wykonano ja miesiac przed wejsciem dekarzy - bo tak ekipie podnajetej akurat pasowalo i ze po miesiacu stania pod golym niebem lekko falowala poczytaj sobie moj post kt cytujesz ale w wiezbie on jest posrednikiem - czyli nie wyoknuje, tylko kasuje nam zrobil wielkie swinstwo - dach spozniony o 2 tygodnie heh, a myslalam ze z nami mozna sie dogadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.10.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 zazdroszczę... ja zaczynam (nie)poważnie zastanawiać się nad agregatem... W najczarniejszych koszmarach do gowy mi nie przyszło że XXI wieku na prąd który teoretycznie jest medium niezbędnym do życia można czekać kilka lat Polska to chory kraj... no tak - dla nas to nie nowosc - agregat jezdzi w bagazniku mam nadzieje ze juz niedlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 16.10.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A jak tam sasiedzi z Kobylarni-prąd już jest? Nie ma. Skrzynki też nie ma. Czekamy. Pozwolenia na budowę też nie ma. Też czekamy. Dziś to już 63 dzień... I buduj tu się, człowieku! Pozdrawiamy serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKowal 16.10.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Znacie firmę w Bydgoszczy, która ma prezyzwoite panele w przyzwoitej cenie i montaz przy zakupie gratis:)????????????????????????????????????????????? ale gratis w sensie gratis a nie panele które wszędzie są za 30 w cenie 50:) Jeśli mogę doradzić to nie kupuj paneli z montażem gratis, dobry fachowiec się ceni i napewno za darmo Ci nie położy paneli. Chyba że nie zależy Tobie na jakości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 16.10.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Znacie firmę w Bydgoszczy, która ma prezyzwoite panele w przyzwoitej cenie i montaz przy zakupie gratis:)????????????????????????????????????????????? ale gratis w sensie gratis a nie panele które wszędzie są za 30 w cenie 50:) Jeśli mogę doradzić to nie kupuj paneli z montażem gratis, dobry fachowiec się ceni i napewno za darmo Ci nie położy paneli. Chyba że nie zależy Tobie na jakości.... Montaż gratis często nie jest gratis. W OBI dość często jest taka promocja, chcaiłam się skusić i co się okazało. Promocja jest ważna tylko wtedy jeżeli zakupisz listwy wykończeniowe- montaż chyba 4 zł za metr, dojazd w centrum gratsi, poza centrum( Osowa Góra, Fordon) 2 zł za km. I tym samym już nie wszystko było gratis. Ofertę : montaż gratis lub 15% upustu ma także sklep na Fordońskiej(róg Fordońskiej i Szajnochy, obok OBI). My wybraliśmy 15% + transport gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 16.10.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam, czy korzystał może ktoś z usług firmy TANI DOM? Byłam na pierwszej rozmowie,ale Pan zorbił na mnie dziwne wrażenie... Za projekt indywidualny 150M chce 5000zł albo gotowiec 1500zł + adaptacja bez żadnych zmian 1500zł...co sądzicie o tych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makosia 16.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam, czy korzystał może ktoś z usług firmy TANI DOM? Byłam na pierwszej rozmowie,ale Pan zorbił na mnie dziwne wrażenie... Za projekt indywidualny 150M chce 5000zł albo gotowiec 1500zł + adaptacja bez żadnych zmian 1500zł...co sądzicie o tych cenach? Robiłam u nich adaptację w kwietniu tego roku. Z tygodniowego terminu zrobił się półtoramiesieczny. Kłamali, że dostarczyli wszytkie dokumenty jak się później okazało w starostwie były braki, które załatwiałam sama i znowu dwutygodniowy poślizg. Nic z nami nie omawiali,nic nie uzgadniali. Właściciel firmy bezczelny. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów Decyzja podjęta BĘDZIEMY SIĘ BUDOWAĆ Chcemy zacząć na wiosnę.Otucha wszystkich mam pomogła mi podjąć decyzję,WIELKIE DZIĘKI MKKAFFE i AKA Z INA ,dzięki za wsparcie EDI! i za zainteresowanie GACUSIOWI, no i oczywiście Tobie ALEX- no nic będziemy z dziećmi "kursować" Pozdrawiam super wiadomośc!!!cieszę się z Wami edi-dzięki za słowa uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich nowo-przybyłych budujacych w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts