piotrulex 18.10.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ... wycena jest sensowna - bez rewelacji lecz wzglednie uczciwa nie napisze ile mnie kosztowal jak na razie moj dom bo i tak nie uwierzysz lecz momo to Twoja wycena jest moim zdaniem OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 18.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Analizując swoje archiwum znalazłem namiary tartaków: Tartak Izbica. Tarcica suszona, deska podłogowa 87-865 Izbica Kujawska, 0 54 286 50 44 Ściesiński Robert. Tartak. Drewno sosnowe, deski 86-031 (p-ta Osielsko) Żołędowo, 0 52 582 56 89 Tartak Pama. PWPH. Agnieszka Maciejczyk 88-140 (p-ta Gniewkowo) Suchatówka, 0 52 351 00 98 Pawłowscy W.B.M.W. Tartak. Wytwórnia oklein stolarskich 89-422 Sypniewo, 0 52 389 20 86 Ro-An. PPHU. Tartak. Więźby dachowe, tarcica. Pawłowska Patrycja 86-022 (p-ta Dobrcz) Wudzyn, 0 52 381 97 84 Bernaciak Tadeusz. Tartak 86-200 (p-ta Chełmno) Nowe Dobra, 0 502 64 18 42 Blumpol. PWPHU. Tartak, sucha tarcica, suszarnia 88-124 (p-ta Pakość) Kościelec, 0 52 351 11 16 Cis. Tartak 87-700 (p-ta Aleksandrów Kujawski) Stawki, 0 54 282 34 05 Drewbud. Tartak 86-120 (p-ta Pruszcz) Serock, 0 52 382 95 96 Drewrom. ZPHU 87-410 (p-ta Kowalewo Pomorskie) Pluskowęsy gm. Kowalewo Pomorskie, 0 56 684 11 48 Heban. Sp. z o.o. Tartak 89-511 Cekcyn, 0 52 559 26 00 Lipiński Paweł. Tartak. Sprzedaż drewna 88-400 (p-ta Żnin) Podgórzyn, 0 52 302 19 73 Michałowski Bogumił. Zakład stolarski 89-200 Szubin, 0 52 384 25 56 Nowak Bogdan. Tartak 89-210 Łabiszyn, 0 52 384 45 20 Przybył Janusz. Tartak. Sucha tarcica, więźba dachowa 86-010 Koronowo, 0 52 382 26 32 Radex. PW. Tartak. Więźby dachowe, tarcica iglasta 86-022 Wudzyn, 0 52 381 98 99 Ro-An. PPHU. Tartak. Więźby dachowe, tarcica. Pawłowska Patrycja 86-022 (p-ta Dobrcz) Wudzyn, 0 52 381 97 84 Steckiewicz Beata, Steckiewicz Krzysztof. Tartak 89-121 Ślesin, 0 52 385 70 69 Tartak 86-005 (p-ta Białe Błota) Przyłęki, 0 608 59 64 53 Tartak-Stolarnia. Tomczak M. 89-115 Mrocza, 0 52 385 63 46 Tartak. Usługi, sprzedaż. Grotkiewicz R. 86-005 (p-ta Białe Błota) Kruszyn Krajeński, 0 52 381 49 34 Tombud. Tartak i stolarnia. Wawrzyniak Tomasz 86-181 Serock, 0 52 382 96 14 Trawińscy. Tartak 86-010 Koronowo, 0 606 53 28 36 Wiśniewski Bogusław. Tartak 86-060 Nowa Wieś Wielka, 0 52 381 23 16 Żubik Zbigniew. Usługi tartaczne 86-022 (p-ta Dobrcz) Stronno gm. Dobrcz, 0 52 381 95 66 Androzek, chylę czoła. Dla rozpoczynających budowę takie dane są bardzo cenne. Naprawdę wielkie dzięki. Drukuję i chowam do teczki. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 18.10.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 androzek Ja również skopiowałam sobie i zachowałam, to skarb takie dane. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 18.10.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Trochę myślałam z przymróżeniem oka, bo bardziej chodzi o przedszkole w Byydgoszczy z basenem, ale trzeba zacząć myśleć może Olek i Asia się w konću zabiorą do dzieła to będziemy mieć troje rówieśników :D Ja też raczej nie myslę o przedszkolu w Białych Błotach a jeśli chodzi o rówieśników to czym więcej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 18.10.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Szukam jeszcze jednej działeczki w Murowańcu do 1000m w rozsądnej cenie (nie dla mnie) jakby ktoś coś słyszał to proszę o znak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 18.10.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Jeśli znacie przedskzola bydgoskie to może podpowiecie, które jest warte uwagi (dla 3-letniego dziecka)? Ile miesięcznie kosztuje przedszkole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 18.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Jeśli znacie przedskzola bydgoskie to może podpowiecie, które jest warte uwagi (dla 3-letniego dziecka)? Ile miesięcznie kosztuje przedszkole? Polecam dwa: na Glinkach "anglojęzyczne" i na Błoniu "Muchomorek" sprawdzony Koszt na Glinkach ok. 450zł miesięcznie, na Błoniu 280zł + dodatkowe opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.10.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ja polecam z czystym sercem Jagódke na Lesnymniepubliczneplacilam z dodatkowymi zajeciami (angielski, rytmika i plastyka ok 320 zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 18.10.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ja polecam z czystym sercem Jagódke na Lesnym niepubliczne placilam z dodatkowymi zajeciami (angielski, rytmika i plastyka ok 320 zl) Ja też polecam JAGÓDKE (na Lelewela) . Bez dodatkowych zajęć koszt ok 240 zł . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 19.10.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Właśnie dostaliśmy telefon ze Starostwa, że jutro możemy się zgłosić po pozwolenie na budowę. Podpisali je 65-go dnia, a jakże! No to teraz się zacznie... Cieszymy się! I boimy! Jak cholera! no to gratulujemy sąsiadom, życzymy pomyślnych wiatrów:)))) pozdrawiam Dziękujemy!!! Co więcej, podpisaliśmy oświadczenie, że nie wnosimy sprzeciwu do decyzji, niniejszym zgoda na budowę stała się prawomocna z dniem dzisiejszym. Jeszcze tylko musimy zgłosić zamiar rozpoczęcia robót budowlanych i... JEDZIEMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ....Jeszcze tylko musimy zgłosić zamiar rozpoczęcia robót budowlanych i... JEDZIEMY!!! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 19.10.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Dziękuję za namiary na przedszkola. dzwoniłam. W Jagódce przyjmują zapisy na wrzesień 2008, w Muchomorku też nie ma miejsc. Może ktoś ma wejścia i ma możliwość załatwić przyjęcie dziecka w miarę szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 19.10.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 CZeść poratujcie proszę namiarami na sprawdzonych elewackarzy. coz za wąskie specjalizacje sie porobily teraz w budowlance. ciekawe czy sa tez styropianiarze, kołkarze siatkarze bo chetnie bym wzial takiego do pomocy dla moich majstrow co robia wszystko po kolei i calkiem niezle im to wychodzi (nie robili dachu i nie wstawiali okien, hydraulik i elektryk tez inny), robia regipsy, elewacje, podbitki, tynki, posadzki, kafelki, parapety, malowania, kostki brukowe ukladaja i pewnie wiele innych spraw Boże - są jednak kolesie co jak się odezwą - to muszą irytować. Cóż za protekcjonalny ton wypowiedzi. Każdy rozumie o co chodzi Graczykowi - ale koleś musi się mądrować. Nie napisałeś jeszcze za ile zeta ci Twoi robotnicy pracują!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 19.10.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 CZeść poratujcie proszę namiarami na sprawdzonych elewackarzy. coz za wąskie specjalizacje sie porobily teraz w budowlance. ciekawe czy sa tez styropianiarze, kołkarze siatkarze bo chetnie bym wzial takiego do pomocy dla moich majstrow co robia wszystko po kolei i calkiem niezle im to wychodzi (nie robili dachu i nie wstawiali okien, hydraulik i elektryk tez inny), robia regipsy, elewacje, podbitki, tynki, posadzki, kafelki, parapety, malowania, kostki brukowe ukladaja i pewnie wiele innych spraw Boże - są jednak kolesie co jak się odezwą - to muszą irytować. Cóż za protekcjonalny ton wypowiedzi. Każdy rozumie o co chodzi Graczykowi - ale koleś musi się mądrować. Nie napisałeś jeszcze za ile zeta ci Twoi robotnicy pracują!! eli2 ja odebrałam to jako żart, myślę, że Graczyk też się nie obruszył. Taka sytuacja na rynku dziwna, że rzeczywiście - ja na przykład pewnie za chwilę zawołam, że szukam "taras-iarzy" bo nie domówiłam się z moją ekipą, która - jak w przypadku piotrulexa - nie robi mi wszystkiego. I co więcej na pewno potrafią to zrobić, ale ja już ich nie za bardzo chcę widzieć na budowie. Cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 19.10.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 CZeść poratujcie proszę namiarami na sprawdzonych elewackarzy. coz za wąskie specjalizacje sie porobily teraz w budowlance. ciekawe czy sa tez styropianiarze, kołkarze .... Boże - są jednak kolesie... eli2 ja odebrałam to jako żart, myślę, że Graczyk też się nie obruszył. .... A możliwe. Jeśli tak to przepraszam. Przez tą budowę wszystko mnie irytuje. Od poniediząłku sugeruję "moim" że układają strop niezgodnie z projektem. Położyli już połowę. Musiałem kierownika budowy ściągnąć aby przekonać. Oczywiście muszą przekładać. Jeszcze raz sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 19.10.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 (...) sorry eli2 - tak sobie napisałam, nie masz za co przepraszać - bo może to Ty miałaś rację U Was już stropik - widzę, że z przygodami no cóż - ważne, że czuwasz i nie dasz się przegadać! Tak 3maj! Ja najbardziej jestem zła jeśli właśnie to ja coś przeoczę, czy niedopilnuję. Nas ekipa nasza zaskoczyła - bo pojawia się i znika - no i pojawiła się i zalała balkon! Powinnam krzyknąć hurra! Nareszcie! No cóż, ale prosiłam ich aby przy zalewaniu balkonu włożyli takie metalowe pręty (żebym moga później do nich konstrukcję balustrady np.przyspawać...) - no i przyjechali, zalali i prętów nie włożyli, do diaska! Życie. Normalka. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.10.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Boże - są jednak kolesie co jak się odezwą - to muszą irytować. Cóż za protekcjonalny ton wypowiedzi. Każdy rozumie o co chodzi Graczykowi - ale koleś musi się mądrować. Nie napisałeś jeszcze za ile zeta ci Twoi robotnicy pracują!! cale szczescie, ze wiekszosc na forum jest wyluzowana i ton potraktowala jako zartobliwy a nie jak to napisalas/-es protekcjonalny napisac moge za ile pracuja moi robotnicy ale co to da - rozpeta dalsza dyskusje nie prowadzaca do niczego majster od murarki, glazury, ocieplen, elewackarz itd - zero pomocnik wszystko robiacy - 7/godzina pomocnik do lzejszych prac + szeroko pojeta elektryka - zero Dzis moje majstry to styropianiarze, za niebawem parapeciarze, pozniej posadzkarze i tynkarze, mam nadzieje ze w tym roku jeszcze ociepleniarze dachowi z nich beda, malarze, płociarze (bo od fronu jeszcze plotu brakuje) jesli moja wypowiedz finansowa cos zmienia to raczej w druga strone niz po Twojej mysli wiec zakonczmy wyluzuj sie - takie nazwy naprawde sa zabawne koniecznie tez idz na wybory i dokonaj slusznego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 19.10.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 cale szczescie, ze wiekszosc na forum jest wyluzowana i ton potraktowala jako zartobliwy .. Spox - już jestem wyluzowany. Poranek poprostu był ciężki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 19.10.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ... No cóż, ale prosiłam ich aby przy zalewaniu balkonu włożyli takie metalowe pręty ... U mnie to też norma - 1000 razy przypominam i słyszę "oczywiście pamiętamy - a jak przychodzi co do czego - to nie ma. Tak było z bednarką dospawaną do zbrojenia ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 19.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 u nas tez sie powtarza jak do slupow: przybili na sciane gigantyczne gwozdzie i plandeke ze swoja reklama - ok, ale dlaczego zrobili mi 8 dziur w murze jednowartstwowym?? Maz mowi aby pozniej je delikatnie wyciagneli.Taaak - usuniemy i zalepimy dziury (ciekawe czym - pewnie zaprawa murarska - bo skad wezma klej do BK??) Lepiej nie - sam sobie zalepie - tylko wyciagnijcie te gwodzie Plandeka po skonczeniu dachu zniknela - gwozdzie sa I to takie drobne duperele ktore na szersza skale zagotowuja krew w zylach. Oczywiscie nam - bo sa pewnie tacy co im to wsio ryba eli ja tez odczytalam to podobnie, luzu jednak mam sporo bo tylko internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts