pawpiwo 24.06.2002 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Pawell, ja calkowitej powierzchni dachu mam okolo 170m kw. Mogę Ci powiedzieć iż cały dach wyniósl mnie tylko okolo 15000 tys zł.Drewno zakupiłem prosto w nadleśnictwie i dałem do tartaku do przetarcia. Blacha firmy Qmac, zakupiona w promocji w ArtBudzie.Więźbe i strop mam drewniany (wiązary), folia i blacha. Ocieplenie położyłem pomiedzy belkami stropu, ponieważ mam poddasze nieużytkowe.Robocizna w zasadzie własna,pomoc ojca i teścia. Pozdrawiam [ Ta Wiadomość była edytowana przez: pawpiwo dnia 2002-06-24 11:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 24.06.2002 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Pawpiwo, dgyby tak cofnac sie w czasie to tez wybralbym mniejszy projekt. Bez piwnicy ktore zwiekszyly koszta. No i co najwazniejsze to budowalbym wolnostojacy. Ale co tam, bedzie dobrze.Pawell nie pamietam cen za dach ale sprawdze to Ci napisze.Ja robilem cala konstrukcje dachu w technologii stalowej "Centrostal".Jest to tansza i lzejsza konstrukcja od drewnianej.Nie wymaga konserwacji, impregnacji.Jezeli nie planujesz poddasza uzytkowego to polecam. Po wykonaniu projektu caly material jest przygotowany.Nastepnie przywoza Ci calosc na teren dzialki. Po znalezieniu dekarza cala konstrukcje z wkretarka elektryczna sklada i gotowe dzwigary na dach. 2-3 osoby tylko do wciagniecia zlozonego elementu.Mam namiary na Centrostal i dekarzy. Gdyby ten temat Cie interesowal to zapraszam na dzialke, jeszcze widac konstrukcje. pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 24.06.2002 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Drogi Macieju. Ceny działek w Osielsku są bardzo zróżnicowane. Ja nabyłem swoją poniżej 30 zł za metr, przy czym udało się zbić cenę wyjściową o ok. 15% technika wielkich cyfr. Cała działka za tyle a nie tam te malutkie metry. Itp. Działka jest jeszcze w dziewiczym terenie, ale wiem, że ok 50% działek znalazło już nabywców. Czekamy wię c na wodę i kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 24.06.2002 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Slagor - to przyzwoita cena. Slyszalem ze w Osielsku dzialki sa znacznie drozsze. W Lochowie juz co nie ktorzy sprzedaja po 30-35 za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 25.06.2002 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Gdzies czytalem ze w roku 2004 wyrowna sie poziom.Ma byc pol na pol.Polowa sprzedajacych i polowa kupujacych. Ale czy wierzyc, zobaczymy. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Macias dnia 2002-06-25 14:05 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 03.07.2002 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Czy ktoś z Was ubezpieczał swój dom w budowie od kradzieży, formalnie będąc tam nie zameldowanym. Jeśli tak to proszę o jakieś bliższe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 03.07.2002 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Nie ubezpieczylem, ale powoli zastanawiam sie.W niedlugim czasie beda mi zakladac kociol,grzejniki i armature.Wiec chyba warto. Nie wiem co trzeba spelnic aby ubezpieczyc musisz sie dowiedziec u jakiegos towarzystwa.Pare tematow juz bylo poruszanych na forum. Zobacz w sadazach "sposob na zlodzieja" tam ktos pisal o ubezpieczeniach.Kiedy przeprowadzka Pawpiwo?PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 03.07.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Czas mijej przeprowadzki zbliża się nieuchronnie. Mamy zamiar wprowadzić sie na przełomie września i października, oczywiście tego roku. Macias dowiadywałem się już u kilku ubezpieczycieli, nie które z nich jeśli ubezpieczają budowę to żądają częściowego odbioru takiego domu. W przeciwnym razie ubezpieczą dom jedynie od zdarzen losowych. Dziś właśnie rozmawiałem w tej sprawie z Norde-ą, PZU. Jak na razie , chociaż nie dokońca to sprawdziłem, dom w budowie ubezpiecza firma Generali. Firma ta , co jest istotnym atutem, nie wymaga odbioru domu. Jedyną formalnością jaką należy spełnić jest posiadanie w drzwiach co najmniej dwóch zamków. Czekam na dalsze opinie w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 12.07.2002 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Czy ktoś tu jeszcze żyje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 12.07.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Sorry, że wpadam w wasz wątek, ale przez weekend będę w Toruniu. Jeśli nic się nie wydarzy, to może ma ktoś ochotę się spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisia 17.07.2002 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 hej, hej zyje i ma sie dobrze!Pawpiwko jak rozmawialam ze znajomym ubezpieczycielem to powiedzial mi ze dom mozna ubezpieczyc w momencie kiedy widac tam oznaki zamieszkania, czyli jak stoi jakis tapczan itp., nie wymagane jest zameldowanie. Przeprowdzka juz tuz tuz, jak sobie rodzisz z wykonczeniowka. Ja jestem na etapie projektowania kuchni - moze mozesz polecic jakas firme albo stolarza.PozdrawiamMonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 22.07.2002 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Monisia jak nazywa się firma ubezpieczeniowa o której piszesz?Wprowadzając się do naszego nowego domu, zabieramy niestety meble kuchenne z poprzedniego mieszkania. Myślę, że za jakiś czas wyposażymy kuchnię w meble z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 22.07.2002 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Hej Pawpiwo, faktycznie maly ruch w naszej grupie.Kuchnie zawsze mozna wymienic na nowa, termin wprowadzenia sie zbliza?Szczesliwy co, u mnie tez termin sie przyblizyl i jak wszystko pojdzie po mojej mysli to planowane wprowadzenie na wiosne 2003.Rozmawialem z Genosem i Monisia w sprawie spotkania sie, jestes zainteresowany?PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 22.07.2002 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Jestem, niestety ale nie teraz. Wykańczam się na budowie i około 20.08 spodziewamy się dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 22.07.2002 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Gratulacje, ja 4 lipca tez stalem sie szczesliwym ojcem.Mam nadzieje ze dasz znac jak bedzie dzidzia. Masz dla kogo sie wykanczac na budowie, pokoj dziecinny juz przygotowany?Co do spotkania to mozemy w innym terminie, wrzesien lub pazdziernik. To sprawa do ustalenia.PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 23.07.2002 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Macias moje gratulacje. Pokój dziecinny będziemy juz wykańczać mieszkają w nowym domu. Obecnie jestem na etapie montażu systemu do rozprowadzania ciepła z kominka. Wczoraj zakończyłem montaż parapetów zewnętrznych. Na początku sierpnia wchodzi do mnie majster od kafelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 23.07.2002 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 coś mi nie wyszło z wysłaniem wiadomości, więc tylko ponawiam pytanie. Proszę o kontakt z ekipami budowlanymi, które możecie polecić. Zamierzam oczywiście rozpoczynać w 2003 roku, lecz już dzisiaj wydaje mi się należy podpisać jakąś umowe przedwstępną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 23.07.2002 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Moge Ci polecic ekipe murarzy, robili u mnie jak chcesz ogladnac ich prace to zapraszam.Robert - tel:3829736 Jestem bardzo zadowolony z ich pracy.Mam tez kontakt na dekarza, przy czym on wykonuje w technologii stalowej. Jezeli interesuje Cie konstrukcja dachu w takiej technologii to rowniez zapraszam na dzialke. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 24.07.2002 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Serdeczne dzięki za kontakt. Jak będę w Bydgoszczy i uzyskam pozytywną opinię małżonki w sprawie zaplanowanego czasu wolnego, to z pewnością się pokażę w celu poznania Twojego M D i oczywiście wysłuchania opinii o ekipie budowlanej. W sprawie dachu myślę,że jeszcze za wcześnie. Z pewnością rozważę możliwość z uwagi na koszty, niemniej jednak mój domek ( projekt nie został jeszcze zaakceptowany przez resztę rodziny - formalność i siła przekonywania ) posiada możliwość niewielkiego ( 40 m2) zagospodarowania pow. poddasza na stryszek lub pomnieszczenie socjalne dla latorośli 17 lat , która nie odpuści. Może jednak taka konstrukcja pozwoli na parę m2. Przymierzam się do projektu Miłka II z Archipelagu ( z garażem) na onet jest bez garażu, na Archipelag jest z garażem razem ok 130 m2 ( bez poddasza)Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisia 24.07.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 hej chlopaki, gratuluje powiekszajacych sie rodzinek, to super Pawpiwko ja z gosciem rozmawialam bardzo luzno bez konkretow, a on jest przedstawicielem kilku firm ubezpieczeniowych, wiec nie wiem o ktorej mowil. Co do urzadzania kuchni jestem na etapie projektu kuchni, masz moze namiary na fajnych wykonawcow, staloarza, czy niedroga firme wykonujaca kuchnie? Pozdrowienia Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts