kizi 30.11.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Może śmieszne pytanie - na razie jeszcze w bydgoszczy ale lada moment w łochowicach - i co z internetem??? Jaki dostawca??? - w netii odpowiedzieli że na razie nie mają możliwości technicznych ( ale cały czas się rozwijają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.12.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 I tu mam do Was pytanie : Gdzie, jakie i za ile materiał na ściany? Pomóżcie...[/img] Witaj SIOUX, ja budowalem (i buduje ) z gazobetonu z Solbetu (bloczki z Solca kuj.) Stosunkowo niskie koszty. Postanowlem tez zastosować zaprawe klejową (na tzw. male spoiny) a nie na tradycyjną - cementową. Bloczki trzeba zamówić w hurtowni budowlanej (pośrednika) bo w Solcu nie przyjmują zamówień od odbiorców indywidualnych. koszt jednego bloczka to ok. 5zl brutto z rozladunkiem (wszystko zależy od hurtowni). Warunek jeden - najlepiej zamawiać pelne sklady (ok900 bloczków) - wtedy dostaniesz najleszą cenę a trznsport przyjedzie bezpośrednio z Solbetu do Ciebie na budowe. pozdrawiam RobertEs Witaj Robert! Budujesz z Solbetu? A można wiedzieć jaka grubość bloczka? Czy masz zamiar ocieplać, czy robisz jednowarstwową ścianę? Gdzie kupowałeś materiały? A ściany wewnętrzne też z Solbetu? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 01.12.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 I tu mam do Was pytanie : Gdzie, jakie i za ile materiał na ściany? Pomóżcie...[/img] Witaj SIOUX, ja budowalem (i buduje ) z gazobetonu z Solbetu (bloczki z Solca kuj.) Stosunkowo niskie koszty. Postanowlem tez zastosować zaprawe klejową (na tzw. male spoiny) a nie na tradycyjną - cementową. Bloczki trzeba zamówić w hurtowni budowlanej (pośrednika) bo w Solcu nie przyjmują zamówień od odbiorców indywidualnych. koszt jednego bloczka to ok. 5zl brutto z rozladunkiem (wszystko zależy od hurtowni). Warunek jeden - najlepiej zamawiać pelne sklady (ok900 bloczków) - wtedy dostaniesz najleszą cenę a trznsport przyjedzie bezpośrednio z Solbetu do Ciebie na budowe. pozdrawiam RobertEs Witaj Robert! Budujesz z Solbetu? A można wiedzieć jaka grubość bloczka? Czy masz zamiar ocieplać, czy robisz jednowarstwową ścianę? Gdzie kupowałeś materiały? A ściany wewnętrzne też z Solbetu? Pozdrawiam Aga Cześć Aguś (chyba tak mogę co?? ) buduje ściany dwuwarstwowe z bloczków Solbet 24cm + 12cm styropian Piewszą partię kupowalem w ARTBUD kolo Galerii Pomorskiej, ale kolejną kupilem już w BRUKOBOD w Lochowie na Dębowej - cena byla identyczna - tylko realizacja szybsza. Sprawdze dokladną cene i jeszcze napisze. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.12.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Robert dzięki za odpowiedź. My wlaśnie wczoraj odebraliśmy z ARTBUDu wycenę na ścianę 1W 36 z Solbetu i z Ytonga.Hm, sama nie wiem co o tym myśleć. Powiedz jesteś zadowolony z Solbetu? z jakości bloczków? Czy miałeś ekipe do budowy? No właśnie i ile tak naprawdę wychodzi koszt 1 m2 ściany takiej jaką ty będziesz miał? A współczynnik U? Ale zadaje pytania co? Gorąco pozdrawiam Aguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.12.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 MOŻE ŚMIESZNE PYTANIE - NA RAZIE JESZCZE W BYDGOSZCZY ALE LADA MOMENT W ŁOCHOWICACH - I CO Z INTERNETEM??? JAKI DOSTAWCA??? - W NETII ODPOWIEDZIELI ŻE NA RAZIE NIE MAJĄ MOŻLIWOŚCI TECHNICZNYCH ( ALE CAŁY CZAS SIĘ ROZWIJAJĄ ) My jesteśmy na etapie projektu DOMU więc o internecie jeszcze nie myślimy (chociaż byśmy chcieli go mieć w przyszłości!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 02.12.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Powiedz jesteś zadowolony z Solbetu? z jakości bloczków? Czy miałeś ekipe do budowy? No właśnie i ile tak naprawdę wychodzi koszt 1 m2 ściany takiej jaką ty będziesz miał? A współczynnik U? Ale zadaje pytania co? Gorąco pozdrawiam Aguś Cześć Aguś, ogólnie to nie mam co narzekać. Bloczki jak bloczki - nie byl to YTONG - trzeba bylo docinać, szlifować (nie są zbyt równe) - więcej przy nich roboty. Fakt, że kupilem bloczi standardowe, a może Solbet też ma jakąś odmianę typu Ytong. Nie wiem, bo nie bralem tego pod uwage (od razu astawialem się na ścianę 2W) Ile wychodzi koszt ściany - realnie będę mógl Ci określić jak kupię styropian i ocieplę - będę znal dokladne koszty. Co do wspólczynnków sprawdze w weekend pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.12.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Dziekuję za odpowiedź. Jak będziesz jeszcze coś wiedział to proszę napisz!!!! Pozdrawiam Aguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.12.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Faciowie jak stropy, udało się coś dopytać Pozdrawiam styczeń będzie interesujący, zacznie się coś dziać na polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.12.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Faciowie jak stropy, udało się coś dopytać Pozdrawiam styczeń będzie interesujący, zacznie się coś dziać na polu Jeszcze tam nie dzwoniliśmy, ale namiary są zanotowane w SPECJALNYM ZESZYCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.12.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Faciowie jak stropy, udało się coś dopytać Pozdrawiam styczeń będzie interesujący, zacznie się coś dziać na polu Jeszcze tam nie dzwoniliśmy, ale namiary są zanotowane w SPECJALNYM ZESZYCIE cieszę się bardzooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.12.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A co tutaj taka cisza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.12.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Szukam przyczepy kempingowej dla pracowników, jeśli ma ktoś jakieś namiary to bardzo chętnie dosyć pilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Hej alex my nie możemy Ci pomóc. U nas na razie spokój. Wczoraj był architekt, pokazał juz projekt i niedlugo skladamy do urzędu. A tak poza tym to cisza. Może ktoś ma namiary na porządne ekipy? A co słychać u innych? Robert jak więźba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.12.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 a ja nie wiem za co się chwycić najpierw po prostu brak mi czasu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kizi 13.12.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Każdemu teraz brak czasu - nie wiadomo co robić - święta tuż tuż a tu raz na budowie a raz w mieszkaniu. Kocioł niezły - i wszędzie delikatnie mówiąc - nieporządek pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 14.12.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Hej alex my nie możemy Ci pomóc. U nas na razie spokój. Wczoraj był architekt, pokazał juz projekt i niedlugo skladamy do urzędu. A tak poza tym to cisza. Może ktoś ma namiary na porządne ekipy? A co słychać u innych? Robert jak więźba? Jak więźba?? Przywieźli z tartaku. Poleżala ok.2 tygodnie - bo cieśla mial poslizg w czasie i musialem na niego czekać. .... ale co najważniejsze już zacząl dzialać. Plan jest następujący - 1. do świąt postawi więżbę 2. Między świętami laty, kantrlaty i folie 3. Po nowym roku dachówka ... jak BOG da ...!!! (chodzi oczywiście o pogodę) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.12.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Robert życzę Tobie aby plan się powiódł.Jaką dachówkę wybrałeś? Kolor, firma (no i gdzie chcesz kupić?).To jak położysz dachówkę jedziesz dalej, tzn. w środku czy robisz przestój. kizi a ty gdzie się budujesz? alex tylko spokojnie, bez nerwów. Bo mnie to już wkurza ta niemoc, że nic się nie dzieje. Dokumenty będę złożone po świętach, ale przed sylwestrem. A potem w naszej gminie to 65 dni (oby!) czekania! Pozdrawiam Was Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.12.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 kizi doczytałam - w Łochowicach. Dużą masz działkę, a domek parterowy czy z poddaszem. Napisz parę słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kizi 14.12.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 działka spora 1300m a na niej wystarczający na nasze potrzeby domek 102m2 - d09- właśnie wykańczamy wewnątrz. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kizi 14.12.2005 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 parteróweczka rzecz jasna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts