Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Murowaniec

w sprawie wycen, dorisy dostali już kwitek, nasz jest gotowy ale nie dostarczony, takze czekajcie na niemiłą wizytę listonosza

sądzę że dorisa nie bedzie na mnie krzyczała ale różnica u nich jest rzędu z ok. 200 na 1200

także jest o co krzyczeć :D :D

powodzenia

pozdrawiam

Nie wiem czy sama do siebie piszę ale przed chwilą powiedzieli że o. Rydzyk płaci 3 zł za dzierżawę gruntów a u nas jest to jakieś 80zł normalnie brak słów

Murowaniec coś robimy z tym czy każdy sobie będzie płakał

No wlasnie, wielospadowe wygladaja ladnie, a tym bardziej kopertowe, mi sie bardzo podobaja. Dwuspadowe nie wszytskie sa zgrabne, moj ojciec raz skomentowal ze dom pod takim dachem przypomina stodole. I od tej pory zaczelam sie zastanawiac. Caly czas podobal mi sie dwuspadowy Tymek a przedwczoraj znalazlam projket Sara i mam niezly metlik w glowie. Obydwa w moim typie. Szkoda ze nie ma tam wizualizacji pietra. Moze ma ktos ochote skometowac co sadzi o tych projektach, na co powinnam zwrocic uwage?

To linki do projketow:

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&a=306

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=108&a=217&sid=5

w mojej subiektywnej opinii ( cóż ja poradzę na to, że dostrzegam uroki "stodółek", a nawet "remiz strażackich" :wink:)

Tymek jest znacznie ładniejszy, jest prosty i miły dla oka

(...)

ale to tylko moja opinia, a Ty... zawierz intuicji :wink:

a mnie sie wlasnie tez tymek bardziej podoba - wole klasyczne bryly od wymyslnych.... Klasyka wystarcza na dluzej :wink: - tzn nie przejada sie

Nie wiem czy sama do siebie piszę ale przed chwilą powiedzieli że o. Rydzyk płaci 3 zł za dzierżawę gruntów a u nas jest to jakieś 80zł normalnie brak słów

Murowaniec coś robimy z tym czy każdy sobie będzie płakał

czyli wychodzi, ze Torun jest bardziej przychylny dla nowych inwestycji ......

niestety ojciec dyrektor ma w naszym miescie i kraju jakies specjalne wzgledy, no ale coz, to taka 3 władza :evil:

Murowaniec

w sprawie wycen, dorisy dostali już kwitek, nasz jest gotowy ale nie dostarczony, takze czekajcie na niemiłą wizytę listonosza

sądzę że dorisa nie bedzie na mnie krzyczała ale różnica u nich jest rzędu z ok. 200 na 1200

powodzenia

pozdrawiam

masz rację - u nas wieczyste uzytkowanie dokładnie o 1000zł wzrosło :o :o :o :evil: :evil: :evil: Chętnie przyłącze się do osób, które wiedza jak można zaprotestować...

Mam prośbę,

szukam ekipy, kótra wybuduje dom od A do Z, ...

Witam Sąsiada.

Moja ekipa powoli kończy. (Umówiliśmy się na postawienie stanu surowego otwartego).

Hm jakieś tam zastrzeżenia mam.

Uciekli mi z budowy raz na 2 tygodnie i drugi raz na 3 tygodnie.

Musieli przekładać strop bo nie potrafili czytać projektu.

Okna wyższe o 7 cm od tych w projekcie

Za wysokie drzwi wejściowe.

Niedotrzymali terminu

Inne niedoróbki wyjdą pewnie póżniej - więc nie wiem czy chcesz taki namiar.

P.S.

A właśnie muszę sprawdzić wysokość typowych drzwi wewnętrznych o szerokości 100cm - pewnie i na tejpłażczyźnie dali plamę.

Mam prośbę,

szukam ekipy, kótra wybuduje dom od A do Z, ...

Witam Sąsiada.

Moja ekipa powoli kończy. (Umówiliśmy się na postawienie stanu surowego otwartego).

Hm jakieś tam zastrzeżenia mam.

Uciekli mi z budowy raz na 2 tygodnie i drugi raz na 3 tygodnie.

Musieli przekładać strop bo nie potrafili czytać projektu.

Okna wyższe o 7 cm od tych w projekcie

Za wysokie drzwi wejściowe.

Niedotrzymali terminu

Inne niedoróbki wyjdą pewnie póżniej - więc nie wiem czy chcesz taki namiar.

Witam,

może faktycznie jestem sąsiadem, bo też z Niemcza, tzn. w planach :)

A co do ekipy to przy takiej ocenie to może warto miec do nich namiar, ale po to by przypadkiem nie powierzyć im budowy domu :wink:

czyli dalej moja prośba jest aktualna, a czas ucieka....

Murowaniec

powodzenia

pozdrawiam

masz rację - u nas wieczyste uzytkowanie dokładnie o 1000zł wzrosło :o :o :o :evil: :evil: :evil: Chętnie przyłącze się do osób, które wiedza jak można zaprotestować...

Każdy dostał pisemną inforamcję, więc tylko pisemnie można się do tego ustosunkować. Przysługuje nam 30 dni, od otrzymania informacji, odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego. Dobrze by było, aby dołączyć do tego operat szacunkowy wykonany przez rzeczoznawcę (niektórzy musieli go zrobić, jak brali kredyt na budowę).

Przeważnie SKO przychyla się do odwołania i z tego co wiem, obniża opłatę o ok. 10%. Zawsze coś! Jeśli komuś nadal mało i uważa, że opłata jest za wysoka, może wnieść sprzeciw do Sądu.

To tyle. Chyba nic innego nie możemy zrobić??? ...

Pozdrawiam,

A.