Gorgio 19.12.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ja mam gola dzialke bez domu i nic do mnie jeszcze nie przyszlo, chociaz to niewielkie pocieszenie bo wiem i ze tak mnie to czeka I się nie mylisz. "Święty Mikołaj i do nas zapukał. Nie wiem ile płacił poprzedni właściciel. Mnie czeka 900 z kawałkiem za chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.12.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Gorgio , Marczysław , alex_ , dori , ampli , i inni z murowańca .!!!! Ile ta dzierżawa u Was wynosi w przeliczeniu na m2 (metr kwadratowy) oraz po jakim czasie dostaliście wyceny od wizyty rzeczoznawcy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 19.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ile ta dzierżawa u Was wynosi w przeliczeniu na m2 (metr kwadratowy) 907,77 / 1178 m2 =~ 7,707 zł/m2 oraz po jakim czasie dostaliście wyceny od wizyty rzeczoznawcy ? Pozdrawiam Tego nie wiem, przyszło awizo i po krzyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ampli 19.12.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam. Dokładnie wysokość wieczystej dzierżawy to 1% wartości rynkowej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ampli 19.12.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Gorgio , Marczysław , alex_ , dori , ampli , i inni z murowańca .!!!! Ile ta dzierżawa u Was wynosi w przeliczeniu na m2 (metr kwadratowy) oraz po jakim czasie dostaliście wyceny od wizyty rzeczoznawcy ? Pozdrawiam Ja otrzymałam szybko. Lekko ponad tydzień. Znajomi do 2 tygodni- szybko się uwijają w Gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.12.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ile ta dzierżawa u Was wynosi w przeliczeniu na m2 (metr kwadratowy) 907,77 / 1178 m2 =~ 7,707 zł/m2 . Chyba troszkę źle sformułowałem pytanie , powinno brzmieć troszkę inaczej -Jaka jest wartość waszej działki w przeliczeniu na m2 ? Czyli w Twoim przypadku Gorgio jest to 77,07zł/m2 Ciekawe kiedy ja dostanę ten mikołajkowy prezent i w jakiej wysokości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ampli 19.12.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 W sumie za m2 to jakieś 78 groszy. Niby nic. Ale razy metry działek to już coś. I tak chyba przyjęli do wszystkich działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 20.12.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 W sumie za m2 to jakieś 78 groszy. Niby nic. Ale razy metry działek to już coś. I tak chyba przyjęli do wszystkich działek. Mi też wychodzi taka kwota za m2. A Gacek niech wstawia przy liczeniu przecinki we właściwym miejscu, bo ludzi może przyprawić o zawał serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 20.12.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 W sumie za m2 to jakieś 78 groszy. Niby nic. Ale razy metry działek to już coś. I tak chyba przyjęli do wszystkich działek. Mi też wychodzi taka kwota za m2. A Gacek niech wstawia przy liczeniu przecinki we właściwym miejscu, bo ludzi może przyprawić o zawał serca Tam powyżej to ja się kopnąłem z przecinkiem (chyba trzeba przestać pić). Przepraszam powinno być ~ 0,77 zł Ale i tak wychodzi wartość waszej działki w przeliczeniu na m2 ? 77 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ampli 20.12.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam Wszyskich. Proponuję poczytać USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997r. o gospodarce nieruchomościami. Tak chyba od art.70 zaczyna się o naszej sytuacji. Wygląda na to, że niestety jesteśmy bez szans, aby od tego uciec. Widać Gmina ma prawo tak zmieniać podatek raz do roku. Pozostaje nam się tylko odwołać do SKO w Bydgoszczy. Szczerze wątpię czy to coś da. Sama będę się odowływać. Kiedy kupowałam ziemię w Murowańcu dokładnie pytałam jakie będą podatki za wieczyste użytkowanie gruntu. Miała to być kwota nieco wyższa od podatku jaki płacą właściciele ziem. INNI DZIRŻAWCY CZY WY TEŻ SIĘ ODWOŁUJECIE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 20.12.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a czy oprócz wieczystego płacicie jeszcze podatek od gruntów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 21.12.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Z uwagi na zbliżająca się krzątaninę świąteczną juz teraz składam życzenia: Wszystkim budującym czy też już mieszkającym życzę Wesołych i spokojnych Świąt a w Nowym Roku zdrowia do dalszych zmagań z budową lub jej wykończeniem. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/m/7/2/4/30520733_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 21.12.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Tak się zastanawiam co zrobić z wodą opadową z dachu. Gdzie ją odprowadzić. Teren mam gliniasty i wydaje mi się, że "niezdrowo" dla domu bedzię gdy ją spuszczę w glebę.Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? No i zaraz nasuwa się kolejne pytanie.Mam rów melioracyjny jakieś 15 m od mojej działki (za drogą)Czy odprowadzenie deszczówki z dachu do rowu melioracujnego jest zgodne z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.12.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.12.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Tak się zastanawiam co zrobić z wodą opadową z dachu. Gdzie ją odprowadzić. Teren mam gliniasty i wydaje mi się, że "niezdrowo" dla domu bedzię gdy ją spuszczę w glebę. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? No i zaraz nasuwa się kolejne pytanie. Mam rów melioracyjny jakieś 15 m od mojej działki (za drogą) Czy odprowadzenie deszczówki z dachu do rowu melioracujnego jest zgodne z prawem? Deszczówkę możesz gromadzić w jakimś zbiorniku... i wykorzystać ją później np. do podlewania ogródka... Ja tak właśnie planuję. Jeżeli chodzi o rów melioracyjny to sprawa może się okazać dość kłopotliwa. Znajomy nie dostał pozwolenia na spuszczanie deszczówki do takiego rowu. Ale kto mu tego zabronił i dlaczego tego niestety nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 21.12.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Cześć Macie kogoś kto ma doświadczenie w położeniu instalacji gazowej od lini płotu do ściany budynku? Rura plastikowa jakieś 5 metrów JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 21.12.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://images24.fotosik.pl/130/f0aa344e9e67b580.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.12.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Witam Wszyskich. Proponuję poczytać USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997r. o gospodarce nieruchomościami. Tak chyba od art.70 zaczyna się o naszej sytuacji. Wygląda na to, że niestety jesteśmy bez szans, aby od tego uciec. Widać Gmina ma prawo tak zmieniać podatek raz do roku. Pozostaje nam się tylko odwołać do SKO w Bydgoszczy. Szczerze wątpię czy to coś da. Sama będę się odowływać. Kiedy kupowałam ziemię w Murowańcu dokładnie pytałam jakie będą podatki za wieczyste użytkowanie gruntu. Miała to być kwota nieco wyższa od podatku jaki płacą właściciele ziem. INNI DZIRŻAWCY CZY WY TEŻ SIĘ ODWOŁUJECIE??? Kochani dorobiliśmy się może przez przypadek, ale wątku Murowaniec poza tym to jeśli chodzi o nas to: informację o wycenie przysłali do Bydgoszczy bez zachowania 7-dniowego okresu powiadomienia informację o podatku to do skrzynki w Murowańcu włożył niby jakiś goniec gminny, akurat nikogo nie zastał, ale to była jedna próba dostarczenia a na kwitku napisali że do odbioru dnia następnego w Urzędzie, oczywiście nie zdążyliśmy jeszcze tam dotrzeć i nie wiemy co jest napisane, ale jedno jest pewne, będziemy się odwoływać!!! o nie zachowanie tego 7-dniowego okresu powiadomienia przed wizytą rzeczoznawcy już wiemy że okolice Marczysławów to 77 zł/m2 a jak to jest gdzie indziej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.12.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Teraz troszkę o terminach: wycena była 22 listopada a informację o tym odebraliśmy 2 dniu 21 listopada (polecony z potwierdzeniem odbioru od gminy pamiętajcie) a 12 grudnia był już ten goniec Gorgio wiem że u Ciebie chwasty, ale czy to znaczy, że jak u nas chwastów mniej to ok, no właśnie nas też to jeszcze bardziej wkurza, bo to co na działce jest to jest nasza praca, nasz kredyt, a gmina nawet palcem nie ruszyła np. w sprawie przyłączy i jak będzie trzeba wybierzemy się do sądu ale uwaga od 2008 wchodzi ustawa o możliwości wykupienia użytkowania wieczystego na własność z 90% obniżkami (tylko dla niezamożnych) i teraz najciekawsze co to znaczy wg gminy niezamożny mieszkaniec?? odpowiedź nieco niżej :P 2500zł brutto na osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.12.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Tak się zastanawiam co zrobić z wodą opadową z dachu. Gdzie ją odprowadzić. Teren mam gliniasty i wydaje mi się, że "niezdrowo" dla domu bedzię gdy ją spuszczę w glebę. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? No i zaraz nasuwa się kolejne pytanie. Mam rów melioracyjny jakieś 15 m od mojej działki (za drogą) Czy odprowadzenie deszczówki z dachu do rowu melioracujnego jest zgodne z prawem? Deszczówkę możesz gromadzić w jakimś zbiorniku... i wykorzystać ją później np. do podlewania ogródka... Ja tak właśnie planuję. Jeżeli chodzi o rów melioracyjny to sprawa może się okazać dość kłopotliwa. Znajomy nie dostał pozwolenia na spuszczanie deszczówki do takiego rowu. Ale kto mu tego zabronił i dlaczego tego niestety nie pamietam ja mam w warunkach zabudowy to okreslone - co moge a czego nei moge robic z deszczowka. Gmina u mnie nie zezwala na gromadzenie deszczowki tylko na swobodne jej odplywanie do gruntu. Podejrzewam ze ma to zwiazek z obecnoscia w bliskim sasiedztwie jeziora - woda musi splywac do jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts