Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Własnie dostałem odmowną decyzję ze starostwa w sprawie budowy przydomowej oczyszczalni ścieków w Przyłękach. Wodę gruntową tez mam na głębokości 1,7m ale w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jest szambo. Jest jakaś szansa aby to obejśc?

Nam się to NIE udało. A nielegalnie nie chcieliśmy robić.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kero - dziwny ten urzednik - ale my tez mamy wrazenie ze zalezalo mu abysmy nie budowali sie na tej dzialce - owijal w bawelne, zwlekal z wydaniem warunkow i ogolnie robil nam pod gorke. A to ten sam urzednik i ta sama gmina. tyle ze my juz mielismy dzialke zakupiona - ciagle gadal: i co - naprawde chcecie sie tam Panstwo budowac :o

Gość OtoKero

A ja mam inne wrażenie mkkafe.

Sądzę (bo dlaczego nie?), że jemu zależało i to bardzo tylko tyle, że oczekiwał dodatkowych "papierów" niekoniecznie zielonych.

Urzędnik, u którego w kompetencjach leży wiedza na temat infrastruktury w gminie oraz plany rozwoju mówi, że on nie wie czy we wskazanym przeze mnie miejscu jest prąd, nie wie czy jest woda, nie wie czy jest kanalizacja choć ja to wiedziałem. On jeśliby miał tak ograniczoną pojemność mózgu, która rzeczywiście nie pozwala mu z pamięci wiedzieć co i jak to obok swojego biurka ma przepastną szafę z mapami terenu. No tylko tyle, że musiałby mieć wolę by dla mojej potrzeby ruszyć dupę. Ja mu ją ruszyłem ale nie będę tu opisywał jak choć po części opisywałem to w dzienniku, którego już nie prowadzę.

Hej, kochani... w temacie POŚ mam taką samą sytuację. Trzech moich najbliższych sąsiadów ma POŚ a ja dostałam sprzeciw ze starostwa. Plan obejmuje wszystkie 17 działek na moim terenie jest więc taki sam i dla mnie i dla tych trzech. Pisałam odwołanie ale nic to nie dało. Wręcz przeciwnie - dwa tygodnie po odwołaniu miałam najazd Panów z powiatowego insektoratu nadzoru czy jak tam ich zwał... Pisanie wniosku o zmianę planu zagosp. przestrz. jest bezsensu ponieważ po pierwsze jest czasochłonne (sprawa potrafi ciągnąć się kilka lat) i kasochłonne bo koszty ponosi ten, który wnosi o zmianę... Donosić na sąsiadów nie chciałam - znaczy się nie polazłam do starostwa mówiąc "a ten i tamten ma a ja nie... dlaczego" bo w końcu to, że nie dostali sprzeciwu musi wynikać z faktu, że ktoś w starostwie nie dopatrzył sprawy w czsie kiedy oni składali swoje zgłoszenia a w moim przypadku KTOŚ zapracował na premię :cry: Tak więc po 2 miesiącach walki z urzędnikami wkopaliśmy w glebę 9000l betonowe monstrum a teraz szukam NAJTAŃSZEGO SZAMBIARZA z okolic Tryszczyna.

Czy orientujecie się może gdzie w Bydgoszczy mogę zakupić elementy (płyta, okucia itp) do samodzielnego montażu szafy wnękowej (coś a'la komandor/senator). Oni przecież na pewno gdzieś się zaopatrują... tylko gdzie?

Komandor sprzedaje też osobno elementy, na ul. Łowickiej 42

Pozdrawiam

Witam

Niedługo będe miał położony dach :) teraz myśle o oknach jakie możecie mi polecić? I jaką firmę z naszego regionu byście mi polecili??

My kupowaliśmy w Stolmarze na Gdańskiej, jak chcesz to przysle Ci nr do przedstawiciela; mamy plastikowe w okleinie złoty dąb, nie było z nimi żadnego problemu, wszystko na czas, okna takie jak oczekiwaliśmy, tylko marketing trochę słaby :roll:

Nie mieli takiego okna jak chcieliśmy na wystawce i tak trochę kupiliśmy kota w worku. Ale ostatecznie produkt zgodny z oczekiwaniami, na plus powiem, że w Oknovidzie nie potrafili nam zrobić okna z łukiem 20cm, a Stolmar zrobił bez problemu.

okna widać na zdjęciach w albumie, jak chcesz to podejrzyj

pozdrawiam

E.

Czy orientujecie się może gdzie w Bydgoszczy mogę zakupić elementy (płyta, okucia itp) do samodzielnego montażu szafy wnękowej (coś a'la komandor/senator). Oni przecież na pewno gdzieś się zaopatrują... tylko gdzie?

Elementy można zakupić w Toporzysku, trasa Bydgoszcz- Toruń.

A w jakim celu ten projekt ma być?

Ja podłączałem się w październiku i nie musiałem żadnego projektu robić. Prąd docelowy zrobią za 2 lata, ale mam budowlany - bez projektu.

Właśnie stawiają skrzynki i będzie prąd docelowy. Ponoć do odbioru domu musi być ten projekt.

Kto i za ile to robi?

Aga ja mam od razu przylacze docelowe i od razu robilam projekt tego przylacza

placilam 1200 zl - na gotowo za wszystko: rowniez za zlozenie papierkow w Nakle. Naklo zwrocilo mi potem kwote z cennika - chyba bylo to 500 zl - tzn odjela mi to od faktury za przylacze po zakonczeniu - czyli jak juz postawila skrzynke. Wiec dodalam do interesu 700 zl.

Niestety pan elektryk ktory mi zrobil projekt - jak sie niedawno dowiedzialam - nie zyje :-? - wiec namiarow niestety nie podam

Elementy można zakupić w Toporzysku, trasa Bydgoszcz- Toruń.

Niestety nie znam dokaldnego adresu, ale jadąc do Torunia po prawej stronie.