Zukow 19.01.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 22 stycznia zaczyna się Budma w Poznaniu - 35 zł za wstęp Jak sądzicie czy warto się wybrać? 1 dzień urlopu - zdobyć trochę wiedzy czy lepiej podciągnąć prace na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos_kostek 19.01.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witam. Mam takie pytanko : czy nie został komuś z budowy 1 pustak kominowy Shidel żużlobetonowy pod rurę fi 180 mm bez wentylacji ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.01.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 piotrulex bo ja nie piszę nikomu o cenach jakie były 3, 2 lata temu lub rok temu. Teraz są inne (czytaj: wyższe). Bez sensu. Ale jakbyś chciał teraz sprzedać to pewnie byś wziął cenę z dnia dzisiejszego no wlasnie to tak samo jak ja wiec bez sensu, ze mnie posadzasz ze pisze cos czego Ty nie piszesz dla mnie tak samo jak dla Ciebie jest normalne ze niektore ceny w 2006 byly nawet 5-krotnie nizsze niz w szczycie 2007 jak pokazuje post chwile po moim w nadlesnictwie zaproponowano nie tlko mi stemple za niewielkie pieniadze moje niecale 2 zeta w maju 2007 z 2,5 kolezanki/kolegi to raczej porownywalna cena ja mialem transportu z 5-6 km i zalatwialem go sobie sam a nie przez nadlesnictwo jak robilismy styro to tez od nich kupoiwalem takie dlugie dragi do rusztowania za okolo 20 sztuk zaplacilem niecale 100 + transport chyba 40 dragi tak dlugie i grube ze z kazdego 4 stemple na luzaku by wyszly wiec wychodzi 80 stempli za 140 zeta 1 stempel = 1,75 papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 20.01.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 witam Pytanko dla tych co maja podłogówkę: jakiej firmy rurki pe-x zastosowaliście?Czy ktoś ma rurki TECE, albo słyszał opinie o nich, czy warto płacic te 6zł/m, czy to przesada?będę wdzieczna za kazda opiniepozdrawiam E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 20.01.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 dostalam dzisiaj kosztorys stan surowy otwarty 124 500moj domek tak jak w zalaczniku 107m2jak sie zapatrujecie na ten koszt?prosze o opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 21.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Mam już pozwolenie na budowę, umówionych na papierze murarzy na kwiecień czyli STARTUJĘ Jednak do szczęścia potrzeba mi kierownika budowy bo ten co miał być u mnie to zrezygnował a do innych jak dzwonię to wołają astronomiczne sumy - nawet 3500zł Proszę zatem WAS o pomoc. Dajcie mi jakiś namiar na sprawdzonego kierownika budowy którego rola nie kończy się na wpisach do zeszytu budowy i pracuje za ludzkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 21.01.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Poszukuję wykonawców do wykończeń. Podeślijcie mi namiary na Waszych wykonawców szczególnie na tych, którzy wg Was godni są polecenia: - Hydraulik z umiejętnością rozkładania instalacji centralnego odkurzacza, - Tynkarz - tynk raczej gipsowy, ale jeśli przekona mnie do innego ..., - Sufit podwieszany z G-K pod stropem drewnianym, - Posadzkarz - podłoga akumulacyjna, warstwa betonu na kablach grzejnych. Kable będą wcześniej położone dlatego umiejętność fruwania mile widziana Dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arajs 21.01.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 AAAAA jeszcze jedno pytanko do Was! Czy korzystaliscie z uslug dzwigu? chodzi o transport baraku z osowej gory do szubina.moze orientacyjne ceny moglibyscie mi podrzucic a z nimi numery tel. pozdrawiam (mam propozycje 200zl transport i 300 lub 400 dzwig) Dzwig kładł mi strop Filigran, generalnie strasznie ciężko znaleźć dźwig za przyzwoite pieniądze, zwykle liczą co najmniej godz. pracy plus dojazd jakieś 5 zł za km co daje jak nic kilka setek - 300 zł moim zdaniem normalna cena (co nie znaczy że odpowiednia). Stemple mam modrzewiowe dł. 2,5m będzie jakieś 100-140 szt. Oddam po 2zł, ale odbiór w Osielsku więc trochę daleko od Was. Pozdrawiam i życzę stoickiego spokoju na budowie. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 21.01.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja z kolei poszukuję stolarza, który wykonuje meble kuchenne oraz wewnętrzne drzwi drewniane. Była o tym kiedyś mowa, ale nie mogę znaleźć. Może macie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.01.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 A ja z Wami podzielę się taką informacją: w Art-Budzie na Towarowej to nie potrafią poradzić sobie z najprostszym zamówieniem a klienta naprawdę mają głęboko gdzieś. Niestety nie polecam tam zakupów. Także jak będziecie szukać drzwi - tam termin realizacji, pisemna deklaracja montażu - to dla nich naprawdę nic nieznaczący aspekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 21.01.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Masz rację Dori. My mieliśmy dostać drzwi po dwóch m-cach, niestety czekaliśmy trzy i pół m-ca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 21.01.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Odnośnie dobrego stolarza .....mogę polecić w Osielsku pana o nazwisku Marian Hiller na Słonecznej 9. Profesjonalne drzwi, okna, witryny drewniane. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 21.01.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Odnośnie kierownika budowy, to mam za 2k. Jednak niestety trzeba go trochę pilnować, bo bardzo mało czasu poświęca budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 21.01.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 witam Pytanko dla tych co maja podłogówkę: jakiej firmy rurki pe-x zastosowaliście? Czy ktoś ma rurki TECE, albo słyszał opinie o nich, czy warto płacic te 6zł/m, czy to przesada? będę wdzieczna za kazda opinie pozdrawiam E. Mam 2 km rurek Giacomini czyli tych trochę lepszych.Na tym NIE MOŻNA oszczędzać.Broń Boże chińśkie badziewie.Nie kupisz LCD 46 cali tylko 32 pewność materiału jest bezcenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 21.01.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja z kolei poszukuję stolarza, który wykonuje meble kuchenne oraz wewnętrzne drzwi drewniane. Była o tym kiedyś mowa, ale nie mogę znaleźć. Może macie jakieś namiary? Odnośnie drzwi wewnętrznych i schodów.Bezkonkurencyjna jest firma 'Żądło i synowie" z Chodzieży.Każdy kto mnie odiwedzi nie potrafi się tym drzwiom oprzeć.Piękne i dobrze zrobione za przywoitą cenę.W pełni profesjonalna firma.Zrobi co zechcecie.Adres można sobie wyguglać.Terminy 3 miesięczne ( wiem bo mój sąsiad wpadł w sidła uroku tych drzwi. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 21.01.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 po dwóch miesiącach nieobecności wracam na forum zamierzam wybudować maluteńki domek w Osielsku. działka przepisana już na mnie, w piatek odbieram wypis i wyrys, mapka "się robi", projekt prawie że wybrany, adaptacja ma być po małej znajomości... jak na razie jestem zielona ale z Waszą pomocą musi się udać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 21.01.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Odnośnie kierownika budowy, to mam za 2k. Jednak niestety trzeba go trochę pilnować, bo bardzo mało czasu poświęca budowie. Bym wolał takiego co się poświęca za 2k Może ktoś inny ma namiar na dobrego kierownika budowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 22.01.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Androżek, można prosić o zdjęcia tych pięknych drzwi? Ile one kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 22.01.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Androżek, można prosić o zdjęcia tych pięknych drzwi? Ile one kosztują? Dzwoniłam do nich. Drzwi, które mają na str. internetowej, sosnowe - 1400zł (z czteroma prostokątnymi przeszkleniami). Pan powiedział, że z Bydgoszczy niechętnie przyjąłby zamówienie, bo to za daleko. Osobiście, to chciałabym trochę taniej i mogłyby być surowe. Sama bym je wykończyła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.01.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Odnośnie dobrego stolarza ..... mogę polecić w Osielsku pana o nazwisku Marian Hiller na Słonecznej 9. Profesjonalne drzwi, okna, witryny drewniane. Polecam. Ja również jadąc kiedyś ulicamy Bydgoszczy zwróciłam uwagę na b. ładne drzwi wejściowe z górnym naświetlem. I tak przejeżdżając obok kolejny raz postanowiłam zatrzymać się i podpytać właściciela o nie. Otóż PAni właśnie powiedziała, że zostały zrobione przez stolarnię PAna Hillera w Osielsku. Miała jednak pewne problemy z ich osiadaniem i serwisem. Otóż musiała wzywać kiklakrotnie Pana Hillera, który jednak nigdy nie miał czasu i już nie był tak miły. Doszło do tego, że nie mogła wyjść z domu... bo nie mogła zamknąć drzwi i nie mogła się doprosić nikogo, żeby jej pomógł. Ale to było kilka lat temu. Problemy w końcu ustąpiły a drzwi są piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts