ZaKontyK 28.01.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dziękuję paniom, które odpowiedziały na moją prośbę a pozostałych bywalców tego forum pozwolę sobie jeszcze raz poprosić: Poszukuję wykonawców do wykończeń. Podeślijcie mi namiary na Waszych wykonawców szczególnie na tych, którzy wg Was godni są polecenia: - Hydraulik z umiejętnością rozkładania instalacji centralnego odkurzacza, - Tynkarz - tynk raczej gipsowy, ale jeśli przekona mnie do innego ..., - Sufit podwieszany z G-K pod stropem drewnianym, - Posadzkarz - podłoga akumulacyjna, warstwa betonu na kablach grzejnych. Kable będą wcześniej położone dlatego umiejętność fruwania mile widziana Dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.01.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dzięki za info w sprawie okien M&S , ja mam ofertę z Fordońskiej, mam nadzieję,ze tam serwis jest też ok Zastanawiam się nad oknami o parametrze u=0.6 (szyba 3x 4T/14Ar/4T + ciepła ramka)...w jednym pomieszczeniu będę miała 3 duże okna (2700x2300mm) więc obawiam się,że ciepełko będzie uciekać przez nie.Myślicie ,że te lepsze parametry mają naprawdę przełożenie na oszczędności w ogrzewaniu, czy to tylko chwyt reklamowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.01.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 oooo...i ja też dołączam się do prośby o namiary na dobrego hydraulika i elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.01.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 nie wiem gdzie jest granica rozsadku a gdzie zaczyna sie chwyt ale bylam w szoku jak sie niedawno dowiedzialam ze gaz ktorym wypelnione sa okna - w moim przypadku argonem - ulotni sie w przeciagu 5 lat Po kija mi ten gaz na 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 28.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 nie wiem gdzie jest granica rozsadku a gdzie zaczyna sie chwyt ale bylam w szoku jak sie niedawno dowiedzialam ze gaz ktorym wypelnione sa okna - w moim przypadku argonem - ulotni sie w przeciagu 5 lat Po kija mi ten gaz na 5 lat Ale masz przez 5 lat szyby z argonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.01.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Hej po długim, długim czasie Witam!!! co do okien to my wybralisamy okna z Intur KFS z mojej miejscowosci -szyby P4 z wszelkimi zabezpieczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 29.01.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 My też mamy M&S (kolor orzech) z polecenia Agi-żony Facia i z jakości jesteśmy bardzo zadowoleni.Dziękujemy.Czy możecie powiedzieć ile dzisiaj należy zapłacić (średnio) za położenie glazury i tarakoty, sufity podwieszane zwykłe i "udziwnione" i za położenie (wyszlifowanie) gładzi? I trochę z innej beczki.Czy ktoś miał doczynienia z firmą EBCO-Rekuperatory z ul. żwirki i Wigury z Torunia (montują tylko STORKAIR)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 29.01.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Niewiem na jakij firmy rynny sie zdecydowac. Ciesla poleca mi Planje z Cegpolu. Wiecie gdzie moge jeszcze je dostac w Bydgoszczy a moze cos innego mi jeszcze polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.01.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 My też mamy M&S (kolor orzech) z polecenia Agi-żony Facia i z jakości jesteśmy bardzo zadowoleni.Dziękujemy. Czy możecie powiedzieć ile dzisiaj należy zapłacić (średnio) za położenie glazury i tarakoty, sufity podwieszane zwykłe i "udziwnione" i za położenie (wyszlifowanie) gładzi? I trochę z innej beczki. Czy ktoś miał doczynienia z firmą EBCO-Rekuperatory z ul. żwirki i Wigury z Torunia (montują tylko STORKAIR)? glazura i terakota za m2-40 zł sufity podwieszane na stalażu- 30 zł za m2 gładż gipsowa ze szlifowaniem-15 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.01.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Hej! Moja znajoma chętnie sprzeda camping. Miał stanąć u jej brata na budowie jednak plany się zmieniły. Brat wyemigrował. Życie Camping jest w b.dobrym stanie, ściągnięty z zagranicy. Jak ktoś byłby zainteresowany - proszę pisać do mnie na priva - odpiszę i podam jej numer telefonu. Wszelkie szczegóły już można wtedy z nią omówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Niewiem na jakij firmy rynny sie zdecydowac. Ciesla poleca mi Planje z Cegpolu. Wiecie gdzie moge jeszcze je dostac w Bydgoszczy a moze cos innego mi jeszcze polecacie? nam polecono rynny Marley lub jakos podobnie - mowili marlej lecz moze jakos inaczej sie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 30.01.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 glazura i terakota za m2-40 zł I to jest raczej niska cena w bydgoszczy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 glazura i terakota za m2-40 zł I to jest raczej niska cena w bydgoszczy:( w Toruniu tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.01.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 hejka pewnie większość na mnie na krzyczy, ale trochę tematu Murowańca nasz protest na wzrost wieczystego użytkowania trafił do SKO, jest nadzieja poza tym można pisać wnioski o przekształcenie na własność, kwotę nawet gmina rozłoży na raty (ALE z odsetkami i wpisem w hipotekę) poza tym sołtys nie widzi potrzeby spotkania z mieszkańcami, bo temat wieczystego użytkowania dotyczy tylko kilka osób a przecież mało kto płaci podatki i tak gmina rzuciła się na sprawdzanie komu dowalić podatek i kto mieszka lub ma dom i nie płaci z tematów mniej budowlanych to w niedziele ksiądz będzie kolędował u tych u których nie był a by chcieli aby poświęcił mury :P , ale trzeba sie do niego zgłosić i umówić pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 30.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Niewiem na jakij firmy rynny sie zdecydowac. Ciesla poleca mi Planje z Cegpolu. Wiecie gdzie moge jeszcze je dostac w Bydgoszczy a moze cos innego mi jeszcze polecacie? Dachstal z Lisiego Ogona - przy obwodnicy.Rynny Lindab - bardzo ładne i solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 30.01.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Nasi sąsiedzi mają rynny Planja. Nasz cieśla też nas namawiał na nie, ale wg nas są zbyt płytkie. Zdecydowaliśmy się na rynny Marley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 30.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Nasi sąsiedzi mają rynny Planja. Nasz cieśla też nas namawiał na nie, ale wg nas są zbyt płytkie. Zdecydowaliśmy się na rynny Marley. mam również Marley'a i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klu 30.01.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 hejka pewnie większość na mnie na krzyczy, ale trochę tematu Murowańca nasz protest na wzrost wieczystego użytkowania trafił do SKO, jest nadzieja poza tym można pisać wnioski o przekształcenie na własność, kwotę nawet gmina rozłoży na raty (ALE z odsetkami i wpisem w hipotekę) poza tym sożłtys nie widzi potrzeby spotkania z mieszkańcami, bo temat wieczystego użytkowania dotyczy tylko kilka osób a przecież mało kto płaci podatki i tak gmina rzuciła się na sprawdzanie komu dowalić podatek i kto mieszka lub ma dom i nie płaci z tematów mniej budowlanych to w niedziele ksiądz będzie kolędował u tych u których nie był a by chcieli aby poświęcił mury :P , ale trzeba sie do niego zgłosić i umówić ja odebrałam pismo o zmianie opłaty za wieczyste uzytkowanie 15 stycznia dzwoniłam do Gminy wyciagnełam ustawe i zastanawiam sie co zrobic czy wogle odwoływac sie do SKO jezeli tylko 10% opuszcza a wykupic trzeba podobno te opłaty tez dolicza na poczet wykupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klu 30.01.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Mam pytanie odnośnie oplaty wieczystej Czy dostal już ktoś odp od SKO? czy sprawa jest do wygrania? a może wiecie od kiedy te wnioski na wykup można składać? zrobili zamieszanie i czytam te ustawy i nie wiem co zrobić a z tego co wiem jak kupowałam działke to prawie wszyscy nie mają własnosci proszę o odp jak coś już wiecie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 30.01.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 my mamy Marley - ale co moge powiedziec o rynnach uzywanych od 4 mies..chyba tylko tyle ze nei kapia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts