RobertEs 07.01.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 RobertES dzięki za odpowiedż !Już myślałam ,że mnie nikt nie dostrzeże:( Mam nadzieję,że ten , który wybierzemy faktycznie okaże się niedrogi bo z kasą to tak sobie.Ale jak nie spróbujemy to się nie dowiemy co nie? A może ktoś z "naszych stron" całkiem przypadkiem też buduje Age albo Słoneczko? Pozdrawiam! Cyla ... więcej o projekcie Sloneczko znajdziesz poniżej -> zobacz http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=3696&highlight=s%B3oneczko ... pewnie więcej mogą powiedzieć Ci, co juz ten dom budują pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 07.01.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 RobertEs Już to przeglądałam, ale miałam nadzieje , że może ktoś bliżej nas to buduje. A Ty co budujesz?Obejrzeliśmu już pewnie z 1000 projektów i im więcej oglądamy tym mniej wiemy. Szukamy czegos koło 115m2 ,taniego w budowie.A mój osobisty bzik to , coby miał wykusz a na nim śliczny balkonik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 07.01.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 RobertEs Już to przeglądałam, ale miałam nadzieje , że może ktoś bliżej nas to buduje. A Ty co budujesz?Obejrzeliśmu już pewnie z 1000 projektów i im więcej oglądamy tym mniej wiemy. Szukamy czegos koło 115m2 ,taniego w budowie.A mój osobisty bzik to , coby miał wykusz a na nim śliczny balkonik! Ja buduje M-137 wg projektu ... z wykuszem i balkonikiem, ale.... ja to zlikwidowalem... ze względu na koszty... i balkon moim zdaniem malo praktyczny i niepotrzebny (zastanawialem się do czego będzie mi potrzebny - mając duży taras za domem) ... ale wygląda fajnie... zalezy na czym ci zależy poniżej link do mojego projektu http://www.wlasny-dom.pl/materialy/r2_2003/m_137.swf a jeszcze niżej galeria i dotychczasowe efekty moich dzialan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.01.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Robert dziękuję bardzo za namiary na ekipę. cyla projekty bardzo ładne, ale ten balkon i wykusz tak tanio nie wyjdą. Robert dobrze radzi widziałaś projekty z http://www.boduch.pl (lub http://www.projektykatalogowe.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 08.01.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Robert dziękuję bardzo za namiary na ekipę. nie ma za co.... niedlugo bede mogl cos wiecej powiedziec o ekipie od dachu... uzupelnilem galerie o kilka fotek ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.01.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam wszystkich!! jestem w pilnej potrzebie na poniedziałek 16.01 potrzebuje przyczepe kempingowa na chyba min. 3 osoby dla ekipy przyczepa byla umowiona a koles w ostaniej chwili stwierdzil ze nie przyjedzie i to jeszcze ktos z muratora jesli macie jakies namiary to prosze o kontakt na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wszymilo 09.01.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam Forumowiczów ! Jakiś czas temu nabyliśmy z Malżonką dzialkę w Zlejwsi (trasa Torun - Bydzia) no i mamy zamiar postawić na tej dzialeczce (3500 m2) ten domek: Nasz projekcik Udalo nam się przebrnąć przez gąszcz urzędniczy i mamy pozwolenie na budowę. W zwiazku z tym, że pracuję w trybie, w jakim pracuje w grę wchodzi tylko tzw. generalne wykonawstwo + mój udzial przy wyborze materialów. Udalo mi się znaleźć odpowiedniego wykonawcę z odpowiednią renomą (polecany przez wiele osób). No i teraz zaczynają się schody, bo nasz umówiony wykonawca nie może pobudowac tego cuda ze względów zdrowotnych Czy moglibyśmy prosić o polecenie dobrej firmy (rejon Toruń - Bydgoszcz), której powierzylibyście realizację inwestycji w takim trybie (generalne wykonawstwo) ? Z gory dziękuję za pomoc, Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 09.01.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 TASIJA proszę przypomnij gdzie budujecie? Ładnie buduje ta ekipa, jak równiutko. Poprosze o namiary na tę ekipę. To nic że zajęci chociaż sobie porozmawiam. Cyba, że podasz ile sobie zażyczyli za wybudowanie Waszego DOMU Pozdrawiam Aga http://www.republika.pl/sorkawyspa/IMG_0629.jpg Sorry, że odpowiadam dopiero dzisiaj. To już fotka z 07 stycznia. Wysyłam Ci namiary ekipy na priva. U nas kończą teraz stawiać ściany zewn i wewn i kominy, od lutego do lipca są zarezerwowani na innej budowie. W lipcu wracają do nas na wykończeniówkę...aż skończą (pewnie do września) Trzeba się z nimi umawiać z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Budujemy się w Tryszczynie. Pustaki o grubości 30 cm SOLBET (400) Pozdrawiam TASIJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 09.01.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 No, no jestem pod wrażeniem, faktycznie wykonanie perfekcyjne Jeżeli prace będą postępować w tym tępie to ho ho ... ja taras będę robil na samym końcu ... pewnie prędzej będę mogl Was zaprosić do salonu ... jak na razie mam kominy do poprawki - moja ekipa zrobila za niskie - co się okazalo dopiero po postawieniu więźby i teraz ściągnąlem ekipę i korygują blędy A tu mróz zapowiadają Niebawem bede mial wiencowe Ja zawiozłam dzisiaj zbrojenie do wieńca...a mrozy wkrótce mają odpuścić, więc chyba razem będziemy lali ten wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 11.01.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 MOŻE ŚMIESZNE PYTANIE - NA RAZIE JESZCZE W BYDGOSZCZY ALE LADA MOMENT W ŁOCHOWICACH - I CO Z INTERNETEM??? JAKI DOSTAWCA??? - W NETII ODPOWIEDZIELI ŻE NA RAZIE NIE MAJĄ MOŻLIWOŚCI TECHNICZNYCH ( ALE CAŁY CZAS SIĘ ROZWIJAJĄ ) w tym roku TP planuje dużą rozbudowę sieci w Łochowicach więc jeżeli interesuje Cię ten operator to powinno być OK. A bliższą lokalizację domku możesz podać ? Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.01.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Mam prośbę do osób, które już wybudowały swoje domy lub budują (lub kończą budowy) o to czy mogą polecić DOBREGO Kierownika Budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastal 12.01.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam, Ciesze, sie, ze znalazlam ta grupe. W tym roku z mezem rozpoczynamy budowe domu w gminie Zlawies Wielka, we wsi Czarnowo (trasa Bdgoszcz-Torun). Na razie jeszcze nie mamy pozwolenia na budowe. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 13.01.2006 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Witam w naszej grupie. My też czekamy na pozwolenie na budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.01.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Hejo! Kto mi powe ile średnio kosztuje wykonanie adaptacji projektu.My mamy kłopot bo jeden architekt chce 600PLN a inny 1600. Ile Wy na to wydaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 15.01.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Cześć, Widzę, że od ponad trzech lat tu piszecie... nieźle, przeczytałem prawie wszystko i czas coś napisać od siebie... ziemia w Łochowie 800m2, ul. Topazowa. Dom AGA z Archipelagu, chyba "cyla" zastanawiała się nad nim. Nie znalazłem finału tych rozważań, ciekawe czy stoi właśnie AGA? Zresztą jeżeli ktoś z Was AGĘ budował lub buduje to chętnie się podzielę choćby zmianami, które wnosimy do projektu. Przy okazji ciekawe ile Was kosztuje/owała adaptacja bo mamy ceny od 1500 zł. do 3000 zł. i nic taniej chyba nie można znaleźć? Właśnie chcemy oddać projekt do adaptacji. Resztę papierów mamy (tak myślę ). Chcemy zacząć budować marzec/kwiecień i pierwsze starcie z wykonawcą za nami. 30 tys. zł. robocizna za stan surowy zamknięty (fundament, ściany wew./zew. strop teriva, dach razem z wykończeniem). Bez docieplenia, tynków, maszyn ciężkich, gruszek betonowych itd. To chyba trochę drogo. Jutro odbieramy następne dwie wyceny. Zobaczymy. Jeżeli znacie dobre ekipy to z góry dziękuję za informację. Kotłownia na paliwo stałe (eko-groszek, pelet). Oczyszczalnia z drenażem. Nie wiem co z zakupem materiałów budowlanych, polecacie BRUKOBUD z Łochowa, widziałem ARTBUD. Może jakieś inne propozycje? My z Kasią pracujemy w branży sanitarnej, grzewczej, więc jakbyście mieli kłopoty z wykonawcami, czy zechcecie zweryfikować ceny kotłów czy innych elementów ogrzewania czy wyposażenia łazienki piszcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 15.01.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Cześć Syfon8.Witamy! Aga jeszcze nie stoi, a do grupy podobnie jak Ty dołączyliśmy niedawno.Aga nie dość, że nie stoi, to nadal jeszcze nie mamy pewności, czy to właśnie ona ma stanąć na naszej działeczce. Wahamy się nad wyborem Agi, lub Słoneczka z Horyzontu.Ciekawi jesteśmy jakie zmiany wnieśliście do Agi i jaki koszt budowy wstępnie załozyliście. Robocizna 30 tys. za stan surowy, to nawet jak na warunki "okołobydgoskie" jest według nas gdzieś o połowe za wysoka. Szukaj więc dalej. Rozpiętość cenowa podobno jest straszna. My mieszkamy koło Żnina i mamy nadzieję, że budowa wyniesie nas troszeczkę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastal 15.01.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 My za adaptacje projektu placimy 1500 zl, ale bedzie to rowniez nasz inspektor nadzoru, a poza tym zalatwia nam uzgodnienia i papiery do pozwolenia, wiec byc moze dlatego nie jest tak drogoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 15.01.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 A od nas facety chciał 1600 za adaptacje i jeszcze 1500 za nadzór Szkoda gadać , szukamy dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 16.01.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ... myślałem, że 1600 za adaptację to nie tak dużo, 1500 to najniższa oferta jaką dostałem. Jeszcze dziś pobadam, napiszę co wyczaiłem... ... w temacie zmian do AGI to w sumie są one nie duże: - ściany BK+styropian zamiast SILKA+wełna, - podniesienie ścianki kolankowej o 1 bloczek, - brak daszku nad tarasem, plan jest na jakąś markizę rozwijaną. Sam daszek chyba zabierałby zbyt dużo słońca z salonu. Front domu jest od wschodu., - przesunięcie drzwi do dolnego WC z salonu na korytarz, - kominek obok komina, na ścianie, a nie przyległy do komina na środku pokoju. Polecam każdemu i wszędzie. - schody lane żelbetowe zamiast drewnianych. - reszta to pierdołki, miej jedno okno w garażu, przesunięcie drzwi wejściowych do kotłowni i garażu bliżej korytarza, inne jakieś pewnie Tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 16.01.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ...aha.... koszt budowy AGI zakładamy 150-180 tys. Chciałbym 150 Zastrzegam, że instalacje (materiały i robocizna) będziemy mieli naprawdę bardzo tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts