pyciu 28.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dziwnym trafem- mamy identyczny blat-rodzice nie chcieli konglo ani granitu (oczywiscie produkowany w Polsce). Identyczny! tyle, ze róznica w cena kosmiczna. Wydaje mi się, że włoskie sa modele a wykonwstwo -rodzime. No właśnie - pamiętasz jakie były różnice w cenach ? W tej chwili za blat z najtańszego konglomeratu liczą sobie ok 1200 pln za mb. Cena wydaje mi się kosmiczna. Może znacie namiary gdzie można sam blat zamówić w rozsądniejszej cenie ? Z tego co twierdzą w sklepie, to produkcja mebli odbywa się w 100% we włoszech... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 28.02.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostałem podobną ofertę, myśle ze jest okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 28.02.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Generalnie cena jest do brania. Szkoda tylko, że nic nie wiadomo o parametrach poszczególnych urządzeń a to ma najistotniejsze znaczenie dla poprawności inwestycji a nie sama cena. Mam nadzieję, ze Ty je znasz i uznajesz za właściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Za 50 tyś można mieć instalację z pompą ciepła. Tez tak planowałem z ekogroszkiem i wyszło mi podobnie około 34 tyś postanowiłem że za 50 tyś zrobię pompę ciepła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.02.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m mkkafe trudno to ujednolicić .... Zależy od materiału, jego gatunku, ilości, ilości grzejników, jaki piec, jaki wkład kominkowy - multum możliwości, kombinacji prawie tyle co w toto-lotku Powiem tylko, że my tę kwotę przekroczyliśmy i nawet nie wiem jeszcze o ile bo ciągle kończymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 nie chcialam Was zasypywac tymi szczegolami piec Galmet - ale bedzie zmiana bo gabarytowo sie nei zmiesci, kominek Lechma - tanszy niz od producenta ze strony - do plaszcza wklady sa drozsze niz zwykle - wiadomo - mocgrzejniki zwykle - do 20 pomieszczen ale my czesciowo chcemy dekoracyjne wiec tez czesciowa wymiana i doplata,-instalacja miedziano-pcv-zasobnik na wode - taki tam za 900 zl - napewno bedzie zmiana bo chce ocieplony termos ogolnie nie najwyzsza polka - powiedzmy usrednione urzadzenia dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Za 50 tyś można mieć instalację z pompą ciepła. Tez tak planowałem z ekogroszkiem i wyszło mi podobnie około 34 tyś postanowiłem że za 50 tyś zrobię pompę ciepła. Pozdrawiam na moim etapie - gdy mam juz wymurowane kominy za 10 tysiecy to byly by wyrzucone pieniadze. No i ja nie mam tych 18 tys dodatkowo ktore musialabym dolozyc - wiec uwazam ze roznica w cenie jest spora i nie rozwazam nawet pompy Budzet i tak napiety - takie 18 dla mnie oznaczaloby ze np nie mam posadzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 gdy mam juz wymurowane kominy za 10 tysiecy to byly by wyrzucone pieniadze Ja właśnie wywalam jeden komin drugi zostawiam pod kominek i 5 tyś pójdzie w błoto, lecz tak naprawdę nigdy z niego nie skorzystam a zawala mi miejsce w kotłowni która stanie się pralnią i jak również zawala mi miejsce w łazience u góry. Oczywiście że 18 tyś to nie jest mało ale.... . Ostatni gwizdek żeby podjąć taką decyzję, może się okazać że za kilka lat będzie kocioł do wymiany a w moim układzie gdy buduję na kredyt może mnie nie będzie stać na kupno nowego, więc wolę "dziadowskie ogrodzenie" a w domu mieć komfort. Ja Cię nie namawiam ale myślę że warto się zastanowić bo potem będzie za późno. piec Galmet - ale bedzie zmiana bo gabarytowo sie nei zmiesci, kocioł http://www.r-eco.pl/ ładnie się mieści gabarytowo jest drogi ale żeliwny i podobno e-liga. Taki mi się marzył ale jak widzisz marzenia się zmieniają . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 hehe - masz szczescie ze bedziesz mial jakiekolwiek ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 hehe - masz szczescie ze bedziesz mial jakiekolwiek ogrodzenie Ja mam działkę narożną i ogrodzenia od drogi mam ponad 60m a w sumie 115. Planowałem wydać około 30 tyś i to wcale nie aż taki full wypas. jak zrobię za 12 tyś to akurat będzie na pompę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ja mam do ogrodzenia lacznie 260 metrow biezacych - wiec daje sobie narazie spokoj piec fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 28.02.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Zdecydowanie odradzam Galmet.Nie najlepsze mają notowania jeśli idzie o zasobniki i wymienniki a piece to już dla nich eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dzieki Kero - u nas bedzie na 99 % taki jak ma Dori - stalmark - mamy podobne, male i nieustawne kotlownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 28.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Moge polecic dekarzy - odsylam do Cegpolu Elektryka Architekta od adaptacji Witam mkkafe, dziękuję za odzew i poproszę o w.w. namiary. Czy ja mogę się przypomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.02.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Robiliściew może już balustrady/barierki do schodów? Gdzie warto uderzyć? Chciałabym stalowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 28.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 U siebie jeśli idzie o schody wewnętrzne to wykonałem z rurek chromowanych. Mowa o moim a nie syna domu.Decyzja o takich a nie innych powstała z kilku powodów:1 Ciasna klatka schodowa - nie zabierają miejsca niemal zupełnie. 2 Ciemna klatka schodowa - nie zabierają światła zupełnie, dodają jasności.3 Koszty - drewniane barierki czy jakiekolwiek inne ale estetyczne nie będą tańsze.4 Efekt - nie spotykane, jak dotąd nie widziałem takich nigdzie.5 Wykonanie - samodzielnie (wespół z synem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 28.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Moge polecic dekarzy - odsylam do Cegpolu Elektryka Architekta od adaptacji Witam mkkafe, dziękuję za odzew i poproszę o w.w. namiary. Czy ja mogę się przypomnieć Ślicznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 bardzo prosze Dori - ja bede zamawiala razem ze schodami - wiec moze szukaj u schodziarzy - ale sprawdzonych namiarow nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 28.02.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Robiliściew może już balustrady/barierki do schodów? Gdzie warto uderzyć? Chciałabym stalowe... To ja polecam mojego "schodziarza": http://www.balustrady-metalik.pl Specjalizują się właśnie w metalowych. Realizują też w Bydgoszczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts