dakota 13.03.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A sam szukam dobrego tartaku do wykonania więźby. Polecam tartak w Solcu Kujawskim. Namiary podałem na priv. Minus taki, że impregnują ręcznie, ale można więźbę przewieźć gdzie indziej zaimpregnować. Polecam tartak w Lulkowie o, to sprawdzę, bo to mój kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 13.03.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 dakota - ja szukalam swego czasu bloczkow B-20 - tak jak mialam w projekcie - mialam problem, bo wiekszosc bloczkow byla B-10 max B-15B-20 kupilam w firmie Koma - o jakosc wypowiedzieli sie budowlancy i kierownik - byla zadowalajaca Zwracam sie z pytaniem: ktora hurtownia w Bydgoszczy - chodzi o art instalacyjno-wod-kan-grzewcze ma fajne ceny?? Chcialabym kupic wszystko w jednej hurtowni i dostac dobra cene - mam do pobrania materialu za ok 30 tys, kto chetnie wspolpracuje i udziela rabatow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 13.03.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 dakota - ja szukalam swego czasu bloczkow B-20 - tak jak mialam w projekcie - mialam problem, bo wiekszosc bloczkow byla B-10 max B-15 B-20 kupilam w firmie Koma - o jakosc wypowiedzieli sie budowlancy i kierownik - byla zadowalajaca w projekcie mam B15, tylko z zaufaniem u mnie krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 13.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 dakota - to przed zamowieniem pytasz czy wystawia certyfikat na B-20 i jak nie kreca - pozostaje zaufacjakosc bloczkow tez mozna sprawdzic zamawiajac je "luzem" i wykipowac je zamiast wyladowac na paletach - jak beda cale - to sa dobrej jakosci - choc u mnie rozladowywali je murarze - wiec metody nei sprawdzalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 13.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 dakota - to przed zamowieniem pytasz czy wystawia certyfikat na B-20 i jak nie kreca - pozostaje zaufac jakosc bloczkow tez mozna sprawdzic zamawiajac je "luzem" i wykipowac je zamiast wyladowac na paletach - jak beda cale - to sa dobrej jakosci - choc u mnie rozladowywali je murarze - wiec metody nei sprawdzalam tylko wtedy już będzie po jabłkach, będę miała zapłacone marnej jakości bloczki i zgryz czy kupić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 13.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 no - z finansowego punktu widzenia - takale w mysl zasady ze fundament to podstawa - uchroni Cie to przed postawieniem na tych bloczkach domunic wiecej nie potrafie doradzicnajlepiej po prostu kupic w dobrej betoniarni - ja np nigdy nie zawiodlam sie na betonie z Thomasa - choc oni chyba bloczkow nie robia...ale beton towarowy bralam z 3 betoniarni i ta nie ma wg mnie sobie rownych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy. Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 14.03.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Zwracam sie z pytaniem: ktora hurtownia w Bydgoszczy - chodzi o art instalacyjno-wod-kan-grzewcze ma fajne ceny?? Chcialabym kupic wszystko w jednej hurtowni i dostac dobra cene - mam do pobrania materialu za ok 30 tys, kto chetnie wspolpracuje i udziela rabatow?? mkkafe zazwyczaj Ty jako inwestor nie będziesz miała takich upustów jak instalator współpracujący z hurtowniami. Nasz instalator również - jako, ze był to nasz znajomy - miał dla nas dobrą ofertę. Minusem było to, że nie mieliśmy faktutr na siebie, bo on nie jest z branży, jest raczej hobbystą Więc naprawdę te kilka czy kilkanaście procent upustu, które oferuje hurtownia inwestorowi - to po prostu drobne w porównaniu z tym co otrzymuje instalator - a to czy podzieli się z Tobą tymi upustami czy zatrzyma sobie - to już pełna dowolność Zresztą nie chodzi tylko o wod-kan-co... My mieliśmy sprzęt z BIMS-u (Bims Plus). Zresztą tam mogą się zaopatrywać tylko firmy, instalatorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 14.03.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Czy ktoś brał beton lub bloczki fundamentowe lub cokolwiek z wytwórni "AGRAM" w Łubiance (gmina Zławieś Wielka). Mają sympatyczną cenę bloczka fundamentowego, ale nie wiem jak z jakością. Bloczki są z betonu B15, wibroprasowane. Wystarczająco, czy powinny być z B20, myślał ktoś kiedyś na ten temat? No i szerokość mają 24, a w projekcie są 25, ale to podobno (?) nie problem. Ja brałem bloczki z Łubianki, ale firma nazywała się AGMAR. Jakość bez zastrzeżeń. Dom stoi i nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 14.03.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 dori - niezupelnie jest tak jak piszesz bo jezeli ja w mailu pisze ze zasobnik na wode cos takiego - i podaje linka do strony producenta gdzie cena jest 1720 ( a zazwyczaj od tej ceny jest mozliwy upust) a hurtownia na bezczela w wycenie pisze mi ze ten zasobnik u nich bedzie kosztowal 1900 ......albo za "geberita" kaze zaplacic 850 zl a w necie widze cene 599 ....i tak na co trzeciej rzeczy z listy (a lista ma 171 pozycji) doplacam ok 100 zl...a ile jest rzeczy ktorych nie mam zamiaru sprawdzac bo sa to kolanka, zlaczki itp....i to sa ceny po "znajomosci" z hurtowni znajomej instalatorowi, choc faktura idzie na mnie z drugiej firmy gdzie faktura idzie na firme upusty sa fajne i cenowo wychodzi o kika tys mniej, tylko gosc mi sie jako fachowiec nie za bardzo widzi Moze krzyzowke zastosuje dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 14.03.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 ... albo za "geberita" kaze zaplacic 850 zl a w necie widze cene 599 ....i tak na co trzeciej rzeczy z listy Ja miałem podobnie. Ceny "hurtowe" mocno odbiegały od internetowych. I skończyło się u mnie na indywidualnych zakupach materiałów - oczywiście nie wszystko się dało - i rozliczeniu tylko robocizny. Wyszło sporo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 14.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Czy ktoś brał beton lub bloczki fundamentowe lub cokolwiek z wytwórni "AGRAM" w Łubiance (gmina Zławieś Wielka). Mają sympatyczną cenę bloczka fundamentowego, ale nie wiem jak z jakością. Bloczki są z betonu B15, wibroprasowane. Wystarczająco, czy powinny być z B20, myślał ktoś kiedyś na ten temat? No i szerokość mają 24, a w projekcie są 25, ale to podobno (?) nie problem. Ja brałem bloczki z Łubianki, ale firma nazywała się AGMAR. Jakość bez zastrzeżeń. Dom stoi i nie pęka. I dalej tak się nazywa Zmyliła mnie wyszukiwarka, która znajduje w obu wersjach To dobrze, że nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.03.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No to czeka mnie telefon do nich. Czy mam zaplacic poprostu sume ktora co roku byla placona? Nie ma co dzwonić, tylko płacić tak jak było. Rozsyłali do tych do których robili wycenę, niektórym naszym sąsiadom się w tym roku upiekło bo np. mieli wycenę rok wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 14.03.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 CześćSzukam jakiegoś kontaktu na ziemię urodzajną ale nie taki tłusty czarnoziem tylko ziemię. Oczywiście interesuje mnie towar w jakiejś przyzwoitej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 14.03.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 200 zł za 14 ton piasku to dobra cena? bo się jeszcze nie orientuję w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 14.03.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 płaciłem 200 za wywrotkę - normalna cena, ani drogo, ani tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 14.03.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Czy ktoś brał beton lub bloczki fundamentowe lub cokolwiek z wytwórni "AGRAM" w Łubiance (gmina Zławieś Wielka). Mają sympatyczną cenę bloczka fundamentowego, ale nie wiem jak z jakością. Bloczki są z betonu B15, wibroprasowane. Wystarczająco, czy powinny być z B20, myślał ktoś kiedyś na ten temat? No i szerokość mają 24, a w projekcie są 25, ale to podobno (?) nie problem. Jezeli chodzi o firme Agmar ul Samorzadowa 3 polecam jak narazie biore od nich wszystko bloczki wygladaja tak jak na zdjeciu http://images31.fotosik.pl/178/27299da5b0f865e1.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 14.03.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 A sam szukam dobrego tartaku do wykonania więźby. Polecam tartak w Solcu Kujawskim. Namiary podałem na priv. Minus taki, że impregnują ręcznie, ale można więźbę przewieźć gdzie indziej zaimpregnować. Polecam tartak w Lulkowie o, to sprawdzę, bo to mój kierunek Jak twoj kierunek to jest jeszcze tartak w Brąchnowie 860zl netto z impregnacja w necie go nie znajdziesz ale jak co to mam tel do wlasciciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 14.03.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No i wyjasnilo sie czemu nie dostalam listu od gminy z platnoscia za dzierzawe. Nie bylam wcale zapisana jako wlascicielka dzialki Pamietam jak po akcie notar. poszlam do urzedu ale mnie odeslali ze nie trzeba ze notariusz ich powiadomi. I co? I figa W kazdym razie bardzo mila pani powiedziala ze nic sie nie stalo, ze ustawa cos sie zmienila i to nie moja wina. I niedlugo dostane "upragniony list". Zaczelam sie bac o kwote Coz, nawet mnie to wszytski nie zaskoczylo, tak bywa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 14.03.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Sławas, dziękuję za piękne zdjęcie bloczków Fajne są Chyba pojadę i kupię Mogą być o szerokości 24, jeśli w projekcie jest 25? mkkafe - sprawdziłam w "Thomasie" - bloczków nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts