mkkafe 14.03.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 dakota - ja tez mialam jakies inne wymiary niz w projekcie, juz nei pamietam - ale co telefon to sie dziwili ze takie bloczki potrzebuje. kupilam standard poniewaz jestem zadowolona - wiec polecam - kupilam welne skalna rockwool poprzez allegro z hurtowni z Katowic - wszystko sprawnie i taniej niz u regionlnych sprzedawcow - przynamniej ja taniej w Bydgoszczy nie znalazlam. Co prawda jeszcze czekam na fakture vat - zaplacilam na podstawie pro formy - ale licze ze przysla - wiec polecam http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=311417678 slawas - tylko brzydko leza na golej ziemi - nie obraz sie - ale od razu mi sie w oczy rzucilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Podrzućcie, proszę, namiary na fachowca od gipsowo-kartonowych sufitów podwieszanych do stropu drewnianianego (sufit prosty, bez udziwnień) Swoich partaczy nie polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 hejka słuchajcie mam pytanko, czy wiecie co się wczoraj działo na drodze do Poznania, pozdr Aga Faciowa jedziesz troszkę dalej coś u Was się działo, że taki korek a na krzyżówce policja?? Przez 2 tygodnie nie miałam internetu, więc odpowiadam dopiero teraz. Na mostku tym pierwszym zderzyły się 4 samochody. My do domu jechaliśmy przez Murowaniec i Łochowo. Ale jak zobaczyłam TIRy w lesie to byłam w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Czytam tak o studniach. Chciałem sobie zrobić studnię, taką małą tylko na potrzeby podlewania ogródka. Ktoś polecił mi nawet, aby wykopać ją w garażu lub tuż obok, tak aby nie trzeba było demontować na zimę hydroforu w obawie przed mrozami i zamontować go "pod dachem". Nie miałem jednak pojęcia, że trzeba to zgłaszać. Czy na taką studnię potrzebne jest pozwolenie ze starostwa? My mamy studnię od chwili rozpoczęcia budowy. Woda jest na 18 metrach. Nic nikomu nie zgłaszaliśmy i nie mamy takiego zamiaru. Woda ze studni jest o 100 % lepsza od tej z Wodociągów. I jeszcze jedno pytanie do forumowiczów. Powoli przymierzam się do kupna kominka. Chcę nim dogrzewać dom, jedni radzą płaszcz wodny, inni tylko nawiew ciepłego powietrza. Niestety rozbieżnośc zarówno opinii jak i cen jest niesamowita. Czy możecie mi powiedzieć jaka jest mniej więcej realna różnica w cenie i w zaletach (cechach) tych obu rozwiązań. My mamy kominek z płaszczem wodnym i wspomagająco piec elektryczny (dopiero od 3 tygodni nas wspomaga ). Jak do tej pory kominek nam się sprawdził. Jednak zima była bardzo łagodna. A jak było -10/-12 w nocy to mąż musiał wstawać w nocy (bo nie było jeszcze pieca elektrycznego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam, po krótkiej przerwie, czy ktoś ma może namiary na projektanta wnętrz - sprawdzonego? Jeśli tak to bardzo proszę o namiary na pw. I jeszcze jedno pytanko, jakie okienka PVC polecacie? Projektanta nie miałam Okna PCV - dużo osób wypowiadało się już na ten temat. Ja mam z M & S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jeśli kominek z płaszczem to także "szybkie" ogrzanie mieszkania nie wchodzi w grę. Więc nie koszty powinny decydować a nasze potrzeby jakie sobie stawiamy. Ponadto czytałem opinie, że nawiew działa trochę jak "farelka" - jak się rozpali to momentalnie jest ciepło, ale jak w kominku wygaśnie, temparatura spada tez szybko. W przypadku płaszcza grzejniki nagrzewaja się dłużej, ale tez utrzymuja znacznie dłużej temperaturę. OtoKero kominek z PW potrafi rozgrzać grzejniki w ciągu 5-10 minut. O wiele gorzej jest z podłogówką. Jeżeli chodzi Majcher o te grzejniki to najdłużej trzymają ciepło grzejniki łazienkowe/drabinkowe (nie wiem z jakiego materiału są zrobione ale kojarzą mi się z grzejnikami zeliwnymi). Natomiast grzejniki w pokojach stygną b. szybko. Więc to też jest zła teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ktoś już napisał, że podłogówka "akumuluje" ciepło i następnie długo je oddaje - i na to liczę. Jeśli kominek w nocy zgaśnie to załączy się gaz i do rana zrobi się w miarę ciepło Podłogówka akumuluje ciepło to fakt. Ale potrafi się nagrzewać nawet kilka godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Fakt... moi fachmeni czekali z murowaniem jakieś dwa tygodnie i to latem... Moi też 2 tygodnie czekali, też latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 14.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 dakota - ja tez mialam jakies inne wymiary niz w projekcie, juz nei pamietam - ale co telefon to sie dziwili ze takie bloczki potrzebuje. kupilam standard poniewaz jestem zadowolona - wiec polecam - kupilam welne skalna rockwool poprzez allegro z hurtowni z Katowic - wszystko sprawnie i taniej niz u regionlnych sprzedawcow - przynamniej ja taniej w Bydgoszczy nie znalazlam. Co prawda jeszcze czekam na fakture vat - zaplacilam na podstawie pro formy - ale licze ze przysla - wiec polecam http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=311417678 slawas - tylko brzydko leza na golej ziemi - nie obraz sie - ale od razu mi sie w oczy rzucilo zdjecie to juz historia z zeszlego roku zostaly przywiezione bezposrednio do murowania fundamentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 O rany sama ze sobą piszę Widać, że mnie tu dawno nie było. PS. Agniha - nie odważyłabym się zostawiać na noc kominka rozpalonego na maksa. Ani jak wyjeżdzamy do pracy. Nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 O rany sama ze sobą piszę Widać, że mnie tu dawno nie było. PS. Agniha - nie odważyłabym się zostawiać na noc kominka rozpalonego na maksa. Ani jak wyjeżdzamy do pracy. Nigdy. my palimy wieczorem i jak jedziemy do pracy normalnie tak jak w dzień i nic się nie dzieje. tylko trzeba mieć dobrze zrobioną instalację. jak się woda zagotuje to wyleci do kanalizy a duża temperatura nie zaszkodzi rurkom bo mamy zintegrowany wymiennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 14.03.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 O rany sama ze sobą piszę Choroba sieroca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 15.03.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam A ja dla odmiany poszukuję producentów schodów drewnianych. Wiem, że niektórzy mają to już za sobą i może podzielą się wiedzą Aha i polecam bardzo tartak w Opławcu. Więźba impregnowana ciśnieniowo, termin co do dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dosia1 15.03.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam,mogę polecić firmę "świat drewna ", Bydgoszcz ul.Podolska.Mają własną stronę internet.Wykonali u mnie schody drewniane jesion barwiony na merbau-rewelacja.Świetny kontakt z wykonawcą.Otrzymałam ich z polecenia i ,jako zadowolony inwestor,polecam innym.Warto.pozdrawiamdosia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 15.03.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam, mogę polecić firmę "świat drewna ", Bydgoszcz ul.Podolska.Mają własną stronę internet.Wykonali u mnie schody drewniane jesion barwiony na merbau-rewelacja.Świetny kontakt z wykonawcą.Otrzymałam ich z polecenia i ,jako zadowolony inwestor,polecam innym.Warto. pozdrawiam dosia1 Lecę sobie zapisać "na zaś" Kupiłam bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 15.03.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam, mogę polecić firmę "świat drewna ", Bydgoszcz ul.Podolska.Mają własną stronę internet.Wykonali u mnie schody drewniane jesion barwiony na merbau-rewelacja.Świetny kontakt z wykonawcą.Otrzymałam ich z polecenia i ,jako zadowolony inwestor,polecam innym.Warto. pozdrawiam dosia1 Dzięki wielkie Ja też właśnie chcę mieć barwione na merbau. Dużo drożej wychodzi z takim barwieniem ? No i jak z terminami ? Dotrzymują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 16.03.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 pamiętajcie tylko że schody powinny być robione na samym końcu. ciężko jest je zabezpieczyć przed uszkodzeniem. z tego co wiem to porządni wykonawcy schodów sami mówią że montaż jest jak już wszystkie ekipy "zejdą" z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 16.03.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam Wszystkich czy miał ktoś do czynienia z energetyką mój problem ma się następująco Czekałem na postawienie skrzynki elektrycznej postawili tylko, że przed wjazdem do garażu skrzynkę o długości 1,20m . Odrazu zainterweniowałem, mówili że poprawią i postawia mniejszą . Skrzynka składa się z trzech części 1 część to skrzynka przyłączeniowa ,2 część to skrzynka na licznik , 3 część to skrzynka na licznik sąsiada i wszystko to postawiono na moim terenie . czy ktoś miał podobny problem?.Jak go rozwiązać, jak energetyka jednak zostawi te przyłącze tak jak jest teraz co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 16.03.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witajcie Szukam namiary na projektanta wnetrzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 16.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam Wszystkich czy miał ktoś do czynienia z energetyką mój problem ma się następująco Czekałem na postawienie skrzynki elektrycznej postawili tylko, że przed wjazdem do garażu skrzynkę o długości 1,20m . Odrazu zainterweniowałem, mówili że poprawią i postawia mniejszą . Skrzynka składa się z trzech części 1 część to skrzynka przyłączeniowa ,2 część to skrzynka na licznik , 3 część to skrzynka na licznik sąsiada i wszystko to postawiono na moim terenie . czy ktoś miał podobny problem?.Jak go rozwiązać, jak energetyka jednak zostawi te przyłącze tak jak jest teraz co robić mniejszej to może i nie postawią ale powinni ją usadowić na granicy działki twojej i sąsiada. pozostaje tylko pisanie pism bo na telefon nic nie załatwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts