Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Mamy kominek z PW firmy LECHMA. Faktycznie szyba szybko się brudzi. A nam się nie chce jej myc :p

Gdzie można kupic / zamówic / obejrzec fajne ogrodzenia posesyjne. Murki, furtki, przęsła i inne tym podobne???

hej agus:) my tez powoli dochodzimy do murków i ogrodzenia. Nie jest wesolo:(

w reklamie ulicznej widzialam przesla w castoramie chyba...po 198 zl za sztuke wygladajacego jak kute :roll:

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja z uderzam do Was z tematem dzrwi zewnętrznych- solidnych, ładnych i niedrogich moze ktos juz przerabial ten watek- i jakies namiary poda

Solidne i ładne są drewniane firmy AFB z Krakowa. Może ktoś wie gdzie je kupić, tak abym mógł dopisać, że są niedrogie.

Drzwi AFB kupisz na Inowrocławskiej w Carpenterze. Faktycznie są solidne, ładne i z dobrej klejonki ale .... cena :(((( Korzystniej wychodzi Kurek i pomimo negatywnych opinii ludzi z Carpentera są także całkiem dobre (wiem ze swojego i znajomych doświadczenia). Co prawda AFB wypełnia drzwi pianką a Kurek styropianem ale nie jest to powód do płacenia 2x większej kaski za drzwi.

to ja dopowiem na temat drzwi AFB - na stronie jest cennik i ceny wcale nei sa az takie :o 3,5-4 tys za drzwi zewnetrzne to chyba standard. Ja napewno kupie te drzwi - dzwonilam juz kiedys do Krakowa i pan zaproponowal zamowienie indywidualne - z montazem i dostawa z cenie plus 200 zl - tlumaczyl to tym ze i tak jezdza po calym kraju i woza drzwi do dystrybutorow - wiec przyada i zamontuja. i pominiemy w ten sposob prowize posrednika :wink:

a ja z uderzam do Was z tematem dzrwi zewnętrznych- solidnych, ładnych i niedrogich moze ktos juz przerabial ten watek- i jakies namiary poda

Solidne i ładne są drewniane firmy AFB z Krakowa. Może ktoś wie gdzie je kupić, tak abym mógł dopisać, że są niedrogie.

Posiadam te drzwi bo firma AFB ma nowoczesne wzornictwo - cena rok temu zamknęła się w ok. 4400 zł.Kupowałem w sklepie - wieżowiec Rometu na Fordońskiej.Drzwi ciepłe,dobrze zrobione ale instalatarowi trzeba patrzeć na ręce zwłaszcza poziomy - samemu trzeba kontrolować wasserwagą dla pewnosci.

TORUŃ i okolice

Kolega z ktorym pracowalem od dawna od 1 kwietnia nie pracuje juz w naszej firmie i zaklada wlasna dzialalnosc

Jest swietny w tematach szeroko pojetej elektryki czyli:

prad, tv, alarm, telefon, internet, jakies tam sterowania, przemyslane inteligentne budynki - u nas w firmie zreszta przez jakies 9 lat sie tym zajmowal majac dostep do najnowszych osiagniec techniki

U nas ustawial alarm - moj ojciec jest elektrykiem

Dzieki niemu alarm wyszedl nas taniej i jest bardziej pewny

Jak ktos zainteresowany nawet niezobowiazujaca rozmowa, spotkaniem czy wycena to prosze na priv a chetnie udostepnie numer - POLECAM naprawde z czystym sumieniem

Ja jeszcze jeśli pozwolicie wrócę do tematu kominka.(...)

- kurtyna powietrzna to mit. Mam Arysto i może nie jest to najwyższych lotów ale jego kurtyna powietrzna to raczej niedziałający wynalazek.

Robiąc rozeznanie wśród wkładów temat kurtyny bardzo często pojawiał się w ustach sprzedawców. Oczywiście wszyscy twierdzą, że ich nie będzie się tak mocno brudził jak u konkurencji, ale trzeba brać na to poprawkę. Z uwagi na tą kurtynę zmieniłem pierwotny zamysł zakupu Varii (spartherm) na włoski Forma98 (MCZ). Różnica jest taka, że kurtyna w znakomitej większości wkładów to nawiew punktowy, najczęściej na środku szyby. W tym MCZie kurtyna jest po całej szerokości szyby.

W tym tygodniu będę miał okazję przetestować - dam znać, czy to kolejny mit czy jednak nie.

ps.

A i tak trzeba uważać czym się pali.

Czy znacie może kogoś od budowy zewnętrzego kominka?

Pozdrawiam

Ps. Przejeżdżałam dizisaj przez wieś i Murowaniec był zadymiony, wiecie może co się paliło?

niestety nie wiadomo ale straż pożarną widzieliśmy

z tych optymistyczniejszych to są już bociany w gnieździe na Szubińskiej

czyli w tym roku mikroklimmat Murowańca będzie ok i może małe dzidzie się pojawią :p :P :p