Graczyk 03.04.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Poszukuję kogoś kto sam naciągał siatkę ogrodzeniową ale nie taką plecioną ale zgrzewaną i mógłby mi pożyczyć narzędzia do jej naciągania i zapinania.Kombinerki i grzebień w Castoramie kosztują około 110 zł. i na 12m.b. siatki niechciałbym tyle inwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.04.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 5000 za gaz to jakaś pomyłka no chyba ze to gaz z butli i to kwota za sezon. Propan -DRAGONGAZ ,5000zł za dwa miesiące jestem świadkiem -prawie cały zbiornik...wiem bo odczułam na własnej skórze w drugi dzień swiąt jak skończyła się butla Wydaję mi się,że to wina dachu i napewno pieca, dom był kupiony od developera więc wiadomo,że nie dał on drogich urządzeń ....a wracając do tematu pieca na paliwo stałe w połączeniu z gazem to może wicecie czy są jakieś wymogi dotyczące pomieszczenia? Ja mam dość małą kotłownię 6,4m.Nie wiem czy na takiej powierzchni gaz może współdziałać z ogniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 03.04.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 5000 za gaz to jakaś pomyłka no chyba ze to gaz z butli i to kwota za sezon. Propan -DRAGONGAZ ,5000zł za dwa miesiące jestem świadkiem -prawie cały zbiornik...wiem bo odczułam na własnej skórze w drugi dzień swiąt jak skończyła się butla Wydaję mi się,że to wina dachu i napewno pieca, dom był kupiony od developera więc wiadomo,że nie dał on drogich urządzeń ....a wracając do tematu pieca na paliwo stałe w połączeniu z gazem to może wicecie czy są jakieś wymogi dotyczące pomieszczenia? Ja mam dość małą kotłownię 6,4m.Nie wiem czy na takiej powierzchni gaz może współdziałać z ogniem? Co do dewelopera to nie wypowiadam się natomiast kotłownia wydaje się być oki jeśli będą zachowane wszystkie wymogi kominowo-wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 03.04.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Propan -DRAGONGAZ ,5000zł za dwa miesiące jestem świadkiem -prawie cały zbiornik... Ta kwota jest odpowiednia na cały rok o ile masz kuchenke gazową w kuchni. Coś jest nie tak - i trzeba koniecznie coś zrobić. Albo oszukał Was dostawca gazu, albo deweloper. Jeśli deweloper na ociepleniu - a konkretnie jego braku - to wyglada jakby nie było nigdzie (oni na dachu, ani na podłodzie ani na ścianach) Jestem w szoku i szczerze współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 03.04.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Inez a jak chcesz obejrzeć piec i kotłownię na eko-groszek to wpadnij do nas po sąsiedzku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.04.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 5000 za gaz - oczywiście, że możliwe. Było tak w przypadku moich rodziców - za 1-szy sezon grzewczy w nowym domu zapłacili ponad 6 tys. Po pierwsze mokre ściany i wygrzewanie budynku, po drugie brak doświadczenia w grzaniu. Teraz mimo podwyżek cen gazu płacą ok. 4 tys. za cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.04.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Dori dzięki za zaproszenie napewno wpadnę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.04.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Otwarty ogień w salonie bez czyszczenia i noszenia. Wszyscy robią jak wchodzą a plomby zbieraja z parkietu tak im kopara opada. Przekonałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 04.04.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Otwarty ogień w salonie bez czyszczenia i noszenia. Wszyscy robią jak wchodzą a plomby zbieraja z parkietu tak im kopara opada. Przekonałeś mnie Ma się ten dar przekonywania Szkoda że na moją żonkę już tak nie działa bo namówiłbym ją na deskę do kite'a. No wiec jak braci forumowa stawiał ktoś takie ogrodzenie z tej zwijanej siatki zgrzewanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 05.04.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 5000 za gaz - oczywiście, że możliwe. Było tak w przypadku moich rodziców - za 1-szy sezon grzewczy w nowym domu zapłacili ponad 6 tys. Po pierwsze mokre ściany i wygrzewanie budynku, po drugie brak doświadczenia w grzaniu. Teraz mimo podwyżek cen gazu płacą ok. 4 tys. za cały rok. Wyżej była mowa o; "Ale sam gaz mnie przeraża,moja teściowa wprowadziła się dwa miesiące temu do nowego domu i przez ten czas gaz kosztował ich już ok 5000zł" DWA miesiące a nie SEZON! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arajs 05.04.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Dziękuję za informację. Chcieliśmy zrobić kominek z PW ale jednak zdecydujemy się na gaz + jakiś piec na paliwo stałe w kotłowni (...jak się znajdzie miejsce ) Chcemy gaz, bo raczej większą część dnia jesteśmy poza domem więc z paleniem ciągłym byłby kłopot. Ale sam gaz mnie przeraża,moja teściowa wprowadziła się dwa miesiące temu do nowego domu i przez ten czas gaz kosztował ich już ok 5000zł fakt mają nieocieplone poddasze...ale i tak uważam ,że to bardzo dużo.Podobno są jakieś piece na drewno, którymi można dogrzewać i wtedy wyłącza się kocioł na gaz. Moim zdaniem kluczem do sukcesu (a raczej porażki) w tym przypadku jest nieocieplone poddasze - całe ciepło nieustannie wyfruwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marker 05.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam. Jestem nowy na forum i prosze wybaczyć ew. pomyłkę. Mam prośbę o polecenie firm montujących okna. Zastanawiam się nad firmą SOŻAL z Solca. Będę również wdzięczny za namiary solidnych firm sprzedających okna VETREXU i OKNOPLASTU.Z góry serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamil 05.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam jestem nowy i prosze o pomoc.Szukam dobrego kafelkarza z okolic Bydgoszczy do plytek GRESOWYCH, jezeli ktos moze jakiegos polecic to bede wdzieczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ale sezon to przecież około 4 miesiące, i tyle miałam na myśli pisząc to co napisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.04.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ale sezon to przecież około 4 miesiące, i tyle miałam na myśli pisząc to co napisałam... Pozwolę sobie dalej pozostać przy swoim i nie zgodzić się także z tym stwierdzeniem bo wedle mojej wieloletniej oceny opartej na własnym doświadczeniu tak osobistym jak i zawodowym wynika, że SEZON to około 6 miesięcy ale rozumiem także opór przed przyznaniem racji komuś innemu bywa często silny. SEZON (w domniemaniu GRZEWCZY) to okres przyjmowany w Polsce od 15-ego października do 15-tego kwietnia i nijak nie da się tego pomieścić w czterech miesiącach. To, że pierwszy sezon grzewczy użytkowania domu jest bardziej enegrochłonny to jest oczywiste niemniej koszty powyżej 4 tysiące za cztery miesiące to także koszty ponadnormatywne. Jeśli ktoś chce je akceptować to oczywiście ma do tego prawo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Masz rację, że grzanie zaczyna się już w październiku, a kończy w kwietniu, ale zarówno na początku sezonu jak i na końcu nie trzeba grzać tak mocno jak w środku, więc wystarczy ogrzewanie kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.04.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Masz rację, że grzanie zaczyna się już w październiku, a kończy w kwietniu, ale zarówno na początku sezonu jak i na końcu nie trzeba grzać tak mocno jak w środku, więc wystarczy ogrzewanie kominkiem. ...i dalej - to, że kominkiem wcale nie oznacza ani za darmo ani końca sezonu:-) Dlatego najwłaściwiej jest podawać koszt ogrzewania domu za ostatni sezon. \nie ważne czy rozpoczął się 15 października czy może już w we wrześniu. Każdy wówczas pamięta jaki był i porównanie jest bardziej rzetelne. Błędem natomiast jest zwyczajne porównywanie kwot bo żaden dom nie jest identyczny i nie mieści się w identycznych warunkach klimatycznych a jego mieszkańcy prowadzą różny tryb życia. Wbrew pozorom mogłoby to akurat wydawać się co niektórym osobom bez znaczenia ale jest dokładnie tak jak jest - tryb życia domowników ma wpływ na koszt ogrzewania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Kero - a jak u Was z pracami?? Nic nie piszesz..Czy syn przeprowadzil juz sie do nowego domku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 07.04.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Przypuszczam, że wiesz tylko pytasz pro forma:-)Niestety młody gwałtownie zmienił plany i chce się pozbyć domu nie kończąc inwestycji. Mieszka tam od chwili wmontowania okien.Niestety nie mam wpływu na tę decyzję czego żałuję bo zrozumie co zrobił dopiero kiedy będzie za późno.W tej sytuacji ja już tam nie inwestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 07.04.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Niestety młody gwałtownie zmienił plany i chce się pozbyć domu nie kończąc inwestycji. ... uuu Bardzo mi przykro. Do mieszkania w domu trzeba dojrzeć,dorosnąć. Na każdym etapie życia sa inne priorytety. Może poprostu jest za młody. Coż zrobić - trochę szkoda pracy, planów i nerwów. (wszyscy wiemy ile tego w trakcie budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts