Dariusz29 04.05.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam budowniczych mam dylemat, jaką zaprawę lub klej stosowaliście do łączenia gazobetonu na ścianki działowe Pozdrawiam Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 04.05.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Alpol az115 oraz Kreisel murlep. Jakość porównywalna... cena również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 04.05.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 my tez uzywalismy alpolu az115 oraz Ytongapolecamnie polecam tanich zapraw - w zasadzie najtanszych - nie pamietam nazwy - w Leroy - po 11 zl - totalna porazka - nie klei i schnie wiele godzin - zaprawa czarna jak zwykla murarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.05.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witam, mam pytanie o namiary na firmę, której mozna zlecić położenie instalacji pod kino domowe, nie jakies super wybajerzone, tylko zwykłe. Chcę żeby wszystkie kable były ukryte w scianach a TV wisiał na scianie. Teraz chyba standard - chociaz zalezy co kto lubi . Nam zrobi to nasz elektryk, który kładzie całą elektrykę w domku. Sama piszesz, że nie ma być super wybajerzone, więc to nie żadna filozofia dla specjalistycznej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 05.05.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam wszystkich budujacych! Buduję dom w gminie Osielsko i zaplanowałem sobie instalacje C.O. złożona z kominka z płaszczem i kotła gazowego (kondens.). W tym będzie ok 110 m2 podłogówki i kilka kaloryferów. Mam pytanie ile taki zestaw może kosztować. Również mnie interesują ceny robocizny. Na działce mam zamiar postawić butle z propanem z nadzieją ze za kilka lat w Maksymilianowie będzie gaz. Jeśli macie namiary na porządnego szpeca od CO to prosze o ich przesłanie. POZDRAWIAM My mamy takie rozwiązanie. Całe ogrzewanie plus wod-kan robiłł nam Centralbud z Toruńskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.05.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam budowniczych mam dylemat, jaką zaprawę lub klej stosowaliście do łączenia gazobetonu na ścianki działowe Solbet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 05.05.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam wszystkich budujacych! Buduję dom w gminie Osielsko i zaplanowałem sobie instalacje C.O. złożona z kominka z płaszczem i kotła gazowego (kondens.). W tym będzie ok 110 m2 podłogówki i kilka kaloryferów. Mam pytanie ile taki zestaw może kosztować. Również mnie interesują ceny robocizny. Na działce mam zamiar postawić butle z propanem z nadzieją ze za kilka lat w Maksymilianowie będzie gaz. Jeśli macie namiary na porządnego szpeca od CO to prosze o ich przesłanie. POZDRAWIAM Zadzwoń do ASPO na ul. Jana Pawła II Tylko nie z prezesem!! Bo jak zaczniesz zadawać jakiekolwiek pytania - poza banalnymi - nie umie nic powiedzieć. Chyba że niechcesz sie nic interesować jak to działa. Fakt że byli najtańsi - porównywałem kilka firm - mnie interesowało kompleksowe rozwiązanie. Jeden wykonawca - jedna odpowiedzialność A prezes ma takie BMW że jakbym wiedział to bym nawet nie podchodził o wycenę ) Ale na szczęście dla Niego widziałem ją dopiero na wizji lokalowej ASPO to firma handlująca sprzętem i podnajmująca fachowców do montażu - tak mi się wydaje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.05.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam, mam pytanie o namiary na firmę, której mozna zlecić położenie instalacji pod kino domowe, nie jakies super wybajerzone, tylko zwykłe. Chcę żeby wszystkie kable były ukryte w scianach a TV wisiał na scianie. Teraz chyba standard - chociaz zalezy co kto lubi . Nam zrobi to nasz elektryk, który kładzie całą elektrykę w domku. Sama piszesz, że nie ma być super wybajerzone, więc to nie żadna filozofia dla specjalistycznej firmy Waldek 0-791 779-269 kino, tv, sat, radio, alarm, kontaktron, telefon, internet, prad i wszelkie inne kabelkowe sprawy nam udzielal cennych wskazowek a zrobilismy sami - np. dzieki niemu mamy kable glosnikowe pociagniete w scianach salonu czy kontaktron za pare zeta w drzwiach zamiast 10x drozszej i mniej skutecznej czujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUMIK 05.05.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 KONTAKTRON???? Co to takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 05.05.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam forumowiczów. Od dłuższego czasu obserwuję forum i powoli dojrzewam aby się ujawnić. Osobiście wierzę, że kiedyś się wybuduję (jak już odpowiedniej wiedzy dzięki forum nabędę) działeczka póki co zarasta chwastem w Łochowie. Obecnie dość intensywnie pomagam teściowi w przebudowie domu w Bydgoszczy. Jesters: centralne - kominek z płaszczem wodnym + kondensat robiło mi Aspo, z których jestem bardzo zadowolony. Ale pierwsze moje odczucia jak zobaczyłem BMW pana prezesa były takie same. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 05.05.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 KONTAKTRON???? Co to takiego?? Kontaktron – łącznik elektroniczny hermetyczny sterowany polem magnetycznym. Pierwsze kontaktrony pojawiły się na rynku w roku 1940 jako rozwinięcie przekaźnika. Fajne te Google jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makosia 06.05.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam.Czy możecie powiedzieć mi ile dajecie za gładzie. Mam w domku 240 m2 ścian z suftami. Mamy zapłacić za gładzie wraz z malowaniem 4000 zł. Czy ta cena wydaje się Wam atrakcyjna. Materiał oczywiście we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makosia 06.05.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Pomyliłam się oczywiście 450 m2 ścian i sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 06.05.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Pomyliłam się oczywiście 450 m2 ścian i sufitów. to bardzo mało. Jeśli chce 4 tysiące za 450 m2 ścian to wychodzi jakieś 9 zł za m2. To jest mało Dla mnie gładzie to koszmar, ale z racji tego że się zawsze gdzieś odkleji ta gładź. Przy ściąganiu taśmy papierowej zawsze coś mi się oderwało. Ja mam bardzo mało gładzi, bo mam tynki nie cementowe. Z tego co się orientuję to niepolecali cekolu tylko megaron. JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 06.05.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 U mnie gładzie kładł gościu z Koronowa. 12 zł za metr kwadrat. W tym pzrzygotowanie ścian, gruntowanie, gipsowanie, szpachlowanie, malowanie biały - podkład + kolor. Oczywiście materiał ja dostarczyłem. O ile się nie mylę to też prosił o megaron. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 06.05.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 U mnie gładzie kładł gościu z Koronowa. 12 zł za metr kwadrat. I to jak na dzisiejsze ceny już jest dobra stawka. Moi (właśnie pracują) biorą 15 zł za m2 (gładź gotowa typu mastermas 1 krotnie + grunt + 2xmalowanie). Miałem oferty i droższe i nieco tańszą. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 06.05.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Mnie o uszy obiła się już cena 22-25 złociszy za metr kwadrat gipsowania, ale trudno mi w to uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.05.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ja trochę z innej beczki tzn. niebudowlanej. Czy warto wyrabiac dziecku (4-latkowi) dowód osobisty? Czy jak będę wyjezdzac np. do Słowacji, Czech, Chorwacji lub Niemiec to będą chcieli zobaczyc dokument toższamości dziecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.05.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Bez dowodu dziecka nie wyjedziesz za granicę. No chyba, że ma ono paszport.Ja swojemu wyrobiłem dowód ale należy pamiętać, że jest on ważny jedynie pięć lat. Wyrobienie dowodu jest zdecydowanie prostsze niż paszportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 06.05.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 A jak ma się to wyrabianie dowodu lub paszportu dziecku skoro zlikwidowano granice? Rozumiem, że problem pojawiłby się dopiero przy przypadkowej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts