mkkafe 06.05.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 moje z paszportem zyja - wiec nie zaglebialam sprawy dowodow co do gladzi - my zrobilismy tynk cem-wap z gladszej mieszanki nie wymagajacej juz gladzi wlasnie - bo gladkie sciany mi sie przejadly - i wyszlo dosc fajnie, ziarenko gladkie, lekkie ryski...narazie schna. Ekipa w szoku byla - bo pierwszy raz robili tynki bez gladzi - ale nas efekt zadowala a sporo w kieszeni zostalo- mimo drozszej mieszanki - i na czasie tez zaoszczedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.05.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 A jak ma się to wyrabianie dowodu lub paszportu dziecku skoro zlikwidowano granice? Rozumiem, że problem pojawiłby się dopiero przy przypadkowej kontroli. Zlikwidowano granice??? Dobre - to jakie terytorium teraz należy do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 06.05.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 granice - w sensie budek z takimi kolesiami w środku co to dokumenty sprawdzali i albo cie wpuścili np do Niemiec albo i nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.05.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ale to zupełnie nie oznacza, że możesz przemieszczać się do innych krajów bez dokumentu tożsamości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 06.05.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Rozumiem. Chodzi mi o to, że moge bez dokumentów zrobić sobie wycieczkę do Niemiec i spokojnie wrócić pod warunkiem, że nie trafie na jakąś niespodziewaną kontrole. Ale to takie tylko głupkowate teoretyzowanie. To tak jakby jeździć samochodem bez dowodu rejestracyjnego i oc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 06.05.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Czy ma ktoś może namiar na ekipe albo gościa od układania paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 07.05.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Chyba nie ma prostrzej roboty niż układanie paneli ) Parkiety, deski to rozumiem ale panele... może warto zaoszczędzić kasę i samemu? Myśmy tak zrobili. Dwa pokoje średnio w 4 godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czy ma ktoś może namiar na ekipe albo gościa od układania paneli? Mój mąż z moim tatą kładli sami. Pierwszy raz to robili i sama byłam w szoku że tak dobrze i szybko im to poszło. Pogadaj z moim mężem może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 07.05.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czy ma ktoś może namiar na ekipe albo gościa od układania paneli? Marcin nie będe może skromna, ale panele układałam razem z dziećmi.(koniec kasy , mąż w tym czasie kładł kafle). Nawet dla kobiety nie jest to trudne. Wyżynarka czasami mna trzęsła na końcówkach paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 07.05.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 też kłade z mężem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 07.05.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 też kłade z mężem:) Akurat to to chyba oczywiste co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 07.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 CześćSzukam jakiegoś projektu płotu. Teść mi się zabrał za robienie płotu i wychodzi na to że nie ma wogóle koncepcji jak ma to zrobić. Jest na etapie zniszczenia bieżącego ogrodzenia i lada dzień będzie dalej trolował.Boję że się sam nie wie co mu wyjdzie z tego ogrodzeniaPotrzebuję jakiegoś ryzunku bramy (4m) i furtki (2m). Pomiędzy słupkami będą przęsła docelowo metalowe (teraz będą drewniane listwy) Ma ktoś cos takiego? ew jakiś link I druga sprawa: listwy przypodłogowe. Szukam takich plastikowych ze spienionego styropianu wysokości jakieś 15cm które maluje się w kolorze ściany. Bardzo nam się takie podobaja, ale niestety kosztuje chyba 50 zł za 2mb. Mam w salonie i gres i panele więc listwy takie tradycyjne odpadają z racji tego że są różne kolory i na ścianach te listwy musiałyby byc inne.Pozdrawiam A jeśli chodzi o panele to polecam gości z Castoramy - kładą po 15 zł za m2 - obojętnie czy to są panele czy też deska, czy jakiś pseudoparkiet. Pytać na dziale gdzie tym handlują. Z rozmowy wynikało że każdy rodzaj panelu który sprzedają juz kładli. Oczywiście robią to w wolnym czasie i Castorama im za to nie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 07.05.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 He he he - zakrzyczeli gościa!!! he he he. A może koleś nie chce sam kłaść. Może tyle pracuje, że poprostu nie ma czasu.Może na godzinę zarabia więcej niż najemny robotnik i poprostu mu się to nie opłaca. - woli dłużej popracować w zawodzie. (na marginesie w normalnym kraju tak powinno być) Wydaje mi się, ze każdy robotnik od wykończeniówki to zrobi - bo jak mówia Forumowicze - to nie jest skomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 07.05.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Cześć Szukam jakiegoś projektu płotu. Teść mi się zabrał za robienie płotu i wychodzi na to że nie ma wogóle koncepcji jak ma to zrobić. Jest na etapie zniszczenia bieżącego ogrodzenia i lada dzień będzie dalej trolował. Boję że się sam nie wie co mu wyjdzie z tego ogrodzenia Potrzebuję jakiegoś ryzunku bramy (4m) i furtki (2m). Pomiędzy słupkami będą przęsła docelowo metalowe (teraz będą drewniane listwy) Ma ktoś cos takiego? ew jakiś link I druga sprawa: listwy przypodłogowe. Szukam takich plastikowych ze spienionego styropianu wysokości jakieś 15cm które maluje się w kolorze ściany. Bardzo nam się takie podobaja, ale niestety kosztuje chyba 50 zł za 2mb. Mam w salonie i gres i panele więc listwy takie tradycyjne odpadają z racji tego że są różne kolory i na ścianach te listwy musiałyby byc inne. Pozdrawiam A jeśli chodzi o panele to polecam gości z Castoramy - kładą po 15 zł za m2 - obojętnie czy to są panele czy też deska, czy jakiś pseudoparkiet. Pytać na dziale gdzie tym handlują. Z rozmowy wynikało że każdy rodzaj panelu który sprzedają juz kładli. Oczywiście robią to w wolnym czasie i Castorama im za to nie płaci. Co do ceny za układanie paneli to radzę pamiętać o tym czy w cenie układania jednego metra kwadratowego paneli jest też montaż listew przypodłogowych - często właśnie nie jest a klient dowiaduje się po niewczasie o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnululka 07.05.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 u mnie za panele brali 10 zł od metra i 2,5 za listwy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 07.05.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Ludzie wiem, że to jest proste!. Prosiłem o namiary bo nie mam czasu tego robić. Zbudowałem sam 150m dom, położyłem sam elektryke, kafle itp uwierzcie mi -panele tez sobie położe. Musze się szybko przeprowadzić i np w czasie, gdy ktoś będzie robił panele ja podłącze np umywalkę a mam nadzieje, że fachowcy zrobią to ładnie, dobrze i szybko. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 07.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 też kłade z mężem:) Akurat to to chyba oczywiste co nie? jasne ze nie-mogłabym np leżeć i pachnieć jak większość kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 08.05.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 też kłade z mężem:) Akurat to to chyba oczywiste co nie? jasne ze nie-mogłabym np leżeć i pachnieć jak większość kobiet Mnie bardziej chodziło nie o to co robisz jeno z kim. To też nie jest oczywiste?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 08.05.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 No mój małżonek też honorowo chce położyć panele. Była szybka akcja wyboru i zakupu (nie miałam czasu nawet na marudzenie i przebieranie) i teraz ... dłuuuga cisza ... Tak więc rozumiem Was Marcinie i Kasiu, że po prostu nie ma sie AKURAT na to czasu bo jest tyle innych rzeczy do roboty, że nie wiadomo w co ręce włożyć a rozdwoić się nie można Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 08.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 jasne ze nie-mogłabym np leżeć i pachnieć jak większość kobiet hehe, widze, że to chyba typowy argument wśród żon - uparcie nam wmawiają, że inne żony to tylko leżą i pachną ps. w temacie paneli mam podobne zdanie co eli2 - jak każdy będzie pracował w swoim zawodzie, to nie będzie problemu z brakiem zajęcia dla innych fachmanów. Nie żeby akurat teraz w Polsce było, ale generalnie - tak działa zdrowa gospodarka. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts