Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

moje z paszportem zyja - wiec nie zaglebialam sprawy dowodow

co do gladzi - my zrobilismy tynk cem-wap z gladszej mieszanki nie wymagajacej juz gladzi wlasnie - bo gladkie sciany mi sie przejadly - i wyszlo dosc fajnie, ziarenko gladkie, lekkie ryski...narazie schna. Ekipa w szoku byla - bo pierwszy raz robili tynki bez gladzi :lol: - ale nas efekt zadowala a sporo w kieszeni zostalo- mimo drozszej mieszanki - i na czasie tez zaoszczedzone

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość OtoKero
A jak ma się to wyrabianie dowodu lub paszportu dziecku skoro zlikwidowano granice? Rozumiem, że problem pojawiłby się dopiero przy przypadkowej kontroli.

Zlikwidowano granice???

Dobre - to jakie terytorium teraz należy do Polski?

Cześć

Szukam jakiegoś projektu płotu.

Teść mi się zabrał za robienie płotu i wychodzi na to że nie ma wogóle koncepcji jak ma to zrobić. Jest na etapie zniszczenia bieżącego ogrodzenia i lada dzień będzie dalej trolował.

Boję że się sam nie wie co mu wyjdzie z tego ogrodzenia

Potrzebuję jakiegoś ryzunku bramy (4m) i furtki (2m). Pomiędzy słupkami będą przęsła docelowo metalowe (teraz będą drewniane listwy)

Ma ktoś cos takiego? ew jakiś link

I druga sprawa: listwy przypodłogowe. Szukam takich plastikowych ze spienionego styropianu wysokości jakieś 15cm które maluje się w kolorze ściany. Bardzo nam się takie podobaja, ale niestety kosztuje chyba 50 zł za 2mb. Mam w salonie i gres i panele więc listwy takie tradycyjne odpadają z racji tego że są różne kolory i na ścianach te listwy musiałyby byc inne.

Pozdrawiam

A jeśli chodzi o panele to polecam gości z Castoramy - kładą po 15 zł za m2 - obojętnie czy to są panele czy też deska, czy jakiś pseudoparkiet. Pytać na dziale gdzie tym handlują. Z rozmowy wynikało że każdy rodzaj panelu który sprzedają juz kładli. Oczywiście robią to w wolnym czasie i Castorama im za to nie płaci.

He he he - zakrzyczeli gościa!!! he he he.

A może koleś nie chce sam kłaść. Może tyle pracuje, że poprostu nie ma czasu.

Może na godzinę zarabia więcej niż najemny robotnik i poprostu mu się to nie opłaca. - woli dłużej popracować w zawodzie.

(na marginesie w normalnym kraju tak powinno być)

Wydaje mi się, ze każdy robotnik od wykończeniówki to zrobi - bo jak mówia Forumowicze - to nie jest skomplikowane.

Gość OtoKero
Cześć

Szukam jakiegoś projektu płotu.

Teść mi się zabrał za robienie płotu i wychodzi na to że nie ma wogóle koncepcji jak ma to zrobić. Jest na etapie zniszczenia bieżącego ogrodzenia i lada dzień będzie dalej trolował.

Boję że się sam nie wie co mu wyjdzie z tego ogrodzenia

Potrzebuję jakiegoś ryzunku bramy (4m) i furtki (2m). Pomiędzy słupkami będą przęsła docelowo metalowe (teraz będą drewniane listwy)

Ma ktoś cos takiego? ew jakiś link

I druga sprawa: listwy przypodłogowe. Szukam takich plastikowych ze spienionego styropianu wysokości jakieś 15cm które maluje się w kolorze ściany. Bardzo nam się takie podobaja, ale niestety kosztuje chyba 50 zł za 2mb. Mam w salonie i gres i panele więc listwy takie tradycyjne odpadają z racji tego że są różne kolory i na ścianach te listwy musiałyby byc inne.

Pozdrawiam

A jeśli chodzi o panele to polecam gości z Castoramy - kładą po 15 zł za m2 - obojętnie czy to są panele czy też deska, czy jakiś pseudoparkiet. Pytać na dziale gdzie tym handlują. Z rozmowy wynikało że każdy rodzaj panelu który sprzedają juz kładli. Oczywiście robią to w wolnym czasie i Castorama im za to nie płaci.

Co do ceny za układanie paneli to radzę pamiętać o tym czy w cenie układania jednego metra kwadratowego paneli jest też montaż listew przypodłogowych - często właśnie nie jest a klient dowiaduje się po niewczasie o tym.

Ludzie wiem, że to jest proste!. Prosiłem o namiary bo nie mam czasu tego robić. Zbudowałem sam 150m dom, położyłem sam elektryke, kafle itp uwierzcie mi -panele tez sobie położe. Musze się szybko przeprowadzić i np w czasie, gdy ktoś będzie robił panele ja podłącze np umywalkę a mam nadzieje, że fachowcy zrobią to ładnie, dobrze i szybko.

Dzięki za pomoc :D

Gość OtoKero
też kłade z mężem:)

Akurat to to chyba oczywiste co nie?

jasne ze nie-mogłabym np leżeć i pachnieć jak większość kobiet :)

Mnie bardziej chodziło nie o to co robisz jeno z kim. To też nie jest oczywiste??

No mój małżonek też honorowo chce położyć panele. Była szybka akcja wyboru i zakupu (nie miałam czasu nawet na marudzenie i przebieranie) i teraz ... dłuuuga cisza ... Tak więc rozumiem Was Marcinie i Kasiu, że po prostu nie ma sie AKURAT na to czasu bo jest tyle innych rzeczy do roboty, że nie wiadomo w co ręce włożyć a rozdwoić się nie można :roll:

Pozdrawiam!

jasne ze nie-mogłabym np leżeć i pachnieć jak większość kobiet :)

hehe,

widze, że to chyba typowy argument wśród żon - uparcie nam wmawiają, że inne żony to tylko leżą i pachną ;-)

ps.

w temacie paneli mam podobne zdanie co eli2 - jak każdy będzie pracował w swoim zawodzie, to nie będzie problemu z brakiem zajęcia dla innych fachmanów. Nie żeby akurat teraz w Polsce było, ale generalnie - tak działa zdrowa gospodarka.

pozdro