Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

jasne ze nie-mogłabym np leżeć i pachnieć jak większość kobiet :)

hehe,

widze, że to chyba typowy argument wśród żon - uparcie nam wmawiają, że inne żony to tylko leżą i pachną ;-)

ps.

w temacie paneli mam podobne zdanie co eli2 - jak każdy będzie pracował w swoim zawodzie, to nie będzie problemu z brakiem zajęcia dla innych fachmanów. Nie żeby akurat teraz w Polsce było, ale generalnie - tak działa zdrowa gospodarka.

pozdro

To leżenie lub nie i pachnienie z żoną lub nie jakoś niespecjalnie mi się kojarzy w temacie paneli to chyba że nie z kim i co ale na czym. :lol: :lol: 8) Z drugiej strony jak już na czym to już nasuwa się pytanie z kim i co :D 8) 8)

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też kłade z mężem:)

Akurat to to chyba oczywiste co nie?

jasne ze nie-mogłabym np leżeć i pachnieć jak większość kobiet :)

Mnie bardziej chodziło nie o to co robisz jeno z kim. To też nie jest oczywiste??

KERO, co Ty? życia nie znasz? jedne z małżonkiem, inne z kochankiem:) fifty-fifty:)

To leżenie lub nie i pachnienie z żoną lub nie jakoś niespecjalnie mi się kojarzy w temacie paneli to chyba że nie z kim i co ale na czym. :lol: :lol: 8) Z drugiej strony jak już na czym to już nasuwa się pytanie z kim i co :D 8) 8)

Nie wiem do kogo lub czego pijesz, ale jak już pijesz, to na myśl przychodzi pytanie co pijesz, ile i za ile ... mamy w pełnym forumowym składzie tam być u Ciebie ;-)

pozdro

Apropo tematu kładzenia paneli to znajomy 3 tygodnie temu kupował panele gdzieś chyba w okolicy Obi. Paneli około 75m kw i tam polecili jakiegoś faceta, który układa panele po 7 złociszy za m kw + jakieś grosze za listwy. Znajomy zadowolony z położenia i uczciwości kolesia. Jak by była potrzeba mogę wypytać o szczegóły.

Pozdrowionka

A ja jeszcze raz-z innej bajki....

w tym roku miał być u nas gaz-jednak jeden z mieszkanców nie zgadza się na ciągniecie nitki gazowej w swojej działce i sie porypało:( wywłaszczenie nastąpi nie wcześniej niz za trzy lata:(:(:(

ogrzewanie mamy płasczowe, wodę od wiosny grzeją solary, kuchenka na "prund"-na gazie zależy nam jednak jako wspomaganiu ogrzewania - (nie trzeba będzie jarać w kominku w nocy lub podczas dłuższych nieobecności). No i mamy kłopot, bo shell wydzierżawi nam butlę ale minimalne zuzycie to 3000m! Czy znacie innego dostawcę gazu z mniejszymi wymaganiami co do zużycia???

Nie wiem do kogo lub czego pijesz, ale jak już pijesz, to na myśl przychodzi pytanie co pijesz, ile i za ile ... mamy w pełnym forumowym składzie tam być u Ciebie ;-)

pozdro

Wpadajcie ale dla pełnego składu nie będę chyba miał tyle picia i tyle leżanek ale jak coś doniesiecie to damy radę.

:lol: :lol: :lol:

A wracając do paneli to myśmy kupili panele i deskę barlinecką na firmę i w cenie metra kw. mieliśmy położenie tego na podłodze. Firma ta refakturowała na nas te panele z niższym Vatem a sama żyje ze zwrotu Vat'u. Firma ma stoisko a w zasadzie kawałek blatu w "Liroju" na dziale paneli.

Gość OtoKero

"A wracając do paneli to myśmy kupili panele i deskę barlinecką na firmę i w cenie metra kw. mieliśmy położenie tego na podłodze. Firma ta refakturowała na nas te panele z niższym Vatem a sama żyje ze zwrotu Vat'u. Firma ma stoisko a w zasadzie kawałek blatu w "Liroju" na dziale paneli."

Nie zamierzam twierdzić, że to co napisałeś to nieprawda ale chcę powiedzieć, że to jest naganianie cwaniakom kasy, którą w gruncie rzeczy to i tak w dalszym ciągu otrzymują od płatników VAT-u czyli od nas wszystkich także od Ciebie.

Nie popieram przekrętów gospodarczych.

Aby nie być gołosłownym przedstawię proste wyliczenie.

Zakup paneli i deski na przykładową kwotę 1220PLN brutt co oznacza, że w tym mamy 220PLN VAT-u.

Firma nam refakturuje z obniżonym VAT-em co daje nam kwotę 1070PLN czyli zostaje jej 150PLN VAT-u do zwrotu. Jeśli za tę kwotę jest w stanie utrzymać "blat" w Lyroyu i jeszcze ekipę od układania i jeszcze tych niewidocznych możnych, którzy za ochłapy nie prowadzą takiego procederu to dziękuję bardzo za takie usługi.

To jest po prostu WYŁUDZANIE VAT-u za co jak już mówiłem płacimy wszyscy.

Ja takich nie wspieram.

Piotrulex - ogromne gratulacje!!! Pięnie się żyje na własnym kawałku ziemi z kawałkiem nieba nad nim :)

d5620s niestety my nie gazujemy, nie w temacie jesteśmy

Bartek_Sl Stal i drut wiązałkowy w dobrych cenach kupowaliśmy w Stalex-ie na Osowej Grze, tel: 349 07 02. choć było to równo rok temu... :)

gawa - nie wiem gdzie budujesz, ale u nas lokalnie np baaardzo dobre ceny miał taki miejscowy Pan, który dowoził tez żwir do tutejszej betoniarni tel do niego: 603 925 020.

Pozdrowienia z Murowańca! :)