piotrulex 12.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jestem przed położeniem tynków. Kurcze 23-28zł/m2 + VAT!!! A toż to ponad 1.000m. Rachunek jest prosty. Trochę mnie to zaszokowało. Rozważłl ktoś położenie płyt kartonowo-gipsowych?? Jakie plusy, jakie minusy i jak wychodzi się finansowo?? minusy plus pewnie tylko jeden - cena ale chyba nie o to chodzi w budowaniu wlasnego domu na ladnych pare lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jestem przed położeniem tynków. Kurcze 23-28zł/m2 + VAT!!! A toż to ponad 1.000m. Rachunek jest prosty. Trochę mnie to zaszokowało. Rozważłl ktoś położenie płyt kartonowo-gipsowych?? Jakie plusy, jakie minusy i jak wychodzi się finansowo?? To ty ile masz metrów, że Ci ponad 1000m tynków wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 eli - ja rozwazalam - ale sie nie odwazylam. Wydaje mi sie ze wychodzi taniej i to sporo. Znajoma - taka dalsza ma - podobno jest zadowolona - ale do mnie to juz nie przemawia - bo ja czesto nie jestem az tak zadowolona jak inni z tego samego rozwiazania - wiec to tez kwestia wymagania - ja widac jestem wymagajacanas tynki na gotowo wyszly ok 13 tys - material troche nietypowy - wiec i drozszy - gladsze ziarno - i juz bez gladzi - standardowo z gladziami nie wyobrazam sobie tej kwoty... Sama robocizna u nas wyszla ponad 8 tys - 430 m scian chyba wyszlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 12.05.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? Stal: Zerknij w Toruniu do Staler Market na Leszczynową 55, albo w Bydzi na Bronikowskiego 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jestem przed położeniem tynków. Kurcze 23-28zł/m2 + VAT!!! A toż to ponad 1.000m. Rachunek jest prosty. Trochę mnie to zaszokowało. Rozważłl ktoś położenie płyt kartonowo-gipsowych?? Jakie plusy, jakie minusy i jak wychodzi się finansowo?? To ty ile masz metrów, że Ci ponad 1000m tynków wychodzi? 1000 to nie tak duzo wez np. 35 metrowy salon - to 100 metrow tynku im wiecej i mniejsze pomieszczenia to wiecej metrow jak ja mam 3 poziomy i nawet jakbym mial 2 salony na poziomie bo tak to sie metrami rozklada to wychodzi 600m a ze generalnie cala reszta pomieszczen jest mniejsza to pedwnie i u nas pod 1000m by podeszlo a metrow my np. mamy jedynie nieco ponad 200. do tego do otynkowania zjazd do garazu, taras, schody itd - jest tego troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Ja mam dom 130 m i wychodzi mi coś ok. 400 m2 tynków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 My mamy ok 160 m - i wg projektu wychodzilo 480 m scianjednak pozmienialismy troche - tu powiekszylismy pomieszczenia - tu zrezygnowalismy z tynkowania (lazienki - szt 3 i duza sciana z surowej cegly) i wyszlo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No ja też odejmuję oczywiści skosy, na których będą regipsy. Ale dochodzi podwójny garaż o powierzchni 35m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 12.05.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 My mamy ok 160 m - i wg projektu wychodzilo 480 m scian ...j Kurcze - ja też mam 160m. Fakt ze w parterze - więc bez skosów. No i sufity policzyłem. Może się pomyliłem w tych obliczeniach. Nie odejmowałem okien i drzwi - mierzyłem linijką na projekcie. Mam dośc wysoko - bo prawie 3 m. Ale policzę jeszcze raz - może się mile zdziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 My mamy ok 160 m - i wg projektu wychodzilo 480 m scian ...j Kurcze - ja też mam 160m. Fakt ze w parterze - więc bez skosów. No i sufity policzyłem. Może się pomyliłem w tych obliczeniach. Nie odejmowałem okien i drzwi - mierzyłem linijką na projekcie. Mam dośc wysoko - bo prawie 3 m. Ale policzę jeszcze raz - może się mile zdziwię. otworow drzwiowych-okiennych nie odliczajcie. jak Wam majster je odliczy to dliczy mb za obrobke i to jeszcze gorzej najczesciej wychodzi. niektorzy zapominaja sufitow doliczac. nie wiem ile jest u nas, robocizna kosztowala mnie 0 zeta ale podobny dom majster robil wczesniej i mowil o 800metrach do tynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 no wlasnie - u Ciebie sufity dochodza na calej kondygnacji - a u mnie sufity na poddaszu to skosy, ktore odpadajaale ja znow na calym poddaszu mam bardzo wysoko - ok 4 m - bo zostawiamy odkryte jetki a sciany siegaja samego szczytu dachu i sa w trojkacieno i kolena rzecz - ilosc pomieszczen - u nas hall, salon, jadalnia i kuchnia sa przedzielone jedna mala scianka z podciagiem - do tynkowania - druga duza sciana z surowej cegly ktora nie byla tynkowana - wiec pow ok 60 metrow mozna powiedziec jest prawie bez scian je dzielacych nadajacych sie do tynkowania. Zupelnie inaczej byloby gdyby te 60 m zlozylo sie z 5 pokoi - kazdy z normalnymi dzialowkamiNa parterze tez mam dosc wysoko - ok 2,9 m (tzn mialam - bo juz jest posadzka i jest o 16 cm nizej i powierzchni okien i drzwi rzeczywiscie nie odliczaja - u nas wyjatkowo odliczono tylko dwa okna tzw weneckie - sa 50 cm nad podloga - sa duze i dwa wyjscia na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 no wlasnie - u Ciebie sufity dochodza na calej kondygnacji - a u mnie sufity na poddaszu to skosy, ktore odpadaja ale ja znow na calym poddaszu mam bardzo wysoko - ok 4 m - bo zostawiamy odkryte jetki a sciany siegaja samego szczytu dachu i sa w trojkacie no i kolena rzecz - ilosc pomieszczen - u nas hall, salon, jadalnia i kuchnia sa przedzielone jedna mala scianka z podciagiem - do tynkowania - druga duza sciana z surowej cegly ktora nie byla tynkowana - wiec pow ok 60 metrow mozna powiedziec jest prawie bez scian je dzielacych nadajacych sie do tynkowania. Zupelnie inaczej byloby gdyby te 60 m zlozylo sie z 5 pokoi - kazdy z normalnymi dzialowkami Na parterze tez mam dosc wysoko - ok 2,9 m (tzn mialam - bo juz jest posadzka i jest o 16 cm nizej jak mozesz to zapodaj zdjecie swojej sciany z cegiel tez mam takie cos w planie robic w salonie na 1 scianie bez otworow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 proszszsz http://img163.imageshack.us/img163/9218/dzdd9.jpg http://img158.imageshack.us/img158/3691/dz5yt6.jpg zdjecia z zimy - ale teraz wciaz owinieta folia czeka na fugowanie - wiec nie ma co pokazywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 proszszsz zdjecia z zimy - ale teraz wciaz owinieta folia czeka na fugowanie - wiec nie ma co pokazywac dzieki poczekam jak skonczycie gdyz teraz to nie widac jak to bedzie finalnie wygladalo mi bardziej w oko wpada cegla stylizowana na stara recznie formowana a nawet podniszczona. byc moze z czasem pooklejamy sobie takimi plytkami jedna 4,5 metrowaa sciane salonu w kaciku wypoczynkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 bedzie jasna-szara fuga - i ponowne zaolejowanie sciany ktore nie zmienia koloru piotrulex - Ty piewca klinkieru na plytki sie zdecydujesz?? zartuje oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 bedzie jasna-szara fuga - i ponowne zaolejowanie sciany ktore nie zmienia koloru piotrulex - Ty piewca klinkieru na plytki sie zdecydujesz?? zartuje oczywiscie hmmmmmmmm jakby Ci to napisac co by burzy nie rozpetac w ta piekna pogode ... zartuke oczywiscie na komin tylko cegla nie widze sensu obmurowywania calej sciany cegla wewnatrz domu. szkoda miejsca a ponadto w stropie nie przewidzialem dodatkowej belki w stropie teriva pod takowe obciazenie - nie widze potrzeby stosowania cegly. bylo by to co najmniej "ekonomicznie i uzytkowo nieuzasadnione" Ty to taka pamietliwa jestes a jak tak kierownik za 3 kola? kto sie czubi ten sie lubi, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 12.05.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Czolem, Co prawda nie traktujemy kominka jako glownego zrodla ciepla i pewnie w ogole go nie bedzie na poczatek, ale zastanawiam sie mocno (jestesmy na etapie ukladania stropu) nad zrobieniem instalacji DGP, "tak na zas". Czy mozecie powiedziec jakiego rzedu to sa koszty oraz czy macie namiar na jakiegos instalatora DGP, z ktorym moglym sie skonsultowac? Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 a jak tak kierownik za 3 kola? ale ze co?? namiar potrzebujesz?? Czy pytasz czy w ogole zyje?? Czy o cos jeszcze innego Ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 12.05.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Czy ma ktoś na sprzedaż stemple? Potrzebuję ok 80sztukProszę o info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.05.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Czolem, Co prawda nie traktujemy kominka jako glownego zrodla ciepla i pewnie w ogole go nie bedzie na poczatek, ale zastanawiam sie mocno (jestesmy na etapie ukladania stropu) nad zrobieniem instalacji DGP, "tak na zas". Czy mozecie powiedziec jakiego rzedu to sa koszty oraz czy macie namiar na jakiegos instalatora DGP, z ktorym moglym sie skonsultowac? Pozdrawiam, Michal Rozłożenie rur i instalacja będzie nas kosztować niecałe 2 tys. Ale to po poszukiwaniach, bo była też oferta na 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts