dori 04.06.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Czolem, Czy mozecie na szybko powiedziec, czy takie ceny sa dobre? -tynki maszynowe gipsowe z materialem - 25zl bez faktury -posadzki maszynowe z materialem - 26zl bez faktury Jesli ceny sa przesadzone i macie tansze sprawdzone ekipy, mozna prosic o kontakt? Termin roboty - od polowy sierpnia. 3.I jeszcze jedno: zastanawiamy sie, czym oblozyc kominy systemowe. Najprawdopodobniej beda to plytki klinkierowe polskiej firmy Cerrad, typ Rot (cerrad.com.pl). Plytki sa generalnie dostepne w marketach, np. w Leroy'u za ok. 25zl/m2. Najprawdopodobniej taki sam material pojdzie na cokol i na parapety. Jakie widzicie za/przeciw? Czy za te cene widzicie jakas alternatywe, ktora pasowalaby do "domu w stylu wiejskim"? Jakies piaskowce "niby rzezbione" odpadaja Pozdrawiam, Michal Cześć! U nas ceny właściwie podobne (również bez f-ry): 1, 2 zł różnicy, a na kominie jest płytka klinkierowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 04.06.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Czolem, Czy mozecie na szybko powiedziec, czy takie ceny sa dobre? - tynki maszynowe gipsowe z materialem - 25zl bez faktury - posadzki maszynowe z materialem - 26zl bez faktury Jesli ceny sa przesadzone i macie tansze sprawdzone ekipy, mozna prosic o kontakt? [...) U mnie podobne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.06.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Pani wójtowa tłumaczy problem niskiego ciśnienia wody w gminie Białe-Błota: " Mamy duże zbiorniki retencyjne, ale problemem są filtry, które nie nadążają z uzdatnianiem wody i powstaje wąskie gardło. Planujemy ich wymianę, ta inwestycja będzie kosztowała ok miliona złotych. Na razie jesteśmy na etapie zbierania ofert. Potem powstanie projekt i w końcu je wymienimy" No to może za 3-4 lata będzie woda w kranach. Bo to co się dzieje teraz to porażka! Czasami w ogóle nie ma wody, a jeśli już jest to takie ciśnienie, że szklankę wody nalewasz w 15v minut Nie mówiąc już o tym, że pranie czy włączenie zmywarki w takich warunkach jest niemożliwe! Czas kopać studnię?? Sompsiadka tak mówić nie możesz bo wody pod ziemią zbraknie wczoraj dzwoniłam do wójtowej to mówi że spuścili wodę ze zbiorników i dopiero je napełniają my małej wykąpać nie możemy, bo nie ma wody na piętrze, na parterze leci siurek tyle o ile, o kąpieli swojej można marzyć o 23 dopiero, pranie to włączam o 6 rano to jest jakieś chore za to zapytałm kiedy będzie zebranie a ona, że sołtys nic nie robi i mu nakaże zrobić zebranie, Murowaniec w tej kwestii jest chory Kolowa niby plan zagospodarowania jest bez zmian, uściślij źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.06.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Nasz znajomy nieforumowicz chętnie odkupi skrzynkę energetyczną tymczaową na budowę. Jakby ktoś chciał się jej pozbyć - proszę o info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.06.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Słuchajcie to jest chore z tą wodą w Murowańcu. Fakt ja czasami też widzę lekki spadek ciśnienia, ale żeby wody nie było??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.06.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Słuchajcie to jest chore z tą wodą w Murowańcu. Fakt ja czasami też widzę lekki spadek ciśnienia, ale żeby wody nie było??? Ale w okresie letnim, podobnież gdzie indziej też tak jest, słyszałam od znajomych z okolic Dąbrowy. Niestety to jest "zaleta" wody z wodociągów PS Gorgio widziałam wczoraj, że już działacie, powodzenia :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 05.06.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No właśnie, z tą wodą to tragedia, mam za krótki wąż i jeszcze do tego słabe ciśnienie i nie sięgam do moich świeżo posadzonych szmaragdów, więc pozostaje mi tylko konewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 05.06.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 PS Gorgio widziałam wczoraj, że już działacie, powodzenia :D :D Podziękować? Eee, raczej tego nie będę robił Dzięki Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą "Budico" z Ołowianej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 05.06.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 PS Gorgio widziałam wczoraj, że już działacie, powodzenia :D :D Gorgio pochwal sie troszkę,jakieś fotki proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 05.06.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Gorgio pochwal sie troszkę,jakieś fotki proszę Ale przeca tam nic nie ma kawał dziury plus wytyczenie się nie ma czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna77 05.06.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 witam i pozdrawiam wszystkich budujących!niestety nie zdecydowaliśmy się (a właściwie to teściowie sie nie dali się przekonać) do budowy domu. Prawie udało się nam znaleźć odpowiedni dom i tu zaczynają się schody. Dom jest w stanie surowym zamkniętym, sprzedający zobowiązał się do wstawienia okien, drzwi wejściowych, na podłogach ma być wylewka, ściany - gładź pomalowana na biało i to chyba byłoby na tyle.Dom jest ocieplony ale nie otynkowany, brakuje szamba, ogrzewania (poprowadzone instalacje ale brak kaloryferów, pieca).I tu dochodzimy do pytania, czy ktoś mógłby w przybliżeniu podać jakie koszty jeszcze nas czekają? Sprzedający ma firmę i rzuca tylko tekstem w stylu "to będzie niewiele kosztowało" ale ile to niewiele wynosi??działka ma 1500 metrów ale brakuje ogrodzenia - znowu koszty.z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje i namiaryjustyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 06.06.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Od 100.000 wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 06.06.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Od 100.000 wzwyż. Ja bym dodał moocno wzwyż... Też niedawno byłem na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 06.06.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Od 100.000 wzwyż. Podzielam opinię Cemika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 06.06.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą "Budico" z Ołowianej? Ja brałem od nich beton. Nie jest to może to samo co ThomasBeton (trafiała się czasami pospółka), ale do jakości generalnie nie można się przyczepić. Przykładem niech tu będzie Betor- po wylaniu nadproży ich betonem kilka dni później wszystko musiałem robić na nowo- "beton" mogłem rozwalić zwykłą deską Oczywiście reklamacji nie uwzględniono, "bo beton wyjechał dobry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.06.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Słuchajcie to jest chore z tą wodą w Murowańcu. Fakt ja czasami też widzę lekki spadek ciśnienia, ale żeby wody nie było??? Ale w okresie letnim, podobnież gdzie indziej też tak jest, słyszałam od znajomych z okolic Dąbrowy. Niestety to jest "zaleta" wody z wodociągów PS Gorgio widziałam wczoraj, że już działacie, powodzenia :D :D hmmmmmmm tez mam wode z wodociagu ale w naszych okolicach nie obilo mi sie o uszy aby ktos mial takie problemy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 06.06.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Justyna77 wykończeniówka to najdroższy etap! Postawienie domu w stanie surowym zamkniętym to dopiero początek dłuuuugiej i bardzo drogiej drogi. Ja też jestem zdania, że 100tys to mało... Oczywiście zależy to od ... WSZYSTKIEGO. Inaczej - niektórzy wybudowali dom i mieszkają za 300-350tys (gdzie 120-150tys to stan surowy zamknięty) a inni włożyli już w chatę 850tys i brakuje im "tylko" 100zł do wykończenia na cacy... Także ja mieszczę się zdecydowanie w tej pierwszej grupie - mierzę siły na zamiary, dlatego często trzeba korzystać z kompromisu - cena, niestety, jest istotna. Trzeba się nauczyć kompromisu i pokory. Ale efekty i tak są cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.06.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą "Budico" z Ołowianej? Ja brałem od nich beton. Nie jest to może to samo co ThomasBeton (trafiała się czasami pospółka), ale do jakości generalnie nie można się przyczepić. Przykładem niech tu będzie Betor- po wylaniu nadproży ich betonem kilka dni później wszystko musiałem robić na nowo- "beton" mogłem rozwalić zwykłą deską Oczywiście reklamacji nie uwzględniono, "bo beton wyjechał dobry" My braliśmy późną jesienią beton z Betoru. Było wszystko ok. Terminy, dostwa, jakość betonu. Za to teraz nawalili. Zamówiliśmy pustaki wentylacyjne, ściągnęłam ludzi na działkę, by je odebrali i nagle dostaję telefon, że pustaki nie dojadą, bo... w komputerze są na stanie, a w magazynie ich nie ma. Dostawa za 3 tygodnie. No, to było takie sobie. Poprosiłam o potwierdzenie mailem, że za 3 tygodnie rzeczywiście ten towar do nas dojedzie. Cisza. Może za dużo wymagam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.06.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś skusił się, ma i już przetestował okna firmy Pozbud i drzwi AFB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.06.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 I tu dochodzimy do pytania, czy ktoś mógłby w przybliżeniu podać jakie koszty jeszcze nas czekają? Sprzedający ma firmę i rzuca tylko tekstem w stylu "to będzie niewiele kosztowało" ale ile to niewiele wynosi?? działka ma 1500 metrów ale brakuje ogrodzenia - znowu koszty. z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje i namiary justyna Ja też przychylam się do opinii innych forumowiczów. Minimum 100 tys. U nas doprowadzenie budowy do etapu, kiedy będziemy mogli zamieszkać, i zamknięciu się w kosztach 350 tys. jest nierealne. Mam kuku na punkcie stolarki. No i będziemy mieć pompę ciepła. Dodatkowo wybraliśmy projekt z masakrycznie drogim dachem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts