wojas 25.07.2002 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Witam, Rzadko wpadam, ale ciagle jezdze, albo siedze na budowie. W zeszlym tygodniu wstawilismy z Monisia okna i ja mam juz pare nocek w niewykonczonym domku za soba. Musze sie przyzwyczaic do CISZY!Slagor, my mamy projrkt ADA z Archipelagu i pare wiekszych bykow w nim bylo. poza tym jest dosyc niedokladnie zrobiony, sumy wymiarow sie niezgadzaja, okna w wykazie sa 120 wysokie, na rysunku 150, brak rysunku zbrojenia podciagow, wiency, schodow, balkonu, wiezba dachowa tez po byku. Jednym slowem pare klopotow z tym bylo. Jesli sie zdecydujesz to albo daj komus do przejrzenia ten projeky, albo zatrudnij dobrego kierownika budowy, lub doswiadczonych wykonawcow, ktorzy i tak zrobia po swojemu (zakladam "dobrze") a nie wg zlego projektu. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 26.07.2002 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Cisza dla tego czlowiek ucieka z miasta, ale fakt ze trzeba przywyknac. To sporo klopotow miales z tym projektem, dobrze ze w czas zostaly zauwazone i poprawione. Okna hmmm, to parapety mozna juz montowac. A jak beda juz parapety to trzeba was odwiedzic. Co by opic. Wojas daj znac jak Moniki nie bedzie to przyjade z materacem i ...... Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 27.07.2002 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2002 Drogi Macieju chętnie bym zobaczył twoją budowę i oczywiście prace budowlane, ale nie wiem jak się z tobą skontaktować.Proszę wyślij na mój adres kontakt.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 30.07.2002 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Macias!Codziennie nocuje w nowej chacie, zapraszam na piwo (bezalkoholowe...), lozka tez sa wolne... Skonczylismy juz oklejanie styropianem, dzis zaczne obrabiac okna i drzwi, potem pojdzie reszta, i w koncu zabiore sie za srodek domu. Parapety wstawie, ale na razie zewnetrzne, bedzie mozna dwa razy swietowac! Jak twoje tynki Macieju, zadowolony, nie widac zadnych niedorobek? Kiedy chcesz malowac? Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Tez juz bym chcial nocowac, ale warunki. Bezalkoholowe rozumiem zonka na forum. O oknach slyszalem slyszalem, super dom ma oczy. Hmmm parapety to fajnie wiesz szklo ma na czym stac Tynki, dla mnie super. Ale poczekam do pierwszego malowania. Wtedy sie wypowiem, z malowaniem to jeszcze troche. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 30.07.2002 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Kiedy ruszasz z kotlownia? Jak wstawisz drogie urzadzonka, to pewnie i warunki sie znajda.... Nie slyszales moze czy ktos nie wozi czarnoziemu lub gliny w dobrej cenie? My musielibyśmy nawiezc sporo ziemi zeby wyrownac poziom. Moglbym rozgarnac bialoruska to co mam ale wtedy juz zaden inny sprzet tam nie wiedzie, zbyt miekko. Moze slyszales czy ktos nie wozi "lewizny"? Zwykla ziemia zrywkowa tez bedzie OK. Zbliza sie jesien, okres kiedy mozna cos zasadzic, bo drzewka rosna wolno. Wojas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Od wczoraj mam instalatorow na budowie, przygotowuja otwory itd.Masz racje ze jak juz beda instalacje,piec i czesc armatury to bede z ojcem na przemian pilnowac. Ale mysle ze to jeszczetroszke. Z czarnoziemem jest problem, mam zaprzyjaznionych gospodarzy i mowia ze chwilowo nie ma. Sam potrzebuje. Co do gliny to nie wiem. Ziemie zrywkowa to ludziska zostawiaja dla siebie, ale popytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 30.07.2002 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Slagor, Mam namiary na naprawde rewelacujnego ciesle, robil u mnie i u kolegi, oboje jestesmy zadowolenie, ale co wazniejsze dekarze ktorzy wchodzili po nim chwalili sobie jego robote (to sie zadko zdarza, bo zwykle dekarze narzekaja na ciesielke). Facet jest z Zoledowa i robi z synem. Co do dekarki, to jakis namiar tez by sie znalazl - firma zalatwia sprawy kompleksowo, od materialu do ulozenia. Mozna sie potargowaqc a robota tez calkiem dobra ( mozna obejrzec u mnie). Co do murarzy to moge powiedziec kogo NIE brac! PozdrowionkaWojas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Wojas kiedy to bedziemy rowerkami do siebie smigac.I juz nic nie bedziemy robic,za wyjatkiem koszenia trawnika.Juz sie smieje z monika za bedziemy spotykac sie na PKS-ie. Co do piwa to musimy przyjac jakis kod, bo szpieg siedzi obok.Maciej [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Macias dnia 2002-07-30 09:39 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 30.07.2002 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Mysle ze do przyszlego roku bede sobie musial zakupic jakis dwuslad, bo na razie to Monika bedzie jechala a ja za nia biegl (razem z psem...) Moze mi sie w koncu kondycja poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 On 2002-07-30 09:39, wojas wrote: Mysle ze do przyszlego roku bede sobie musial zakupic jakis dwuslad, bo na razie to Monika bedzie jechala a ja za nia biegl (razem z psem...) Moze mi sie w koncu kondycja poprawi. Koniecznie musisz kupic rower, bo po jakims czasie biegania to jeszcze zaczniesz szczekac Co do kondycji to Królewskie Rządzi. Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 On 2002-07-30 09:43, Monisia wrote: Tylko wcale nie wiem czy tak latwo wyciagniesz mojego meza na piwko, wiesz u niego rozwija sie ta... choroba.....no .......budowlana Pozdrowionka Monia Chory z chorym sie dogada, prawda Wojtek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 30.07.2002 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 A najlepszym lekarstwem - Krolewskie, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.07.2002 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 królewskie + budowanie + Forum rządziEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 On 2002-07-30 09:55, EDZIA wrote: królewskie + budowanie + Forum rządzi Ewa Ewo musze Ci przyznac ze wymyslilas super tekst. Forum rzadzi to jest to. Serdecznie pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 30.07.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Macias w przypadku pozytywnej akceptacji terminu wizytacji prac budowlanych na Twojej działce - proponuję wstępnie sobotę 3 sierpnia, to obiecuję, że przybędę z browarem. Może być KRÓLEWSKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 On 2002-07-30 10:40, slagor wrote: Macias w przypadku pozytywnej akceptacji terminu wizytacji prac budowlanych na Twojej działce - proponuję wstępnie sobotę 3 sierpnia, to obiecuję, że przybędę z browarem. Może być KRÓLEWSKIE Slagor oczywiscie zapraszam na dzialke. Sobota jak najbardziej, jezeli Ci pasuje to jestesmy umowieni. Zreszta i tak bedziemy musieli sie zdzwonic, bo mozesz miec problem z dojazdem. Masz telefon do mnie? Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 30.07.2002 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Witam! Wczoraj murarz podwyższył mi komin, miałem równo z kalenicą i bałem się że kominek może pracować nie właściwie. W najbliższych dniach mam zamiar wspólnie z teściem zająć się układaniem paneli podłogowych w części domu. Od jutra wchodzi do mnie majster, który położy kafelki na ścianach i podłodze w WC. Jestem coraz bardziej zdesperowany, żeby wprowadzić się do nowego domu w końcu września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 30.07.2002 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Pawpiwo, Chyba czekaja Cie ciekawe miesiace, przeprowadzka do M, dziecko.... Zachowaj jakies rezerwy sil!! Ile kosztowalo Cie "~" rozprowadzenie powietrza z kominka po domu? PozdrWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.07.2002 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Sluchajcie a moze spotkanie zorganizujemy.Serdecznie zapraszam, jest okazja do poznania sie na zywo.Slagor mam nadzieje ze bedziesz, Pawpiwo a ty z Turu masz bliziutko. Wojas,Monisia i Genos mogli by reprezentowac Kruszyn.Pawell znajdziesz czas. Reszte tez skrzykniemy.Czekam na odzew.Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts