eli2 07.07.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Graczyk - a czy aluminowe parapety nie hałasuja w czasie deszczu?Bo mi brąz by styknął. A kasa bardzo się kurczy. Oszczędności wskazane. Lecz jakby miały hałasować - to sobie odpuszczę. Oszczędnosci tak - ale nie za wszelką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.07.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Temat kominów jest niebezpieczny. Z gatunku tych ceramika czy superex, wełna czy styropian, deskowanie czy folia.... superex - szybciej styropian - szybciej i latwiej deskowanie - solidniej komin z cegly bo moim zdaniem: solidniej, taniej, dobry majster, tanio kupiona cegla (boom budowlany lecz ponizej 1,00 brutto) gore mamy z prawdziwej cegly klinkierowej i nie usmiechalo nam sie obklejac systemy plytkami (na moim osiedlu 50% plytek spada i pewnie wszyscy tez mysleli ze im akurat nie spadnie bo maja dobra ekipe, super klej itd itp etc ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 07.07.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Graczyk - a czy aluminowe parapety nie hałasuja w czasie deszczu? Bo mi brąz by styknął. A kasa bardzo się kurczy. Oszczędności wskazane. Lecz jakby miały hałasować - to sobie odpuszczę. Oszczędnosci tak - ale nie za wszelką cenę. No cóz zawsze troszkę hałasują ale zdecydowanie mniej niż metalowe. W tych masz blachę o grubości 0,8 a w alusach masz o grubości 1,2. Decydowanie mniej dzwoni ale na 1000% więcej niż klinkierowe bądź kamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 07.07.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Zaglądam tu stosunkowo od niedawna, ale myślę, że wypada się pochwalić, że przeprowadzka dokonana. Pierwszy raz do domku, pierwszy raz na wieś (z miasta, bloku). Wrażenia i emocje są bardzo duże, warto to przeżyć - nawet jeśli się nie planowało domu (jak w moim przypadku). Nie obyło się bez problemów na finiszu (spalona płyta indukcyjna, przewiercony przewód elektryczny - i 230V na schodach z kwasówki, lakierowanie podłóg do poprawki ... ), nadal nie można powiedzieć, że wszystko już gotowe, ale i tak jest fajnie... ... tylko to sprzątanie po budowie ps. Budowa rozpoczęta 24.03.2007 Kilka fotek: http://www.pawlowek.pl/galeria/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 07.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 ... przeprowadzka dokonana. ... Gratuluję Bardzo chciałbym byc na Twoim etapiem A jestem na etapie - "wszystkiego mam dość i żałuje że rozpocząłem" Mam nadzieję, że mi minie. Piękny dom - podwójne gratulacje. P.S. Więdzę zacięcie fotograficzne. Bardzo ładne ujęcia. A i sprzęt poważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 07.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 ...namiary bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 07.07.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 pyciu piękny dom . Gratulacje. My też już za chwilę się przeprowadzamy, ale nasz dom niestety nie ma jeszcze elewacji . eli2 głowa do góry, napewno będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 07.07.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Zaglądam tu stosunkowo od niedawna, ale myślę, że wypada się pochwalić, że przeprowadzka dokonana. Pierwszy raz do domku, pierwszy raz na wieś (z miasta, bloku). Wrażenia i emocje są bardzo duże, warto to przeżyć - nawet jeśli się nie planowało domu (jak w moim przypadku). Nie obyło się bez problemów na finiszu (spalona płyta indukcyjna, przewiercony przewód elektryczny - i 230V na schodach z kwasówki, lakierowanie podłóg do poprawki ... ), nadal nie można powiedzieć, że wszystko już gotowe, ale i tak jest fajnie... ... tylko to sprzątanie po budowie ps. Budowa rozpoczęta 24.03.2007 Kilka fotek: http://www.pawlowek.pl/galeria/ pozdrawiam Śliczny domek- dziś właśnie koło niego przejeżdżałem Ja do zamieszkania mam jeszcze... chyba z rok, ale cieszę się że sąsiedzi sobie tak świetnie radzą. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 07.07.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 ... przeprowadzka dokonana. ... Gratuluję Bardzo chciałbym byc na Twoim etapiem A jestem na etapie - "wszystkiego mam dość i żałuje że rozpocząłem" Mam nadzieję, że mi minie. eli - a ja jeszcze nigdy nei bylam na tym etapie pyciu gratuluje przeprowadzki ja jestem na etapie - nie zdaze do przeprowadzki - a jej data - nieublagalnie sie zbliza narazie jednak jestem na etapie ponownego zaglebiania sie w pieluszki i kupki - prawie tydzien temu urodzilam coreczke - mozna gratulowac - Olga wazyla prawie 4 kg i jest zupelnei niepodobna do swych siostr wkrotce zlozy pierwsza wizyte na budowie - bo nie pozwolila mi pomalowac do konca jej pokoju a ktos to musi dokonczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 07.07.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 ...Olga wazyla prawie 4 kg i jest zupelnei niepodobna do swych siostr wkrotce zlozy pierwsza wizyte na budowie - bo nie pozwolila mi pomalowac do konca jej pokoju a ktos to musi dokonczyc Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 07.07.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 urodzilam coreczke - mozna gratulowac gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 07.07.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 GRATULACJE mkkafe ! Spory klopsik Ale z tym malowaniem nie przesadzaj, odetchnij przez chwilę mamusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 07.07.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 GRATULACJE mkkafe ! Spory klopsik hehe - rodzilo sie wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 07.07.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 prawie tydzien temu urodzilam coreczke - mozna gratulowac - Olga wazyla prawie 4 kg i jest zupelnei niepodobna do swych siostr mkkafe gratuluje serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 07.07.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Olga wazyla prawie 4 kg i jest zupelnei niepodobna do swych siostr wkrotce zlozy pierwsza wizyte na budowie - bo nie pozwolila mi pomalowac do konca jej pokoju a ktos to musi dokonczyc Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 07.07.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 1 komin: dym + went 2 komin: dym + went+went Bo ja mam cos podobnego. Cena 7k - zanotowalem Za robote ile ci wzieli za te 2 kominy? Tak, 1 komin: dym 20 + went (schiedel 20+W), 2 komin: dym 18 i dostawiona podwojna wentylacja. 7 kpln brutto na fakture, za robote nie wiem ile - mialem to w calosciowej cenie za stan surowy. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 07.07.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 przyłączam się do powyższego. chętnie pozyskam namiary na ekipy od docieplenia kompleksowo z wykonaniem elewacji. moge polecić ekipe: Jarek i Robert, szefem jest Jarek, ale mam telefon do Roberta 609698001 u nas robili elewacje można obejrzeć w albumie, jak Ci sie spodoba, to dzwoń, ja jestem z nich zadowolona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 08.07.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 narazie jednak jestem na etapie ponownego zaglebiania sie w pieluszki i kupki - prawie tydzien temu urodzilam coreczke - mozna gratulowac - Olga wazyla prawie 4 kg i jest zupelnei niepodobna do swych siostr ... Przyłączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 08.07.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 ...wypada się pochwalić, że przeprowadzka dokonana. Gratulujemy! My jesteśmy na etapie wylewania stropu. Tzn. bardzo byśmy go chcieli wylać, za to robotnicy nie bardzo chcą, zwłaszcza w poniedziałki po weekendzie, gdy w sobotę dostają tygodniówkę . Przyznam szczerze, że myślałam, iż opowiastki o pijących ekipach są mocno przesadzone. Cóż, nie są. Dekarz nam się trochę piekli, bo miał wchodzić z więźbą 15-go lipca, no ale jak, skoro nie mogą skończyć układać stropu, potem jeszcze trzeba go zalać, wyciągnąć ścianki kolankowe, zrobić wieniec... A do 15-go zatrważająco blisko. Z kolei z bankiem ustalone, że zakończenie stanu surowego otwartego do końca sierpnia. Jak się nie wyrobimy, musimy podpisać aneks, co nas trzepnie po kieszeni, bo taki aneks kosztuje, a i wypłaty transz się poprzesuwają... Eh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 08.07.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 ...prawie tydzien temu urodzilam coreczke - mozna gratulowac... Gratulujemy! Niezły teraz u Ciebie babiniec. A łazienek to ile planujecie mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts